F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Pa nebi me cudilo da je...iako pred mjesec-dva nebi na to ni pomislio. Ekipa iz Merca mi djeluje šokirano i nervozno, sto nismo vidjeli otkad su poceli dominirati.
slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 4 mj
Ferrari je napisao/la:
zekohonda je napisao/la:u f1 trenutno hibridi razvijaju energiju od 2 mj. u wec-u toyota bez mgu-h razvija 8 mj.
promijeništ pravila i hibridna snaga se lako poveća ili se nadoknadi izgubljena zbog micanja mgu-h.
4MJ je dozvoljeno po krugu potrošiti, a 2MJ je dozvoljeno "vraćati" u bateriju po krugu.
To je iz 2014., a Merc i Ferrari su sigurno još učinkovitiji po tom pitanju.
Točnije, 2 MJ mogu iz MGU-K u baterije, a 4 MJ iz baterije prema bilo kojem MGU, dok MGU-K i MGU-H mogu međusobno "prelijevati" neograničeno energije. Recimo to vjerojatno koriste na pravcu kad MGU-H šalje u MGU-K, ili recimo kontra na izlasku iz sporog zavoja pri čemu zavrte turbinu, a pritom malo "koče" motor i to im glumi lažni TC, kao što je RB koristio u zadnjim godinama V8 ere. Ovo prvo po pravcu je npr 2014. najbolje koristio Merc jer su imali jedini turbinu dovoljne veličine. Ove godine je po meni još veći naglasak na tome, jer su kočenja zbilja kratka, pa vjerojatno većinu posla punjenja baterija obavljaju iz MGU-H

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
senna66 je napisao/la:Ross Brawn, Formula 1’s new managing director of motor sports, is assembling an aero team to investigate how to improve the racing.

https://wtf1.com/post/brawn-assembling- ... to-racing/
& neka bude čudo, samo da maknu već jednom ove odvratne noseve /njuške (whatever) :prcnjau:
Neka se neki novi tip nosa pokaže/padne s Neba, revolucionaran i barem 10-20% napredniji i uspješniji aerodinamički, pa samo da ih zamijene :cice:
slika

cavallina
Karting
Karting
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Ferrari, Sainz, Ocon, Vet
http://formulaspy.com/formula-1/formula ... ttas-32147
Evo Rosberg uskace nadalje umjesto Bottasa :chill:
#KeepFightingMichael

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Glupost. Prestrasno.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
Prvi aprilililili :bonk: :rofl: :prcnjau:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Ajme meni, nisam na to obratio paznju. :facepalm: :mrgreen:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Još jedna šokantna promjena u Mercedesu: Lewis Hamilton napušta momčad i Formulu 1, prvim letom juri u Meksiko kako bi isprobao novi volan Formule E! https://twitter.com/FIAformulaE/status/848065050858401792

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
u ostalim vijestima...vidjeh negdje da se Maldonado vraca u F1 (Sauber). Alonso se vraca u Renault. Honda se oprasta od F1 na kraju ove sezone.
E da i Kimi odlazi u mirovinu i nece voziti u Kini. Glupe fore, jedino u ovo s Hondom se moze povjerovati
slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: #93, #33
croatic f1 je napisao/la:Još jedna šokantna promjena u Mercedesu: Lewis Hamilton napušta momčad i Formulu 1, prvim letom juri u Meksiko kako bi isprobao novi volan Formule E! https://twitter.com/FIAformulaE/status/848065050858401792
Za njega prave poseban sa malo dugmića :D

Послато са ZTE Blade V6 уз помоћ Тапатока

Matek14
GP3
GP3
Navija za: Fernando Alonso, McLaren
Kontakt:

moram priznat da je ovo stvarno uvjerljivo hahah :)
Fernando is faster than all of you :jupije:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Matek14 je napisao/la:

moram priznat da je ovo stvarno uvjerljivo hahah :)
Dobar. :mrgreen:
Plato prilično uvjerljiv.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
odlično! :klanjam:

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
ova je extra koliko su ostale glupe, jedino sam jos pao na Alonsovo oprastanje, ali sam nakon par sekundi skontao koji je dan u pitanju :mrgreen:
slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Danas nikome na internetu nije za vjerovati i lako se sjebati pa preferiram ove glupe koje je lako pročitati nego ove koje možeš popušit, npr. ovo za FE emojije nisam isprve skužio s obzirom da me takvo što ne bi iznenadilo, a još je i Motorsport prenio istu vijest pa me to dodatno navuklo :mrgreen:

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Vettel
Nije me ništa prevarilo. Ali ovo sa FE volanom mi je jedino originalno. Ove ostale fore su već previše izlizane.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
https://www.motorsport.com/f1/news/f1-a ... es-888644/

Obavljen prvi sastanak o budućnosti motora nakon 2020.
Ukratko:

-Jeftiniji i jednostavniji motori
-bučniji motori
- mogućnost da se napusti trenutna hibridna tehnologija, ali velika je mogućnost da ostane samo bez MGU H sustava
- moguće ukidanje ograničenja od 105kg goriva
- 1.6 V6 je vjerojatno na odlasku, ali turbo i dio hibridne tehnologije bi trebao ostati

Najvjerojatnije je da ćemo vidjeti V6 Twin Turbo sa MGU K.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Isto tako FIA želi 6 do 8 proizvođača motora od 2020. te da su svi unutar 3% ukoliko je to moguće.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
F1 u zadnje vrijeme ide u predobrom smjeru...Doduše ovo je možda samo prvi april... :misli:

slika

Šalu na stranu, ovo su upravo stvari koje F1 treba mijenjati vezano za motore. Hibridna tehnologija mora ostati - previše novca uloženo je u razvoj trenutnih pogonskih jedinica, a i previše vremena da bi se samo tako napustili takvi motori. Autoindustrija je već dugo u hibridnoj eri i ona se mora prihvatiti sve dok se u potpunosti ne prijeđe na električni pogon. Ovi motori trebali su privući nove proizvođače, ali troškovi i složenost su ispali preveliki, stoga je pojeftinjenje i pojednostavljenje motora ključ za ulazak novih proizvođača. Veseli činjenica da potencijalni proizvođači već sad sudjeluju u sastavljanju pravila.

Ukidanje ograničenja goriva najbitnija je stvar koju treba mijenjati radi utrkivanja. Sad imamo gume na kojima se može maksimalno pritiskati, ali utrke i dalje nisu u potpunosti flat out zbog goriva koje i dalje treba čuvati u utrci. To svakako treba promijeniti i ovo su zbilja krucijalne stvari koje se u F1 moraju popraviti i veseli me što se kreće u smjeru kojeg bih i sam odabrao.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Lijepo je biti F1fan...malo za promjenu, pomalo cudno haha :D F1 je napokon na pravom putu.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡