24 sata Lemana 2019

WEC, WRC, Indy...

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
croatic f1 je napisao/la: 16.06.2019., 15:18
zjurina je napisao/la: 16.06.2019., 15:11 Ja ispratio cca 95% utrke... paaa... sat prije kraja #7 sa probušenom gumom morala u box & izašla sa više od minute zaostatka.

Lopez je u #7 ici dao sve od sebe i neke krugove bio brži od #8 ice ćak i više od PET sekundi po krugu, ali nije bilo dovoljno...
Hvala :thumbs: Šteta, koliko sam vidio, #7 je vodila praktički cijelu utrku, zaslužili su pobjedu, ali to je okrutna strana motorsporta...
Nema na čemu & to je bilo kako sam ispratio utrku...sada se "pojavila"/ se čuje neka druga priča...

No da je šteta da. #7 ica je bila dominantna još od kvala i od početka utrke i bila brža u prosjeku najmanje sekundu i pol do dvije po krugu.
MIjenjali su čak i desna vrata na prototipu, kriveći neki aerodinamički nedostatak sa vratima...
Zadnja izmjena: zjurina, dana/u 16.06.2019., 15:32, ukupno mijenjano 1 put.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
nisam ni ja gledao previše danas utrku, ali sve mi je bilo jasno po smrknutim facama.
a u alpine plaču id sreće i emocija.
btw.,toyota je danas testirala hypercar tj. prototip za 20/21.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

zjurina
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 16.06.2019., 15:30 nisam ni ja gledao previše danas utrku, ali sve mi je bilo jasno po smrknutim facama.
a u alpine plaču id sreće i emocija.
btw.,toyota je danas testirala hypercar tj. prototip za 20/21.
je :thumbs: vidi na stranici 6 - stavio sam Link
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Baš u to vreme sam ručao, sad sam pročitao storiju, 7ica je imala puknuće gume, zbog pokvarenog senzora su zamenuli pogrešnu gumu pa su opet morali u boks.
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
Koga zanima i želi pogledati evo Starta utrke:

slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Lep pozdrav društvo, bio mi gušt pratiti ovo s vama, budan sam 31 sat, treba mi odmora :zijev:
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
Lijepi pozdrav i tebi Alene :koska: & hvala na društvu u pračenju utrke i na redovnim izvještajima o poretku svakog sata :klanjam:

Fino :zijev: :zzz: spavaj :)
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Seb
Ferrari je napisao/la: 16.06.2019., 15:17 Toyota je promjenila KRIVU gumu na Toyoti broj 7...zato su morali opet u boks. i sve su izgubili... :facepalm:
I ja sam se nekoliko puta uključio u gledanje utrke, i gledam ovdje na forumu ova dvojica koja su propratila većinu utrke nemaju pojma šta se dešavalo. :mrgreen: Više sam ja stvari pohvatao što sam se nekoliko puta uključio. Sinoć se osmica malo dimila, dok ga je sedmica gonjala. Ovi su se našli ispred nakon SC-a. Kasnije je opet sedmica imala veliku prednost. I danas sam se uključio i baš sam odgledao taj dio kad sedmica ulazi u boks, i promjene joj jednu gumu. Izađu na stazu, i opet spori. Šta je? Ovi iz boksa kažu da je sve u redu. :facepalm: Kad ono pogrešna guma. :facepalm: :facepalm: Imali su prije toga preko 3 minute prednosti. Prije drugog ulaska u boks. Da su odmah zamijenili pravu gumu, i dalje bi zadržali ogromnu prednost.

Widowmaker
Karting
Karting
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Mclaren
Ford diskvalifikovan zbog prebrzog dolivanja goriva i prevelikog kapaciteta rezervoara. Porsche Project 1 je novi pobjednik GTE Am klase. I Ford iz GTE Pro klase koji je bio četvrti je takođe diskvalifikovan zbog prevelikog kapaciteta rezervoara.

https://www.google.com/amp/s/jalopnik.c ... 591964/amp

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
otvara se vrlo mala šansa za trostruku krunu:
https://sportscar365.com/lemans/wec/mon ... kt7GXjrJA8
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
zekohonda je napisao/la: 07.09.2020., 22:06 otvara se vrlo mala šansa za trostruku krunu:
https://sportscar365.com/lemans/wec/mon ... kt7GXjrJA8
Ma nema šanse, ne pratim Le Mans,ali gdje će Montoya, mislim gle..svi ti vrhunski vozači izgledaju top s obzirom na godine, pogledaj Dixona, pa Harvicka, pa i MS je izgledao top u zadnjoj sezoni utrkivanja, pa eto sada Raikkonen,Alonso itd.
A pogledaj Montoyu, strašilo. Ne brine o svojem tijelu kao ostali,nije on spreman za vožnju po meni.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
nije spreman? prošlogodišnji imsa prvak? za vikend vozio, zovu ga u le mans i po tebi nije spreman. ma bravo. :klanjam:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
zekohonda je napisao/la: 07.09.2020., 23:23 nije spreman? prošlogodišnji imsa prvak? za vikend vozio, zovu ga u le mans i po tebi nije spreman. ma bravo. :klanjam:
Ne mogu da vjerujem da si se TI zakačio za njegov post.

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
zekohonda je napisao/la: 07.09.2020., 23:23 nije spreman? prošlogodišnji imsa prvak? za vikend vozio, zovu ga u le mans i po tebi nije spreman. ma bravo. :klanjam:
ok, ne pratim 24 sata Le Mansa i te utrke izdržljivosti. sorry,my bad.
Samo kažem da mi se po fizičkom izgledu JPM ne čini kao da može konkurirati , ne drži baš do sebe, ali možda se samo meni tako čini.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Har Kl je napisao/la: 07.09.2020., 23:26
Oraspolozio se covjek za rasprave zadnjih utrka 😁
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
CrashOverride je napisao/la: 08.09.2020., 11:29
Har Kl je napisao/la: 07.09.2020., 23:26
Oraspolozio se covjek za rasprave zadnjih utrka 😁
:rofl: :rofl:
Nema ga cijelu godinu i sad zaredao :zubo:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
@Har Kl
Falili smo mu pa sad leti :zubo:
Fino Alla Fine
Odgovori