Isle of Man TT

WEC, WRC, Indy...

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Štata za McG, nadam se da će se vratiti dosta jači sledeće godine!

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
bitno je da je živ. jebeš sve ostalo.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Dečki live stream utrke NW200, trka je počela maloprije

http://www.bbc.com/sport/live/northern-ireland/39507779
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Gotov Superstock! Evo rezultata. Seeley na Tyco BMW-u očekivano uzeo 18. pobjedu, vrlo dominantno, postavio je i novi najbrži krug. BMW-i nastavljaju dominaciju, Honde ni za lijek....
[ link do slike ]
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Sada i službeno John McG. neće nastupati na TT-u, fraktura na nozi je ozbiljnija nego što se mislilo.

John has been diagnosed with a compound fracture to his right lower leg, while in theatre on Thursday night it was not possible to plate the leg as initially thought due to the extent of the injury, and tomorrow an external fixator will be fitted. In addition, John has also suffered four broken vertebrae and has three broken back ribs, John will wear a cast for up to six weeks in treatment for the vertebrae. John will remain at Royal Victoria Hospital for around one week as part of the recuperation process.

Honda Racing has received John’s bike from the race organisers and will perform a detailed analysis of the bike and ECU data at its headquarters in Louth. As a result, the team has withdrawn from the Superstock and Superbike races at the North West 200.

The team will next be on track at Castle Combe in a couple of weeks’ time as part of its preparation for the Isle of Man TT.
Jonny Twelvetrees, team manager:
“Unfortunately John’s incident at Primrose Hill during qualifying has resulted in quite a substantial injury to his right Tibia and Fibula. It is a real blow to John and the team, but he’s got an incredible amount of spirit and is in very good hands with the medical staff at the Royal Victoria Hospital. We now need to determine what happened and will sit out the Superstock and Superbike races, get back to Louth to analyse John’s bike and re-group ahead of our next test at Castle Combe in a couple of weeks before we head to the Isle of Man.”
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Scuderia Ferrari
Fuck........... :thumbsd:
Sisu (fin.)

Jester
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Merc (6)
Da, nažalost John je izgleda za ovu godinu završio s utrkivanjem. Koliko sam uspio vidjeti u komentarima, navodno uzrok pada leži u Hondi koja je za ovu godinu napravila najlošiji motor :? . Da li je to stvarno tako, vrijeme će pokazati. Do tada, zbog toga mislim da je i Martinov nastup na TT-u upitan pogotovo jer su ga povukli iz NW200 dok ne saznaju gdje je problem. Još jedan veliki minus i za Hondu i za Martina :?
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

Jester
Formula 4
Formula 4
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Jester je napisao/la: 13.05.2017., 10:51 Da, nažalost John je izgleda za ovu godinu završio s utrkivanjem. Koliko sam uspio vidjeti u komentarima, navodno uzrok pada leži u Hondi koja je za ovu godinu napravila najlošiji motor :? . Da li je to stvarno tako, vrijeme će pokazati. Do tada, zbog toga mislim da je i Martinov nastup na TT-u upitan pogotovo jer su ga povukli iz NW200 dok ne saznaju gdje je problem. Još jedan veliki minus i za Hondu i za Martina :?
Da i ja sam pročitao te glasine i iskreno me nebi čudilo. Ovo onda dovodi i TT u pitanje ukoliko ne otrke taj mogući kvar ili nepravilnost koja se dogodila na Johnovom motoru. Novi je motor ipak, SP2 Fireblade pa razumijem da imaju problema, no TT je kao što rekoh jako blizu. Lako se može desiti da i Guy ne ode na TT. Teško da bi našao neki drugi konkurentni tim jer su svi već zauzeti. Osim tog kvara/nepravilnosti, zaostajali su jako na treninzima NW-a...nije dobro nikako.
slika

Jester
Formula 4
Formula 4
senna66 je napisao/la: 13.05.2017., 12:59
Da i ja sam pročitao te glasine i iskreno me nebi čudilo. Ovo onda dovodi i TT u pitanje ukoliko ne otrke taj mogući kvar ili nepravilnost koja se dogodila na Johnovom motoru. Novi je motor ipak, SP2 Fireblade pa razumijem da imaju problema, no TT je kao što rekoh jako blizu. Lako se može desiti da i Guy ne ode na TT. Teško da bi našao neki drugi konkurentni tim jer su svi već zauzeti. Osim tog kvara/nepravilnosti, zaostajali su jako na treninzima NW-a...nije dobro nikako.
Da, situacija uopće ne izgleda dobro za Hondu i Guya. Dobra stvar je da imaju opciju prošlogodišnjeg motora i jedini nedostaci u tome su to što Guyu treba prakse, a vremena za to više nema te prošlogodišnji motor koji bi mogao biti u deficitu u odnosu na ovogodišnje. :? Bem ti Hondu...zapeli u F1, zapeli u TT.... :?

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Gotova superbike utrka NW-a. Neocekivani pobjednik, odlicna utrka, zaista vrijedna gledanja, nadam se da ce biti kasnije snimka.

http://roadracingnews.co.uk/vauxhall-in ... ed8e3e.jpg[/IMG]
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Još 7 dana do TT-a.

evo par stvari....

Honda Racing još uvijek nije pustila u javnost obrazloženje pada John McGuinnessa, što potvrđuje glasine da je za Johnov pad kriva upravo Honda. Najbliži prijatelji John McGuinnessa su rekli da je uzrok pada "zaglavljeni gas", pri ulasku u zavoj John je otpustio gas, no motor je i dalje davao snagu. Nevjerojatno koliko sreće da je uz takvo nešto prošao "samo" s višestrukim prijelomima noge i rebra. Nikako ne veseli i to da je Honda odlučila povući i Guy Martina iz svih utrka na North West 200, dakle definitivno nešto nije u redu s njihovim motorima. John se prije North Westa žalio na motor opisavši ga vrlo nemirnim i neposlušnim, te nije problem u snazi motora, već kao što rekoh, jako teškom upravljanju što objašnjava ogromne zaostatke dviju manjih cestovnih utrka prije NW200. Dakle bit ću vrlo sretan ako Guy Martin uopće završi utrke na Hondi SP2, u komadu.

Guy ima priliku osvojiti prvi TT na Hondi Mugen, električnom motoru za Zero TT koji je do sada, od kad je Zero TT-a, jako dominantan te su mu tu šanse za prvi TT najveće, a možda i jedine.

Što se tiće ostatka ekipe, M.Dunlop i Hutchy su osvojili solidne podije na NW200. Jedina značajnija novost je da je Dunlop ove godine vozi GSX-R1000 za momčad Suzuki Bennetts. Očekujem dominaciju spomenutog dvojca uz poneko iznenađenje mlađih i novijih vozača koji su se pokazali odličnima u NW200.

Odbrojvanje počinje....
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Bruce Anstey uskace na mjesto McGuinnessa za Zero TT. Bruce ce voziti za Team Mugen. Bruce je upravo s Mugenom uzeo proslogodisnji Zero TT, bit ce to lijepa borba između Guya I Brucea.

4 dana do Manškog ludila.
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Odlična zamjena, vidjeti ćemo kako će se snaći.... prošle godine je hrabro odvozio TT, tako ne sumnjam da će dati sve od sebe i na novom motoru. :klopa:
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Lee Johnson napustio Jackson Racing samo par dana prije pocetka testiranja na Mountain Courseu. Lee je trebao voziti Hondu SP2 za Jackson Racing na superbike i superstock utrkama, no kako kaze, motor jednostavno nema snage. Jackson Racing panicno trazi zamjenu za njega, dok ce on voziti svoj stari ERC BMW. John McGuinness je također trebao voziti za Jackson u kategoriji supersport 600cc.

Ova Honda SP2 je žestoko smeće od motora i to ne samo u cestovnim utrkama. Ako Guy Martin bude u top 10 na SP2 bit ce to ravno pobjedi.
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
I u WSBK se pokazala kao smeće, em nema snage, em nije upravljiva, stara CBR je barem bila jako upravljiva...

Послато са ZTE Blade V6 уз помоћ Тапатока

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Honda je što se tiče pravilnog razvoja CBR1k zastala još tamo oko 2014.-2015. što ne samo da se vidi na stazi nego i na cestovnom modelu. Što se tiče nove CBR-ke 600 te je živa muljaža i razočaranje. Em je ogavna, em je 5 koraka iza nove R6-ice, Ninje također, a uskoro će ih i Suzuki s novim gixerima šišnuti... Ne znam kaj se događa s tim Hondašima, ali bilo bi im bolje da se što prije zbude...
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Dap, R6 je raketa za novu cbr600. Opcenito su ove nove Yamahe odlicne i nije mi jasno zasto gotovo niti jedan tim nije presao s Honde na Yamahu??

Neki dan sam gledao video gdje su uspoređivali SP2 s BMW 1000RR, Kawićem, Suzukijem, Aprilijom, Yamahom itd....
I kao testirali su ih (ubrzanje, top speed, kocenje, handling) i cilj je bio pronaći najbolji motor. I posto je to inace kanal pun iskusnih vozaca ajde reko da pogledam. Kad ono oni nahvalili Yamahu "hiljadarku"...sve najljepse o njoj, ali nista od prvog mjesta. Prvo mjesto je dobila Honda SP2.....i dok su govorili o njoj znali su reci, "...ali ne sviđa mi se ovo, ono." Jel to Honda ocajno placa da ih se reklamira da spase ovu sramotu od motora koje rade zadnjih godina, a pogotovo ta SP2 Fireblade? Kawasaki je također zadnjih godina razocarenje, barem sto se tice Ninja 1000. Izuzetak je Kawasaki Ninja 600cc s kojom je Hutchy prosle godine pobjedio, (iskreno ne znam iz koje godine je taj motor.) Suzuki se cini obecavajuc, M.Dunlop je odbacio BMW zbog njega za ovu godinu, samo nisam siguran za koju tocno utrku.

Sve u svemu BMW je jos uvijek najbolji motor za cestu. Kazu da je sekundu brzi od svih ostalih na ravnicama, motor je prejak. Nije ni cudo sto tolik broj vozaca sada vozi BMW 1000. Na North Westu se u prvih 10 znao umjesati tu i tamo neki Kawasaki ili Suzuki i to je to. Dovoljno govori kakav je BMW.

slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Nisu Kawasexi i Suzuki toliko slabi koliko je BMW jak. Ono što su oni pustili na cestu s S1000RR je nenormalno i uspjeli su to savršeno prebaciti na stazu. Unatoč tome moraš uzeti u obzir i japanske zakone za motore koji im nameću određena ograničenja po pitanju snage motora. Zato japanski proizvođači ne izbacuju inače jače motore od ovih koji su dostupni s izuzetkom Hayabuse, ZX14 I H2R. Zato imaš npr. R1 NA edition, koji ima puno responzivniji motor što je inače najveća zamjerka Japancima - da im low range i mid range power delivery jako slab... Tako možeš na primjer uzeti Daytonu ili MV F3 koji će bez pardona u ubrzanju, odazivu gasa na izlasku iz zavoja i općenito okretnom momentu sve do 200 km/h oprati bilo koju japansku 600-ku bez pardona. To se još jače vidi kad usporediš japanske 1000 s europskim. Jednostavno ih ta ograničenja ponekad znaju dosta zakočiti, pa čak i kad idu raditi jače motore pa će ti tako H2 ili R1 NA nova Superleggera uništiti u bilo kojem aspektu, isto tako i F4 i novi S1000RR Carbon Edit. Jedini razlog i to nemali je cijena i zbog toga ti se ekipa i na cesti i na stazi opredjeljuje za japance. Zato jer nitko ne želi kupiti Superleggeru i onda morati ju popravljati ako ti pobjegne u zavoju. O MV Agusti da ne pričam, prije par godina su osnovali trkaći odjel i mogu si za sad priuštiti utrkivanje samo s jednim beta motorom u WSBK. Ista stvar s Triumphom i BMW-om iako je BMW to što je tako da si može priuštiti bolje raspačavanje dijelova i otvaranje novih poslovnica. A sad koliko su Japanci jeftini stvarno jesu i ono što imaju vrlo kvalitetno razvijeno je dostupnost zamjenskih djelova i njihova jeftinost i podrška pogotovo trkaćim timovima. To je trenutno stanje, ali Europljani polako pritišću sve više - zaboravio sam spomenuti i KTM koji bolesno raste i uspjeli su ubaciti i tvornički tim u MotoGP, zbog čega sam presretan, a Triumph će uskoro zamjeniti Hondu i početi biti dobavljač motora za kompletnu Moto2 klasu što je ravno tome da su mene pitali što bih htio..... :klopa:
Sisu (fin.)

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 24.05.2017., 13:04 Dap, R6 je raketa za novu cbr600. Opcenito su ove nove Yamahe odlicne i nije mi jasno zasto gotovo niti jedan tim nije presao s Honde na Yamahu??
Pričalo se da je Yamaha R1 jako teška za upravljanje, znam da ju je i 2015 Dunlop odbacio i vratio se na BMW.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡