IT svijet, vijesti, pitanja itd.
- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
Joj dragi Heat, kao da je to neki veliki problem. Što se tiče Huaweija, meni se baš dopadaju ovi novi p60 modeli.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Imam mate 50 pro, sve je ok. Imaš jedno 20 min posla
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
2 pitanja.
Prvo , vidim youtube poceo trenirati strogocu. Dopustaju kao gledanje 3 videao ako se ne ugasi adbloker i te fore.
Dali se do sada pojavila koja alternativa ad blokera kojeg youtube "ne prepoznaje" ako tko zna ?
I jos me zanima , ako netko ima iskustva , sa onim robotskim cistacima poda.
Neke verzije skeniraju prostoriju/prostorije , tj naprave mapu prostorije i onda po tome putuju i ciste.
Znaci lik kao skenira sve , a sta ako su u prostoriji stolice? On u tom trenu skenira gdje se noge od stolica nalaze. Ali stolice nikada nisu na istom mjestu. Sta kad se stolice pomaknu , dali se robot izbaga ili sta ?
Prvo , vidim youtube poceo trenirati strogocu. Dopustaju kao gledanje 3 videao ako se ne ugasi adbloker i te fore.
Dali se do sada pojavila koja alternativa ad blokera kojeg youtube "ne prepoznaje" ako tko zna ?
Neke verzije skeniraju prostoriju/prostorije , tj naprave mapu prostorije i onda po tome putuju i ciste.
Znaci lik kao skenira sve , a sta ako su u prostoriji stolice? On u tom trenu skenira gdje se noge od stolica nalaze. Ali stolice nikada nisu na istom mjestu. Sta kad se stolice pomaknu , dali se robot izbaga ili sta ?

- Tudum
- Formula 4
- S nama već: 4 god 3 mj
- Navija za: Sainz
Ja na računalu koristim firefox i ublock origin. Danas mi se prvi put nakon 10 dana pojavilo ono upozorenje. Odeš na opcije ekstenzije, purge all caches pa update now. Nakon toga si miran par dana. Kad se opet pojavi samo ponovi postupak.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Koristim Edge i gledam reklameAlkY je napisao/la: 09.11.2023., 21:32 2 pitanja.
Znaci lik kao skenira sve , a sta ako su u prostoriji stolice? On u tom trenu skenira gdje se noge od stolica nalaze. Ali stolice nikada nisu na istom mjestu. Sta kad se stolice pomaknu , dali se robot izbaga ili sta ?![]()
Za drugo pitanje - skenira prostoriju, a za noge od stolica i kaučeva ima mali skener koji i tijekom čišćenja radi i izbjegava sudare. Moj samo "udara" u tkanine koje su eventualno na podu, tipa podloga za psa ili neka deka i slično. To pokupi, vuče, pa je gnjavaže i treba se rukom otkloniti. Ali, ako misliš unaprijed i pomaknes to na viši položaj - sve ok.
-
Realista
- Karting
- S nama već: 6 god 6 mj
- Navija za: AlonsoForever
Za sve koji imaju problema sa YT i ad blockerom neka instaliraju Mozillu i dodatak uBlock Origin.
Za sad radi odlicno i blokira sve reklame na YT, gledam bez problema.
I evo jedna kratka prica kako sam odlucio sa Chroma preci na Mozillu.
Kao sto znate, Chrome i Ad Blocker vise ne funkcioniraju na YT.
Reko ajde, iskljucit cu Ad Blocker, pogledat tu i tamo koju reklamu, nema veze.
E kako sam se samo prevario, naivac.
1. Pokrenem video, eto ti jedne reklame oko 10s koja se ne moze preskociti
2. Nakon te reklame, odma ide neka reklama koja se moze preskociti za 5 sekundi
Znaci nisam ni poceo gledati, vec sam izgubio 15-20 sekundi zivota i nisam ni stigao do videa.
3. Gledam par minuta video, kad ono iskace treca reklama za vrijeme videa...
4. Nastavim gledati video i nakon koju minutu ga pauziram.... odem napravit nesto drugo
5. Vratim se za komp i kliknem da vratim malo video, nisam nesto dobro shvatio pa da pogledam ponovno, kad ono ne krene video nego CETVRTA reklama...
6. Nisam ni dovrsio video
Kad moram reci, popizdio sam. Vise sam pogledao reklama nego videa... Ne znam kome je to normalno, al meni nije. Oke, stavit jednu reklamu prije, mozda jednu unutar videa ako je duzi od 8 minuta jel... ali 4 reklame.. Da sam pogledao video do kraja, vjerojatno bi dosao do brojke 5-6.... Tko se voli muciti, gubiti vrijeme i ispirat si mozak nek izvoli. Ja sigurno necu. Jednostvano previse reklama, izlazi iz granica normale.
Dakle, za sad Mozzila i uBlock Origin.
Za sad radi odlicno i blokira sve reklame na YT, gledam bez problema.
I evo jedna kratka prica kako sam odlucio sa Chroma preci na Mozillu.
Kao sto znate, Chrome i Ad Blocker vise ne funkcioniraju na YT.
Reko ajde, iskljucit cu Ad Blocker, pogledat tu i tamo koju reklamu, nema veze.
E kako sam se samo prevario, naivac.
1. Pokrenem video, eto ti jedne reklame oko 10s koja se ne moze preskociti
2. Nakon te reklame, odma ide neka reklama koja se moze preskociti za 5 sekundi
Znaci nisam ni poceo gledati, vec sam izgubio 15-20 sekundi zivota i nisam ni stigao do videa.
3. Gledam par minuta video, kad ono iskace treca reklama za vrijeme videa...
4. Nastavim gledati video i nakon koju minutu ga pauziram.... odem napravit nesto drugo
5. Vratim se za komp i kliknem da vratim malo video, nisam nesto dobro shvatio pa da pogledam ponovno, kad ono ne krene video nego CETVRTA reklama...
6. Nisam ni dovrsio video
Kad moram reci, popizdio sam. Vise sam pogledao reklama nego videa... Ne znam kome je to normalno, al meni nije. Oke, stavit jednu reklamu prije, mozda jednu unutar videa ako je duzi od 8 minuta jel... ali 4 reklame.. Da sam pogledao video do kraja, vjerojatno bi dosao do brojke 5-6.... Tko se voli muciti, gubiti vrijeme i ispirat si mozak nek izvoli. Ja sigurno necu. Jednostvano previse reklama, izlazi iz granica normale.
Dakle, za sad Mozzila i uBlock Origin.
- Grah0 Verified
- Formula 1
Ja sam sebi nabavio za 15$ godinu dana premiuma, nisam mogao izdržati dok gledam na telefonu svako malo reklame.
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Upravo zato su i "otežali" i ubacili više reklama. No nije to ništa strašno i dalje se može normalno bez reklama gledati. ReVanced, Mozzila itd.Grah0 je napisao/la: 10.11.2023., 12:52 Ja sam sebi nabavio za 15$ godinu dana premiuma, nisam mogao izdržati dok gledam na telefonu svako malo reklame.
Navodno rade na rješenju koji će ubiti Revanced i slične zauvijek, ali to su rekli i prošli put pa eto.

Plaćam svoj internet i za reklame koje mi oni na silu ubacuju koriste moje megabajte, a sada to još dodatno žele naplatiti kroz pretplate na Facebooku, Instagramu, YT i tako dalje. Baš bolesno.
Razumijem stranice tipa F1Puls koje od toga žive, ali ovi gore sigurno ne preživljavaju od reklama.

- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Jedno je sigurno, sve te pretplate, a i reklame na apsolutno svakoj j….. internet stranici vode ka tome da polako al sigurno brisem racune, pretplate i aplikacije jer to je nazalost pošast novog doba. Kad vidim sve te ljude, pa i moje prijatelje-kolege ovisne recimo o instagramu, to mi je žalosno. Bez uvrede ikome al moram reci da danas bi svaka šuša htjela naplatiti apsolutno svaki pristup internet stranici, iako placas broadband posluzitelju pristup internetu. Pa ako ce mi se limitirati dostupnost sadrzaja jer eto svako mora prezivjeti danas, onda budimo iskreni bez puno toga se moze pa tako i bez bezbroj suludih pretplata. Na kraju krajeva u danasnje doba treba vidjeti bez cega se moze, a sto je covjek spreman platiti. Moze se bez puno toga to je sigurno.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Bez puno toga se može i mora. Plaćao sam stanarinu pa sam morao kupovati hranu da bih preživio, nije mi dolazilo u stan za džabe. Ljudi su kupovali novine koje su htjeli čitati, nisu ni to dobivali za džabe. Platiš auto kad ga kupiš pa svejedno moraš ulijevati gorivo i plaćati servis, nije ni to džabe. Što želim reći - to što je plaćen pristup internetu ne znači da je plaćen pristup svim sadržajima koji tamo postoje. Odaberes što te zanima i to si priuštiš.
Pretplate su nužne, a rezultirat će time da će se 85% servisa izgasiti, a onih 15% će preživjeti jer će korisnici prosuditi da su im nužni i žele ih plaćati. To je moje predviđanje bliže budućnosti na internetu. Naravno, preživjet će oni veći koji ne ovise o pretplati, a onda kad ubiju male - onda slijedi monopol i nabijanje cijena doslovno na zrak. Primjer Flixbusa je dobar primjer offline kako će stvari izgledati online. Jednom kad Google ili Amazon pojede druge streaming servise - plaćat ćemo dodatno i rezoluciju videa, i boju, i kanale zvuka, titlove, sve što im padne na pamet.
Još prije pet godina je Internet bio divlji zapad, sad je krenula regulacija, a kroz godinu dvije će i Hrvati moći zaboraviti na torrente i ilegalni stream.
Pretplate su nužne, a rezultirat će time da će se 85% servisa izgasiti, a onih 15% će preživjeti jer će korisnici prosuditi da su im nužni i žele ih plaćati. To je moje predviđanje bliže budućnosti na internetu. Naravno, preživjet će oni veći koji ne ovise o pretplati, a onda kad ubiju male - onda slijedi monopol i nabijanje cijena doslovno na zrak. Primjer Flixbusa je dobar primjer offline kako će stvari izgledati online. Jednom kad Google ili Amazon pojede druge streaming servise - plaćat ćemo dodatno i rezoluciju videa, i boju, i kanale zvuka, titlove, sve što im padne na pamet.
Još prije pet godina je Internet bio divlji zapad, sad je krenula regulacija, a kroz godinu dvije će i Hrvati moći zaboraviti na torrente i ilegalni stream.
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Sa svime se slazem i mogu samo reci da je ok neke si stvari priustiti. Covjek ako moze izdvojiti dio budzeta za zabavu to je sasvim ok. I ja imam Netflix i Amazon Prime i spreman sam izdvojiti dio svog budzeta za tu vrstu zabave. Ali ako taj isti Netflix padne u kvaliteti ili se sjeti uvesti dodatne pretplate na sto drugih stvari otkazat cu pretplatu bez trunke razmisljanja.
Youtube koliko god je super video servis moj novac nece vidjeti jer jednostavno nedam da me se muze do beskraja. Zato i kazem danas se svako sjeti uvesti pretplatu na sto god mu se prohtije samo covjek treba imati discipline da ne nasjedne ta taj vlak. Imamo primjer BMW-a koji je prije koji mjesec najavio pretplatu na grijanja sjedala. Kad im je ekipa (koja ima novaca!) rekla ajde lagano odje.bitis odmah su se vratili na tvornicke postavke. Vjerojatno ce naci nacin da uvedu perfridno pretplatu na nesto drugo kroz neko vrijeme, ali moc je u ljudima da kazu dosta je ovoga.
Youtube koliko god je super video servis moj novac nece vidjeti jer jednostavno nedam da me se muze do beskraja. Zato i kazem danas se svako sjeti uvesti pretplatu na sto god mu se prohtije samo covjek treba imati discipline da ne nasjedne ta taj vlak. Imamo primjer BMW-a koji je prije koji mjesec najavio pretplatu na grijanja sjedala. Kad im je ekipa (koja ima novaca!) rekla ajde lagano odje.bitis odmah su se vratili na tvornicke postavke. Vjerojatno ce naci nacin da uvedu perfridno pretplatu na nesto drugo kroz neko vrijeme, ali moc je u ljudima da kazu dosta je ovoga.
- Grah0 Verified
- Formula 1
Zar nije odavno pao u kvaliteti?Iceman je napisao/la:Ali ako taj isti Netflix padne u kvaliteti
- senna66 Verified
- Formula 1
Najgore je što imamo pretplate na pretplatu. I to na sulude stvari. Nikada dosta i meni to nikako nije u redu. Pogotovo ovi primjeri što kaže Iceman.
Za to su si ljudi sami krivi. Sve je na našem izboru, a mnogo toga što imamo zaista nije potrebno, ali i dalje uzimamo.... što zbog straha što zbog ovisnosti.
Neke su pretplate korisne. FTV je čisti primjer. Nije toliko skup, dosta dobar sadržaj, jednostavnost i nema reklama od 15 minuta. U slučaju da F1tv izmisli pretplatu bez reklama koja se dodatno plaća vrlo bi lako odjebao F1tv. Pogotovo uz ovakvu sezonu.
Za to su si ljudi sami krivi. Sve je na našem izboru, a mnogo toga što imamo zaista nije potrebno, ali i dalje uzimamo.... što zbog straha što zbog ovisnosti.
Neke su pretplate korisne. FTV je čisti primjer. Nije toliko skup, dosta dobar sadržaj, jednostavnost i nema reklama od 15 minuta. U slučaju da F1tv izmisli pretplatu bez reklama koja se dodatno plaća vrlo bi lako odjebao F1tv. Pogotovo uz ovakvu sezonu.

- senna66 Verified
- Formula 1
Evo navodno ide tužba protiv YouTubea zbog "špijunaže" u svrhu zabrane adblockera.
https://benchmark.rs/vesti/biznis/youtu ... 7jIOiW8v1s