Max Verstappen

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Grah0 je napisao/la: 22.04.2025., 21:17 Pa jeste Heat. Ko je zajednički vozač na klipovima iz prošle sezone? Onaj koji ga je mogao izazvati za titulu, i koji je te sezone u tom momentu imao dosta bolji paket i dosta stabilniju momčad. Vidi šta mu je Maxić napravio. Zamisli da to uradi Oscaru, prošlo bi mu jednom, drugi put bi ga mali skucao u zid. Šta misliš šta bi se desilo da je umjesto Oscara Lando bio na onom startu?
Lando bi se poklopio ušima i lizao rane.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Grah0 je napisao/la: 22.04.2025., 21:17 Pa jeste Heat. Ko je zajednički vozač na klipovima iz prošle sezone? Onaj koji ga je mogao izazvati za titulu, i koji je te sezone u tom momentu imao dosta bolji paket i dosta stabilniju momčad. Vidi šta mu je Maxić napravio. Zamisli da to uradi Oscaru, prošlo bi mu jednom, drugi put bi ga mali skucao u zid. Šta misliš šta bi se desilo da je umjesto Oscara Lando bio na onom startu?
Ma ne bih da trošim riječi na Norrisa, svakako nije tema, nego Max i njegova zrelost te kako je taj mit iz 2023 bio smiješan jer tad nije ni imao nikakve borbe.

a da je Lando bio na startu loše bi starto i izgubio 3 pozicije :rofl:
slikaslika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Svi mi znamo da Max nije zaslužio kaznu od 5sec.
Sto vise, to je bilo na Piastriu da “plati”
Samo zamjenite njih dvojicu i garantiram da bi bilo vrištanja na forumima kako je Max/Piastri kriv.

Ok sve to. Evo moje predviđanje za sezonu:

U momentu kada Max zna da se ne može boriti za titulu on će izabrati budućeg prvaka. A kladim se u godišnju preplatu da će Max raditi za orginalnog kolonizatora.

Piastri će platiti visoku cijenu za ovaj potez u T1. Jer njegov menadžer MW i dalje pati. A on mu je i glavni pogon u karijeri.
No!

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
vlado je napisao/la: 26.04.2025., 06:32 Svi mi znamo da Max nije zaslužio kaznu od 5sec..
Slazemo se.
Trebalo je bit 10 :gandalf:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Prvi krug i prvi zavoj su @crash, pa nemoj biti toliko strog. :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 26.04.2025., 09:28 Prvi krug i prvi zavoj su @crash, pa nemoj biti toliko strog. :chill:
Te fore su mi za ove u guzvi. Prvi i drugi nemaju tako velikih problema da im to uzimam u obzir.

Ako imas ikakve sumnje da bi nesto bilo drukcije da je incident bio u 25om krugu, onda cu priznat da sam prestrog 😊
Fino Alla Fine

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
vlado je napisao/la: 26.04.2025., 06:32 Svi mi znamo da Max nije zaslužio kaznu od 5sec.
Samo zamjenite njih dvojicu i garantiram da bi bilo vrištanja na forumima kako je Max/Piastri kriv.

U momentu kada Max zna da se ne može boriti za titulu on će izabrati budućeg prvaka. A kladim se u godišnju preplatu da će Max raditi za orginalnog kolonizatora.

Piastri će platiti visoku cijenu za ovaj potez u T1. Jer njegov menadžer MW i dalje pati. A on mu je i glavni pogon u karijeri.
Zašto je to bilo na Piastriju da plati, kad je bio ispred na apexu i prošao je kroz prvu šikanu, Max je sjekao krivinu i time preuzeo P1, kazna čista ko suza. Da Piastri nije uopšte bio tu, Max ne bi nikad prošao drugu krivinu i svejedno bi onom brzinom sjekao, jer je unio više brzine u prvu krivinu nego na svom krugu za pol poziciju.

A ovo kako će Max da mu vrati u slucaju da se borba za naslov svede na McLarenove vozače je urnebesna, mada poznavajući Maxa ne bi me čudilo da bude kamikaza napada na Piastrija kao u Meksiku prošle godine ili krkanskog branjenja pozicije kao u Austriji isto prošle sezone.
slikaslika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 27.04.2025., 14:33
vlado je napisao/la: 26.04.2025., 06:32 Svi mi znamo da Max nije zaslužio kaznu od 5sec.

Zašto je to bilo na Piastriju da plati, kad je bio ispred na apexu i prošao je kroz prvu šikanu, Max je sjekao krivinu i time preuzeo P1, kazna čista ko suza. Da Piastri nije uopšte bio tu, Max ne bi nikad prošao drugu krivinu i svejedno bi onom brzinom sjekao, jer je unio više brzine u prvu krivinu nego na svom krugu za pol poziciju.

A ovo kako će Max da mu vrati u slucaju da se borba za naslov svede na McLarenove vozače je urnebesna, mada poznavajući Maxa ne bi me čudilo da bude kamikaza napada na Piastrija kao u Meksiku prošle godine ili krkanskog branjenja pozicije kao u Austriji isto prošle sezone.
Jeste, bio je sa vanjeske strane, preuzeo je sav rizik. Preuzeo ga je i ok. Slazem se.

Kako to moze biti urnebesno kada te tako nesto-isto ne bi iznenadilo?

Ocigledno je sljedece, da ne bi bio "krkan" imaj bolid koji je sec brzi po krugi ili budi anemican u sredini grida i zali se na bolid i sto sto si jos zelen pa se jadan naviknes na sve to, sampionski. A vrjeme priprema koristi da izigravas madonu po italiji.
No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Ma jok. Onaj sa vanjske neka strane se brine za ishod.

Max je bio unutra. I Piastri he pokaza zube i poštujem ga zbog toga ali mu predviđam sudbinu menadžera MW.

Sto me iskreno žali jer mi je Mark bio drag. DC katogorija vozača.
No!

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Navija za: Max Verstappen
Brutalna defanziva u nedjelju, ukupno 11 krugova je drzao Mclarene iza sebe.

Uz svo izgubljeno vrijeme u borbi, VSC na kraju kumovao cetvrtom mjestu.

Iskreno mislim da se nece puno toga promjeniti u Spaniji, eventualno da budu malo blize Mclarenima.

Od svih ekipa koje ce najvise vremena u tunelu potrositi na ovu sezonu je sigurno Red Bull, slicno kao i 2013e godine. Ako hoce bilo kakvu borbu moraju brzine ubacit u bolid i uz ovaj TD u 9 rundi da se nadaju necemu.

Gesendet von meinem SM-A528B mit Tapatalk

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Red Bull ce potrostit maximim svojih sati u tunelu , ali nece najvise. Posto , uz Mclaren , imaju pravo na najmanje sati u tunelu :)
slikaslika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Traditionally, there's no official NLS timekeeping during testing. But, it's rumored that Max Verstappen had driven a lap time of 7:48.8. Who would know better than the driver himself?

When asked in Imola whether he had beaten the record, Max Verstappen replied: "Yes, it was faster. But I wasn't there to prove I could beat the lap record. I just wanted to have fun, learn the track, and do it together with the Emil Frey team."

https://www.auto-motor-und-sport.de/for ... en-rekord/
Luđak 👊

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
spreman za endurance.

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Ja sam mislio da F1 vozači imaju automatski platinum kategoriju. :neznam:

Koliko sam razumio iz komentara, valjda je moraju zatražiti pa im FIA odobri automatski s obzirom da imaju super licencu.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Po mom mišljenju NIJE bilo namjerno udaranje. Išao je pustiti Russella, ovaj to nije baš shvatio i onda je Max pokušao ostati što je bliže moguće kako bi naprao Russella u nekom od drugih zavoja. Pa je zato došlo do kontakta.

Nema smisla da buda namjerno, išao ga je puštati. Nešto kao Hamilton u Spa 2008 kada je želio ostati maximalno blizu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Po mom mišljenju, ono što je na restartu na izlasku na pravac spasio Max, ne znam koji drugi vozač na gridu bi to spasio. Leclerc ga je tapnuo pri velikoj brzini na pravcu potpuno nepotrebno, kao i Russell u T1. Da je to napravio Max njima, zazivala bi se kazna za Maxa tak da ono... Who cares.

Jedino bi se sad ovi iz FIAe mogli malo ići iživljavati nad Maxom i glumiti strogoću makar neće ni to ako procjene da nije šefu dobro za kampanju.
"What a little star." May 26, 2012.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Neki bi spasili, neki ne bi ne bi.
Ne znam samo zašto se smatra da samo Max može onako "spasiti" auto....
Ja vjerujem da bi velika većina njih sa grida "spasila" ono.
Max fakultet, a ostali budale

Glede udaranja Russella od strane Maxa, ja vjerujem da je bilo apsolutno namjerno.
Dobio je premalu kaznu.
Gleda onog dodira Leclerc - Max, smiješno je uopšte raspravljati o tome.
Da ne govorim da je smiješno da se jedan Max žali na to.
Možemo to gledati i sa drugog stanovišta, Leclerc je prolazio naprijed, bio je nijansu brži, taman za preticanja, pozicija je bila izgubljena za Maxa, što se Max nije pomakao malo ulijevo. Uostalom, toliko puta viđena situacija na startovima i restartovima, s tim što se vozač (koji, realno gubi poziciju) obično pomakne. Max nije. Na kraju mu je to bio okidač da počne da vrije (jer je mislio da se Leclerca treba kazniti), a onda je uslijedilo ono sa Russellom, pa još i naredba za vraćanje pozicije i trenutak udaranja u Russella.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ajmo opet svrsavat na spasavanje do kojeg se doveo pogreskom.
Odlican save i to je to.

Ja cu vjerovat da nije namjerno nego je ima blackout jer je htio odmah napadat sto i nije bas u skladu sa pustanjem pozicije ako ides u napad u sljedecem zavoju jer si se tako pozicioniro.

I dalje vjerujem da je pogresna procjena da uopce prepusti poziciju.
Fino Alla Fine

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Haha, još je i Russell kriv jer nije shvatio situaciju :facepalm: Sasvim je jasno kako se propušta vozač i što je ovdje Max radio. Kretenski potez frustriranog Maxa. Ne branim pritom uzročnike frustracija, daleko je ono od čistih situacija, ali imam nultu toleranciju za bilo kakve namjerne izljeve bijesa udaranjem u druge bolide.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ajde. Bar je cestita McLarenima na kraju 🤗

Treba mu je klepit dsq. Il da se smiri il da jos vise pukne
Zadnja izmjena: CrashOverride Verified, dana/u 01.06.2025., 18:03, ukupno mijenjano 1 put.
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡