VN Belgije 26.-28. srpnja 2024.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Dani je napisao/la:E moj Lewise kada slušaš stratega koji ti veli da je delta ok. Prekasno je krenuo nizati krugove. Čestitke Russellu i Mercedesu . Max čudno slab. Perez i dalje opravdava očekivanja. Šteta za Leclerca, mislim da je odvozio na nivou.
@zelot RB se kockao sa setupom za kišu i kvale. To ih je danas koštalo.
bas to. meni se cinilo 10-11 krugova prije kraja i tog TR-a da ne skida dovoljno.

nije mi samo jasno kako je uspjevao russell pronaci trakciju na izlazu iz zadnjeg i prvog zavoja dovoljnu da se odvoji dodatne 2-3 desetinke sto je bilo kljucno za obranu nakon kemmel pravca.

najbolja njegova utrka nakon one u mercedesu kada je mjenjao lewisa zbog korone ako se ne varam.

tamo u tijesnim i premalom bolidu, na koji se nije imao vremena uopce priviknuti, odradio je brutalan posao iako ga ekipa 2x zajebala sa boxom i gumama... i opet je bio 2. ako se dobro sjecam.

ugl, ta i ova danas su mu utrke karijere.

ocito ima nesto i u glavi i razmislja. ovo danas je iskljucivo njegova zasluga jer ekipa bi ga zvala u box.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Haha "every stint I had some tyres left, but the team pulled me in". Lewis u svom stilu baca ekipu pod vlak. U šampionskom stilu kao u dobrim starim danima👍

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
avetma je napisao/la: 28.07.2024., 16:33 Haha "every stint I had some tyres left, but the team pulled me in". Lewis u svom stilu baca ekipu pod vlak. U šampionskom stilu kao u dobrim starim danima👍
Obzirom da je Ferrari Taktičarski šampion - kako će tek veselo bit nagodinu :rofl: :zubo:
slika

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
avetma je napisao/la: 28.07.2024., 16:33 Haha "every stint I had some tyres left, but the team pulled me in". Lewis u svom stilu baca ekipu pod vlak. U šampionskom stilu kao u dobrim starim danima👍
Pa kaj nije on preuzeo na sebe odgovornost kao George, ispao bi heroj. Ovako opet su mu drugi krivi. Ipak kao netko tko ima najviše pobjeda i postolja bi trebao imati i nakviše iskustva u tim stvarim. Inače dobar Mercedes danas.
#DankeSeb

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Pa bio je u pravu što se tiče guma. Brojke govore sve. Svejedno je odvozio najbolje danas i njegov proboj u prvome krugu je omogućio 1-2 mercedesu danas.
slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Tko će dočekati 2025. :mrgreen:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Dani je napisao/la: 28.07.2024., 16:30 Po čemu sramotno? Mogao je riskirati kod prvog napada ali nije želio riskirati kontakt sa timskim kolegom. S time da je ova mercedesova taktika lako mogla koštati obojicu . Piastri ih je imao na nišanu.
Pa meni je za 7x prvaka da nije ni pokušao kako treba napasti. Realno izgubia je pobjedu sam.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
avetma je napisao/la:Haha "every stint I had some tyres left, but the team pulled me in". Lewis u svom stilu baca ekipu pod vlak. U šampionskom stilu kao u dobrim starim danimaslika
Od ovako dobre i sadrzajne utrke ti se zaljepio za hamiltona i neku izjavu jer je to jedino sto si uspio pronaci ne bi li popljuvao hamiltona. f1 valjda gledas samo zbog hamiltona u nadi da ces izvuci nesto da ga popljujes.

kad ham ode gasis portal? a ne, zajahat ces nekog drugog britanca vjerojatno.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
avetma je napisao/la:Haha "every stint I had some tyres left, but the team pulled me in". Lewis u svom stilu baca ekipu pod vlak. U šampionskom stilu kao u dobrim starim danimaslika
Što je i najgore jeste tako. Ali opet to nije način, to se raspravlja u okviru momčadi.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
zelot je napisao/la: 28.07.2024., 16:43
Od ovako dobre i sadrzajne utrke ti se zaljepio za hamiltona i neku izjavu jer je to jedino sto si uspio pronaci ne bi li popljuvao hamiltona. f1 valjda gledas samo zbog hamiltona u nadi da ces izvuci nesto da ga popljujes.

Vjerojatno ga svrbi kaj svemogući nije mogao Leclerca proći. Možda da manje psuje i pametuje okolo....
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ferrari je napisao/la:
Dani je napisao/la: 28.07.2024., 16:30 Po čemu sramotno? Mogao je riskirati kod prvog napada ali nije želio riskirati kontakt sa timskim kolegom. S time da je ova mercedesova taktika lako mogla koštati obojicu . Piastri ih je imao na nišanu.
Pa meni je za 7x prvaka da nije ni pokušao kako treba napasti. Realno izgubia je pobjedu sam.
Meni nije jasno kako se nije uspio približiti na Kemmelu sa DRS, isto da je Russel imao Ferrarijev motor iz 2019, kao da nije ni otvarao DRS maltene isti razmak na početku DRS zone i na ulazu u Les Combes je bilo 3-4 desetinke.

Svaka čast Russelu na stintu karijere. Norris, kao i McLaren razočarali sa nastupom danas, nema ništa od titule ako maximalno ne iskoristiš Maxov/Red Bullov off vikend.

Sent from my iPhone using Tapatalk
slikaslika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
Heat, što je McL razočarao?
Oscar je možda i najbrži danas bio po čistoj brzini, nije imao problema sa obilaženjima, dok sa druge strane tako dobri Lando nikakav ispade.

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Interesantno - od Kanade na ovamo - SPA, Mercedes/i (dakle i McLaren) pokupil najviše bodova.

Takodjer Mercedesi odnio/eli pobjedu u zadnje četiri utrke!

https://motorsportstats.com/results/fia ... /standings
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Piastri je danas bio najbrži vozač. Mercedes je imao sreće što je mali ostao bez krugova.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Grah0 je napisao/la:Heat, što je McL razočarao?
Oscar je možda i najbrži danas bio po čistoj brzini, nije imao problema sa obilaženjima, dok sa druge strane tako dobri Lando nikakav ispade.
Ma loše je i startao, u stilu Webbera, cjelokupni dojam Norrisa loš, vako se ne vozi protiv Verstappena, Hamiltona, Alonsa i sličnih.

slikaslika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:

Ne, samo je šteta ne pribilježiti takvu izjavu tjedan dana nakon što je držao lekciju Verstappenu o ponašanju.
A svaki blunder s britanske strane je urnebesan s obzirom na to koliko sole pamet i drže se visoko, u tome ću vjerojatno uvijek uživati. :) Ne znam jesi to mislio pod "jahanje"? I ne razumijem otkud ta potreba komentirati za što sam se ja zalijepio? Valjda je domaćinu dozvoljeno komentirati što hoće? Kao i gostima, uostalom. Stvarno mi nije jasno odakle (tebi danas i nekidan onom drugom liku) ideja da me možete prozivati što mi je interesantno tijekom vikenda?

Inače, što se tiče utrke, očekivao sam puno, na kraju blago razočaravajuća jer se činilo da se svi štede ili voze na zadano vrijeme. Russell začinio odličnom taktikom, plus donekle i za Piastrija, a minus za Red Bull, Pereza, Hamiltona i Norrisa.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
Dani je napisao/la:Piastri je danas bio najbrži vozač. Mercedes je imao sreće što je mali ostao bez krugova.
Ili što je napravio onu greškicu u boxu.
Ali bio je yeben danas.

LH44
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la:

Ne, samo je šteta ne pribilježiti takvu izjavu tjedan dana nakon što je držao lekciju Verstappenu o ponašanju.
A svaki blunder s britanske strane je urnebesan s obzirom na to koliko sole pamet i drže se visoko, u tome ću vjerojatno uvijek uživati. :) Ne znam jesi to mislio pod "jahanje"? I ne razumijem otkud ta potreba komentirati za što sam se ja zalijepio? Valjda je domaćinu dozvoljeno komentirati što hoće? Kao i gostima, uostalom. Stvarno mi nije jasno odakle (tebi danas i nekidan onom drugom liku) ideja da me možete prozivati što mi je interesantno tijekom vikenda?

Inače, što se tiče utrke, očekivao sam puno, na kraju blago razočaravajuća jer se činilo da se svi štede ili voze na zadano vrijeme. Russell začinio odličnom taktikom, plus donekle i za Piastrija, a minus za Red Bull, Pereza, Hamiltona i Norrisa.
Što ne minus za Verstappena, šta je to on danas pokazao?

slikaslika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
LH44 je napisao/la: 28.07.2024., 16:55 Što ne minus za Verstappena, šta je to on danas pokazao?
- Završio uvjerljivo ispred timskog kolege koji je imao 9 pozicija prednosti na startu
- Završio ispred glavnog konkurenta za naslov, iako je krenuo iza njega vjerojatno u blago inferiornom ili jednako brzom bolidu

Naravno, ako si bio jedan od onih koji vjeruju Buxtonu kad kaže da je glavni favorit za pobjedu, onda je i on zaslužio minus. Ali, ako uzmemo sa skepsom podatke koje izvuku iz mjesta gdje sunce ne sija i gledamo live timing cijele utrke - onda možda ipak možemo zaključit da je Red Bull danas bio daleko od pretendenta.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Ante po običaju komentar sa navijačkim naočalama. Trpa Hamiltona u koš sa Perezom i Norrisom. A čovjek je proglašen za vozača utrke. Objektivnost mu baš nije jača strana. Maxa nigdje nije spomenuo. Čudno. Iako je razočarao na ovoj stazi. Čak i više nego Perez s obzirom na novi motor i bolid koji je sposoban odnijeti pobjedu.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡