VN Sao Paula 03.11. - 05.11.2023.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
nismo vidili ni kako je yuki riješio ocona u prvoj fazi utrke.
užas od prijenosa.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

majic13
Karting
Karting
S nama već: 6 god 10 mj
zekohonda je napisao/la: 06.11.2023., 08:56 nismo vidili ni kako je yuki riješio ocona u prvoj fazi utrke.
užas od prijenosa.
Ni kad je Stroll prestigao Hamiltona.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
majic13 je napisao/la: 06.11.2023., 09:01
zekohonda je napisao/la: 06.11.2023., 08:56 nismo vidili ni kako je yuki riješio ocona u prvoj fazi utrke.
užas od prijenosa.
Ni kad je Stroll prestigao Hamiltona.
Ako nastavite nabrajat ispast ce da smo vise toga propustili nego vidjeli :zubo:
Fino Alla Fine

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
vlado je napisao/la: 05.11.2023., 22:59
Pogledaj opet oboard Turske 2006 kad Schumi ganja Alonsa. Zvuk, no DRS...milina osim krr-krr zvuk traction controla :-)

Nabijem FOM i nedopuštanje poštenog embedanja videa :bang:
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Albon i Hulk realno ocjenili situaciju na startu, KMag kao i obicno nije nista kriv :prcnjau:
Fino Alla Fine

The Simpsons
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
:neznam:
Frantic je napisao/la: 05.11.2023., 20:30
Sta mislis da su obrnute uloge, da je Alonso sjedio u tom autu, koliko bi mu trebalo da skine Checa? 1-2 kruga ne vise sigurno.
Ne znam, a ne znaš ni ti....

Kakve ba linije?
Birao on ili ne birao linije, pratio sam live timing na laptopu uporedo (kao što uvijek radim), Checo je uz pomoć obje DRS zone skidao zaostatak (u prosjeku) sa 0,7 (0,8) na 0,2 (0,3/0,4). Checo ga je pretekao tek kada je na uzbrdici bio na nekih 0,5 zaostatka. I to jedva.

I
opet, kako to nije RB uspio pobjeć nakon preticanja, pa je Ferdo uspio da vrati poziciju
.
Dakle, Aston je bio vrlo dobar danas, RB nije bio "onaj" RB,.
I uopšte ne onoliko bolji koliko ga želite prikazati.
Kao što rekoh, tatin sin je završio 6,5s iza.
Odlična borba, ali smanjite malo doživljaj.
Gdje da mu pobjegne kada se sve odigralo u zadnja dva kruga i na Perezovim starijim gumama? :neznam: :neznam:

Evo malo o linijama.:

https://www.bbc.com/sport/formula1/67329196
Perez, da ne zaboravimo, vozi bolid u kojem Max Verstappen ove godine ruši sve rekorde i u kojem je u nedjelju ostvario svoju 17. pobjedu, čime je osigurao da će 2023. završiti s najdominantnijom sezonom u povijesti F1 po svim mogućim mjerama. . Postotak pobjeda Alberta Ascarija od 75% za Ferrari 1952. posljednji je standard koji je pao.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Jbga, ajmo opet.
Pohvalio sam Alonsa, svidjela mi se borba (str. 6 ove teme).
I dalje stojim iza toga da je Aston bio brz u Brazilu i tjt.

Što se tiče članka, naslov je clickbite, čuj "masterclass".
Masterclass bi bio da je zadržao iza Maxa, Lewisa (naravno, ne u onakvom, jučerašnjem Mercedesu), itd....
Ključno je ono što sam napisao (prethodna stranica), a to je zaostatak od 0,7-0,8s (nakon zavoja 13) na uzbrdici prije ciljne ravnine, a za to su zaslužni zavoji 10-11-12 (ja bi dodao i 13), a što se i navodi u članku.
A kako je Aston bio juče brz, Checo je to uspio spuštati do nekih 0,2-0,3-0,4, što se opet malo poveća kroz S zavoje, pa opet na drugoj DRS zoni nije uspijevao izvršiti preticanje.
I kako fino piše, bio je iza, u prljavom zraku (dobar dio trke je provodio u prljavom zraku, za razliku od Alonsa, a pogotovo Norrisa i Maxa).
Kada je Checo imao na uzbrdici nešto malo preko 0,5s (ispod 0,6s) odradio je preticanje. I tad nijedna jebena "linija"ne bii izvukla Alonsa. I opet je jedva Checo to završio.

Kad kažem zašto nije pobjegao, mislim na to kako se nije u tom jednom krugu barem malo odvojio (npr. na 0,8) pa da ima više šansi da sačuva 3. mjesto.
Ali eto, i ti spomnješ Checove gume. Pa nisu bile onda bap dobre ni 2-3-4.... kruga prije, dok je bio iza Alonsa (bile su sigurno barem malo lošije nego Alonsove).

Ali priče kako ga je "školovao" i kako se "šprdao" sa njim mi ne stoje. Imao je prilično dobre uslove da to i ostvari. Nije ga "školovao" kao onomad Hamiltona u Mađarskoj (tamo je opet, prilično kumovala i kinfiguracija staze, ali mi je ipak puno jače to "školovanje" - Alonso u još slabijem bolidu nego jučer, a iza Hamilton u top bolidu).

Elem, na kraju, čak i da ga Checo prešao 2-3 kruga ranije i da je Alonso završio 4., ja bi opet napisao "pohvale za Alonsa, odlična borba", samo što bi možda dodao i "Checo na guzove".

Dakle, odlična i pametna vožnja, ne "masterclass", zato sam i napisao da se malo smanji doživljaj.
:pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 05.11.2023., 20:30 Kao što rekoh, tatin sin je završio 6,5s iza.
Ovo samo znaci da Alonso i nije imalo neku utrku :zubo:
I opet zadrza Checa :shock:
Fino Alla Fine

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Ostao je iza 6.5 jer su se ova dvojica borili skoro 20 krugova.
No!

The Simpsons
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
Frantic je napisao/la: 06.11.2023., 19:18 Jbga, ajmo opet.
Pohvalio sam Alonsa, svidjela mi se borba (str. 6 ove teme).
I dalje stojim iza toga da je Aston bio brz u Brazilu i tjt.

Što se tiče članka, naslov je clickbite, čuj "masterclass".
Masterclass bi bio da je zadržao iza Maxa, Lewisa (naravno, ne u onakvom, jučerašnjem Mercedesu), itd....
Ključno je ono što sam napisao (prethodna stranica), a to je zaostatak od 0,7-0,8s (nakon zavoja 13) na uzbrdici prije ciljne ravnine, a za to su zaslužni zavoji 10-11-12 (ja bi dodao i 13), a što se i navodi u članku.
A kako je Aston bio juče brz, Checo je to uspio spuštati do nekih 0,2-0,3-0,4, što se opet malo poveća kroz S zavoje, pa opet na drugoj DRS zoni nije uspijevao izvršiti preticanje.
I kako fino piše, bio je iza, u prljavom zraku (dobar dio trke je provodio u prljavom zraku, za razliku od Alonsa, a pogotovo Norrisa i Maxa).
Kada je Checo imao na uzbrdici nešto malo preko 0,5s (ispod 0,6s) odradio je preticanje. I tad nijedna jebena "linija"ne bii izvukla Alonsa. I opet je jedva Checo to završio.

Kad kažem zašto nije pobjegao, mislim na to kako se nije u tom jednom krugu barem malo odvojio (npr. na 0,8) pa da ima više šansi da sačuva 3. mjesto.
Ali eto, i ti spomnješ Checove gume. Pa nisu bile onda bap dobre ni 2-3-4.... kruga prije, dok je bio iza Alonsa (bile su sigurno barem malo lošije nego Alonsove).

Ali priče kako ga je "školovao" i kako se "šprdao" sa njim mi ne stoje. Imao je prilično dobre uslove da to i ostvari. Nije ga "školovao" kao onomad Hamiltona u Mađarskoj (tamo je opet, prilično kumovala i kinfiguracija staze, ali mi je ipak puno jače to "školovanje" - Alonso u još slabijem bolidu nego jučer, a iza Hamilton u top bolidu).

Elem, na kraju, čak i da ga Checo prešao 2-3 kruga ranije i da je Alonso završio 4., ja bi opet napisao "pohvale za Alonsa, odlična borba", samo što bi možda dodao i "Checo na guzove".

Dakle, odlična i pametna vožnja, ne "masterclass", zato sam i napisao da se malo smanji doživljaj.
Ja nisam spominjao školovanje.
Samo ću spomenuti da F1 javnost ovu borbu Perez vs Alonso opisuje tačno onako kao što ga je nazvao Andrew Benson "masterclass".
Ako to tako pišu kolumnisti iz AMUS-a, Autosporta i mnogi drugi novinari kojima je F1 specijalnost i onim što sam sam vidio na ovoj utrci, mogu samo dodati da je Alonsova vožnja bila upravo takva.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Spominjalo se ovdje školovanje, šprdanje, ....
A to što belosvjetski F1 kolumnisti pišu "masterclass" je, ili nedostatak mašte ili "clickbait"-nost ili oboje. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Spominje se 6,5 sek zasotatka Strolla.
Napisao sam nakon kvala , da je to mozda impuls koji treba Strollu. Mozda se stvarno ubrzao nakon toga.

Iako smatram da ce brzo on doci na svoje i opet biti godinama iza Fernanda :D
slikaslika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡