Sergio Perez

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Frantic je napisao/la: 12.12.2021., 19:11 Meni samo nije jasno zašto Checo ne pruža u kontinuitetu, makar 1/5 onakve vožnje kakvu je priuštio danas u duelu protiv Hamde? :neznam:
Pa mislim da je taman u tom tvom rasponu.
1/5 utrka je odvozio na visokom nivou.
Momka jebu Q, da je on konstantno starta s pozicije Bottasa, najvise bi profitirao od ovih klanja izmedu Maxa i Hamiltona. Sto je najgore opce se ne mora posramiti svog race pacea pokraj Hamiltona i Maxa. Mislim da im tu komodno moze parirati. Ali nema tu komplentost u cijelom vikendu. Nedostaje mu brzine u kvalifikacijama, ne znam kako se to popravlja, uci ili je to ili imas ili nemas. Kad bi se se doveo na zavidnu razinu u Q, bio bi problem sigurno. S druge strane njegov race craft nema zamjerke.
Imao je lijepih bitki sa Hamiltonom ove sezone, u ni jednoj nisam posumnjao da ce biti neki incident.
Kad bi uzeli Bottasa i Pereza i stopili ih u jednog vozača imali bi troboj ove sezone.

Zadovoljan sam u konačnici Perezovom sezonom, ali dogodine očekujem puno više i bolje.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
@Ibarac
Sad kad vidim tvoj komentar o Checovim kvalama, pade mi na pamet.
Jedne prilike napisah da mu kvale nisu forte, a mislim da ti nije baš sjeo taj komentar.
Možda nisi bio ti, ne mogu sad naći prepisku, ali pošto si ti "najglasniji najveći" Checov navijač na forumu :mrgreen: (u smislu da najviše i pišeš od Checovih navijača), vjerovatno si ti taj.
A sad pišeš i fino obrazlažeš taj njegov problem sa kvalifikacijama.
I načelno se slažem s tobom.
Ukoliko nisi bio ti, sorry, my bad.

Dalje, odveze Checo i više nego 1/5 na visokom nivou.
Možda je to 2/5, možda 3/5, nije bitno (i da je 2/5 to je duplo više od 1/5 :mrgreen: ).
Dobar je bio na domaćoj trci, u Turskoj, pa i u Rusiji (gdje je nadrljao zbog kiše)...., eto to je odmah jače od 1/5, da ne idemo još nazad.
Ali nisam ja mislio na broj trka. Niti na race craft.
Mislio sam na taj nekakav intenzitet i borbu u toku same trke (samih trka).
Nekako imam dojam da je više pružao u FI i RP (slična priča je sa Gaslyem i AT).
Ne bi smio zaglavljivati negdje u midfieldu (i petljati tamo) u toku trke sa ovim Red Bullom.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ibarac00
GP3
GP3
@Frantic

Da, velika vjerojatnost da sam to bi ja :bonk:

Ne bi se trebao ni dovesti do toga da se bori protiv midfielda. A njegove Q ga dovedu do toga.
A i kad se dovede do te borbe mislim da u većini slučajeva se probija dosta dobro, osim na stazama koje baš i ne dozvoljavaju pretjecanja. Naravno imao je ove sezone zapinjanja tipa u Silverstoneu, koji je bio loš cijeli vikend, Emilia Romagna gdje je imao dobar rezultat i napravio dvije greske, jedna pod SC, pa onda izletio, Belgija prije utrke, u Nizozemskoj lock up u prva 3 kruga pa je morao jos jednom u boks.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
od checa sam očekivao puno više, ali opet je svojim vožnjama pomogao da max uzme wdc. nažalost, ništa od wcc.
dogodine su novi bolidi, očekujem da će mu više odgovarat.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Losi dani, godine i zivoti su dio vecine nas. Rekao bih.

Onda imamo Pereza.
No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Sergio je cudna biljka. Cini mi se kada god ima priliku on je prokocka. Odlican je politicar, to stoji. Sta ce on sutra kada ima GR ispred...
No!

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 5 mj
Navija za: Honda
Ovaj Video najbolje opisuje Checa kao osobu,nadam se da ce Max jednog dana to prepoznat,zasluzio je pobjedu na vn Spanjoske!!!

Ministar Obrane!!!

https://youtu.be/g9oha2lp3NE
Engine mode 11!
Position 5!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Kico je napisao/la: 25.05.2022., 16:25 Ovaj Video najbolje opisuje Checa kao osobu,nadam se da ce Max jednog dana to prepoznat,zasluzio je pobjedu na vn Spanjoske!!!

Ministar Obrane!!!

https://youtu.be/g9oha2lp3NE
Iz ugla empatije apsolutno. Iz ugla masinerije kao rb apsolutno ne. MV je zlatna koka. Taj momak okrece miljarde dolara godisnje.

Perez i njegova karijera mi je boliska srcu, samo na f1 mislim. Od crne malezije pa do Mclarena, ne manje crnog. I onda sve do prve pobjede...

Zasluziti nesto uspored ostvariti nesto sa dva razlicita svijeta.
No!

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Pobjeda mu je samo mogla biti poklonjena u Španiji, ništa drugo...

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 5 mj
Navija za: Honda
Dobro to se slazem da mu se mogla poklonit pobjeda,Ali da njega nije bilo prosle god! Ne bi Max vidio titule,da su Gasly ili Albon vozili,nista od toga!!!!
Engine mode 11!
Position 5!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Kico je napisao/la: 25.05.2022., 21:47 Dobro to se slazem da mu se mogla poklonit pobjeda,Ali da njega nije bilo prosle god! Ne bi Max vidio titule,da su Gasly ili Albon vozili,nista od toga!!!!
Titula bi bila u rukame prije da nije Pereza kao broj 2. Sto vise dvije titule.
No!

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ma dobro, ali mislim da bi ga Max dobio da je morao, i borbom na stazi, i sa različitom strategijom, bilo kako. A borbom bi samo rizikovali: sudar, potrošnju guma, pregrijavanje koje je bilo skoro za sve veliki problem ovdje...
A na kraju bi, ako se ništa od toga nebi desilo završilo isto, sa malo napetijim tenzijama u ekipi zato što Perez nije poslušao...

Ibarac00
GP3
GP3
Odluka je totalno opravdana.
Na onim temperaturama riskirati bilo kakvu borbu i motor jače vrtiti je suludo.
Na race fans imate komunikaciju tijekom cijele utrke izmedu Maxa i Pereza i boxa. Znaci glavna riječ je menagment temperatura i guma.
Dalo se skuziti da su Pereza tijekom utrke držali u tami što se tiče strategije. Prva zamisao je bila dva zaustavljanja, sto se na kraju pretvorilo u 3. zaustavljanja. Sto je i donekle ispravna odluka, ali s tim trećim zaustavljanjem je propala bila kakva šansa za pobjedu, također propao je i prvi duzi stint na softu, također nije ni u prilog islo sto je bio zaglavljen par krugova iza Maxa i Russella. Jos da nadodam, Perez nema nadogradnje koje ima Max. Mislim da je Perez imao puno bolju utrku nego Max, ali Max je bio brzi kad se sve zbroji i oduzme. Odluka je opravdana, Max je bio na boljim gumama i ne isplati se riskirati borbu, a sigurno ne mogu Maxu reći sad čekaj i stoj iza Pereza, tako ćemo završiti utrku.

Perez će imati pravo na pobjedu kad bude pobjedivao Maxa subotom. Dotad se mora zadovoljiti s ovim. Ali želim da RB bude fer prema Perezu na način da ima isti bolid kao i Max.

Da je Perez ovo eventualno dobio, prva tri bi bila u par bodova.
Max je Perezu skidao preko 1 sec po krugu nakon promjene guma, mislim da bi bila drugacija situacija da Max nije uhvatio Pereza. Nego da je recimo ostao 5 sec iza, smatram da RB ne bi trazio Pereza, hajde uspori da Max prode... Ali falilo mu je brzine.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Meni je cijela rasprava oko toga bespredmetna, Max je brži i pouzdaniji vozač. Ako to nekome još nije jasno, onda jebiga.
Znaju se prioriteti i drugačije se prvenstva ne mogu osvajati kad je tijesna borba.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Nepravedno prema Perezu koji vozi odlično cijelu sezonu i nije uopće daleko do Maxa kroz brzinu, ali i bodove. Da su mu stvari išle u prilog, već bi imao dvije pobjede. Jednu u Saudijskoj, a možda i u Španjolskoj.

Prerano za timske odluke, pogotovo u slučaju Pereza. Najgore je što će Ferrari čekati predugo sa Sainzom, ali Sainz je koristan Leclercu koliko je i Kimi bio Sebu 2015-2018...

Razlika u brzini je prevelika, samo da se ne dogodi situacija kao iz Njemačke 2018. kada su tudumi na zidu zaspali i bili u strahu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ibarac00
GP3
GP3
Nepravedno da, ali riskirati bilo kakvu borbu s onim bolidom koji nije baš pouzdan ili da se Maxu kaze koji je sekund ipo bio brzi u tom trenutku da čeka iza... Ne znam po meni je ispravna odluka. Ali da Perez vozi dobro za sad, vozi, ali i dalje to subotom treba biti bolje gdje bi sebi otvorio priliku za pobjede.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ma dobro, i da je dobio Perez zadnju nadogradnju vjerovatno bi i on imao problema sa DRS-om...
A mislim da Red Bull ne donosi nadogradnje na ovakav način zbog prvog i drugog vozača, nego jednostavno se žure sa nadogradnjama, pa nemaju dovoljno za oba bolida. Evo sada je Aston Martin donio nadogradnje za oba bolida, pa kažu da se bilo ko slupao, da bi se morao vratiti na A specifikaciju...
Mislim da to Red Bull radi drugačije. Ali je pretpostavljam Perez vozio sa onom nadogradnjom koju je Max dobio prije. Tako da je to razlika samo u 4-5kg. I Max je uz to dobio pokvaren DRS...

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Mislim da je Maxova pobjeda bila neizbježna, uvjeren sam da bi bar u jednom trenu imao DRS za dobar napad, a obrane u na onim gumama ne bi bilo. Šteta što je Red Bull malo bacio mrlju na to sve, mogli su dobiti isti rezultat bez toga. Ne bi Checo izvodio neke pizdarije u borbi s Maxom.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Zasluženo
https://twitter.com/SChecoPerez/status/1531613968812281858
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡