Max Verstappen

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Nadrobili ste stranicu ipo o 2021. sezoni. Nitko Maxu ne osporava da je prvak. Činjenica je da kad mu ne ide da jebe svima sve po spisku.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
2021 vječno hot topic

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

slikaslika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
An, quicker car:
[youtube]https://youtu.be/4F80rLlKaeo[/youtube]
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Probably.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1

slikaslika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Ima naravno jak bolid, ali lik je sila, preejak u svim uvjetima, sva svakoj gumi, baš pun samopouzdanja...
Opet ga i Wolff hvali...

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Napomena.

Max je pobjedio 35 puta u dvije ipo sezone. Jos se neke utrke odgodjene u tom periodu.
Trenutno je treci svih vremena sto se tice % pobjeda. Ispod MS i LH.

I izjednacio se sa Alonsom sa 9 pobjeda, sa razlicitih startnih pozicija.

...
No!

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ako maknemo Wallarda i Vukovicha, Max je trenutno 7. po % pobjeda.
https://www.statsf1.com/en/statistiques ... ombre.aspx
Na ovom linku kliknuti na %/Nb GP
Ispred su Fangio, Ascari, Jimmy, Hamdo, MS i Jackie (bez Wallarda i Vukovicha, jel)
Naravno, stigne ih prestići (Hamdin % je u opadajućem trendu)
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
blown diffuser je napisao/la: 29.07.2023., 12:17 Nadrobili ste stranicu ipo o 2021. sezoni. Nitko Maxu ne osporava da je prvak. Činjenica je da kad mu ne ide da jebe svima sve po spisku.
Točno. Nezreo i živčan. Ne pomaže tu kćerka Nelsona Piqueta. :rofl:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Hvala, Frantic. :pivo:

Totalno sam fulao taj dio. :bonk:
No!

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Zapravo više volim ljutnju i agresivu od plakanja i izigravanje žrtve. Michael nije plakao već je za pobjedu udarao gdje je mogao, ako treba i ispod pojasa. Kada je borba na život i smrt nema onda traženja opravdanja. Ako treba ugrizi protivnika za uho, ali idi na pobjedu.

LH44
Formula 1
Formula 1
https://twitter.com/Max33Verstappen/status/1696522233358021029
slikaslika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Nadam se da Max ima u ugovoru da uzima orginale.
No!

NRteamLH44
Karting
Karting
S nama već: 7 god 6 mj
Navija za: Lewis Hamilton
Zanimljiva činjenica u poredjenju Maxa i Lewisa je ta da niko “slučajno” ne uzima u obzir da je Max dobio Lewisa 2021 na vrhuncu svoje moći, u najboljim trkačkim godinama, dok je Lewis vodio borbu sa Maxom u svojoj 14 toj sezoni. Možda bolid može da se vozi i u “poznim” godinama ali sigurno ta iskra nije na vrhuncu kao u 25-26 godini, kada goris i stavljaš sve sto imaš u životu za tu jednu titulu (kao Rosberg) nego kada su ti motivacija rekordi. Mislim da je svakom vozaču veća želja da bude bar 1 šampion nego da tipa ima najviše pobjeda ili pole positiona.

Recimo jedan veliki Schumacher , po većini mišljenja najbolji vozač ikada , kada se vratio u Mercedes na koliko 1-2 sezone? Nije se bas proslavio zar ne? Da li je razvijao samo bolid ili ne , ipak bi se od tako velikog šampiona očekivalo da bude bar bolji od prosječnog timskog kolege.

Prost je isto tako namučio Laudu kao dosta mladji vozač. Lauda ga je dobio samo spletom okolnosti.

Vettel nije znao gdje se nalazi dolaskom Leclerca.

Kako bi završila bitka između Maxa iz 2021 i Lewisa iz 2013? To bi možda bilo relevantno za uporediti.

Ne znam zašto svi žele diskreditovati uspjehe Lewisa i umanjiti ih, dok će npr Max sasvim sigurno srušiti sve to, ali za njega će biti opravdano?

Vidim da se dominacija Lewisa popratila sa velikom mržnjom dok se ova dominacija Maxa veliča kao nešto nevjerovatno.?

Lik dominira u najjačem timu na gridu isto kao i Hamilton u Mercedesu. Razlika je samo u tome sto je ovaj bolid namješten po Maxu, dok je npr Mercedes bio jednostavno savršenstvo kojeg je mogao dobro voziti čak i Bottas.

Ne mogu vjerovati da neko idalje u 2023 moze misliti da je Max brzi od cijelog grida za sekundu.
To je jednostavno nemoguce u novoj eri Formule 1 gdje vozači gotovo da žive u simulatorima. Uzmite samo Ispovjest Albona, taj lik nije izlazio iz simulatora nakon odlaska iz RB, sto se i vidi sada po njegovim rezultatima , i sad je opet Max brzi cijelu sekundu od njega ? Msm bez obzira sto je u Williamsu, hoću reci da je prije 40 godina na gridu bilo 3-5 izrazitih talenata i mudonja a ovi ostali danas ne bi ni karting vozili.

Sada to nikako nije tako, skoro svih 20 vozača u F1 su vrhunac ovog sporta jer je postalo toliko teško doći u F1 , da je prosto nevjerovatno da iko bez zasluge dodje tamo , pa čak i Stroll je zaslužio svoje mjesto u serijama prije F1.

I sada neko idalje tvrdi da je Max taj koji je opet sekundu brzi od sviju? Haha presmiješno, stvara se neka nerealna slika da se samo ospori Hamilton.

Na kraju krajeva, kada bi neutralno pogledali pravu sliku , između Hamiltona, Maxa i Alonsa nema nikakve razlike… to su izvanserijski talenti koje generacija izbaci 1 u 7-8 godina. To su Senna, Schumacher, Lauda… svi su oni isti i imaju istu zajedničku stvar a to je da su van ove planete sto se Formule 1 tiče , a sve ostalo rekordi , titule, pobjede su samo splet okolnosti , sreće , trenutka.

Vjerujem da ima vrlo mali broj ljudi koji bi osporili činjenicu da bi recimo Alonso napravio puno vise u karijeri da je recimo imao Mercedes iz 2015 ili RB iz 2022.

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Pratim bas sve u vezi F1, emisije prije i poslije svake sesije, ne znam da je iko ikad rekao da je covjek brzi 1 sec od citavog grida pa cak ni na forumima.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Dominacija Maxa traje nekih godinu dana. Treba to uzeti u obzir. Vec sada se prigovara za to. Lewis je dominirao 6 puta duze.

Ja mislim da je Lewis itekako grizao 2021. Uz to je imao brzi bolid. Mozemo reci da je 2016 izgubio jer je tada vec bio 3 puta svjetski prvak. Ja mislim da je on nevjerovatno motivisan i sposoban sada kao i prije, ako ne i bolji nego ikada.

Treba priznati da je Lewis odlican vozac, i njegovi rezlutati su nevjerovatni. Vjerovatno ce ih jos poboljsati u narednim godinama. Ali meni nikada nije sjeo, a vremenom se to nije promjenilo.

Max je od pocetka bio otvoren, direktan i daje dojam da je iskren. I prakticno je spasio f1. Sa druge strane Lewis mi se cini kao podmukao politicar. Samo nesto mulja. Sjeti se samo 2016. Indirektno je rekao da ga ekipa sabotirala kroz tu sezonu, a evo sada, potpisuje novi ugovor.
No!

LH44
Formula 1
Formula 1

vlado je napisao/la:. Uz to je imao brzi bolid.
Vječni mit da je Mercedes imao brži bolid tokom 2021 sezone. Ne znam kako i zašto idalje prolazi kod većine ljudi.

slikaslika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
LH44 je napisao/la: 02.09.2023., 07:26
vlado je napisao/la:. Uz to je imao brzi bolid.
Vječni mit da je Mercedes imao brži bolid tokom 2021 sezone. Ne znam kako i zašto idalje prolazi kod većine ljudi.

I meni bi smetalo da se Lewis toliko prosipa kroz sezonu i izgubio naslov sa brzim autom :zubo:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Onda je Lewisov šef ekipe mitoman.
Znam, sad će opet priča, Newey izjavio, ovo, ono.
Pa eto izjavio je i Vuk da je Max uzeo titulu sa sporijim autom.
Čak je lzjavio je da je uzeo titulu sa "pajserom od auta".
Dovoljno je kucati u pretragu "Wolff-Verstappen-title 2021-worse car-crowbar", pa će izaći linkova.

Nego, ja ću s jedne strane zanemariti Adriana (pa neće za svoju kreaaciju reći da je bila slabija/lošija/sporija i tako svu "slavu" prepustiti Maxu, kako je on vozački izvukao titulu, a većim dijelom jeste, ima i on ega, koliko god izgledao kao fini čikica), a s druge strane ću zanemariti Vuka, koji je možda takvim izjavama htio da "trgne" Lewisa, da ga "oraspoloži" (primadona se nije oglašavala, koliko ono, 2-3 mjeseca), a možda i da mu "oslabi" poziciju za neke buduće pregovore (ali, evo, voziće za ekipu barem 4 godine, nakon 2021.). Njihove izjave se jednostavno "potiru"/skrate k'o u razlmcima.

I vjerovaću svojim očima i svom skoro 40-godišnjem iskustvu u praćenju sporta.
A ono mi govori da je, gledajući kroz čitavu sezonu Benz imao nešto brži/bolji auto. Otprilike do Silverstona (9 trka) je to bio Red Bull, od Silverstonea (13 trka) pa nadalje Benz, o zadnje 4 trke neću da pričam. Dakle, Benz.

Neći ni da pričam o načinu prosipanja bodova Lewisa zbog VLASTITIH grešaka i/ili lošijih predstava (da ne kažem off vikenda) ni o načinu prosipanju bodova Maxa, zbog vanjskih faktora (motor, Bottas, Lewis).

Nedavno napisah da se sa Maxom počelo malo pretjerivati, ali da mu za 2021. skidam kapu.
Što se tiče one ankete, Max mi je trenutno rubno u top 10, a za pravu ocjenu gdje je sačekajmo 5-10 godina ili da završi karijeru.

Top 5 ešalon, mi nije (nije ni Lewis, tamo su mi MS, Fangio, Prost, Senna i Jimmy), a vidjećemo da li ću ga nekada moći strpati u top 5.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ustvari nije motor, Bottas, Lewis već guma, Bottas, Lewis, jel? :misli:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”