PulsManager - igra za sezonu 2017.

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Makni Pascala, on neće nastupati na testiranjima zbog ozljede.
slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Maloprije registriran jubilarni 100. igrač. Grah0 :pivo:
Evo sad 105 :O Ova prva godina će biti toliko jaka da bi mogao iduće godine napraviti da otvarate svoje lige (javne ili privatne) po volji. :)

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
@senna66 kakve veze ima što ga na testovima nema? ionako se za testove ne boduje ništa.
slikaslika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
heat drugi put pogledaj malo bolje :gandalf: :pivo:
[ link do slike ]
slika

Michael Schumacher
Karting
Karting
S nama već: 8 god 4 mj
Pa kad se vec "igra za 500 milje" onda bi bilo super da se natjecatelji sami informiraju tko vozi tko ne, a tko je ozljeđen ako netko i stoji za odabir a taj ne vozi to je natjecatelju na dušu a ne nikome drugome na dušu. Možeš izabrat i imaš izbor na nama je informirat zar ne?
slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
@senna66 Nisam u toku oko te igre :pivo:
btw. Ante ne budi stipsa, daj stavi veću nagradu, malo je $500k kad su milioni u pitanju :D :pivo:
slikaslika

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Malo su mi štura objašnjenja za igru, nekako dosta stvari se podrazumjeva samo po sebi ali možda nebi bilo loše napisati i te stvari decidirano, čisto da nebi posli bilo ko s RB-ovim fleksibilnim krilima. Npr. nebi bilo loše uzeti za primjer neku utrku iz 2016 i na njoj s nekom provizorno sastavljenom ekipom pokazati sistem bodovanja, i koliko para bi se dobilo. Mislim da mi je sve jasno ali volija bi da ne moran misliti nego da znan. Ili najgluplji primjer, nigdi ne piše koji je cilj igre. Naravno skupiti što više bodova ali sad kad je i skupljanje para u pitanju nebi bilo loše i to naglasiti. Možda cjepidlačin ali digli ste ljestvicu sa prošlogodišnjim predictorom di se na više manje svaki upit i svaku nedoumicu moglo odgovoriti samo brojem pravila koji to uređuje.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
@mzf1: Cilj igre je skupiti što više bodova :) Novac je privatna stvar svakog vlasnika ekipe i nigdje ne možete vidjeti koliko drugi ima novca. To je samo sredstvo za složiti što bolju ekipu, odnosno dobiti što više bodova.

Prošle godine je postojao pravilnik, ali isto tako je bilo naglašeno da će se sve nedoumice riješiti na maksimalno fer način. To vrijedi i ovdje. Igra je napravljena da se zabavimo i da sezona bude zanimljivija, a lovce na rupe u pravilnicima ne toleriram i od svakog igrača očekujem fair-play.

Što se bodovanja tiče, tu si u pravu. Napravit ću jednu simulaciju pa objavim tu uskoro.
HeatBlast44 je napisao/la:btw. Ante ne budi stipsa, daj stavi veću nagradu, malo je $500k kad su milioni u pitanju :D :pivo:
Pola milijuna je brutalna cifra, vidjet ćeš :mrgreen:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Primjer računanja bodova

Recimo da imam ovu ekipu:

Motor: Honda
Šasija: Toro Rosso
Vozač 1: Kimi Raikkonen
Vozač 2: Sergio Perez

I recimo da je upravo završila VN Singapura 2016. (evo rezultati: https://www.f1puls.com/statistika-utrke ... ezona=2016)

Bodovi za kvalifikacije
Honda: 2 boda (9. mjesto)
Toro Rosso: 14 bodova (6. i 7. mjesto)
Raikkonen: 10 bodova (5. mjesto)
Perez: 0 bodova (17. mjesto)

Bodovi za utrku
Honda: 6 bodova (7. mjesto)
Toro Rosso: 2 boda (9. mjesto)
Raikkonen: 24 boda (4. mjesto)
Perez: 8 bodova (8. mjesto)

Ukupno: 66 bodova

Za svaki bod dobije se 5000 eura, što znači da bi za ovaj rezultat dobio 330.000 eura. Pitanje je kakva mi je pole position prognoza gdje mogu dobit zapravo još veći novac, i pitanje je imam li koju ekipu pod svojim sponzorstvom (preko pozivnica) jer dobijem iznos 10% njihove zarade.

Michael Schumacher
Karting
Karting
Dali ima netko želju da mu budem menadžer?
Svoje usluge naplačujem 10% od Vaše zarade, za detaljnije upute na PM :D
slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Mislim da je glupost to sponzorstvo... recimo nađe se neka budala (kao ja :mrgreen: ) napravi 10 accounta tamo, sve prijavi uz svoju pozivnicu i ima bukvalno duplo više prihoda, pa čak se može desiti da bude i više od duplo i čovjek nas pojede za doručak nakon prvih 5 utrka, a mi se je*emo sa 2 neuspješna, a poštena 2 sponzora... to treba maknut, ja lično nemam nijednog sponzora, i odmah sam skontao caku preko koje se moze varat'... trebo sam šutit' i ovo mudro odradit' :zubo:
slikaslika

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
HeatBlast44 je napisao/la:Mislim da je glupost to sponzorstvo... recimo nađe se neka budala (kao ja :mrgreen: ) napravi 10 accounta tamo, sve prijavi uz svoju pozivnicu i ima bukvalno duplo više prihoda, pa čak se može desiti da bude i više od duplo i čovjek nas pojede za doručak nakon prvih 5 utrka, a mi se je*emo sa 2 neuspješna, a poštena 2 sponzora... to treba maknut, ja lično nemam nijednog sponzora, i odmah sam skontao caku preko koje se moze varat'... trebo sam šutit' i ovo mudro odradit' :zubo:
Potpis
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Aha, super a sad mi reci kad više ekipa ima isti motor da li svaki bolid u bodovima s tim motorom dobiva bodove zasebno (ko npr. TR u ovoj utrci) recimo ko ima Mercedesov motor na ime motora bi dobija 89 bodova?

Još jedno pitanje? S Australijom se zaključava naš tim do kraja sezone tj. prvih idućih izmjena koje napravimo u timu po cijenu 10 posto vridnosti ili do iduće utrke. Pretpostavljan da je to do kraja sezone ali ako je tako manevarske mogućnosti su nam uskraćene bar nekoliko utrka dok ne zaradimo dovoljno za kupiti nešto skuplje i 10 posto kojih gubimo.

Ako je tako znači da za ovu sezonu više manje sav prognozerski posao radimo sad, i što manje budemo aktivno sudjelovali u igri to smo bolji posa napravili, osim ako na sriću pogodimo pole koji nam daje bar neku kupovnu moć.

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Ciki-F1 je napisao/la:
HeatBlast44 je napisao/la:Mislim da je glupost to sponzorstvo... recimo nađe se neka budala (kao ja :mrgreen: ) napravi 10 accounta tamo, sve prijavi uz svoju pozivnicu i ima bukvalno duplo više prihoda, pa čak se može desiti da bude i više od duplo i čovjek nas pojede za doručak nakon prvih 5 utrka, a mi se je*emo sa 2 neuspješna, a poštena 2 sponzora... to treba maknut, ja lično nemam nijednog sponzora, i odmah sam skontao caku preko koje se moze varat'... trebo sam šutit' i ovo mudro odradit' :zubo:
Potpis
definitivno si u pravu. S ovim pravilom centralni dio igre neće biti ekipa i rezultati nego dovođenje članova na pozivnicu. Bar članova i interesa ne fali pa da nekog triba nagrađivati za dovođenje novih članova.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
aaa i koliko sam vidio, većina accounta tamo nije povezana sa forumom uopšte, tj. nema nicka sa foruma koji je napravio tu ekipu (što je se meni desilo u početku da zafrkam email pa mi nije nick povezan) i to samo budi sumnju u meni da je se već neko bakćo time, dok ono ima ekipa bez nicka sa foruma, logoa, te sa nekim niđe veze nazivima tipa ac_dc :chill:
slikaslika

Michael Schumacher
Karting
Karting
mzf1 je napisao/la:Aha, super a sad mi reci kad više ekipa ima isti motor da li svaki bolid u bodovima s tim motorom dobiva bodove zasebno (ko npr. TR u ovoj utrci) recimo ko ima Mercedesov motor na ime motora bi dobija 89 bodova?

Još jedno pitanje? S Australijom se zaključava naš tim do kraja sezone tj. prvih idućih izmjena koje napravimo u timu po cijenu 10 posto vridnosti ili do iduće utrke. Pretpostavljan da je to do kraja sezone ali ako je tako manevarske mogućnosti su nam uskraćene bar nekoliko utrka dok ne zaradimo dovoljno za kupiti nešto skuplje i 10 posto kojih gubimo.

Ako je tako znači da za ovu sezonu više manje sav prognozerski posao radimo sad, i što manje budemo aktivno sudjelovali u igri to smo bolji posa napravili, osim ako na sriću pogodimo pole koji nam daje bar neku kupovnu moć.
Kao tvoj buduči menadžer savijetovati ću te sada za 0% :D

Skupljaš "lovu" od svake utrke, ako imaš npr Mercedesov motor dobivaš bodove od svih koji su završili u bodovima a imaju njihov motor.

Bodovi=lova
Lova=kupnja vozaca/šasije/motora
Kupovat možeš kada god želiš nije zakljucano samo si limitiran s novcem i 10% gubiš prodajom
slika

Michael Schumacher
Karting
Karting
@avetma
Daj stavi onu kvacicu da mi pamti logiranje u igricu ispizdit cu više s upisivanje maila i lozinke svaki put :D
slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Hajde hajde michaelschu, mislio si odmah posolit pamet svima sa tim reklamiranjem sebe u svoju korist, kad nabijes 1000 komentara na forumu javi se :D :pivo:
slikaslika

Michael Schumacher
Karting
Karting
HeatBlast44 je napisao/la:Hajde hajde michaelschu, mislio si odmah posolit pamet svima sa tim reklamiranjem sebe u svoju korist, kad nabijes 1000 komentara na forumu javi se :D :pivo:
Nekad treba između redaka i zafrkanciju procitat ;)
slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ništa ti ne brini, pratim tko koga sponzorira i kako se ponaša koja ekipa od tih "sponzoriranih". Ako vidim da se mulja - može napraviti i 50 ekipa, sve će biti pobrisane, a originalni račun resetiran na nula eura i praznu ekipu usred sezone. Pa tko želi, nek proba. :)
mzf1 je napisao/la:Aha, super a sad mi reci kad više ekipa ima isti motor da li svaki bolid u bodovima s tim motorom dobiva bodove zasebno (ko npr. TR u ovoj utrci) recimo ko ima Mercedesov motor na ime motora bi dobija 89 bodova?

Da, svi bodovi se uzimaju u obzir. Ako kupiš Mercedesov motor - onda se gledaju bodovi svih koji koriste taj motor u kvalama/utrci.

Zaključava se dok ne završi VN Australije. Onda se dodijele bodovi za taj vikend, dobije se novac i onda opet u šoping tko hoće mijenjati. Vjerujem da će ih puno mijenjati od utrke do utrke, ali meni se osobno čini bolja ideja malo skupljati lovu preko pole positiona i ovih bonusa i onda recimo tamo oko VN Španjolske kad se već iskristalizira tko je koliko jak u stvarnosti - onda složiti finu ekipu i time ići dalje u sezonu. Ali, to je na svakom od igrača da izabere taktiku.
Michael Schumacher je napisao/la:@avetma
Daj stavi onu kvacicu da mi pamti logiranje u igricu ispizdit cu više s upisivanje maila i lozinke svaki put :D
Prođi koju stranicu prije, bilo je govora o tome. Zasad nema kvačice. A za upisivanje nađi workaround, neka chrome pamti, pa onda samo moraš kliknuti "prijava". :mrgreen:
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡