Max Verstappen

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Frantic je napisao/la: 01.06.2025., 17:50 Neki bi spasili, neki ne bi ne bi.
Ne znam samo zašto se smatra da samo Max može onako "spasiti" auto....
Ja vjerujem da bi velika većina njih sa grida "spasila" ono.
Max fakultet, a ostali budale

Glede udaranja Russella od strane Maxa, ja vjerujem da je bilo apsolutno namjerno.
Dobio je premalu kaznu.
Gleda onog dodira Leclerc - Max, smiješno je uopšte raspravljati o tome.
Da ne govorim da je smiješno da se jedan Max žali na to.
Možemo to gledati i sa drugog stanovišta, Leclerc je prolazio naprijed, bio je nijansu brži, taman za preticanja, pozicija je bila izgubljena za Maxa, što se Max nije pomakao malo ulijevo. Uostalom, toliko puta viđena situacija na startovima i restartovima, s tim što se vozač (koji, realno gubi poziciju) obično pomakne. Max nije. Na kraju mu je to bio okidač da počne da vrije (jer je mislio da se Leclerca treba kazniti), a onda je uslijedilo ono sa Russellom, pa još i naredba za vraćanje pozicije i trenutak udaranja u Russella.
Bočni kontakt na 300km/h nije sitnica pa koliko god da to netko pokušava marginalizirati. To da se Max trebao maknuti lijevo dok Leclerc ima cijelu desnu stranu i vozač je koji vrši preticanje je ne poznavanje osnova trkačih pravilnika.

Da, save je odličan na hladnom hardu, pa šta god tko rekao.

Da je malo izgubio glavu, je. Hard gume bespotrebno, prvo ga udara Leclerc, onda Russell. A sad da je namjerno ili nekoncenteirano, nespretno, to se dokazat objektivno ne može.
"What a little star." May 26, 2012.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Bočni kontakt na 300km/h nije sitnica pa koliko god da to netko pokušava marginalizirati. To da se Max trebao maknuti lijevo dok Leclerc ima cijelu desnu stranu i vozač je koji vrši preticanje je ne poznavanje osnova trkačih pravilnika.
Imal` gdje kakav link za ovaj trkaći pravilnik?
Pitam za sebe, ne za prijatelja.

Daj ba, koliko puta je taj u crvenom kombinezonu sa tvog avatara (BTW, i meni najdraži i najbolji svih vrmena, G.O.A.T. :klanjam: ) uradio ono što i Leclerc danas? Kao i Max, uostalom.
Kao što rekoh, milion puta viđeno, svaka dalja rasprava po ovom pitanju je bespotrebna i bespredmetna. :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Frantic je napisao/la: 01.06.2025., 18:24
Imal` gdje kakav link za ovaj trkaći pravilnik?
Pitam za sebe, ne za prijatelja.

Daj ba, koliko puta je taj u crvenom kombinezonu sa tvog avatara (BTW, i meni najdraži i najbolji svih vrmena, G.O.A.T. :klanjam: ) uradio ono što i Leclerc danas? Kao i Max, uostalom.
Kao što rekoh, milion puta viđeno, svaka dalja rasprava po ovom pitanju je bespotrebna i bespredmetna. :pivo:
Svi su to radili, nekad u nedostatku prostora, nekad potpuno nepotrebno kao Leclerc danas. Senna je tako osvojio titulu u Japanu kad je poslao Prosta u šljunak.

Sve u svemu, nepotrebno, restart je, napraviš puncture nekome na pravcu, što je uvijek moguće i svi nalete, a posebno nepotrebno jer ionako prolaziš. Max je imao momentat na pravcu, praktički je prestignut već.

I nemojte mi Leclerca, Norrisa, Piastrija, Russella i ostale uopće uspoređivat sa Schumacherom, Sennom, Prostom i tom top of the line ekipom jer oni to još nisu. Please, nemojte. :)
"What a little star." May 26, 2012.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Odosmo u off, buraz
Ko je poredio Leclerca, Norrisa, Piastrija.... sa dotičnim?
Ne znam odakle si to izvukao. :neznam:

Glede situacije, već sam se izjasnio, nema tu nikakve drame, niti šta da se priča.... :chill:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Kao Balkanac mogu razumjeti Maksove reakcije. Ako pokušate gledati cijelu situaciju kroz njegove oči, kao natjecatelja koji uvijek želi sve, nekako vidite kako se frustracija gomilala.
1. Nemoć glede pretjecanja Mclarena jer su prebrzi
2. Safety car u krivo vrijeme
3. Tim te zove u pitstop i onda se sjetiš da imaš samo "bijele" gume na raspolaganju
LJUT SI KAO RIS i želiš nekome stisnuti šamarčinu jer imaš osjećaj da slijedi sado mazo seansa.

4. Krene utrka i stisneš gas do daske u cilju da pokušaš slijediti Mclarene.
5. Zadnji kraj kao sapun i kora od banane. Ode sve u 3 pm.
6. Dolazi Leclerc kao brzi vlak - kontakt i sudar (Tu je već tipični balkanski bijes na vrhuncu... neki naš ministar gledao gdje je ostavio AK47)
7. U tom komešanju dolazi i George Osama bin Russel, gura nos u Maxa i ovaj MORA pobjeći van staze.
8. Vrati se Maksonja na stazu između LECa i RUSa... Ljut kao Ris. "Koji je ovo vrag, Leclerc me udario. Tako se ne prestiže. Dajte kaznu LECu ! KAZNU, KAZNU!!!!!"
9. "Jeste me čuli... kaznu Ferrariju, kaznu Ferrariju. ODMAH, ODMAH, MORA ME PUSTITI. Kazna Ferrariju !"

10. TIM: "Eh Maksi, prijatelju, znaš što? Moraš pustiti poziciju Russelu. Takav je život."
11. Maksu tlak 120%.... "NE, NE, NE....." Lupanje po volanu, spominjanje majke.
12. DOBRO, pustit ću ga... GAS DO DASKE. Boom. "Eto ti ga na, i tebe proklinjem na Božić 2025".

Maks ima onu tipičnu agresiju u sebi kakvu ima 99% svi muških u Hrvatskoj i okolici. Ljutnja nije rješenje, ali je kod nas svih produkt frustracije. Rijetko tko ide logikom na frustraciju, idemo iznimnom ljutnjom i agresijom.

Fiorano99
Karting
Karting
S nama već: 2 god 6 mj
Unwoken European je napisao/la: 01.06.2025., 22:00 Kao Balkanac mogu razumjeti Maksove reakcije. Ako pokušate gledati cijelu situaciju kroz njegove oči, kao natjecatelja koji uvijek želi sve, nekako vidite kako se frustracija gomilala.
1. Nemoć glede pretjecanja Mclarena jer su prebrzi
2. Safety car u krivo vrijeme
3. Tim te zove u pitstop i onda se sjetiš da imaš samo "bijele" gume na raspolaganju
LJUT SI KAO RIS i želiš nekome stisnuti šamarčinu jer imaš osjećaj da slijedi sado mazo seansa.

4. Krene utrka i stisneš gas do daske u cilju da pokušaš slijediti Mclarene.
5. Zadnji kraj kao sapun i kora od banane. Ode sve u 3 pm.
6. Dolazi Leclerc kao brzi vlak - kontakt i sudar (Tu je već tipični balkanski bijes na vrhuncu... neki naš ministar gledao gdje je ostavio AK47)
7. U tom komešanju dolazi i George Osama bin Russel, gura nos u Maxa i ovaj MORA pobjeći van staze.
8. Vrati se Maksonja na stazu između LECa i RUSa... Ljut kao Ris. "Koji je ovo vrag, Leclerc me udario. Tako se ne prestiže. Dajte kaznu LECu ! KAZNU, KAZNU!!!!!"
9. "Jeste me čuli... kaznu Ferrariju, kaznu Ferrariju. ODMAH, ODMAH, MORA ME PUSTITI. Kazna Ferrariju !"

10. TIM: "Eh Maksi, prijatelju, znaš što? Moraš pustiti poziciju Russelu. Takav je život."
11. Maksu tlak 120%.... "NE, NE, NE....." Lupanje po volanu, spominjanje majke.
12. DOBRO, pustit ću ga... GAS DO DASKE. Boom. "Eto ti ga na, i tebe proklinjem na Božić 2025".

Maks ima onu tipičnu agresiju u sebi kakvu ima 99% svi muških u Hrvatskoj i okolici. Ljutnja nije rješenje, ali je kod nas svih produkt frustracije. Rijetko tko ide logikom na frustraciju, idemo iznimnom ljutnjom i agresijom.
:facepalm: :facepalm:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
Preblaga kazna.
Zz. izz Barce.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Was the move on George intentional?
Does it matter?
I think so, to people watching.
Yeah. Okay. Thats great. I prefer to speak about the race.

Budi frajer do kraja
Fino Alla Fine

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ima malo musica u glavi, kad mu prekipi jel (mislim bilo je u povijesti i Vettelovih, Schumacherovih, Senninih i tko zna cijih eskapada na stazi). Unatoc tome najbolji je na gridu, vuce momcad, zato ga i ne mogu ne braniti.
Lik je vec sad legenda. Sirov je, rogonja 100% al unatoc tome uvijek cu stati na stranu vozaca koji su ono sto jesu, ono sto vidis to i dobijes. Nikad necu biti na strani laznih moralnih aristokratskih premazanih skorojevica, maminih maza kojima treba tepati, percem po guzi, koje kakvih klavijaturista sto presetavju peseke i glume visoku klasu itd.
Samo naprijed Max. :thumbs:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Iceman je napisao/la: 02.06.2025., 08:52 Ima malo musica u glavi, kad mu prekipi jel (mislim bilo je u povijesti i Vettelovih, Schumacherovih, Senninih i tko zna cijih eskapada na stazi). Unatoc tome najbolji je na gridu, vuce momcad, zato ga i ne mogu ne braniti.
Lik je vec sad legenda. Sirov je, rogonja 100% al unatoc tome uvijek cu stati na stranu vozaca koji su ono sto jesu, ono sto vidis to i dobijes. Nikad necu biti na strani laznih moralnih aristokratskih premazanih skorojevica, maminih maza kojima treba tepati, percem po guzi, koje kakvih klavijaturista sto presetavju peseke i glume visoku klasu itd.
Nisam navijač Maxa, niti mi nešto pari, ali ovo je točno napisano.
Samo da se kratko vratim na jučerašnje situacije na stazi vezano za Maxa - u svim njima Max nije u većini kriv, pa čak niti za ono sa Žoržikom ( ne pišem za prvi zavoj, već za onaj drugi slučaj ).

Žoržika - lažni moralni aristokratski premazani skorojević. :klanjam: :klanjam:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ne bi se bas slozio. Podrzavam zescu reakciju kad je zasluzena kao kad je posro Russella za ono moljakanje sucima da se kazni Maxa.

Jucer Max moze bit jedino ljut na sebe i svoju ekipu.
Sam proklizo, kaznije pogresno zaziva kaznu za Leclerca za stvar koju je on napravio na pocetku utrke umjesto da su trazili da se istrazi Russella nakon restarta.
Ulje na vatru dodaje ekipa krivom procjenom i porukom za vracanje pozicije bas Russellu koji je uletio u Maxa.
Ono kasnije sto je Max napravio je za vecu kaznu od one koju je dobio.

I sam odlazak u box po H gume isto mogu podjelit krivicu i Max i box. Covjek prati sve na utrci i vidi sve i vjerujem da je znao da nema vise guma a i box je treba rec(ako nije) idemo po H za zadnjih par krugova. Sami se sapleli i sad bas da ih idem branit, noup.
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ako ostavimo po strani prethodna događanja, za udaranje Žorža (zbog kojeg je i dobio kaznu) jedini i isključivi krivac je Max.
Ako neko i ima sumnje u svoje ili tuđe oči, ima telemtrija.
A kazna je bila premala. Ono je bilo minimalno za stop/go 10s kazne, a pošto se nije mogla odraditi, u tom slučaju ide +30s na vrijeme.
Zanimljivo je da je izronio i novi detalj oko Čarli - Max kontakta na startno-ciljnoj ravnini koji kaže (ne vjerujem da je Lovro pogrešno preveo ili nešto izmislio u članku) da su se oba bolida kretala jedan prema drugom (ne samo Čarli prema Maxu, kako smo većinom ovdje mislili). :chill:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 02.06.2025., 09:15
Zanimljivo je da je izronio i novi detalj oko Čarli - Max kontakta na startno-ciljnoj ravnini koji kaže (ne vjerujem da je Lovro pogrešno preveo ili nešto izmislio u članku) da su se oba bolida kretala jedan prema drugom
Sam Leclerc nakon utrke je reka da ga je Max gura na prljavu stranu i da on nije htio ic tamo pa je isa lijevo.
Fino Alla Fine

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Iceman je napisao/la:Ima malo musica u glavi, kad mu prekipi jel (mislim bilo je u povijesti i Vettelovih, Schumacherovih, Senninih i tko zna cijih eskapada na stazi). Unatoc tome najbolji je na gridu, vuce momcad, zato ga i ne mogu ne braniti.
+1.
I ovi što drukaju protiv njega su ili lažni britanski moralisti ili butthurtovani Scuderijini navijači koji bi dali sve da imaju takvog vozača u svojim redovima.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ja bi volio vidjeti u Ferrariju likove poput Adriana Neweya / Petera Prodromoua / Roba Marshalla / redaj dalje.... i kakvog čestitog šefa (izgleda da ni Fred to nije).
Uz takve likove ne treba ti Max.
Sasavim je (i više nego) dovoljan i Charles.
I Lewis da mu čuva leđa i malo da podeblja statistiku sa još kojom pobjedom.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Moga je odmah rec, jesam, namjerno sam ga :zubo:
Fino Alla Fine

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Ispričo se, fala kurcu.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 02.06.2025., 11:55 Ispričo se, fala kurcu.
Vjerovatno, preko qrtza (neko ga nasavjetovao da bi bilo mudro/poželjno to uraditi).... :mrgreen:
Al` hajde, i to se broji.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Neš' ti isprike. PR sranje. :facepalm: :facepalm:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡