LH44 je napisao/la: 04.07.2021., 19:57
Scuderia je napisao/la: 04.07.2021., 19:17Reci na kojoj je stazi red bull bio bolji osim u austriji i azerbajdžanu?
Bahrein, na zadnje 4 staze, malo bolji u Imoli.
Scuderia je napisao/la: 04.07.2021., 19:17Neznam o kakvom se pritiskanju hamiltonovom ovde priča.
Kada je iza pa mora ganjat zaostatak da bi prestigao na stazi. Ne opravdavam greske, samo konstatujem zasto je doslo do njih, iako nije trebalo + to je do sad logika bila zasto se greske desavaju, valjda za sve vazi
U bahrainu u kvalama apsolutno red bull brži, ali u utrci su imali jako sličan pace, nije mi baš izgledao nešto brži red bull tu.
Zadnje 4 staze: red bull ring- nije potreban komentar
francuska- po mom mišljenju mercedes čak malo brži, red bull pobijedio taktički, da su ostali na jednom ulasku u boks teško bi verstappen izdržao do kraja
azerbajdžan- po mom mišljenju red bull malo brži, max trebao rutinski pobijedit
monaco- teško je komentirati, hamilton odvozio katastrofalan vikend, bottas za dlaku uzeo pole i u utrci bio dosta dobar do nesreće, ako uzmemo u obzir da bottas nije maxov i hamov nivo vozača možemo reći da je mercedes i u monacu imao potencijala.
Što se tiče imole, neznam kako si zaključio da je red bull bio bolji tamo. Max se malo odvojio po mokroj stazi, kad se staza počela sušiti lewis ga je brzo stizao i izgledao je odlično dok nije izletio. Nakon toga je nemoguće uspoređivati jer je lewis bio u prometu, ali lakoća kojom se nakon crvene zastave probio do drugog mjesta i onda odvozio najbrži krug svjedoči da je merc bio močan u imoli.
Portugal i Španjolsku ne moram valjda pisati da je merc bio brži.
Eto, to je moje mišljenje. Ja bih prije ove dvije utrke na ringu bio sklon tvrditi da je merc ove godine malo bolji auto u utrkama, ali ove 2 trke su došle ko budali šamar red bullu i maxu, koji tradicionalno vozi sjajno na ringu.