Mogli su Bottasu staviti nove gume i ganjati FL.
Na kraju im FL uzme Max i dodatno povećao prednost u poretku. Uz to su i ignorirali Bottasov prijedlog.
Ove zadnje utrke pokazuju da ljudi u Mercedesu nisu baš neki genijalci. Dominantan bolid je prikrivao neke mane. Da se razumijemo to je ekipa puna vhrunskih ljudi, ali daleko od onoga što smo mislili.
zelot je napisao/la: 20.06.2021., 16:51
Ante ti si onda samo gledao ono sta zelis i sta ti ide u prilog.
Rbr je bolji bolid, i brzi, ali vecini je dosadilo gledat merc zadnjih 7 godina kako dominira (i meni je) pa sad zele prikazati kako su pali odd losijeg bolida itd..
Nije tako već si naviknut gledati Benz 1sec brzi od ostatka i sada kada su li-la bolidi izgleda kao da je RB brži. Istina je da samo Bwnz nije onoliko brži koliko si/smo navikli.
zelot je napisao/la: 20.06.2021., 16:51
Ante ti si onda samo gledao ono sta zelis i sta ti ide u prilog.
Rbr je bolji bolid, i brzi, ali vecini je dosadilo gledat merc zadnjih 7 godina kako dominira (i meni je) pa sad zele prikazati kako su pali odd losijeg bolida itd..
Da su otisli u boks kao sto je RBR odradio sa Maxom pobjedili. Jednostavno.
senna66 je napisao/la: 20.06.2021., 16:53
Ove zadnje utrke pokazuju da ljudi u Mercedesu nisu baš neki genijalci. Dominantan bolid je prikrivao neke mane. Da se razumijemo to je ekipa puna vhrunskih ljudi, ali daleko od onoga što smo mislili.
senna66 je napisao/la: 20.06.2021., 16:53
S dominantnim bolidom sve funkcionira, a kad je ovako tijesno ili je ostalo desetinka-dvije, onda se malo zbuni čak i Vowles.
Doduše, još se ne dam navući na ovo... rekoh, ako Red Bull bude vodio prvenstvo 1.9. onda vjerujem da je ovo bitka, a ne show.
Osobno mislim da su RB i Mercedes podjednaki. Ovo danas je odlučila odlična vožnja i strategija.
Priče da RB ima pola sekunde su za malu djecu.
Znači hoćete reći da kad je Mercedes imao preko sekunde da je to bilo sve zbog Hamiltona i njegovih božanskih nadmoći? Pa sada RB ima pola sekunde i jadni Hamilton u crnoj kanti održava prvenstvo na životu.
Hehe.
Je li itko uočio zašto je istraživan dvoboj Bottas-Perez?
Jedino logično objašnjenje zašto Mercedes nije pozvao Bottasa po nove gume za FL mi je ako su ga pokušavali održati unutar deset sekunda, za slučaj da Perez dobije kaznu, no apsolutno mi nije jasno zašto bi je dobio ni zašto se uopće istraživao taj dvoboj...
Za vozača dana sam usprkos osobnoj antipatiji naposlijetku dao glas Strollu, koji je dobrom strategijom, ali i agresijom kada je trebalo uspio sa zadnjeg mjesta na gridu do boda... Mada sam razmišljao i o Maxu, Alonsu, Norrisu i Russellu, nitko mi nije bio baš uvjerljivo najbolji danas.
senna66 je napisao/la: 20.06.2021., 16:57
Osobno mislim da su RB i Mercedes podjednaki. Ovo danas je odlučila odlična vožnja i strategija.
Znači hoćete reći da kad je Mercedes imao preko sekunde da je to bilo sve zbog Hamiltona i njegovih božanskih nadmoći? Pa sada RB ima pola sekunde i jadni Hamilton u crnoj kanti održava prvenstvo na životu.
Hehe.
HEHEhe.. sad Max vodi prevagu - ono, ako su bolidi podjednaki, Max je puno bolji vozač od božanskog Luje
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ
Hvala, nisam uočio izlazak sa staze... Da, to objašnjava odluku o ostavljanju Bottasa na stazi, da je Perez kažnjen Bottas bi time zaradio više nego najbržim krugom...
dmj je napisao/la: 20.06.2021., 17:05
Hvala, nisam uočio izlazak sa staze... Da, to objašnjava odluku o ostavljanju Bottasa na stazi, da je Perez kažnjen Bottas bi time zaradio više nego najbržim krugom...
Baš je Toto sada isto to rekao. Očekivali su da će Perec bit kažnjen.
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ
Čestitke Maxu, odlično preticanje za pobjedu. Čestitam i Lewisu na borbi. Bolje nije mogao. 1. gešku je Mercedes napravio kad su zovnuli Bottasa ranije u box. 2. Grešku kad su dozvolili RB da im uradi undercut. Nakon toga je bilo svejedno.
Još pustili Maxu da odnese bod za FL. Da je Lauda tu neko bi crvenih ušiju hodao.
RB nije nikakav masterclass izveo. Samo su nam ponudili super Show na kraju i hvala im na tome
Da je Bottas izdržao samo krug duže, pitanje je da li bi Max pobijedio.
Nadam se da RB neće daleko odmaknuti, prije nego Mercedes počne donositi nadogradnje.
Max je prije boxa nabio naglo prednost, zatim je napravio fantastičan krug kada je Hamilton izlazio. Dakle velike zasluge i njemu ne samo strategiji.
Čudna su bila i ona vremena kada ih je počeo hvatati. Jedan krug skine 4 desetinke, pa onda nista i tako se izmjenjivalo. Čuvalo se za sami kraj, znali su da mogu puno prije nego smo mi shvatili.
Hamilton je odvozio dobru utrku. Ovo je baš krivica MB.
Ako vam Bottas kaze: winning strategy was a two box, onda o cemu da vise pricamo.
Dajte nemojte nabacivati kontre cisto da nabacite nesto.
Slusajte Wolffa, Hamiltona i Bottasa.
senna66 je napisao/la: 20.06.2021., 16:57
Hehe.
HEHEhe.. sad Max vodi prevagu - ono, ako su bolidi podjednaki, Max je puno bolji vozač od božanskog Luje
Upravo je zato nakon 2016 Bottas u drugom Mercedesu, a neki od bar 5 bržih vozača na gridu.