Sauber
- josip123
- GP3
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Sutra ce ekipa odraditi shakedown u Fioranu.
Nazalost, necemo moci vidjeti novu liverju, jer ce imati zakamufliran bolid...
Nazalost, necemo moci vidjeti novu liverju, jer ce imati zakamufliran bolid...
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna
Ayrton Senna
- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
vrlo zanimljivo! fali jedna trećina.
nos je također zanimljiv, nekakva kombinacija različitih stilova.

nos je također zanimljiv, nekakva kombinacija različitih stilova.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
-
Anonimus4138
- GP3
- S nama već: 7 god 5 mj
- Navija za: VTEC kick in yo!!! :P
Ajme ova boja je extra 

“If Honda does not race, there is no Honda.” – Soichiro Honda
- josip123
- GP3
Zanimljiv bolid skroz!
Prednje krilo zasad najinovativnije
Sigurno i Ferrari ima svoje prste u ovome.
Vidimo da ima iste retrovizore kao u Haasa. Bocni usisnici drugaciji nego prosle godine. Podsjecaju me na RedBullove. I ovaj otvor na nosu je isti kao u RedBulla.
[ link do slike ]
Prednje krilo zasad najinovativnije

Vidimo da ima iste retrovizore kao u Haasa. Bocni usisnici drugaciji nego prosle godine. Podsjecaju me na RedBullove. I ovaj otvor na nosu je isti kao u RedBulla.
[ link do slike ]
Ayrton Senna
Ayrton Senna
-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Pola prednjeg krila nema. Nos sličan McLovom.josip123 je napisao/la: 14.02.2019., 13:19 Zanimljiv bolid skroz!
Prednje krilo zasad najinovativnijeSigurno i Ferrari ima svoje prste u ovome.
[ link do slike ]
- josip123
- GP3
Evo jos jedna sa bocne strane...
[ link do slike ]
I oni koriste ispuh kao i Haas. Onda je ocito da ce i Ferrari imati takav ispuh.
[ link do slike ]
[ link do slike ]
I oni koriste ispuh kao i Haas. Onda je ocito da ce i Ferrari imati takav ispuh.

[ link do slike ]
Ayrton Senna
Ayrton Senna
-
renato2107
- GP3
- S nama već: 9 god 3 mj
Usisnike očito imaju od Ferrarija, i očito je jedini Redbull uspio to u svoj koncept ubaciti, Merc je odustao.
A prednje krilo je zanimljivo, sad ili je samo za dići buru pa se vrate na nešto slično kao i ostali ili ima nešto u tome.
A prednje krilo je zanimljivo, sad ili je samo za dići buru pa se vrate na nešto slično kao i ostali ili ima nešto u tome.

- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Jes, ali kod Toro Rossa je drugačije prikazano na renderima nego na stazi. To sam juče komentirao. Možda će isprobati i jednu i drugu verziju.
Nos je evolucija prošlogodišnjeg. Već su lani imali ovaj nos sa rupama, sličan kao kod Force Indije. I izlaz S-ducta izgleda dorađen (čini mi se da McLaren opet nema S-duct). Otvori na sidepodima su podignuti. Čini mi se da su sidepodi na sredini malo uži, ali ovaj poklopac motora izgleda dosta debelo. Haasov izgleda puno manji, sa ogromnim shark finom. Nadam se da im ovaj dio nije finalni, kao ni difuzor koji je već nekoliko godina star.
Nos je evolucija prošlogodišnjeg. Već su lani imali ovaj nos sa rupama, sličan kao kod Force Indije. I izlaz S-ducta izgleda dorađen (čini mi se da McLaren opet nema S-duct). Otvori na sidepodima su podignuti. Čini mi se da su sidepodi na sredini malo uži, ali ovaj poklopac motora izgleda dosta debelo. Haasov izgleda puno manji, sa ogromnim shark finom. Nadam se da im ovaj dio nije finalni, kao ni difuzor koji je već nekoliko godina star.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
A moguće je da su samo izašli na stazu da testiraju motor, ovjes, i sl. A aerodinamika je od nekih prvih prototipova za ovu sezonu. Jer ne vjerujem da će ostati sa ovako širokim poklopcem motora, dok je Haas predstavio dosta uži. A i od Ferraija se očekuje da će biti još uži.
Mislim da neki dijelovi sigurno nisu finalni. A krilo možda i ima smisla. Renaultovo se isto blago spušta prema endplateu, ali nije ovako ekstremno kao kod Saubera. Pa i McLarenovo koje je prikazano na pravom bolidu kojeg su otkrili na predstavljanju, malo se spušta prema dole u tom području. Dok je na renderu maksimalno podignuto...
Mislim da neki dijelovi sigurno nisu finalni. A krilo možda i ima smisla. Renaultovo se isto blago spušta prema endplateu, ali nije ovako ekstremno kao kod Saubera. Pa i McLarenovo koje je prikazano na pravom bolidu kojeg su otkrili na predstavljanju, malo se spušta prema dole u tom području. Dok je na renderu maksimalno podignuto...
- JFK
- Formula 4
- Navija za: No.7
Jako dobra analiza, puno detalja, obavezno pogledati.
https://www.grandprix247.com/2019/02/14 ... -analysis/
Alfa definitivno eye-catcher predstavljanja bolida, iako službeno to nije još to napravila.
https://www.grandprix247.com/2019/02/14 ... -analysis/
Alfa definitivno eye-catcher predstavljanja bolida, iako službeno to nije još to napravila.
- JFK
- Formula 4
- Navija za: No.7
Analiza motorsporta.
Ova gornja pokazuje puuuuno više detalja.
https://www.motorsport.com/f1/video/the ... is/440032/
Ovo unikatno prednje krilo ili će bit pun pogodak ili potpuni promašaj.
Ako se pokaže kao dobitak neće se moći tek tako kopirat jer se ostatak bolida nadovezuje na njega.
Napr. Mercedes koji ima potpuno drugačije krilo morao bi promijeniti još dosta toga kako bi krenuo tim putem. Izgubili bi bar pola sezone ili bi čak i cijelu preskočili.
S druge strane Ferrari i Torro Rosso su nekako na pola puta ili 3/4 puta i puno lakše bi se prilagodili ovom konceptu.
Alfa se čini aerodinamički jako razrađena, detaljizirana.
Countdown to Melbourne.....
Ova gornja pokazuje puuuuno više detalja.
https://www.motorsport.com/f1/video/the ... is/440032/
Ovo unikatno prednje krilo ili će bit pun pogodak ili potpuni promašaj.
Ako se pokaže kao dobitak neće se moći tek tako kopirat jer se ostatak bolida nadovezuje na njega.
Napr. Mercedes koji ima potpuno drugačije krilo morao bi promijeniti još dosta toga kako bi krenuo tim putem. Izgubili bi bar pola sezone ili bi čak i cijelu preskočili.
S druge strane Ferrari i Torro Rosso su nekako na pola puta ili 3/4 puta i puno lakše bi se prilagodili ovom konceptu.
Alfa se čini aerodinamički jako razrađena, detaljizirana.
Countdown to Melbourne.....
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Iznimno mi je drago što se Gazzettina najava o bolidu izrađenom s minimalnom opreznošću ostvarila. Uvijek podržavam radikalna i kreativna rješenja (npr. Lotusov dvostruki ***** iz 2014., bez obzira na estetiku, mi je bio genijalan), stoga je Alfa zaradila moje simpatije