Ne mozete sa 100% sigurnošću izjavit da je McLaren potpuno kriv. Sve su to pretpostavke... Sto bi bilo da je TR imao Hondin motor 2015. ? Kako znate da bi taj bolid funkcionirao? Sto ako je Honda jednostavno napravila bombu od motora ove godine za razliku od prije? Misljenja sam i sam da nije, i samim time dajem dobar dio krivice za neuspjeh McLarenu. Ali potpuna krivica? Nikako. Eto ja sam objektivanjosip123 je napisao/la: 09.03.2018., 20:58Ti tako misliš, jer nisi objektivan. Njihov si navijač, pa se tješiš. Ali ja, pa i većina na portalu mislimo isto. Po ovome što smo dosad vidjeli na testiranjima ispada da je za cijeli problem bio kriv McLaren, a da je taj problem uvijek svaljivan na Hondu.AlkY je napisao/la: 09.03.2018., 20:34 Ma nemoze McLaren biti 100 % kriv za sve probleme. To jednostavno nitko ne moze izjaviti jer je totalna neistina. Mogu biti djelomicni ili vecinski krivci , ali apsolutni krivci nikako nemogu biti
Očito je da je problem kod pogonske jedinice bio oko hlađenja i toga sustava, pa je zato crkavao motor često u prošlim sezonama. A to je do McLarena. Evo vidimo i sada. Promjenili su dobavljača, a kraja problemima nikako. Toliko su šlampavi, da izgledaju kao amateri u kartingu. Eno i Poklopac motora im se pregrijava, što dovodi do zaključka da je do njih, i ni do koga drugog!
McLaren
- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Evo kolega rijesio cijelu misteriju. Ocito je da je McLarena je kriv za prosle tri sezone a ne Honda. Ocito bi Honda trebala traziti odstetu od Mclarena. Ocito.josip123 je napisao/la: 09.03.2018., 20:58Ti tako misliš, jer nisi objektivan. Njihov si navijač, pa se tješiš. Ali ja, pa i većina na portalu mislimo isto. Po ovome što smo dosad vidjeli na testiranjima ispada da je za cijeli problem bio kriv McLaren, a da je taj problem uvijek svaljivan na Hondu.AlkY je napisao/la: 09.03.2018., 20:34 Ma nemoze McLaren biti 100 % kriv za sve probleme. To jednostavno nitko ne moze izjaviti jer je totalna neistina. Mogu biti djelomicni ili vecinski krivci , ali apsolutni krivci nikako nemogu biti
Očito je da je problem kod pogonske jedinice bio oko hlađenja i toga sustava, pa je zato crkavao motor često u prošlim sezonama. A to je do McLarena. Evo vidimo i sada. Promjenili su dobavljača, a kraja problemima nikako. Toliko su šlampavi, da izgledaju kao amateri u kartingu. Eno i poklopac motora im se pregrijava, što dovodi do zaključka da je do njih, i ni do koga drugog!
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Čak i da je istina to što govoriš, opet je Honda kriva. Morali su kao proizvođač upozoriti u toku razvoja bolida da im treba veći protok zraka.josip123 je napisao/la: 09.03.2018., 20:58Ti tako misliš, jer nisi objektivan. Njihov si navijač, pa se tješiš. Ali ja, pa i većina na portalu mislimo isto. Po ovome što smo dosad vidjeli na testiranjima ispada da je za cijeli problem bio kriv McLaren, a da je taj problem uvijek svaljivan na Hondu.AlkY je napisao/la: 09.03.2018., 20:34 Ma nemoze McLaren biti 100 % kriv za sve probleme. To jednostavno nitko ne moze izjaviti jer je totalna neistina. Mogu biti djelomicni ili vecinski krivci , ali apsolutni krivci nikako nemogu biti
Očito je da je problem kod pogonske jedinice bio oko hlađenja i toga sustava, pa je zato crkavao motor često u prošlim sezonama. A to je do McLarena. Evo vidimo i sada. Promjenili su dobavljača, a kraja problemima nikako. Toliko su šlampavi, da izgledaju kao amateri u kartingu. Eno i poklopac motora im se pregrijava, što dovodi do zaključka da je do njih, i ni do koga drugog!
Mislim da je najveći problem bio loša komunikacija između McLarena i Honde.
McLaren nažalost i u toku ovih testiranja luta. Nema čvrste ruke tamo nažalost.
-
Kuki
- Karting
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: Mclaren
On je objektivan i zna sve upravo je dosao iz BarceloneMr.Spaceguy je napisao/la: 09.03.2018., 21:10Evo kolega rijesio cijelu misteriju. Ocito je da je McLaren je kriv za prosle tri sezone a ne Honda.josip123 je napisao/la: 09.03.2018., 20:58Ti tako misliš, jer nisi objektivan. Njihov si navijač, pa se tješiš. Ali ja, pa i većina na portalu mislimo isto. Po ovome što smo dosad vidjeli na testiranjima ispada da je za cijeli problem bio kriv McLaren, a da je taj problem uvijek svaljivan na Hondu.AlkY je napisao/la: 09.03.2018., 20:34 Ma nemoze McLaren biti 100 % kriv za sve probleme. To jednostavno nitko ne moze izjaviti jer je totalna neistina. Mogu biti djelomicni ili vecinski krivci , ali apsolutni krivci nikako nemogu biti

- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Har Kl je napisao/la: 09.03.2018., 21:15Čak i da je istina to što govoriš, opet je Honda kriva. Morali su kao proizvođač upozoriti u toku razvoja bolida da im treba veći protok zraka.josip123 je napisao/la: 09.03.2018., 20:58Ti tako misliš, jer nisi objektivan. Njihov si navijač, pa se tješiš. Ali ja, pa i većina na portalu mislimo isto. Po ovome što smo dosad vidjeli na testiranjima ispada da je za cijeli problem bio kriv McLaren, a da je taj problem uvijek svaljivan na Hondu.AlkY je napisao/la: 09.03.2018., 20:34 Ma nemoze McLaren biti 100 % kriv za sve probleme. To jednostavno nitko ne moze izjaviti jer je totalna neistina. Mogu biti djelomicni ili vecinski krivci , ali apsolutni krivci nikako nemogu biti
Mislim da je najveći problem bio loša komunikacija između McLarena i Honde.
McLaren nažalost i u toku ovih testiranja luta. Nema čvrste ruke tamo nažalost.
Slažem se. Mislim da opako fali Ron Dennis.
- AlkY
- Formula 1
- Navija za: McLaren
Ovo da vecina ljudi na forumu misli da je McLaren totalno kriv su gluposti. Jer broj takvih ljudi je minimalan. Velika vecina ljudi ovdje govori da je McLaren velikim dijelom kriv , ali da je potpuno kriv tj. 100 % kriv nitko nece recijosip123 je napisao/la: 09.03.2018., 20:58Ti tako misliš, jer nisi objektivan. Njihov si navijač, pa se tješiš. Ali ja, pa i većina na portalu mislimo isto. Po ovome što smo dosad vidjeli na testiranjima ispada da je za cijeli problem bio kriv McLaren, a da je taj problem uvijek svaljivan na Hondu.AlkY je napisao/la: 09.03.2018., 20:34 Ma nemoze McLaren biti 100 % kriv za sve probleme. To jednostavno nitko ne moze izjaviti jer je totalna neistina. Mogu biti djelomicni ili vecinski krivci , ali apsolutni krivci nikako nemogu biti

-
Schumi
- Baniran
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Schumi, Seb
Ja nisam rekao da je McLaren 100% krivac, odnosno da su krivi za sve. Ali oni su ti koji su zahtjevali nemoguće. Japanci su mislili da mogu napraviti šta McLaren od njih hoće ali su se iznenadili komplikovanosti ovih mnotora. Evo, za prvi dizajn sa Mclarenom, napravili su premali turbo, naravno zbog McLarenovog zahtjeva. Ali nisu znali da zbog toga i Mgu-H gubi performanse... Uglavnom da McLaren nije zahtjevao od starta nemoguće, Honda bi od samog početka izbjegla neke probleme.
- thebear38
- Karting
- Navija za: Max Verstapen
@Schumi ... al ga trpas ... nisi rekao da su 100% krivi ... nego da su iskljucivo krivi. 
Krivi su i jedni i drugi ... Mcl zbog nerealnog dizajna ... a Honda jer su glumili gljive i pokusavali smanjiti dimenzije motora na velicinu kutije sibica.

Krivi su i jedni i drugi ... Mcl zbog nerealnog dizajna ... a Honda jer su glumili gljive i pokusavali smanjiti dimenzije motora na velicinu kutije sibica.
Winning is the most important. Everything is consequence of that.
-
hematokrit
- Baniran
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
NIje sam McL. kriv,kriva je i Honda,ali najveća krivica je u McLarenu sigurno i njihovom dizajnu,a Hondina krivica je stupidna tvrdoglavost oko nekakvih usranih običaja i ne prihvaćanja ikakve pomoći sa strane
Sad imate Renault unutra koji nije bezgrešan,uostalom RB je to dokazao tokom testiranja,ali je ipak puno puno pouzdaniji nego je Honda ikada bila,i opet problemi sa pregrijavanjem,curenjem ulja,turbom itd.. i onda imaš Toro Rosso sa Hondom koja radi praktički bez prijekorno... čudno malo zar ne?

Sad imate Renault unutra koji nije bezgrešan,uostalom RB je to dokazao tokom testiranja,ali je ipak puno puno pouzdaniji nego je Honda ikada bila,i opet problemi sa pregrijavanjem,curenjem ulja,turbom itd.. i onda imaš Toro Rosso sa Hondom koja radi praktički bez prijekorno... čudno malo zar ne?
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ja sam uvjeren da će Mclaren riješiti ove probleme...ne bi se brinuo u vezi toga.
Izgleda da je bolid jako komplicirano zapakiran i dosta uzak u tom dijelu motora.
To je nešto što smo znali i prije dok su bili sa Hondom...barem oni koji su dovoljno čitali jer kazati da je Honda odgovorna za sve što se događalo McLarenu je smiješno...Mclaren je bio taj koji je zahtijevao da motor bude kompaktan i lagan...doslovno su rekli Hondi da smanje turbinu u 2015. da oni mogu napraviti svoj "size zero" dizajn...oni su radili motor oko šasije umjesto da su radili šasiju oko motora...to je staro pravilo.
I naravno sve je to otišlo u krivom smjeru.
Honda je kriva što je previše obećavala i govorila da oni to mogu napraviti...uglavnom možemo svaliti krivicu na 60% Honda i 40% McLaren. To je jedino pošteno.
A da ne kažemo da je McLaren često puta namjerno stavljao više krila na bolide da budu sporiji na ravnicama da bi okrnjili Hondu sada pred kraj...
Izgleda da je bolid jako komplicirano zapakiran i dosta uzak u tom dijelu motora.
To je nešto što smo znali i prije dok su bili sa Hondom...barem oni koji su dovoljno čitali jer kazati da je Honda odgovorna za sve što se događalo McLarenu je smiješno...Mclaren je bio taj koji je zahtijevao da motor bude kompaktan i lagan...doslovno su rekli Hondi da smanje turbinu u 2015. da oni mogu napraviti svoj "size zero" dizajn...oni su radili motor oko šasije umjesto da su radili šasiju oko motora...to je staro pravilo.
Honda je kriva što je previše obećavala i govorila da oni to mogu napraviti...uglavnom možemo svaliti krivicu na 60% Honda i 40% McLaren. To je jedino pošteno.
A da ne kažemo da je McLaren često puta namjerno stavljao više krila na bolide da budu sporiji na ravnicama da bi okrnjili Hondu sada pred kraj...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- AlkY
- Formula 1
- Navija za: McLaren
Eto bar jos jedna pozitivna stvar za McLaren. Ekipa koja se daleko najvise "ubrzala" za razliku od proslogodisnjeg testiranja. Naravno da to nije relevantan podatak u potpunosti , ali jako lijepo izgleda 

-
Schumi
- Baniran
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Schumi, Seb
Onaj Hondin insajder što piše na f1technical forumu, kaže da su za prošlu godinu imali dva koncepta. Jedan je bio duži za 4 cm i 4 kg teži, ali pouzdaniji od ovog kraćeg i lakšeg. I McLaren se odlučio za ovaj kraći i lakši, ali nepouzdaniji. Toro Rosso ove godine koristi taj koji je 4 cm duži i 4 kg teži...Ferrari je napisao/la: 11.03.2018., 13:13 Ja sam uvjeren da će Mclaren riješiti ove probleme...ne bi se brinuo u vezi toga.
-
Kuki
- Karting
- Navija za: Mclaren
[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_cont ... PXUfnzlOzI[/youtube]
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen

- Ferrari Maniac
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari

Sisu (fin.)
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Must have japanke. Ima da ih ponosno nosim po plazi.