Fernando Alonso

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Aston Martin barem ulaže novce za razliku od Alpinea kojega je najbolje opisao Horner rekavši da su oni tim koji želi prvu klasu ali su samo spremni platiti ekonomsku. Uostalom Alpine mu je nudio jednogodišnji ugovor dok mu je AM dao defacto četverogodišnji.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Alonso je vozio za Minardi - sadašnji AlphaTauri.
Vozio je za Jaguar ( test ) - Red Bull,...... sadašnji
Alpine ( Renault )
McLaren
Ferrari

I sada ide prema Aston Martinu.

Još nije vozio za Sauber, Haas, Williams i Mercedes.

Ima li šanse i nade da vozi za sve aktuelne timove u F1?

:rofl: :rofl:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Pored KMaga, Ferdo će postati jedini vozač koji je vozio svaki motor od početka turbo hibridne ere.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
zekohonda je napisao/la: 19.09.2022., 08:59 stara dobra 2007. :mrgreen:
https://www.planetf1.com/news/fernando- ... opes-cash/
2007. nikad neće prestati biti dosadna i uvijek će izaći nova priča :prcnjau:

Ne znam zašto, ali nisam iznenađen s pokušajem light korupcije od strane Alonsa :rofl:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Old news :zubo:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Hm.....hm..... pokvarenog li Alonsa. Znači, nije nevin.

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
https://www.gpfans.com/en/f1-news/93420 ... so-alpine/

Cini se da overtake button nije jedino sto nije radilo :rofl:
Oduvijek me vezu uspomene za kombinaciju Renault-Alonso i smatram kako Alonso nije mogao imati bolji povratak u sport od mjesta za tim u kojem je osvojio svoja dva naslova prvaka. Nazalost, kao i mnogi drugi, ovaj povratak nije zavrsio slavno i lijepo vec u totalnom kaosu. Nevjerojatan marketing, voznja R25 po Yas Marini, stari stil kacige i plavi bolid pretvoreni su u upitne odluke, nevjerojatnu kolicinu kvarova, tenzije u momcadi i nesto nalik poligonu k Alonsovoj “uranjenoj” mirovini nebi li sport ostao na mladima. Vratilo se dijete majci trebao je biti slogan Alonsa i usporedno Ronalda u nogometu, no cini se da sve to ostaje samo nostalgija i prelijepa uspomena. Volio bih da sam dijete barem na jedan dan pa da mogu tim ocima pogledati sve ovo jos jednom, ali nemoguce je. Zvucat ce smijesno tek sada reci kako je Alonsovom trecem naslovu, pobjedama, a vjerojatno i postoljima kraj, ali nada za to drzala je nas sve navijace vec dugo dugo godina pa bi bilo jos gluplje sada, na kraju, izgubiti ju :party: Volio bih do kraja ove neponovljive ere pogledati jos barem jednu utrku nakon koje mi nece ostat gorak okus. Jednog dana price ce se pricat, statistika gledat, ali mi cemo znati pravu istinu. Tuzno je kada legende sporta odlaze tako tiho. Schumacher je otisao kao veteran, Raikkonen je otisao kao backmarker, Vettel je danas ujutro mozda uzeo svoje posljednje bodove, a Alonso je u Katru mozda imao svoj posljednji sampanjac u Formuli 1. Najvise boli samo to sto znamo da je Alonso u cijeloj toj prici zasluzio i bio na razini za mnogo, mnogo, mnogo vise.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Overtake button je radio, ali baterija je ograničena na 33 sekunde po krugu. On je došao do tog limita od 33 sekunde taman kada je prešao startno ciljnu.
slika slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Alonso king je napisao/la: 09.10.2022., 20:54 https://www.gpfans.com/en/f1-news/93420 ... so-alpine/

Cini se da overtake button nije jedino sto nije radilo :rofl:
Oduvijek me vezu uspomene za kombinaciju Renault-Alonso i smatram kako Alonso nije mogao imati bolji povratak u sport od mjesta za tim u kojem je osvojio svoja dva naslova prvaka. Nazalost, kao i mnogi drugi, ovaj povratak nije zavrsio slavno i lijepo vec u totalnom kaosu. Nevjerojatan marketing, voznja R25 po Yas Marini, stari stil kacige i plavi bolid pretvoreni su u upitne odluke, nevjerojatnu kolicinu kvarova, tenzije u momcadi i nesto nalik poligonu k Alonsovoj “uranjenoj” mirovini nebi li sport ostao na mladima. Vratilo se dijete majci trebao je biti slogan Alonsa i usporedno Ronalda u nogometu, no cini se da sve to ostaje samo nostalgija i prelijepa uspomena. Volio bih da sam dijete barem na jedan dan pa da mogu tim ocima pogledati sve ovo jos jednom, ali nemoguce je. Zvucat ce smijesno tek sada reci kako je Alonsovom trecem naslovu, pobjedama, a vjerojatno i postoljima kraj, ali nada za to drzala je nas sve navijace vec dugo dugo godina pa bi bilo jos gluplje sada, na kraju, izgubiti ju :party: Volio bih do kraja ove neponovljive ere pogledati jos barem jednu utrku nakon koje mi nece ostat gorak okus. Jednog dana price ce se pricat, statistika gledat, ali mi cemo znati pravu istinu. Tuzno je kada legende sporta odlaze tako tiho. Schumacher je otisao kao veteran, Raikkonen je otisao kao backmarker, Vettel je danas ujutro mozda uzeo svoje posljednje bodove, a Alonso je u Katru mozda imao svoj posljednji sampanjac u Formuli 1. Najvise boli samo to sto znamo da je Alonso u cijeloj toj prici zasluzio i bio na razini za mnogo, mnogo, mnogo vise.
Očekivao sam treći Alonsov naslov,........ ali sada bih bio zadovoljan sa jednom pobjedom ( Alpine ili Aston Martin ).

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
je li može taj overtake denied bit povezan s drs zonom koja nije bila u funkciji ili ciljnom linijom pa kao utrka završila pa nema smisla preticat?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 11.10.2022., 13:12 je li može taj overtake denied bit povezan s drs zonom koja nije bila u funkciji ili ciljnom linijom pa kao utrka završila pa nema smisla preticat?
Nije, nego je došao do limita korištenja od 33 sekunde po krugu. Vjerojatno je bio stalno na dugmiću u krugu kada je prešao Russella i onda je pritiskao da stigne Vettela i ostao je bez energije.
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
zahvaljujem.

Alonso king
GP3
GP3
Interesantan i team radio Alonsa nakon utrke kojeg nitko (barem koliko sam ja vidio) nije stavio u javnost…”Yeah, what a mistake strategically…What a di(prekida se zvuk na F1TV) do this year to me” vjerojatno disaster strategies ili nesto u tom stilu. Bilo je odustajanja, kvarova i cudnih trenutaka ove sezone, ali ona Kanada ce mi ostat u sjecanju kao kap koja je prelila casu.

majic13
Karting
Karting
S nama već: 6 god 10 mj
Alonso king je napisao/la: 11.10.2022., 16:10 Interesantan i team radio Alonsa nakon utrke kojeg nitko (barem koliko sam ja vidio) nije stavio u javnost…”Yeah, what a mistake strategically…What a di(prekida se zvuk na F1TV) do this year to me” vjerojatno disaster strategies ili nesto u tom stilu. Bilo je odustajanja, kvarova i cudnih trenutaka ove sezone, ali ona Kanada ce mi ostat u sjecanju kao kap koja je prelila casu.
Ovo je rekao na kraju:
“What a mistake, eh? I mean strategically, what are you doing this year to me?”

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Nekome tko površno prati će proći ispod radara ili neopaženo, ali nevjerojatno je koliko je bodova Alonso prosuo ove sezone ili lošim odlukama ekipe ili zbog nekakvih čudnih kvarova.

Slična situacija je i kod Schumachera koji je po meni ostavio puno bolji dojam u drugom dijelu sezone od Magnussena, a to se na bodovima gotovo i ne vidi.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Ja napisa neki dan da ne znam ko je više bodova izgubio tuđom "krivicom" (srategija, kvarovi,....).
Čarli ili Mick?
Da, imali su i grešaka, ali su dosta više bodova izgubili ne svojom krivicom.
Mislim da tu možemo komotno dodati i Ferdu.
Naravno, apsolutno gledajući, najviše je izgubio Čarli, jer je gubio bodove na najvišim pozicijama, ali u nekom "relativnom" kontekstu, Mick i Ferdo uopšte nisu daleko.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Prvo ga nisam volio jer je pobjedio Michaela. Onda zbog namještaljke u Singapuru. Nakon toga dođe mi u Ferrari, nikad mi nije sjeo.

Ode u Mclaren, zbog talenta mi ga prvi put došlo žao kad je rekao famozni "GP2 engine".

Vrati se, u godinama, možda ne najbolji ikada ali bolesno brz, predan, gori od želje.

I nasuprot valjda 90% vozača na gridu, pokaže integritet karaktera, da je uvijek isti, svoj pa i kad nema koristi neke svoj ostati.

Nakon vozačke karijere, volio bih da uzme neku poziciju u FIAi. Smatram da bi vratio malo muškosti u sport ili bar pokušao.

Alonso, Seb i Button bi bili sjajna kombinacija za vodit nešto u budućnosti.
"What a little star." May 26, 2012.

Alonso king
GP3
GP3
Samo u danasnjoj F1 moguce je izbaciti nekoga iz utrke, unistiti nekome utrku, nesigurno pustiti bolid iz boksa, baciti pistolj za gume pod drugi bolid, varati i pobjedivati i proci s minimalnim kaznama, a onda isto tako biti Fernando Alonso i niti kriv ni duzan (nakon katastrofalne nesrece), bez pokazane zastave, ostati bez tih 6 pisljivih bodova…Sramota i izivljavanje. Zalosno, ali cekam eto te dvije tmurne, teske sezone trazenja srece u malim stvarima za vrijeme Aston Martina i da vise nikada ne upalim F1. Neke stvari novac ipak ne moze kupit :(
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡