Max Verstappen

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
LH44 je napisao/la: 28.07.2023., 19:31 Znamo iz 2021 da Max i nije bas najstabilniji pod pritiskom, ovo sad sa dominantnim bolidom i slampavim Perezom je walk in the park.

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk
Hmmm...JEDINA greška te sezone of strane Maxa je bila u Saudijskoj. Mislim da znamo tko je tadio greške čim je konkurencija došla i da nije nezasluženo izgubljeno to prvenstveno ;)
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Još se fura ona priča i da je vitez pokraden, a ne da je Mercedes pogriješio?
A vidjeli smo tih dana koliko je bilo teško Torgeru, sve je jadan partijao da se izbori sa tugom

Scuderia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Navija za: Ferrari
Ferrari je napisao/la: 28.07.2023., 20:59
LH44 je napisao/la: 28.07.2023., 19:31 Znamo iz 2021 da Max i nije bas najstabilniji pod pritiskom, ovo sad sa dominantnim bolidom i slampavim Perezom je walk in the park.

Hmmm...JEDINA greška te sezone of strane Maxa je bila u Saudijskoj. Mislim da znamo tko je tadio greške čim je konkurencija došla i da nije nezasluženo izgubljeno to prvenstveno ;)
Nije mu u Saudijskoj bila jedina greška. Bilo je još greškica, ali manje nego hamilton. Recimo u bahrainu je prilikom pretjecanja lewisa na svježijim gumama izašao van staze i morao vratiti poziciju pa je zbog toga prosuo pobjedu.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Grah0 je napisao/la: 28.07.2023., 21:14 Još se fura ona priča i da je vitez pokraden, a ne da je Mercedes pogriješio?
A vidjeli smo tih dana koliko je bilo teško Torgeru, sve je jadan partijao da se izbori sa tugom slika
Merc je ustvari radio pravu stvar. Nisu mogli izgubiti poziciju. Ono sto se zaboravlja je Maxovo preticanje. Maestralno.

Ispada da svatko na boljim gumama uvijek pretice bolid ispred u manje od pola kruga. Kao to je normalno.
No!

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Max je 2021. pod pritiskom odvozio bolju sezonu od Hamiltona. Ono što je radio zadnje tri utrke te sezone nije bilo pucanje pod pritiskom nego prljava igra koja je proizašla iz frustracije zbog Mercedesove dominacije krajem sezone.

Da se nadovežem i na raspravu o Abu Dhabiju - Hamilton je u toj utrci pokraden, ali je na kraju naslov uzeo bolji vozač te sezone.

Scuderia
Karting
Karting
DaveGilmour je napisao/la: 28.07.2023., 22:38 Max je 2021. pod pritiskom odvozio bolju sezonu od Hamiltona. Ono što je radio zadnje tri utrke te sezone nije bilo pucanje pod pritiskom nego prljava igra koja je proizašla iz frustracije zbog Mercedesove dominacije krajem sezone.

Da se nadovežem i na raspravu o Abu Dhabiju - Hamilton je u toj utrci pokraden, ali je na kraju naslov uzeo bolji vozač te sezone.
Može li obrazloženje kako je hamilton pokraden, tj koje je pravilo prekršeno?

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Scuderia je napisao/la: 28.07.2023., 22:47 Može li obrazloženje kako je hamilton pokraden, tj koje je pravilo prekršeno?
SC ulazi u boks u istom krugu u kojem su propušteni vozači za cijeli krug. Ne sjećam se sad više točno članka pravilnika, ali u jednom je izričito pisalo da SC ulazi u boks u sljedećem krugu, a ne u istom.

Nikad prije ili poslije se to nije dogodilo.

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
DaveGilmour je napisao/la: 28.07.2023., 22:55
Scuderia je napisao/la: 28.07.2023., 22:47 Može li obrazloženje kako je hamilton pokraden, tj koje je pravilo prekršeno?
SC ulazi u boks u istom krugu u kojem su propušteni vozači za cijeli krug. Ne sjećam se sad više točno članka pravilnika, ali u jednom je izričito pisalo da SC ulazi u boks u sljedećem krugu, a ne u istom.

Nije izdrzao jedan kilometar na P1, prva prilika sirom vrata ostavio.

Scuderia
Karting
Karting
Ok, nisam znao za to. Pretpostavio sam da mislite na to da se svi vozači moraju vratiti u isti krug, a ovde su samo petorica (čini mi se) to napravila, jer nije bilo vremena. Međutim, mislim da direktor utrke ima ovlasti donijeti takvu odluku, premda to nije praksa. Za ovo sa ulaskom sc u boks u istom krugu kad su ovi propušteni nisam znao da je izričito zabranjeno. Ako je to točno, onda je definitivno prekršen pravilnik.
Ipak, nije mi žao, jer po mom mišljenju ham nije adekvatno kažnjen za incident na silverstoneu, pa je ovo nekakva ravnoteža.

Frantic
Formula 1
Formula 1
DaveGilmour je napisao/la: 28.07.2023., 22:55

https://f1.pulsmedia.hr/65637/
Direktoru trke je STARI član 15.3. omogućavao da "poništi" pravilo po kojem se Safet mora povući tek krug nakon što se "postavi" ispravan poredak bolida. Dakle, mogao je direktor trke povući Safeta u istom krugu.

Stoji da se to nikada ranije nije desilo (a definitivno se neće ni desiti).

Detalj o "any cars" vs. "all cars" smo dovoljno prežvakali (tada je bilo any cars). Nakon toga će biti "all cars".

https://f1.pulsmedia.hr/65788/
Pogledaj moj komentar.
Da se ponovim.
Torgerovi pravnici su fino objasnili Torgeru da je zbog interpretacije pravilnika (bila je takva, kakva jeste, vidi opet linkovanu vijest iznad) daljnja žalba i neko naganjanje oo sudovima gubitak vremena i novaca.

I da i ja dodam. Nisu mi dragi ni Max ni Lewis, ali 2021. godine titulu je osvojio vozač koji je te sezone bolje vozio, više riskirao, napravio manje grešaka nego njegov preiskusni i premazani konkurent, a sve to je uradio u overall (na bazi čitave sezone) nešto lošijem bolidu.
Još da nije imao pehova (dakle, stvari van njegove kontrole), titulu bi osigurao trku (možda čak i dvije, nisam 100% siguran) ranije.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Scuderia je napisao/la: 28.07.2023., 23:15 Ok, nisam znao za to. Pretpostavio sam da mislite na to da se svi vozači moraju vratiti u isti krug, a ovde su samo petorica (čini mi se) to napravila, jer nije bilo vremena. Međutim, mislim da direktor utrke ima ovlasti donijeti takvu odluku, premda to nije praksa. Za ovo sa ulaskom sc u boks u istom krugu kad su ovi propušteni nisam znao da je izričito zabranjeno. Ako je to točno, onda je definitivno prekršen pravilnik.
Ipak, nije mi žao, jer po mom mišljenju ham nije adekvatno kažnjen za incident na silverstoneu, pa je ovo nekakva ravnoteža.

"Međutim, mislim da direktor utrke ima ovlasti donijeti takvu odluku, premda to nije praksa." Pa, da. Ja na pocetku nisam znao to.

Nije nista prekrseno. Covjek je dobio nogu jer je Lewis bio u pitanju. Ali vrjedilo je.
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
DaveGilmour je napisao/la: 28.07.2023., 22:38 Max je 2021. pod pritiskom odvozio bolju sezonu od Hamiltona. Ono što je radio zadnje tri utrke te sezone nije bilo pucanje pod pritiskom nego prljava igra koja je proizašla iz frustracije zbog Mercedesove dominacije krajem sezone.

Živio kvizaški kolega, nadam se da si mi dobro :)
Ja bih uz ovo dodao Silverstone - Max je od tada počeo baš prljavo u duelima s Hamiltonom. I neka je, u Silverstoneu se Luje pokazao kakav je mizernik, doduše znao sam to i prije, ali je uvidio i određeni broj ljudi koji to nije opazio prije.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Frantic je napisao/la: 29.07.2023., 00:36 2021. godine titulu je osvojio vozač koji je te sezone bolje vozio, više riskirao, napravio manje grešaka nego njegov preiskusni i premazani konkurent, a sve to je uradio u overall (na bazi čitave sezone) nešto lošijem bolidu.
Još da nije imao pehova (dakle, stvari van njegove kontrole), titulu bi osigurao trku (možda čak i dvije, nisam 100% siguran) ranije.
:thumbs:
Da ne pisem bzvz...
A kad izmedju Maxa i Lewisa moras birat koji je cisci ili prljaviji bio te sezone :chill:
Fino Alla Fine

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Frantic je napisao/la: 29.07.2023., 00:36
Sjećam se članka 15.3 koji se koristio kako bi se opravdalo Masija, iako nisam siguran dozvoljava li uistinu taj članak ono što se dogodilo na toj utrci. Ako se dobro sjećam, situacija je jako nejasna jer pravilnik nije bio napisan na jasan način nego je sve ovisilo o interpretaciji. Također, postojanje takvog članka u pravilniku, tj. članka koji omogućuje jednoj osobi da na licu mjesta izmisli novo pravilo jer mu se tako sprdnulo, je ogromna lakrdija za jedan tako sofisticirani sport kao što je Formula 1. Kako da bilo koji tim u takvoj situaciji donese ispravnu odluku ako zna da se pravila mogu promijeniti ovisno o tome na koju nogu se Masi ustao. Vidim da o tom članku pišeš u perfekt pa zaključujem da su ga izbacili iz pravilnika što je barem neki korak naprijed.

Što se tiče Torgera, mislim da je priča išla da je odustao od daljnjih pravnih akcija jer niti jedan ishod nije odgovarao Mercedesu:
a) Mercedes gubi spor i doživljava PR katastrofu
b) Mercedes dobiva spor, rezultati utrke se poništavaju (ne može se samo zanemariti zadnji krug), Max svejedno osvaja naslov, PR katastrofa za cijeli sport

Bilo kako bilo, nema smisla za vrijeme trkaćeg vikenda u 2023. raspravljati o nečemu što se dogodilo prije 2 godine. To je tema za neku kavu/pivu :)
Meni je samo žao što je tako veličanstvena sezona završila na tako ''glupi'' način.
Explorer je napisao/la: 29.07.2023., 06:37 Živio kvizaški kolega, nadam se da si mi dobro :)
Ja bih uz ovo dodao Silverstone - Max je od tada počeo baš prljavo u duelima s Hamiltonom. I neka je, u Silverstoneu se Luje pokazao kakav je mizernik, doduše znao sam to i prije, ali je uvidio i određeni broj ljudi koji to nije opazio prije.
Živio :pivo:
Malo sam se primirio na forumu zadnjih godinu-dvije pa se moram na par dana aktivirati da podsjetim ljude da postojim :zubo:
Slažem se da je i SIlverstone jako pridonio onome što se kasnije kroz sezonu događalo. Tu se rivalstvo dodatno zaoštrilo.
Također, Max je generalno te sezone imao dosta više nesreće od Hamiltona. Uglavnom, puno toga se nakupilo kroz sezonu što je rezultiralo takvim (pre)agresivnim pristupom u zadnjim utrkama.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Joj i ova priča kako je Max osvojio titulu u lošijem bolidu, kakav je to apsurd od izjave kad je čovjek koji ga je dizajnirao, Adrian Newey, izjavio na kraju sezone da su oni imali bolji bolid od Mercedesa kroz cijelu sezonu. Mercedes je imao bolji bolid na zadnjih 4-5 utrka i možda još 3-4 utrke prije toga, ostalo je Red Bull bio brži i na kvalama i na utrci ili je bio egal, češće Red Bull brži nego egal sa Mercedesom.

Zaboravlja se da je Red Bull pobijedio na 5 utrka za redom i to pobjede od 30-40 sekundi, ali ljudi se hvataju za kraj sezone kad je Mercedes uspio bit brži pa po tome zaključak da je Mercedes bolji bolid :facepalm:

slikaslika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
LH44 je napisao/la: 29.07.2023., 10:55 Mercedes je imao bolji bolid na zadnjih 4-5 utrka i možda još 3-4 utrke prije toga, ostalo je Red Bull bio brži i na kvalama i na utrci ili je bio egal, češće Red Bull brži nego egal sa Mercedesom.
Ne ulazeci u raspravu koji je bio bolji bolid sad si sam napisa da je Merc ima bolji tvrdeci da je to ima RB.
4-5 i jos 3-4 nek bude 8 od 22.
Izuzmimo Azer, Italiju, Belgiju iz ovih i onih razloga, mislim legitimnih i VB to je vec 12.
Ostaje 10 utrka gdje je cesce RB bio jaci nego egal.
Nek to cesce bude konzervativno tipa 7:3 za RB, moze proc pod cesce, dodjes iz tvoga da je Merc bio bolji kroz sezonu
:zubo:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ja sad prvi put čujem da je AN izjavio tako nešto...... :chill:
Dapače, prvi put čujem da je bilo ko od "faca" iz F1 rekao tako nešto (možda neko iz Benza).
Čak ni iz pravobranilaštva LH na ovom forumu (a isto je "vrlo jako") nisam čuo da je AN tako nešto izjavio.
Može neki link....

BTW, izjavio je LDM da bi Hamilton 2018. uzeo titulu sa Ferrarijem, pa to ne znači da se ja slažem sa njim, mada moje slaganje ili ne slaganje sa LDMom nije ni bitno. Još gore po LDMa je to što nije u pravu (taman da je "LDM na kvadat").

@Dave
Naravno da je takav pravilnik, koji to omogućava, lakrdija, za jedan "ovakav" sport.
Ali, takav je pravilnik oduvijek bio. :mrgreen:

Što se tiče Torgera, griješiš. To je rumunsko-poljska krv.
Taj da je imao osnova za ganjanje pravde po sudu, ubijeđen sam 120% da. I on to ganjao.
Ovo što navodiš (ove 2 opcije) u smislu "lošeg" publiciteta, je PR bullsbit na kvadrat. :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Lupa gluposti, pa Wolff je izjavio da su imali IMO nešto bolji bolid i da je Max kroz sezonu sveukupno zaslužio naslov...

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Pa i u zadnje 4 utrke je egal bio u Kataru i Saudijskoj Arabiji. Da Max nije slupao u Q3 bio bi na polu za 2-3 desetinke, a kroz utrku je bilo tu negdje. U Kataru ista stvar, samo Max je imao grid kaznu zbog žutih zastava, inače bi se ganjali za pobjedu. Čak i u Abu Dhabiju nije bila neka velika razlika, a i u Brazilu je Mercedes bio marginalno brži kroz utrku + Lewis odvezao nerealno dobru trku. Dodaj na ovo i da je Red Bull strateški inače bio bolji.

Mislim da sam već jednom ovdje pisao omjer kroz cijelu sezonu, na više utrka je Red Bull bio brži od Mercedesa nego obratno i bilo je tipa 6-7 utrka gdje je bio egal :chill:

EDIT: @Frantic kako ne znaš za izjavu kad sam je ja sam postavio ovdje jedno 10 puta gdje čovjek koji je dizajnirao bolid kaže da su ih pravila pogodovala i unatoč jakom Mercedesu u zadnjih par utrka kroz sezonu je Red Bull imao bolji bolid.

https://youtu.be/4F80rLlKaeo

slikaslika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Zadnje 4 utrke je hamstin merc je bio neusporedivo brži od maxova rb-a u utrkama.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡