f1zd je napisao/la: 25.07.2022., 17:44
Ferrari je napisao/la: 25.07.2022., 08:50
Titula je gotova. Nema se šta više govoriti. Ni konstruktorska ni vozačka. Za ovu prvu se treba još i bojati jer mislim da će nas Mercedes preskočiti.
63 boda zaostatka, 10 utrka do kraja, Leclerc svaku utrku treba osvojiti cca 7 bodova više od Maxa. Ne vidim u kojem scenariju se to može dogoditi.
Jedino da Max i RB dožive kataklizmu, što nije realno s obzirom na viđeno do sada. Veća je vjerojatnost tj. sigurno je da će Ferrari imati barem još dvije kataklizme timske/vozačke prirode, a izgleda da je Leclerc malo izgubio glavu.
Znači ovo je čista igra brojki i nekog mog iskustva. 63 boda NE MOŽEMO nadoknaditi kada 2017 i 2018 gdje smo vodili prvenstvo nakon ljetne pauze (Spa, Singapur) nismo mogli osvojiti.
Naš vodstvo u vozačkom prvenstvu ove godine je trajalo 6 utrka. Ista ekipa kao i prije 5 god, drugi vozački par, lošija konkurencija, kompletniji bolid (možda i najjači od 2008 za nas).
Ain't happening. Još jedna godina za kojom ćemo žaliti i koja je propala.
Neki bi rekli da je Leclerc..... puknuo pod pritiskom.
Prvenstvo je gotovo. Ovakav Max sa pouzdanim RB-om ne može izgubiti toliku prednost.
Ma neću se nikome naslađivati, pogotovo što se radi o našem vozaču i našoj šansi za titulu. Ja ne skrivam svoje simpatije prema Vettelu i koliko je taj vozač podcijenjen kroz cijelu svoju karijeru.
I tada sam govorio kada se šutalo čovjeka na podu, kako neke stvari nisu u redu, te da je ekipa priuštila određene situacije koje su dovele do drugih situacija u utrci. Ali neću o tome.
Činjenično da je ovo ista (više manje) ekipa kao i u tim godinama te da smo tada ulazili u drugi dio sezone u vodstvu. Sada smo KILOMETRIMA daleko, a vodstvo je trajalo punih 5 utrka

, zna se tko je tada bio u bolidu broj 5 i kako sada ti rezultati izgledaju.
Šteta još jedne godine u vjetar i to s ovakvim bolidom koji će postati još bolji kada dođe nadogradnja za pouzdanost i kada motor može disati sa još barem 10 konja više.
Leclercova greška NIJE MOGLA doći u gore vrijeme za Ferrari, a bogami najviše njega. Umjesto da sada uzmemo sve četiri utrke mi i dalje kiksamo na ovaj ili onaj način. Strašno.
Neka majstori objasne kako je moguće da je Mercedes koji je uvjerljivo treći bolid skupio više bodova s oba vozača (individualno i timski) od Australije pa sve do Paul Ricarda? Sramota. Ogromna sramota i razočaranje.
O vozačima ću u Ferrari temi.