Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
slika

Isječci iz novina nakon VN Bahraina:

La Repubblica:
"Ferrari is finally back: two victories in two races like Schumi in 2004. Vettel shows that you can win with an extra engine, an engine of fantasy, courage and risk-taking. That‘s the so-called human factor that makes the difference."
______

Lap Stampa:
"A fantastic Vettel wins in Bahrain. Vettel manages 40 laps with the soft tyres, nobody else would have dared to do so. Courage and craziness: Vettel believes in the victory until the end."
______

Corriere della Sera:
"Vettel‘s performance is better than in Melbourne. Vettel builds a masterpiece meter by meter which fully shows his talent. The silver arrows never thought that Vettel would give up a pitstop. But the impossible has happened."
______

Corriere dello Sport:
"Vettel the master of Formula One. Ferrari gives Mercedes another blow. Vettel wins by putting everything on the line. He uses the tyres until the very last moment. A great success for Ferrari."
______

Gazzetta dello Sport:
"Vettel the red lion. Without Vettel‘s talent a victory for Ferrari would have been impossible. But Vettel creates a masterpiece. He kept his coolness and achieves a victory that was against any logic. A victory that brings tears to Arrivabene eyes."
______

"Spiegel Online" reported this:
"After the Grand Prix, Vettel thought about how he could organize a private plane for the injured mechanic so that he has an ideal and gently return to Italy."
slika
:mrgreen: (slika: ..u Austriji ove zime na, nisam siguran dali je to bilo sa krštenja Vettelovog djeteta, možda i ne jer Toto i Vettel su susjedi u Švicarskom selu a slika je iz Austrije.)
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
:( https://twitter.com/JamesGallowayF1/status/985483188121169921
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Kako da ne bude razočaran?! Bzvz prosipanje bodova pogotovo nakon subote P1 i P2 :? štetaaaaa velika, ajde što su kiksali sa strategijom nego još i 8-mi završi na kraju...

FinCro
Karting
Karting
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Raikkonen
Potezom na početku utrke je pokazao koliko mu je stalo do momčadi i konstruktorskih bodova... Na startu je izblokirao Raikkonena - sličan incident kao u Singapuru prošle godine. Radije Bottas i Mercedes nego momčad.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
FinCro je napisao/la:Potezom na početku utrke je pokazao koliko mu je stalo do momčadi i konstruktorskih bodova... Na startu je izblokirao Raikkonena - sličan incident kao u Singapuru prošle godine. Radije Bottas i Mercedes nego momčad.
:rofl:
Ok, slažem se da nije bilo potrebno, ali što bi rekao za npr. Mercedese od 2014-16...

FinCro
Karting
Karting
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Raikkonen
f1zd je napisao/la: 15.04.2018., 16:18
FinCro je napisao/la:Potezom na početku utrke je pokazao koliko mu je stalo do momčadi i konstruktorskih bodova... Na startu je izblokirao Raikkonena - sličan incident kao u Singapuru prošle godine. Radije Bottas i Mercedes nego momčad.
:rofl:
Ok, slažem se da nije bilo potrebno, ali što bi rekao za npr. Mercedese od 2014-16...
Ma nisu Mercedesi bitni. Samo sam htio kazati da ne drži vodu priča o "disanju za momčad", ako s ovakvim potezima (koji je još i dobar), to ne pokazuješ, onda nemoj odašiljati lažnu sliku prema van.

Tu si samo radi sebe, ukrast ćeš (Spygate i Alonso), sakrit ćeš, gledat ćeš samo svoj interes bez obzira koga pri tome pogazio...

Ono što odlikuje sve višestruke prvake je ta neka pokvarenost, zajedljivost, gluma, neiskrenost... Prost je oličenje toga, Alonso, i Vettel, a bome mislim da bi Max mogao imati 10 naslova prvaka ako će te stvari imati dovoljan utjecaj.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ljudi naučite razmišljati i na drugačiji način. S jedne strane, govori se o tome kako Raikkonena ne treba špotati sada kada mu dobro ide te da mu treba dati podršku. Da je Vettel danas pustio da stvari idu kako su krenule, Raikkonen bi preuzeo vodstvo i imali bi (vrlo vjerojatno Ferrari 1-2), no što dalje? Raikkonen je u utrci obično sporiji, i danas je bio, dakle došao bi trenutak kad bi Vettel došao do DRS zone. No ne bi ga mogao prijeći, Vettelu bi za vratom puhao jedan od Mercedsa i pozicija bi bila ugrožena. Dal onda kontaktirati Raikkonena da pusti Vettela, ili se igrati pa prokockati i pobjedu? Kako bi to onda utjecalo na Raikkonena i njegovo psihičko stanje? Ima tu puno stvari o kojima se treba razmišljati i o kojima je teško donijeti odluku koja bi dobro pokrila sva područja. Lako je nama mlatarat ovdje, ne odluke se donose tamo dok traje utrke, dok je ulog najviši.

Činjenica je ta da Raikkonen nikad nije bio dostojan protivnik Vettelu. Bilo je par bljeskova, ali sve je to slabo. Treba biti konstantan i u drugom polugodištu, a ne spavati.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Koliko vidim dobro je ušao u sezonu za razlilu od prošlih godina kada je kakvu takvu formu postigao tek u drugoj polovici godine.
Drugo što bi bilo kad bi bilo, ali ne znamo da li bi Kimi bio sporiji ili bolji od Vettela da je nakon par zavoja izasao kao P1. Prvo neka se to dogodi pa onda sudimo. I budimo iskreni Ferrari bi strategiju podredio preferiranijem vozacu, tako da sumnjam da bi culi Seb is faster than you, ali sa crvenima nikad ne znas.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Iceman je napisao/la: 15.04.2018., 19:59 ...
Nije mi skroz jasno kako se istovremeno može zamjerati Vettelu što brani poziciju na startu, a onda zamjerati i Ferrariju što ima 1. i 2. vozača. Ne može oboje, ili će se fokusirati na jednog, ili će biti ravnopravni.

Meni se najboljom opcijom za start sezone čini ono što su prošle godine prakticirali. Barem mislim da jesu. Onaj tko se kvalificira bolje ima prednost u "normalnim okolnostima" u utrci. Sjeti se starta u Mađarskoj. Dupli blok, i očigledno dogovorena taktika na start utrke - upalio super.

Taj pristup je momčadski gledano možda najbolji. Ako si brzi, dokazi to u kvalifikacijama i to je to. Nakon par utrka se profilira jači vozač i u nastavku sezone Ferrarijev pristup je jasan i to oba vozača moraju shvatiti.

Spominjalo se ovdje ako dođe Ricciardo da će ga ionako Ferrari podrediti Vettelu. Može li mi netko objasniti zašto bi to napravili?

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
slika
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Nagrizli miševi.... :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

The Simpsons
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
Frantic je napisao/la: 16.04.2018., 00:09 Nagrizli miševi.... :mrgreen:
Dobra, dobra :)

The Simpsons
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
avetma je napisao/la: 15.04.2018., 21:09
Iceman je napisao/la: 15.04.2018., 19:59 ...

Taj pristup je momčadski gledano možda najbolji. Ako si brzi, dokazi to u kvalifikacijama i to je to.

Spominjalo se ovdje ako dođe Ricciardo da će ga ionako Ferrari podrediti Vettelu. Može li mi netko objasniti zašto bi to napravili?
Sve ok ali kvalifikacije ne moraju biti mjerilo. Ima vozača koji nisu najbrži u kvalama ali su zato u utrci puno bolji i konstantiji. Manje griješe, skupljaju više bodova, imaju bolji race pace i često ispred kvalifikacijskog sprinter kolege .
Prvo, mislim da Ric nikad neće doći u Ferrari jer je njihova politika (i mnogih drugih) 1. i 2. vozač. Vettel je starosjedilac i samim tim je u prednosti.
Vettel je došao u Ferrari da bi bio no.1.
Vettel jeste bolji vozač od Kimija ali imam osjećaj da Kimi nije u poptpunosti zadovoljan svojom pozicijom u Ferrariju.
To je njegov izbor. Mislim da će bar pobjediti jednom ove godine kad Vettel odustane u prvom krugu radi nečega pa Ferrari sve karte stavi na njega kako bi smanjili štetu. :)

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Koliko ja znam bilo je situacija kada se Kimi bolje kvalificirao pa su ga opet zeznuli taktikom samo kako bi Vettel "zaradio".
Monaco prosle godine , Kimi bolji u kvalifikacijama , Kimi puno brzi u utrci bio i to im nije imalo veze nego Vettelu omogucili da ode ispred.
Nemam ja nista protiv toga , Vettel je i zasluzio da bude vozac br 1 naravno. Samo neka ne pricaju onda da nemaju No1 i No2 kad je toliko ocito da ih imaju :)
slikaslika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
AlkY je napisao/la: 16.04.2018., 06:53 Koliko ja znam bilo je situacija kada se Kimi bolje kvalificirao pa su ga opet zeznuli taktikom samo kako bi Vettel "zaradio".
Monaco prosle godine , Kimi bolji u kvalifikacijama , Kimi puno brzi u utrci bio i to im nije imalo veze nego Vettelu omogucili da ode ispred.
Nemam ja nista protiv toga , Vettel je i zasluzio da bude vozac br 1 naravno. Samo neka ne pricaju onda da nemaju No1 i No2 kad je toliko ocito da ih imaju :)
Ovaj dio bas ne moze da prodje
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Mozda nije bio puno brzi ali je brzi sigurno bio. Seb se nikako nije mogao odvojitia to je znak da je pace Kimiu bio bolji. Ali dobro , necemo o proslogodisnjoj trci , samo kazem svoj stav o No1 i No2 vozacu :)
slikaslika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Kimi je u Monaco vodio utrku ca 35 krugova isped Seba ca 1.5 sekundu, odvajo se nije.. Nakon bokseva do SC Seb u nekih 20ak krugova radi prednost od nekih 13-15ak sekundi ispred Kimija kojemu Riki puse za vrat.. Nakon SC se Seb opet nesto odvaja a Kimi predvodi vlakic od 2 RB i jedne Mecke..
Ne znam tocno gdje je Kimi pokazo da je bio brzi u utrci..
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
AlkY je napisao/la: 16.04.2018., 06:53 Monaco prosle godine , Kimi bolji u kvalifikacijama , Kimi puno brzi u utrci bio i to im nije imalo veze nego Vettelu omogucili da ode ispred.
Kako misliš omogućili? Raikkonen je bio prvi na stazi i imao je prednost ulaska u boks. To što se nije odvojio nego je ostavio mogućnost za overcut dovoljno govori tko je bio brži.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
AlkY je napisao/la: 16.04.2018., 07:17 Mozda nije bio puno brzi ali je brzi sigurno bio. Seb se nikako nije mogao odvojitia to je znak da je pace Kimiu bio bolji. Ali dobro , necemo o proslogodisnjoj trci , samo kazem svoj stav o No1 i No2 vozacu :)
Nakon bokseva Vettel se odvojio 12.5 sec...obda je izasao SC...

Kakve nebuloze...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
@AlkY Zaboravio si totalno tko je bio brži na utrci u Monaku prošle godine, evo usporedbe svih Vettelovih i Raikkonenovih krugova u toj utrci:

http://en.mclarenf-1.com/index.php?page ... 0Raikkonen

Vettel u prvom stintu nije imao ni jednom veći zaostatak od 2.5sec za Kimijem, u zadnjih 10 krugova pred Kimijev boks samo u 2 kruga je zaostatak bio veći od 1.5sec i onda Vettel nakon što je prešao u vodstvo prije svog boksa na +30 krugova starijim US gumama vozi 2 kruga vremena 1:15. koja Kimi nije mogao odvoziti na svježem setu guma S guma, a u prvom stintu na US gumama je mogao sanjati o tim vremenima. Nakon boksa Vettel je u 10 krugova nabio preko 10sec prednosti ispred Kimija, ne znam odakle tebi da je Kimi bio puno brži u utrci :prcnjau:

Što se tiče jučerašnjeg starta i dalje držim da je Vettel bio previše agresivan u blokiranju Kimija, mogao je biti manje nagao u toj namjeri i vjerujem da bi bili P1 i P2 nakon prva dva zavoja, ali gotovo je sad, utrka je prošla i Vettel je najviše izgubio u njoj.
Zadnja izmjena: Vettel-Ferrari, dana/u 16.04.2018., 09:19, ukupno mijenjano 3 puta.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡