VN Katara 29.11.-01.12.2024.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Ferrari
gudenjacica je napisao/la: 01.12.2024., 18:30
Frantic je napisao/la: 01.12.2024., 18:26
pero iz bukurešta je napisao/la: 01.12.2024., 18:23 Još da Sainz prođe Gaslya
Još....

K-Mag na TR :klanjam:
K-Mag će mi nedostajat u f1, on mi baš ima onaj 80s "I don't give a *uck" stil.
Definitivno, rodjen u pogresno vreme :)
slika

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 1 mj
dmj je napisao/la: 02.12.2024., 09:59 Mada bih rekao da je i oko žutih zastava bilo varijacija kazni, u slučajevima koji su se zbivali na treninzima.

Problem s nekonzistentnošću suđenja i kazni ponajprije se odnosi na dodire, sudare, blokiranja i slično, a što se vrlo različito procjenjuje od utrke do utrke, od situacije do situacije, pa i od momčadi do momčadi.
Načelno drugi je set mogućih kazni na treninzima i u utrci.... Ali da bilo je tu svega

A oko dodira, sudara, blokiranja se slažemo da to shit show. Definitivno treba imati stalne suce i to neke stvarne face, recimo svjetske prvake, a ne frustrirane propalitete iz F1.

wapi Verified
GP3
GP3
Frantic je napisao/la: 02.12.2024., 08:40
2020 Italy Lewis Hamilton, Antonio Giovinazzi - Entering pit lane when closed
Ovo je ono čuvena nepristranost FIAe: kazna za Gio u roku od 15 sekundi, kazna za SIra pola sata razmatranja...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
wapi je napisao/la: 02.12.2024., 10:54
Frantic je napisao/la: 02.12.2024., 08:40
2020 Italy Lewis Hamilton, Antonio Giovinazzi - Entering pit lane when closed
Ovo je ono čuvena nepristranost FIAe: kazna za Gio u roku od 15 sekundi, kazna za SIra pola sata razmatranja...
Da to je ta :thumbs:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

thebear38
Karting
Karting
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Max Verstapen
Mozda je teorija zavjere ali ... da li je moguce, da su suci toliko cekali sa kaznom dok se nije vidjelo da je WCC gotovo? U tom trenutku Ameri donose odluku da se prvenstvo odlucuje u zadnjoj utrci. I kazna je takva kakva je ...
Winning is the most important. Everything is consequence of that.

wapi Verified
GP3
GP3
thebear38 je napisao/la: 02.12.2024., 15:07 Mozda je teorija zavjere ali ... da li je moguce, da su suci toliko cekali sa kaznom dok se nije vidjelo da je WCC gotovo? U tom trenutku Ameri donose odluku da se prvenstvo odlucuje u zadnjoj utrci. I kazna je takva kakva je ...
NIkad u povijesti nije dodijeljena drukčija kazna za nepoštivanje dvostruke žute zastave od 10s stop'n'go. Bilo ih je 4 u zadnjih 8 sezona i sve su bile iste jer je to već desetljećima jednako definirano.

Frantic
Formula 1
Formula 1
thebear38 je napisao/la: 02.12.2024., 15:07 Mozda je teorija zavjere ali ... da li je moguce, da su suci toliko cekali sa kaznom dok se nije vidjelo da je WCC gotovo? U tom trenutku Ameri donose odluku da se prvenstvo odlucuje u zadnjoj utrci. I kazna je takva kakva je ...
2017 Belgium Kimi Räikkönen - Failing to slow for double waved yellow flags
2021 Austria Nicholas Latifi, Nikita Mazepin - Failing to slow for double waved yellow flags
2024 Qatar Lando Norris - Failing to slow for double waved yellow flags
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
@Frantic
Kimi je proletio Kemmelom punim gasom, a Maxovo (mislim) vozilo parkirano pored.

thebear38
Karting
Karting
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Max Verstapen
wapi je napisao/la: 02.12.2024., 16:05
NIkad u povijesti nije dodijeljena drukčija kazna za nepoštivanje dvostruke žute zastave od 10s stop'n'go. Bilo ih je 4 u zadnjih 8 sezona i sve su bile iste jer je to već desetljećima jednako definirano.
Kazna je jasna ko burek sa sirom 😁 ... mislio sam samo na delay u donosenju odluke o kazni. Da su ga rebnuli odmah, nadoknadio bi taman da bude sve gotovo. Ovakvom kasnom odlukom umjetno su prebacili borbu na zadnju trku.
Winning is the most important. Everything is consequence of that.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Vrlo moguće

Od Maxovog tužakanja, pa do izricanja kasne je prošlo preko 20min.
Međutim, od momenta kad je izašla obavijest da je Lando pod istragom, do momenta kad mu je izrečena kazna prošlo je malo više od 3min (što opet, ne mora ništa da znači).
Na znamo kada su iz Red Bulla prijavili sucima Maxovo tužakanje Landa, a bilo je događanja na stazi (mada Safeti nemaju veze sa sucima, već sa vodstvom trke), možda su suci imali "kakvog drugog posla", a dosta puta smo posvjedočili i njihovoj "podkapacitiranosti".
Opet, s obzirom na to da je član sudačke četvorke bio i Warwick, ne bi me iznenadilo da se odugovlačilo jer je dotični možda pokušao svim silama da ne zalijepi 10s stop/go Landu (sad ja idem sa teorijeom zavjere u drugom pravcu :mrgreen: ) pa su mu ostali morali dokazivati da to ipak mora biti takva kazna.

A možda je jednostavno preteklo sasvim dovoljno dugo vremena od momenta Red Bullove prijave, pa možda to ne ide direkt sucima (fakat - kome prvo ide takva prijava?), već vodstvu trke, koje je bilo zauzeto zayebancijama oko Safeta, pa onda tek ovi prosljeđuju sucima, itd, itd....
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

wapi Verified
GP3
GP3
Koliko ja razumijem mehaniku F1 komunikacija. Sportski direktor ili šef momčadi komuniciraju sa direktorom utrke ili zamjenikom. Suci ništa ne sude dok im direktor utrke to ne pošalje na suđenje. Dakle sve dok se momčadi pregovaraju s direktorom utrke, suci nemaju slučaj o kojem bi pričali. Kad izađe ono "noted" onda znači da je otišlo sucima.... Ako piše "under investigation", to znači da je kod sudaca, ali da treba malo vremena da odluče, jer često nakon "noted" odmah izađe kazna ili "no further investigation".

U konkretnom slučaju čini mi se da je druga direktora trebalo uvjeriti da postoje dokazi....pa je to potrajalo....

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Navija za: Max Verstappen
Gospodin direktor utrke je to trebao sam da primjeti i uradi bez da bilo koji tim mora to provjerit pa prijavit.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Znači Rui Marques je zasr`o? :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

wapi Verified
GP3
GP3
KiMujash je napisao/la: 04.12.2024., 12:03 Gospodin direktor utrke je to trebao sam da primjeti i uradi bez da bilo koji tim mora to provjerit pa prijavit.
Svakako da je trebao, ali bi trebao imati softver koji prati takve stvari s obzirom da im je telemetrija totalno digitalizirana ne bi trebalo biti problematično automatski generirati upozorenja za druga direktora kad netko zasere ove vrlo lako mjerive stvari.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡