Fernando Alonso

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Just for the record
Ferdo je nakon što ga je Hamdo pretekao, vrlo brzo sustigao Sainza (nakon što je Hamdo pretekao i Sainza) i sigurno je "čuvao" bolid i gume i šta sve ne (možda i gorivo s obzirom da su neki ostali kratki s gorivom...... - zayebavam se, da se ne bi shvatilo ozbiljno), i tek tako kružio iza Sainza 4-5 krugova na manje od sekunde i pustio mu onako "zemljački" to (u tom momentu) 4. mjesto, bez borbe, jel, završivši iza njega čitavih 0,6sec. :rofl:

Elem, meni je Fernando daleko od simpatičnog lika, ali taj duel će ostati upamćen po izuzetnoj odbrani od cca. 2,5sec bržeg bolida (nije 4, nećemo pretjerivati) čitavih 10 krugova, a ne po nekom "prodavanju dummya" i preticanju, nakon proklizavanja ovog koji se brani, i to uz pomoć 2 DRS zone.

Što se tiče izjave u kojoj Alonso poredi ono kad ga je MS ganjao u Imoli sa događajima iz Mađarske, to je samo njegova zavist i ljubomora, ubijeđen sam u to. :chill: :shush:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Da Lazenby nije pitanje započeo s "kako je bilo boriti se s Hamiltonom koji je sedmerostruki prvak", kao da je Alonso nekakav impresionirani dečec, siguran sam da Alonso ne bi isticao Lewisove pogreške i da bi bio manje oštar. :mrgreen:

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Sve u svemu dobro je da imamo takve dvoboje. To smo i čekali sve ove godine. ne samo Alonso-Hamilton, već i Max-Lewis, McLaren-Ferrari i sl. Mislim da bi sa nadolijevanjem goriva dobili bolje taktike i još bliže dvoboje.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
avetma je napisao/la: 04.08.2021., 15:53 Da Lazenby nije pitanje započeo s "kako je bilo boriti se s Hamiltonom koji je sedmerostruki prvak", kao da je Alonso nekakav impresionirani dečec, siguran sam da Alonso ne bi isticao Lewisove pogreške i da bi bio manje oštar. :mrgreen:
Hahahaha fakat to. Koji likovi, strašno nešto.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Top 5 Hamilton vs. Alonso dueli

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso

Ako još netko nije vidio, jako zanimljiv podcast s Fernandom, za sve koji prate F1.
You should never underestimate the predictability of stupidity

Brane FA14
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Alonso
Ne znam jel netko popratio sinoć..ja slučajno na nekoj mreži vidio...Alonso i Ocon donijeli Messiju Zlatnu loptu...mali je bio oduševljen ko dijete hahaha

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Predobro:

:klanjam: :klanjam:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
neću više, obećajem. ne da mi embeddat.
https://www.youtube.com/watch?v=BGvtbDl3rcI
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
I eto tako, dok strasti gore, tenzije ne posustaju i prvaci sezone 2021. “kradu” paznju, Fernando Alonso je upotpunio svoju povratnicku sezonu u Formuli 1. Nakon 22 utrke na kontu se nalazi 81 bod, jedno veliko, prije svega, zasluzeno postolje i osvojena srca mnogih pratitelja ovoga sporta, no da bi neka rasprava/recenzija sezone bila upotpunjena vratimo se malo unazad. Prije, sada vec, tri godine Fernando Alonso je odvezao svoju tada posljednju utrku u Formuli 1. Velicina kao on, dvostruki svjetski prvak i covjek koji ulazi u rasprave za najboljeg vozaca svih vremena sport je napustio nakon 4 tragicne sezone za njega i jedan od najvecih timova u F1 - Mclaren. U 4 godine te suradnje ostvario je 132 boda. Konteksta radi, u bodovno najlosijoj sezoni za Ferrari (2014.) ostvario je 161 bod ili racunica kada bi tih 132 boda pribrojili ovogodisnjih 81, to bi bilo cak 29 bodova manje nego u posljednjoj sezoni nehibridne ere (2013.) kada je ostvario 242 boda za Ferrari. Naucili smo, kao fanovi, zadovoljavati se malim stvarima, smanjili smo ocekivanja, veselili se ulaskom u Q3 i ostvarenim 6.-7. mjestima nakon sto bi nesreca zadesila pola grida, no premostili smo i to. Alonso je unatoc losem bodovnom stanju i nocnim morama od sezona ostao na glasu i dalje kao jedan od najboljih i covjek koji je i dalje sposoban boriti se na najvisoj razini ovoga sporta kao sto je to cinio godinama ranije. Tako je vec od srpnja 2020. godine Alonsov povratak ocekivan kao dolazak nekoga tko ce demolirati momcadske kolege tko god mu oni budu bili, a s vremena na vrijeme i zapapriti utrke “velikim igracima”. Pocela je 2021. i docekala nas je jedna izrazito turbulentna sezona. Nakon zesceg petka probudio sam se na sam Q3 VN Bahreina i vidjevsi ALO na tablicama gotovo sam zaplakao misleci da je posao nastavio tamo gdje je i stao jos 2018. godine. Malotko me je mogao pripremiti za ono sto je uslijedilo do VN Azerbajdana. Unatoc pracenju F1 od malih nogu, vjerovao sam da ce Alonso uistinu uci bez potrebe za privikavanjem stoga mi je pocetak sezone pao izrazito tesko. VN Bakua uslijedio je preokret u timu i Alonso je preuzeo komandu tima i opet vratio navijacima ono sto su tako dugo iscekivali. Ipak, zavrsetak sezone malo kisel s dvije slabije ili bolje receno “tihe” performanse na posljednje dvije utrke opet je probudio onaj mali upitnik u glavi. Bilo je kroz 22 trkaca vikenda poprilicno puno uspona i padova, srece i nesrece, trenutaka koji ce se pamtiti i onih koje cemo sto prije htjeti zaboraviti te na kraju opet ono staro kao i na kraju svake sezone u njegovoj prelijepoj karijeri ona nada, onaj plamen koji neprestano gori da ce se iduce sezone upravo Fernando Alonso vratiti u vrh poretka kojem i pripada. Kako ocijeniti ovakvu sezonu punu svega i svacega. Dvije i pol godine pauze, potpuno nepoznati bolid i u njemu vec iskusni momcadski kolega, predstave poput Madarske, Katara, Austrije, Rusije i onda opet predstave poput Jeddaha, Monte Carla ili Spanjolske. Tesko je zadovoljiti se malim stvarima kada navijas za Alonsa, no jedna sasvim solidna sezona s ponekim bljeskom onog starog vatrenog Alonsa. Hoce li iduce godine “El plan” ici kako treba, hocu li ja kao i svake godine u Mclarenu nasjesti na onu pricu da se nagodinu vraca na vrh i vjerovati da je Alpine sposoban preko noci (do kasne veljace) stvoriti nesto nalik R25 i R26, vidjet cemo. Na mojoj je listi ova sezona, kako i sam Alonso kaze, priprema za promjenu pravila. Za ovaj Bozic zelim da se nagodinu probudi onaj zestoki Alonso i stari Renault koji ce s trona skinuti momcad (sada momcadi) koje vec godinama ne silaze s vrha sporta. Hoce li to biti moguce u ovakvo novcano vrijeme i pored “mladih lavova” poput Maxa, Sainza, Leclerca, Russella…cije vrijeme tek dolazi, vidjet cemo za koji mjesec. Ocjena 2021. s moje strane je cvrsta 6/10.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Frende nisam ni poceo citat.. daj razmak koji ubaci thx.

James Bond
Karting
Karting
S nama već: 3 god 4 mj
Volio bih da se Alonso opet ove godine bori za naslov prvaka.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
James Bond je napisao/la: 22.01.2022., 16:11 Volio bih da se Alonso opet ove godine bori za naslov prvaka.
Nemoguća misija.
Nažalost.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
nando the strateg iz ferrari dana:
https://www.planetf1.com/news/massimo-r ... do-alonso/

strašno da se ista stvar nastavila i dok je vettel bio tamo.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
[tweet][/tweet]

Pada jedan rekord na današnjoj utrci.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Alonso and Alpine, very close to renewing for F1 2023

https://es.motorsport.com/f1/news/alons ... /10322347/

The renewal of his contract with Alpine (not yet closed) is a formality, also confirmed by the negotiations that the French team is carrying out with Williams to guarantee that in 2023 the British team will start Oscar Piastri.

:vozi: :vozi:

Alonso king
GP3
GP3
Mogao bih ovako svaki vikend pisati…Sto reci vise? U najmanju ruku je ovo nevjerojatno koliku kolicinu nesrece Alonso ima, nije ni cudo da ljudi vec pomisljaju na sabotaze i ostale gluposti. Savrseno odvozen vikend u mojim ocima. Prvi propust otici u boks pod VSC-om vjerojatno zbog velike potrosnje guma s kojom se Alpine bori. Drugi VSC kao da je bio tempiran da Alonso ne moze odraditi boks, jos jedna propustena prilika. Slag na tortu je problem s motorom od 20. kruga zbog kojeg je navodno gubio sekundu po krugu. Dobrodosli u jos jedan klasicni vikend Fernanda Alonsa. Od svih utrka kada je problem s motorom morao doci, dogodilo se evo na najboljem vikendu sezone. Jos jedna utrka iza Ocona, jos izgubljenih bodova i jos jednom gorak okus u ustima. Prosto je nevjerojatna kolicina motivacije i energije u Alonsu. Sve ucinis savrseno, a opet nije dovoljno. Zaista nevjerojatno…

Alonso king
GP3
GP3
Evo stigla i kazna 5 sekundi i Alonso pada na 9. mjesto.

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 3 mj
Navija za: Sainz
Zasluženo:

Alonso king
GP3
GP3
Bome se rasirio kao da je njegova staza, u svakom slucaju nedjelja za zaborav, ali barem lijepa uspomena od subote. Za mene i dalje savrseno odvozen vikend.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡