Formula 2
WEC, WRC, Indy...
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Šteta. Očito nije bio dan za F2 na Spa. Valjda će sutra biti bolje. Ako ništa, drago mi je da nisu razvlačili ovo dalje s novim odgodama.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Šteta, Medo se bio naoštrio.
Ima m osjećaj da bi ih našamar'o k'o volove u kupusu, da je bilo stanje da se nastavi.
Koliko se "ugodno" osjećao najbolje pokazuje ona poruka kada su mu rekli da će biti slično vrijeme narednih pola sata, pa je odgovorio "Perfetto".
Ima m osjećaj da bi ih našamar'o k'o volove u kupusu, da je bilo stanje da se nastavi.
Koliko se "ugodno" osjećao najbolje pokazuje ona poruka kada su mu rekli da će biti slično vrijeme narednih pola sata, pa je odgovorio "Perfetto".
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- monkeyseat
- Formula 2
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Diversity
E Međede 

ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ
- monkeyseat
- Formula 2
Da dnevnicu...bonus! 

ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
- Osella
- GP3
- S nama već: 3 god 3 mj
- Navija za: Minardi, Andrea Moda
Nevezano za ovu utrku, bacim oko na F2 ove godine ponajviše zbog Antonellija kojeg pratim još od njegove epizode u talijanskoj F4. Ova sezona F2 je stvarno čudna, u najmanju ruku, a Prema kao jedna od poznatijih momčadi je, pa, očajna.
Uglavnom, htio sam se osvrnuti na Bearmana koji je imao toliko sreće da zamijeni Sainza onaj vikend na početku sezone. Momak je talentiran i to sve, dosta je mlad još (19 godina, ako se ne varam), ima vremena za napredak, ali ja jednostavno mislim da nije zaslužio mjesto na gridu sljedeće godine. Po mom mišljenju, bilo je u F2 nekoliko imena kroz proteklih par godina koja su od mogućnosti za vozačkim mjestom u F1 udaljeni valjda svjetlosnim godinama, a više su zaslužili priliku od Bearmana.
Uglavnom, nadam se da će opovrgnuti moje mišljenje iduće godine, ali ja nekako imam osjećaj da će ga Ocon dosta uvjerljivo svladati u momčadskom dvoboju.
Uglavnom, htio sam se osvrnuti na Bearmana koji je imao toliko sreće da zamijeni Sainza onaj vikend na početku sezone. Momak je talentiran i to sve, dosta je mlad još (19 godina, ako se ne varam), ima vremena za napredak, ali ja jednostavno mislim da nije zaslužio mjesto na gridu sljedeće godine. Po mom mišljenju, bilo je u F2 nekoliko imena kroz proteklih par godina koja su od mogućnosti za vozačkim mjestom u F1 udaljeni valjda svjetlosnim godinama, a više su zaslužili priliku od Bearmana.
Uglavnom, nadam se da će opovrgnuti moje mišljenje iduće godine, ali ja nekako imam osjećaj da će ga Ocon dosta uvjerljivo svladati u momčadskom dvoboju.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
- monkeyseat
- Formula 2
Nema goreg nego odustat u zadnjem krugu. Jbg. Arone :-(
- Frantic
- Formula 1
Hadjar zasluženo, zatim Bortoleto, Crawford
Aron imao neki kvar u zadnjem krugu, dok je bio na 3. mjestu
Kimi preticao na pravcu baš kad je Aron usporavao, ne znam da li su bile žute u tom momentu (izgleda da nisu).
Prije toga je zasrao boxu kad nije propisno stao i udario prednjim krilom u dizalicu i pomakao i dizalicu i dizaličara, pa ovaj imao problem da uglavi dizalicu i podigne bolid
A povrh toga, pod nekom je istragom zbog nekih tehničkih detalja, to je bilo obavještenje još u početku trke, a što će se istražiti nakon trke
Aron imao neki kvar u zadnjem krugu, dok je bio na 3. mjestu
Kimi preticao na pravcu baš kad je Aron usporavao, ne znam da li su bile žute u tom momentu (izgleda da nisu).
Prije toga je zasrao boxu kad nije propisno stao i udario prednjim krilom u dizalicu i pomakao i dizalicu i dizaličara, pa ovaj imao problem da uglavi dizalicu i podigne bolid
A povrh toga, pod nekom je istragom zbog nekih tehničkih detalja, to je bilo obavještenje još u početku trke, a što će se istražiti nakon trke
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- monkeyseat
- Formula 2
Po meni niti Kimi nije zaslužio mjesto. Pričaju o njemu kao o nekom vanserijskom čudu, a čini mi se da to Toto pumpa. Medo je iskoristio one of utrku i pokazao da može nešto, a za više čemo vidjet. U svakoj od F serija ima dosta onih koji nisu zaslužili mjesto tu gdje jesu, ali marketing, pare i dobar manager čuda rade ;-) Uostalom Medota gura Ferrari, a Kimija Mečka. Rezultati iz nižih serija nisu garancija za uspjeh u onoj najvećoj što smo vidjeli nebrojeno puta. Uostalom previše je faktora tu. Time will showOsella je napisao/la: 28.07.2024., 10:52 ...ali ja jednostavno mislim da nije zaslužio mjesto na gridu sljedeće godine. Po mom mišljenju, bilo je u F2 nekoliko imena kroz proteklih par godina koja su od mogućnosti za vozačkim mjestom u F1 udaljeni valjda svjetlosnim godinama, a više su zaslužili priliku od Bearmana.

- Osella
- GP3
@monkeyseat, u većini toga se slažem. Dominacija u nižim serijama za F1 ne mora doslovno ništa značiti. Danas su takva vremena da u F1 praktički ulaze isključivo vozači iz njihovih nižih serija (F2, F3) i nekako se po tim rezultatima ravnamo, ali, kao što sam rekao, oni nisu garancija ničemu. Tko zna jel ima u, bubam, DTM-u, Superformuli ili nekoj trećoj trkaćoj seriji netko tko bi se puno bolje snašao u F1 bolidu od nadolazećih talenata.
Da se vratim na Antonellija i Bearmana, da me pitaš kome bih predvidio uspješniju trkaću karijeru od njih dvojice, u ovom trenutku bih izabrao Kimija i to onako dosta sigurno. Vrijeme će pokazati, ali on mi nekako ulijeva nadu više nego Britanac. Kažem, ne pratim F2 i niže serije nešto pretjerano, već imam takav osjećaj.
Da se vratim na Antonellija i Bearmana, da me pitaš kome bih predvidio uspješniju trkaću karijeru od njih dvojice, u ovom trenutku bih izabrao Kimija i to onako dosta sigurno. Vrijeme će pokazati, ali on mi nekako ulijeva nadu više nego Britanac. Kažem, ne pratim F2 i niže serije nešto pretjerano, već imam takav osjećaj.
Lasciatemi guidare...
- monkeyseat
- Formula 2
Ja bih dao isto Kimiju prednost, ali samo zbog toga jer dolazi u kompletniju, sređeniju i puno jaču momčad od Bearmana. Imat će puno bolje uvijete za razvoj jer realno Haas je nešto poput stare bicikle: dobra za učenje prve vožnje, ali teško je očekivati neku ozbiljnost. Ajde nema više klauna Steinera, ali i Ayao mi ne ulijeva neko povjerenje.
Naravno puno ovisi i o samim vozačima. Kao što rekoh, previše faktora i samo vrijeme (i štoperica) će pokazat pravu situaciju.
Naravno puno ovisi i o samim vozačima. Kao što rekoh, previše faktora i samo vrijeme (i štoperica) će pokazat pravu situaciju.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Procijeniti tko je kakav talent je užasno kompleksno. Rezultati u juniorskim kategorijama, bili odlični ili lošiji, ne moraju značiti ništa. Evo, na primjer, današnji pobjednik Hadjar. U F3 je bio četvrti u rookie sezoni, ali ga je, koliko se sjećam, najviše koštao loš finalni vikend, moguće da je čak bio vodeći na početku tog vikenda (ako nije je sigurno većinu sezone bio prvi). Lani u F2 ništa specijalno, kad mu pogledaš samo konačni rezultat izgleda užasno, 14., a kad pogledaš pojedinačne rezultate isto ne vidiš previše, podij u sprintu i to je to. S druge strane, iz AT-a su ga lani hvalili nakon treninga i sad vidimo kako u drugoj ekipi i s drugim bolidom to izgleda sasvim drukčije.
Puno je tu nama nevidljivih faktora koji igraju ulogu u procjeni ekipa. Naravno, poguranac dobrih menadžera ili bogata pozadina nisu zanemarivi, ali smatram da ekipe ipak gledaju i puno detalja na stazi koje mi kao gledatelji jednostavno ne možemo pratiti. Medo ni mene nije nešto posebno impresionirao, ali nisam ga ni u F2 detaljno pratio, a kamoli u ranijim serijama (gdje je bio više nego solidan, dvije F4 titule i treći u F3), a to što radi na treninzima s Haasom opet samo oni znaju.
Što se tiče Kimija, on i sam kaže da nije spreman za F1, ali Toto ga gura iz dva razloga (ne računajući njegovu brzinu) - nema jasnu opciju za zamijeniti Hamiltona i očito ima velike traume od gubitka Verstappena pa ne želi da mu još jedan veliki talent isklizne iz ruku. Ja vjerujem da će on kad-tad biti spreman i da će biti kalibar za prvaka, vidjeli smo nove naznake toga s pobjedama u Britaniji i Mađarskoj i ovim jučerašnjim pretjecanjem po kiši u Eau Rougeu, ali ništa to ne garantira. Danas slabo, čim završiš iza Cordeela znaš da nije dobro, strategija je prije svega ispala pogrešna, ovi koji su krenuli sa softom su puno bolje prošli jer su uz SC odradili puno krugova na njemu, a tu je bio i onaj šlampav boks (ne znam jesu li on, mehaničar, dizalica ili svi troje tu sjebali). Još mu je nad glavom i neka istraga za tehnički prekršaj pa je "sreća" da potencijalno gubi samo 2 boda. Ono pretjecanje na kraju je bilo čisto unatoč sporom Aronu, nije bilo nikakve žute zastave.
Puno je tu nama nevidljivih faktora koji igraju ulogu u procjeni ekipa. Naravno, poguranac dobrih menadžera ili bogata pozadina nisu zanemarivi, ali smatram da ekipe ipak gledaju i puno detalja na stazi koje mi kao gledatelji jednostavno ne možemo pratiti. Medo ni mene nije nešto posebno impresionirao, ali nisam ga ni u F2 detaljno pratio, a kamoli u ranijim serijama (gdje je bio više nego solidan, dvije F4 titule i treći u F3), a to što radi na treninzima s Haasom opet samo oni znaju.
Što se tiče Kimija, on i sam kaže da nije spreman za F1, ali Toto ga gura iz dva razloga (ne računajući njegovu brzinu) - nema jasnu opciju za zamijeniti Hamiltona i očito ima velike traume od gubitka Verstappena pa ne želi da mu još jedan veliki talent isklizne iz ruku. Ja vjerujem da će on kad-tad biti spreman i da će biti kalibar za prvaka, vidjeli smo nove naznake toga s pobjedama u Britaniji i Mađarskoj i ovim jučerašnjim pretjecanjem po kiši u Eau Rougeu, ali ništa to ne garantira. Danas slabo, čim završiš iza Cordeela znaš da nije dobro, strategija je prije svega ispala pogrešna, ovi koji su krenuli sa softom su puno bolje prošli jer su uz SC odradili puno krugova na njemu, a tu je bio i onaj šlampav boks (ne znam jesu li on, mehaničar, dizalica ili svi troje tu sjebali). Još mu je nad glavom i neka istraga za tehnički prekršaj pa je "sreća" da potencijalno gubi samo 2 boda. Ono pretjecanje na kraju je bilo čisto unatoč sporom Aronu, nije bilo nikakve žute zastave.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Prema je lijepo usrala Kimiju njegov i svoj domaći vikend - iz njegovog bolida ispadao je suhi led u formacijskom krugu, stoga je dobio ukupno 10 mjesta kazne za iduću utrku. Ista stvar se već dogodila Bearmanu u Silverstoneu pa su dobili uvjetnu kaznu od 5 mjesta koja je sad bačena na Kimijeva leđa za ponavljanje prekršaja, a dodatnih 5 mjesta je za današnji slučaj. Ajde, piše da je za iduću utrku, što znači da je samo sprint uništen, na glavnoj još može imati dobru startnu poziciju.
Medo će pak imati 5 mjesta kazne za sudar s Martijem na startu.
Medo će pak imati 5 mjesta kazne za sudar s Martijem na startu.
- Frantic
- Formula 1
Prema "on fire" ove sezone
Vezano za diskusiju iznad.
My 2 cents
Kimi je talentovan, ali mislim da se previše hypa oko njega.
Kao što @monkey kaže, ponajviše od Tota.
Smatram, a tako se i ispostavilo, da nema (nije bilo) potrebe, tražiti kojekakve ustupke da nastupi prije punih 18. na trci F1.
Vezano za diskusiju iznad.
My 2 cents
Kimi je talentovan, ali mislim da se previše hypa oko njega.
Kao što @monkey kaže, ponajviše od Tota.
Smatram, a tako se i ispostavilo, da nema (nije bilo) potrebe, tražiti kojekakve ustupke da nastupi prije punih 18. na trci F1.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Frantic
- Formula 1
Kako je Safet posrao Bortoleta i Versschoora
Od situacije gdje je Hadjar 4. a Bortoleto 15.-16., došlo se do situacije gdje je Bortoleto "nominalno" 1., a Hadjar, kojem su usrali box, "nominalno" 12.
Od situacije gdje je Hadjar 4. a Bortoleto 15.-16., došlo se do situacije gdje je Bortoleto "nominalno" 1., a Hadjar, kojem su usrali box, "nominalno" 12.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Frantic
- Formula 1
Bortoleto je odlično odvozio, ali rijetko se viđa da ovako Safet posere nekoga.
Biće razgovora u Premi poslije trke
Šampionat se ponovo otvara, jerbo Hadjar nije uzeo ni boda.
Botoleto je tu, a ni Maloney nije daleko.
Aron nekako, sve više ispada iz trke za titulu.
@zelote
Vidio s bolju (drugu) polovinu Kimijeve trke.
Prva polovina je bila loša.
Generalno, uz duel i naguravanje sa timskim kolegom (koji je imao oštećeno krilo), ništa posebno. Trebao je (mogao je) bolje.
Biće razgovora u Premi poslije trke
Šampionat se ponovo otvara, jerbo Hadjar nije uzeo ni boda.
Botoleto je tu, a ni Maloney nije daleko.
Aron nekako, sve više ispada iz trke za titulu.
@zelote
Vidio s bolju (drugu) polovinu Kimijeve trke.
Prva polovina je bila loša.
Generalno, uz duel i naguravanje sa timskim kolegom (koji je imao oštećeno krilo), ništa posebno. Trebao je (mogao je) bolje.
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 01.09.2024., 11:08, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Osella
- GP3
Eto kako SC može promijeniti sve. Bortoletu se doslovno nije moglo bolje potrefiti, sa zadnjeg mjesta do pobjede. Imamo li potvrdu vozačkog mjesta u Sauberu za 2025.? 

Lasciatemi guidare...
- Frantic
- Formula 1
Zašto bi Saber uzeo Bortoleta (drugoplasirani u prvenstvu i član Mclarenove akademije) umjesto Maloneya (trećeplasirani u prvenstvu i član Sauberove akademije)??
E sad, ako nosi 4-5 miliončića nečega (kao Colapinto) onda OK.
Opet, sve je bolje nego Bottas i Zhou.
E sad, ako nosi 4-5 miliončića nečega (kao Colapinto) onda OK.
Opet, sve je bolje nego Bottas i Zhou.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”