VN Australije (Albert Park Staza) 15.-17. ožujak 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Ne znam jesam li jedini odje koji vjeruje da Reno odnosno Rikardo moze do podijuma, da ne kazem do pobjede. Nekako i kada nije imao dobar bolid, sa Red Bulom je pobjedjivao Mercedes na trkama. A za Hulka ne znam. Vrijeme mu je vise. Sto se tice danasnjih treninga. Nisam ih gledao, kao i sva testiranje. Ne vidim vise poentu gledanja toga. Da gledam kako neko krije ovo, kako neko krije ono u 2 ujutru i kad je vec bio drugi trening. Pogledacu kvalifikacije i trku i to je to.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Sem toga tek je FP2, a vi već predali sezonu ccc
vi ste svoju skoro predali na testiranjima :zubo:
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Krstas je napisao/la: 15.03.2019., 13:46 Ne znam jesam li jedini odje koji vjeruje da Reno odnosno Rikardo moze do podijuma, da ne kazem do pobjede. Nekako i kada nije imao dobar bolid, sa Red Bulom je pobjedjivao Mercedes na trkama. A za Hulka ne znam. Vrijeme mu je vise. Sto se tice danasnjih treninga. Nisam ih gledao, kao i sva testiranje. Ne vidim vise poentu gledanja toga. Da gledam kako neko krije ovo, kako neko krije ono u 2 ujutru i kad je vec bio drugi trening. Pogledacu kvalifikacije i trku i to je to.
Slažem se, dijelimo isti sentiment. Iako ipak pogledam većinu. :kokice:
slika

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Sebastian
Pobedice Rikardo u nedelju,sigurno . Nema greske ......

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 15.03.2019., 13:03
Ferrari je napisao/la: 15.03.2019., 12:33
Har Kl je napisao/la: 15.03.2019., 12:11
Ne znam da li selektivno čitao, ili nisi pročitao rečenicu do kraja.
Zato sam boldirao bitan dio rečenice.
Ovaj put Mercedes i jeste bio sporiji na testiranju.
Bogami jesu...2017 su odmah rekli da je Ferrari brži od njih i da "imaju dosta posla"...uopće mi se ne da vaditi stare članke.
Ništa novo za njih...ponovljena priča koju sam već pročitao ohoho puta.

Odmah sam rekao da kenjaju i da im riječi ne vjerujem kao i da su mediji prihvatili tu igru pa su Mercedes odmah predstavili kao underdogse.
Neću sad istraživati. Ali i da jeste 2017 i 2018 Ferrari je bio ekipa koju je trebalo dobiti u prvoj polusezoni. Tako da tvoja priča da kenjanju ne pije vodu.
Nemaš dokaziv slijed da se to ponavlja. Prošle godine Ferrari je mogao lako imati 4/4 pobjede pa je Mercedes nakon testiranja izjavljivao da su bolji, ali da im je Ferrari jako blizu.
A generalno tvoj stav da sa visoka gledaš na izvještaje AMuS-a ili f1metrics, nije ispravan.
U mojoj struci vrijedi pravilo da bi te neko ispravno ocjenjivao, mora biti na istom ili višem nivou od tebe.
Naravno da svaki taj model može i mora imati greške, ali izvoli ti pa napravi nešto slično svake godine, pa onda "pišaj" po nečijem radu.

Iako ima grešaka, ima i dobrih procjena. Nije svaka pogrešna procjena, nužno greška.
Pogledaj razliku Mercedesovog bolida na 1. testiranju i danas, a pogledaj razliku Ferrarijevog bolida tada i sada.
Tu treba tražiti razloge odstupanja rezultata.
Po tome nitko ne može nikoga kritizirati u ničemu jer ne piše ili radi za neku firmu koja se bavi sa takvim poslom?

Onda ni mi ne možemo kritizirati vozače ni ekipe...jer ono...MI ipak nemamo pojma niti znamo voditi ekipu, strategije ili voziti bolide.
Odlično razmišljanje :bonk:
Onaj koji je povjerovao da je Mercedes pola sekunde iza Ferrarija očito ne prati F1 dovoljno dugo. To je sve što ću kazati.
Pogledaj razliku Mercedesovog bolida na 1. testiranju i danas, a pogledaj razliku Ferrarijevog bolida tada i sada.
Iako je na drugom testu rečeno iz Mercedesovog tabora da su pola sekunde iz Ferrarija? :rofl:
Nikako.
Već tvrdim da Mercedes i Hamilton po ko zna koji put izigravaju underdogse prije prve utrke (a tako će i kroz sezonu kao i uvijek) i valjda imam pravo to prozvati i argumentirano kritizirati?

Već sam dao svoje predviđanje za prvih par utrka.
Mercedes iza Ferrarija za +0.150...da li će to biti istina i da li će se to obrnuti vidjet ćemo.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

gidra
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: SF
Sarma je napisao/la: 15.03.2019., 08:51 Prednja lijeva kod Ferrarija uz male probleme...

slika
Leclercova guma poslije nego sto se izvrtio.
No gidra, no party.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
FP1 i FP2 highlights:

F12000
Formula 1
Formula 1
Džabe ti moj @Vettel-Ferrari

"Taj videozapis obuhvaća sadržaj partnera Formula One Management koji je blokirao njegov prikaz na toj web-lokaciji ili aplikaciji.
Gledajte na YouTubeu"
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
F12000 je napisao/la: 15.03.2019., 20:20 Džabe ti moj @Vettel-Ferrari

"Taj videozapis obuhvaća sadržaj partnera Formula One Management koji je blokirao njegov prikaz na toj web-lokaciji ili aplikaciji.
Gledajte na YouTubeu"
Zasto bi bilo dzabe.. Najnormalnija pojava .. Kliknes na watch on youtube i eto ga..
Fino Alla Fine

F12000
Formula 1
Formula 1
Jest, iako je praktičnije kad možeš direktno pogledati bez više prozora.

slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Sarma je napisao/la: 15.03.2019., 07:10
josip123 je napisao/la: 15.03.2019., 07:04 Zabrinjavajuc mi je ovaj zaostatak ferrarija na drugom treningu... :? :?
Evo počelo je haha... Ja stvarno ne mogu vjerovati da su neki očekivali da će stvarno Ferrari biti dosta brži od Mercedesa, ko zna oće uopće biti brži makar i desetinku. Ovo su samo treninzi, polako... ovo vrijeme je sekund ipo sporije od PP prošle godine.
Pa jest Hamilton. :chill:
:rofl: :rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Gledao baš na F1TV onboarde, Mercedes na mediumu-žutim malko nervozan kroz one 2 brze krivine, Charles ko po šinama, ali na soft-crvenim. Oba Red Bulla podupravljanja imaju bruku, pogotovo kod Maxa, kod Gaslya je koliko toliko podnošljivo. Nadam se da se Lewis neće prošetat vikendom, a iako se prošeta, nek to bude off-vikend Ferrarija, a ne pokazatelj forme Marranella.
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Joj jesu upregli mašineriju, svaka ima čast.
Evo i @Heat kod Benza na platnom spisku :chill:
:mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
Da sam barem :chill:
slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ferrari je napisao/la: 15.03.2019., 19:17
Po tome nitko ne može nikoga kritizirati u ničemu jer ne piše ili radi za neku firmu koja se bavi sa takvim poslom?

Onda ni mi ne možemo kritizirati vozače ni ekipe...jer ono...MI ipak nemamo pojma niti znamo voditi ekipu, strategije ili voziti bolide.
Odlično razmišljanje :bonk:
Bonkaj dokle hoćeš. Niko nije rekao da ne možeš ili ne trebaš kritikovati nekog.
Samo ovo:
To što AMuS računa možeš objesiti mačku od rep...jer sam već više puta rekao da su likovi zakurac i da su im procjene loše.
to care nije kritika.
Još pogotovo naglasak da si ti rekao da su oni "zakurac"... Ko si ti, a ko su oni?
Iako je na drugom testu rečeno iz Mercedesovog tabora da su pola sekunde iz Ferrarija? :rofl:
Ispravka pogrešnog navoda. Nakon drugog testa. Kad je izračunat prosjek zaostatka na 1. testu i na 2. testu razlika je iznosila između 0,3-0,5 sec. Uzmi sam pa izračunaj prosječan zaostatak pa nam izbaci podatak koji si dobio.
Nikako.
Već tvrdim da Mercedes i Hamilton po ko zna koji put izigravaju underdogse prije prve utrke...
Sad se opet trebamo vratiti na moje pitanje tebi, kad su to oni po ko zna koji put izigravali underdogse...
Pa ćeš ti meni opet naći da je to bilo 2017. Pa ću ja reći da je to jednom u šest godina izjavljeno i gle čuda baš te godine Ferrari i bio bolji prvu polusezonu. Znači nisi ni tada izigravali underdogse već su bili u pravu...
Pa ti opet nakon nekog vremena složi istu rečenicu i tako dok sve ne odustanem.
Istina je da su oni cijelo vrijeme govorili, da kasne 0.5 sec trenutno, ali da to nije bitno već je bitno vrijeme koje se postavi u subotu.
To što smo mi svi se lijepili na 0.5 sec a ne na drugi dio rečenice to je naš problem.
Već sam dao svoje predviđanje za prvih par utrka.
Mercedes iza Ferrarija za +0.150...da li će to biti istina i da li će se to obrnuti vidjet ćemo.
E vidiš tu je razlika.
Ti daješ predviđanje, a oni računaju na osnovu stvarnih i trenutnih podataka. Ti zamišljaš, a oni se referišu na trenutno stanje.
Ti podaci su pokazivali drugačije. Ja sam znao da to nije tako, svi smo znali da to nije tako, jer smo pretpostavljali da Mercedes još nešto krije. To je mogla, a i nije morala biti tačna pretpostavka.
Kad tad će se desiti da ćemo misliti da Mercedes sandbaga, a ono će ispasti da ne sandbaga već su ga drugi prestigli.
I ne slažem se da će Ferrari biti ispred Mercedesa za 0.15 već mislim da će biti iza njega za 0.3 sec.
Ne pitaj odakle mi taj podatak, lupio isto kao i ti :thumbs:
Mislim da smo dosadili sa ovom raspravom, čekajući kvale. Wish you all the best of the rest :zubo:

LH44
Formula 1
Formula 1
@Ferrari vs @Har Kl :kokice:
slikaslika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari