Frantic je napisao/la: 29.07.2023., 00:36
Sjećam se članka 15.3 koji se koristio kako bi se opravdalo Masija, iako nisam siguran dozvoljava li uistinu taj članak ono što se dogodilo na toj utrci. Ako se dobro sjećam, situacija je jako nejasna jer pravilnik nije bio napisan na jasan način nego je sve ovisilo o interpretaciji. Također, postojanje takvog članka u pravilniku, tj. članka koji omogućuje jednoj osobi da na licu mjesta izmisli novo pravilo jer mu se tako sprdnulo, je ogromna lakrdija za jedan tako sofisticirani sport kao što je Formula 1. Kako da bilo koji tim u takvoj situaciji donese ispravnu odluku ako zna da se pravila mogu promijeniti ovisno o tome na koju nogu se Masi ustao. Vidim da o tom članku pišeš u perfekt pa zaključujem da su ga izbacili iz pravilnika što je barem neki korak naprijed.
Što se tiče Torgera, mislim da je priča išla da je odustao od daljnjih pravnih akcija jer niti jedan ishod nije odgovarao Mercedesu:
a) Mercedes gubi spor i doživljava PR katastrofu
b) Mercedes dobiva spor, rezultati utrke se poništavaju (ne može se samo zanemariti zadnji krug), Max svejedno osvaja naslov, PR katastrofa za cijeli sport
Bilo kako bilo, nema smisla za vrijeme trkaćeg vikenda u 2023. raspravljati o nečemu što se dogodilo prije 2 godine. To je tema za neku kavu/pivu
Meni je samo žao što je tako veličanstvena sezona završila na tako ''glupi'' način.
Explorer je napisao/la: 29.07.2023., 06:37
Živio kvizaški kolega, nadam se da si mi dobro

Ja bih uz ovo dodao Silverstone - Max je od tada počeo baš prljavo u duelima s Hamiltonom. I neka je, u Silverstoneu se Luje pokazao kakav je mizernik, doduše znao sam to i prije, ali je uvidio i određeni broj ljudi koji to nije opazio prije.
Živio
Malo sam se primirio na forumu zadnjih godinu-dvije pa se moram na par dana aktivirati da podsjetim ljude da postojim
Slažem se da je i SIlverstone jako pridonio onome što se kasnije kroz sezonu događalo. Tu se rivalstvo dodatno zaoštrilo.
Također, Max je generalno te sezone imao dosta više nesreće od Hamiltona. Uglavnom, puno toga se nakupilo kroz sezonu što je rezultiralo takvim (pre)agresivnim pristupom u zadnjim utrkama.