Sebastian Vettel
-
PhillSF
- Karting
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Drasticno se razlikovao setup od Leclercovog, jos je Leclerc prvih par krugova radio dosta p***arija s gumama i opet ga je glatko pretekao....
Edit: Mozda zbog bas takvog "agresivnijeg" setupa mu je i otisao MGU-K ili grijesim
Edit: Mozda zbog bas takvog "agresivnijeg" setupa mu je i otisao MGU-K ili grijesim

- f1zd
- F1puls konstruktorski prvak
- S nama već: 9 god 5 mj
- Navija za: Vettel,Ferrari
Ne znam za vas, ali mene polako nervira ovo kolektivno sranje o Vettelu danas i jučer. Ok, radio je gluposti zadnjih čak i godinu dana, ali mislim ono...vidim na redditu thread sa svim greškama koje je napravio od 2017. A kako se lako zaboravlja početak te sezone kad je u 6 utrka imao tri pobjede i tri druga mjesta u lošijem bolidu? Također vidim komentare tipa, živi na staroj slavi i nikad se nije morao boriti za titule...ono, nije da me briga, nek piše svak što hoće ali me samo nervira i diže mi tlak kad vidim koliko se ljudi lože na to..
A najjači su mi neki Alonsovi navijači koji se sad samo na to izdrkavaju, da prostite
A najjači su mi neki Alonsovi navijači koji se sad samo na to izdrkavaju, da prostite

-
luke flywalker Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 6 mj
- Navija za: Mika Hakkinen
Vidi, toga je bilo uvijek tako danema potrebe da ti se diže..tlak. Ljudi jedva čekaju i da Ronaldo ili Mesi fule penal, šansu ili da se neka jebena ekipa obruka, ljude to hrani. Senzacije i skandali se prodaju dobro, stoga ih i ljudi plasiraju.
S druge strane, Seb je četverostruki prvak, ima puno odvoženih sezona i moje je mišljenje da će na kraju godine imati više bodova od Leklerka. Malom svaka čast ali ja sam više vjerujem u iskustvo i mudrost. Ne sumnjam da će Leklerk biti šampion, ali ove godine mislim da ne.
S druge strane, Seb je četverostruki prvak, ima puno odvoženih sezona i moje je mišljenje da će na kraju godine imati više bodova od Leklerka. Malom svaka čast ali ja sam više vjerujem u iskustvo i mudrost. Ne sumnjam da će Leklerk biti šampion, ali ove godine mislim da ne.
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Aaa složio bi se da je Leclerc imao drugi setap, očito je da je imao puno više oversteera i ja sam mislio da će poderati gume nedugo poslije preticanja Seba jer je stvarno iz krivina proklizavao u zonama trakcije. Kako ih je sačuvao ne znam, ali stvarno je i off-board bilo vidljivo da ima drugačiji setap od Seba koji je djelovao neutralno.PhillSF je napisao/la: 01.04.2019., 13:15 Drasticno se razlikovao setup od Leclercovog, jos je Leclerc prvih par krugova radio dosta p***arija s gumama i opet ga je glatko pretekao....
Edit: Mozda zbog bas takvog "agresivnijeg" setupa mu je i otisao MGU-K ili grijesim![]()
Nije otišao MGU-K, niti bilo koji dio hibrida, jednostavno je cilindar prestao raditi i vozio je na 5.

-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Jedna lošija utrka i odmah down.
Leclerc jeste bio bolji, ali u ovoj utrci. U Australiji to nije bio slučaj. Šta će biti u Kini niko ne može reći. Još ima 19 utrka za odvesti.
Zaboravlja se da je on 4x WDC. Sve i da mu se ukinu dvije dominantne opet bi bio 2x WDC.
Nema puno takvih vozača u istoriji.
Navijači ne da su to zaboravili, već umjesto da mu pomognu šutnjom, oni mu još veći pritisak nabacuju. A do sad se nije baš najbolje pokazao pod pritiskom.
Imam osjećaj da ga je previše opteretila usporedba sa MS. Uvijek kad je trebao uraditi oni nešto drugačije, on napravi neku glupost. I onda svi zaborave da je u toj utrci, do te gluposti odvezao fenomenalno. Ili utrku prije. I još mu se sastavi da mu konkurent upravo u tom momentu, napravi baš taj korak i yebiga...
Možda bi mu bolje bilo da nikad nije potpisao za Ferrari ...
Uglavnom, smatram da je ovo ili ili sezona za Vettela.
Kocarski rečeno all in.
Nešto ne bi volio da ode u penziju, da ga još i porazi Leclerc.
Bez obzira što po vožnji koju je "mali" pokazao jučer, uopšte ne bi bila sramota izgubiti od njega.
- LH44
- Formula 1
Na litici karijere.
Jednostavno mora smiriti strasti kad uđe u crveni bolid i hladnokrvno odvesti utrku, jer očito je da od te strasti i želje bukvalno izgori i sranje se desi, a volio bi ga vidjeti da osvoji titulu s Ferrarijem, barem jednu da začepi usta kritičarima.

- Slavenowsky
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
2:25 Rosberg nije rekao nista ono sto mi "laici" ne znamo. Ali generalno to se desava, Vettel dosta grijesi i to su cinjenice. Izgubiti poziciju nije kraj svijeta, jer nikad ne znas sta utrka donosi. Hamilton ga vec drugi put na ovakav nacin pretice i od njega pravi amatera. Isto tako Hamilton ga nije pretekao na neki "maestralan" nacin, vec je u tom momentu imao bolji setup guma, tacnije bio je brzi. Vettel ako vec ne moze da mu parira, pusti ga, onda juri za njim.
Nakon utrke sam je izjavio da mu bolid nije bio u vinklu, nije imao zeljene preformanse, onda cemu borba sa Hamiltonom?
Jednostavno treba nekada taktizirati, bodovi su bitni za titulu, a ne hrabro srce. Meni ce iskreno biti zao ako on ne uzme titulu, njegove greske prvo skode njemu, a nama moze biti samo zal da nece postati prvak, pogotovo onima koji ga bas vole.
S toga, mala kritika je sasvim sigurno opravdana.
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Pa i nije.LH44 je napisao/la: 01.04.2019., 19:16 "Hamilton ga nije pretekao na neki "maestralan" način"
Zayebavaš?![]()
Isto tako " na maestralan način" je bilo Vettelovo preticanje Hamiltona u ranijoj fazi trke.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- LH44
- Formula 1
Vettelovo preticanje Hamiltona je ništa drugo nego DRS obilaženje. Lewis je morao posao dovršiti kroz krivinu, dok je Vettel već bio za bolid ispred Hamiltona na ulazu u 4 krivinu, a to je razlika između maestralnog preticanja i DRS preticanjaFrantic je napisao/la: 01.04.2019., 19:52 Pa i nije.
Isto tako " na maestralan način" je bilo Vettelovo preticanje Hamiltona u ranijoj fazi trke.![]()

- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Baš sam jučer nakon utrke ušao u sva vremena koja su vozači radili, čisto da malo usporedim.
Izvukao sam podatak tj. krugove Vettela i Leclerca od 16 do 34, znači drugi stint na Medium gumama i onda sam specifično pogledao od 22 do 34 kruga, kada se Vettel oslobodio Hamiltona nakon pit stopa.

Iako Seb nije bio baš najzadovoljniji sa svojim setupom, ipak nakon što je izašao iz zraka Hamiltona, radio je usporedna vremena Leclercu, otprilike unutar desetinke u prosjeku.
Tako da ima još prostora za napredak s obzirom na ono što je govorio, da nije bio baš presretan sa bolidom cijeli vikend i od prvog kruga prve utrke, dok je Leclerc bio na optimumu tj. njemu je bolid bio fenomenalan (njegove riječi)
Što se tiče samog pretjecanja Hamiltona...mislim bilo je u redu, ali već je Bottas jednom prešao Maxa ranije u utrci na isti način, kao i što je Vettel već prešao Hamiltona u istom zavoju na isti način...to je odlično mjesto za pretjecanje.
Osobno mi je daleko najbolji potez utrke Norrisa na Gaslyu...e to je maestralno pretjecanje.
Izvukao sam podatak tj. krugove Vettela i Leclerca od 16 do 34, znači drugi stint na Medium gumama i onda sam specifično pogledao od 22 do 34 kruga, kada se Vettel oslobodio Hamiltona nakon pit stopa.

Iako Seb nije bio baš najzadovoljniji sa svojim setupom, ipak nakon što je izašao iz zraka Hamiltona, radio je usporedna vremena Leclercu, otprilike unutar desetinke u prosjeku.
Tako da ima još prostora za napredak s obzirom na ono što je govorio, da nije bio baš presretan sa bolidom cijeli vikend i od prvog kruga prve utrke, dok je Leclerc bio na optimumu tj. njemu je bolid bio fenomenalan (njegove riječi)
Što se tiče samog pretjecanja Hamiltona...mislim bilo je u redu, ali već je Bottas jednom prešao Maxa ranije u utrci na isti način, kao i što je Vettel već prešao Hamiltona u istom zavoju na isti način...to je odlično mjesto za pretjecanje.
Osobno mi je daleko najbolji potez utrke Norrisa na Gaslyu...e to je maestralno pretjecanje.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Slavenowsky
- Formula 1
Hamilton je vidno bio brzi, Vettel na ravnici je iole parirao, a kroz zavoje se vidjelo da nema gripa kao Hamilton. Jos da se doda da je staza prava trkaca, sa previse prostora za napad, tako da Hamiltonu uopste nije bio problem preci Vettela. Dakle ne vidim nikakvu "maestralnu" izvedbu Hamiltona. Ono u Monzi se moze reci da je bilo maestralno.LH44 je napisao/la: 01.04.2019., 19:16 "Hamilton ga nije pretekao na neki "maestralan" način"
Zayebavaš?![]()
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Nemojmo umanjivati genijalnost Leclercove utrke nekim izlikama za Vettela. Nismo Kimija ovako vadili...Porazio ga je fair and square, nije kraj svijeta.
Ovo govorim kao navijač Vettela.
I da... jebačko pretjecanje Norrisa i Hamste

Ovo govorim kao navijač Vettela.
I da... jebačko pretjecanje Norrisa i Hamste

"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- LH44
- Formula 1
Složio bi se za Bottasa nad Maxom, te Norrisa nad Gaslyem, ali Vettelovo je na kraju ispalo ništa drugo nego DRS obilaženje, jer je na kočenju bio ispred Lewisa, dok su se ova 3 odvila tek kroz krivinu, što je puno teže za izvesti. Također je odlično bilo i ono Lewisovo nad Bottasom na početku, mislio sam da će ići sa vanjske strane i bukvalno sam vikao "pusti ga Lewis, pusti ga široko da ide" i to i bi, sa unutrašnje strane izađe fino i dovrši preticanje do iduće krivine...
...ali ovo Vettelovo je nekako ispalo DRS obilaženje, jer je to to bilo prije kočenja, a kroz krivinu ničega.
...ali ovo Vettelovo je nekako ispalo DRS obilaženje, jer je to to bilo prije kočenja, a kroz krivinu ničega.

- Frantic
- Formula 1
P stavio sam navodnike, a @Slavenowsky ti je dao malo "opširniju" analizu.LH44 je napisao/la: 01.04.2019., 20:25Vettelovo preticanje Hamiltona je ništa drugo nego DRS obilaženje. Lewis je morao posao dovršiti kroz krivinu, dok je Vettel već bio za bolid ispred Hamiltona na ulazu u 4 krivinu, a to je razlika između maestralnog preticanja i DRS preticanjaFrantic je napisao/la: 01.04.2019., 19:52 Pa i nije.
Isto tako " na maestralan način" je bilo Vettelovo preticanje Hamiltona u ranijoj fazi trke.![]()
![]()
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Slavenowsky
- Formula 1
Ja sam ti rekao sta je bilo maestralno i nemam problem da to kazem, nisam previse subjektivan. Ali, kada gledamo objektivno sliku, vidjelo se da je Hamilton bio vidno brzi i na onakvoj stazi nije nikakav problem preci nekog. Mozda je bilo atraktivno, ali sad da pricamo o nekim vanserijskim vozanjama, to nema smisla.LH44 je napisao/la: 01.04.2019., 21:22 Tako "opširnim" analizama možemo svakoga izvlačiti kad izgubi poziciju![]()