VN Austrije 28.06.2024. - 30.06.2024.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Bome neznam sta reci. Max se zali na neke poteze Landa , a sam Max je isto to jucer radio. Znaci ne prije 2 sezone nego jucer.
Max je kriv , to znamo. Ali treba bit iskren i reci da ni Lando nije bas sve kristalno odradio.
Ali i da je Max vratio poziciju kad je trebao , ili suci prije reagirali nebi do ovoga doslo al hebiga sad. Najgore sta je krivac uzeo bodove i podebljao prednost , a Lando odustao.

Btw ,
znamo da su njih 2 skoro najbolju fendovi , bas đe zanima odnos nakon ovoga
Zadnja izmjena: AlkY, dana/u 30.06.2024., 16:46, ukupno mijenjano 1 put.
slikaslika slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Dosada od utrke do zadnjeg boksa. A onda krš i lom. Na kraju dobra utrka. Max ponovo Max. A sve su krivi suci koji mu godinama toleriraju sve.
slika

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
I Lando je junac svoje vrste, 2-3x dive bomb i izleti sa staze u T3, na kraju se slupase kad je bio najmanji moguci kontakt.

P.S. po komentarima covjek bi pomislio da su se namjerno jedan u drugog zakucali. Preuvelicavate ama bas previse.

Scuderia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Navija za: Ferrari
Dani je napisao/la: 30.06.2024., 16:46 Dosada od utrke do zadnjeg boksa. A onda krš i lom. Na kraju dobra utrka. Max ponovo Max. A sve su krivi suci koji mu godinama toleriraju sve.
Upravo to i ja tvrdim za suce. Kad malo razmislim i ne krivim čak toliko maxa, on koristi ono šta mu se otpočetka karijere gleda kroz prste. Vidio bi kako bi se umirio kad bi bio kažnjen nekoliko puta.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Čestitke Žoržu, ugrabio ponuđeno
Oscaru neću čestitati jer je uništio Čarlijevu trku
Karlito, više sretan nego spretan, ali bravo i za njega, sačuvao je Hamdu iza
U Ferrariju da nisu experimentisali sa taktikom za Čarlija mogao je komotno završiti na 6. mjestu
Bravo za Haasove, Hulka pogotovo, čak je i onu panjinu zadržao iza

Nego, načitah se puno toga u zadnjih 2 stranice pa da i ja dam svoju opservaciju
- Max apsolutno kriv za kontakt
- Max uopšte nije takva mašina koliko ga neki predstavljaju čim je neko "tu blizu"
- Čarli je, bez obzira na sve (kad vidim neke druge kojima se predviđa velika i svijetla budućnost) vozačina, čak i u race paceu, duelima, itd...., a ne samo u jednom krugu (gdje je dokazano jedan od najboljih ikada)
- Na žalost, izgleda neće doživjeti da mu Ferrari isporuči alat, da potvrdi moje gore navedene riječi (možda ga neko drugi usreći)
- I dalje stojim pri mišljenju da Mclaren nema najbrži bolid već da je to li-la sa Red Bullom
- @mrgude, na prste jedne ruke (a možda je i to puno) možeš nabrojati vozače koji bi (uprkos gubitku čistih 10 bodova u Spa) doveli Ferrari 1998. na zadnju trku sa matematičkim šansama za osvajanje titule (to sam ja poentirao u svom postu..... ;)
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Grah0 je napisao/la: 30.06.2024., 16:38 Ovako da se Čarli branio to bi bila maestralna odbrana u daleko lošijem bolidu.
Leclerc se protiv Maxa baš tu u Austriji 2019. korektno i maestralno branio, dok Max nije odlučio da s*ebe zabavu, pokaže bahatost i iskoristi sve što mu se dotad dopuštalo bez adekvatnog kažnjavanja.

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
Max radi iste stvari koje je radio i kad je ušao u F1 (šteta da mu Kimi nije opalio šamar čisto preventivno, ali Kimi ko Kimi samo laje, ali ne grize :zubo: )
I Lando je trebao bit malo pametniji kod planiranja znajući protiv koga se bori. Mogao je i iskoristit track limit, riskirat kaznu +5 jer je imao brzine da anulira tih 5 sekundi kazne. U drugoj DRS zoni se trebao približit, a u trećoj napast jer tad Max ne bi imao isti i ne bi mu mogao odmah uzvratit
Jbg Lando je još zelen, ali ako misli iskoristit brzinu bolida kojeg ima mora bit pametniji.
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

Widowmaker
Karting
Karting
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Mclaren
Ovog Maxa dok ne počnu udarati suspenzijama nastaviće po starom, a zašto i ne bi dok mu dopuštaju.

Mislim da prijateljstvo puca posle ovog i biće još nekoliko sudara do kraja sezone.

A Max će na kraju ostati sa samo jednim prijateljem, svojim poganim taticom Josom.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
monkeyseat je napisao/la: 30.06.2024., 16:54 Max radi iste stvari koje je radio i kad je ušao u F1 (šteta da mu Kimi nije opalio šamar čisto preventivno, ali Kimi ko Kimi samo laje, ali ne grize :zubo: )
I Lando je trebao bit malo pametniji kod planiranja znajući protiv koga se bori. Mogao je i iskoristit track limit, riskirat kaznu +5 jer je imao brzine da anulira tih 5 sekundi kazne. U drugoj DRS zoni se trebao približit, a u trećoj napast jer tad Max ne bi imao isti i ne bi mu mogao odmah uzvratit
Jbg Lando je još zelen, ali ako misli iskoristit brzinu bolida kojeg ima mora bit pametniji.
Mislim da je to bila situacija barem u jednom krugu, možda i dva, u tih nekoliko krugova potjere i nije uspio...
Norris sigurno ima još toga za učiti i biti bolji u ovakvim situcijama, vidjet ćemo hoće li, možda mu ovo na kraju i pomogne, jer je pokazao Maxu da nekorektnošću ne može uvijek pobjediti. Ne ide mu u prilog opet to što je Max u lagodnoj bodovnoj situaciji, a i prošao je puno bolje i uz kaznu od 10sec.

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
Mislim da je većina napada bila u T2 (ili sam možda ja pobrkao numeraciju zavoja :mrgreen: ), ali da... Lando mora shvatit i naučit da Maxu puno stvari prolazi ispod radara sudaca i to je problem. Dok ne dobije dobro po prstima neće se ništa promijenit. Probat sa njegovim receptom protiv njega samog, pa vidjet da li će ići. Silom protiv sile, ali to je unaprijed izgubljena bitka jer bi vjerojatno bolid bio uništen, a bodovi otišli u nepovrat.
Nadam se da će McLarem malo potegnut pitanje o suđenju.
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Najbolje da se samo u DRS zonama prestizu, a preticanje u zavojima zabraniti :pivo:

Frantic
Formula 1
Formula 1
monkeyseat je napisao/la: 30.06.2024., 15:56
Frantic je napisao/la: 30.06.2024., 15:52 Pa nije ni onaj iz 1998. bio ništa bolji od ovoga (barem u poređenju sa tadašnjim Mclarenom).
Nije baš bio ni 4. kao ovaj danas, a Čarli definitivno nije level Schumi :-)
Ma skoro da je bio 4. bolid, samo što, na njihovu sreću, nije bilo 2. i 3. bolida po snazi, na gridu :mrgreen:
Praktično su bili 2. bolid, sa skoro pa zaostatkom 4. bolida.
A upravo sam i ja poentirao u svom prethodnom postu činjenicu da Čarli nije MS
Vettel-Ferrari je napisao/la: 30.06.2024., 16:35
1883 je napisao/la: 30.06.2024., 16:27 Ovo je Pakaš trebao prozivljavati svaki puta kada je tjerao druge sa staze, nepropisno zatvarao i pomicao se na kočenjima. Silverstone 2021. je došao puno prekasno i nije bio dovoljan niti približno, kako vidimo.
Lando je djelovao kao tetkica, a sada je postao muško.
Koliko god je ovo bio idiotski potez Maxa, neumjesno je idotski potez drugog vozača uzimati kao nešto pozitivno, pogotovo što je taj incident bio i opasan po sigurnost vozača.
Apsolutno :thumbs:
I to bez obzira na sve idiotske poteze Maxa od početka karijere do tada.
A vidjeli smo i kasnije u toku te sezone, te i u narednim sezonama kad je neko blizu da je i dalje ostao sklon tome.
Ono što mene iznenađuje je činjenica da ima 3 titule, da mu ide 27. godina, ovo mu je 10. sezona, da ima solidnu prednost u šampionatu (dakle, na dobrom je putu da pokupi u 4. titulu) i da nema trunke onog "Prostovskog" razmišljanja u principu "Ok, uzećemo sigurnih 18 bodova. Imam 71 bod prednosti i Lando će smanjiti razliku samo za 7 bodova."
Dobro, ovako je ispalo još bolje jer je uzeo 10 bodova a Lando 0, ali šta da je on uzeo 0, a Lando 25.

Čarli ne može sa Maxom u istu rečenicu što se tiče "krkanluka" na stazi.
Iako je jedan Hamdo daleko od cvjećke (Silverstone 2021., a ima tu još brdo toga za pobrojati, onih malih hinjavih prepuštanja bolida preko nosa, gdje je bolid pored redovito izvlačio deblji kraj, a što je ovaj uspješno doktorirao) ne može ni on, a usudio bi se reći da je u toku dosadašnje karijere "nadmašio" i Sennu i MSa.
Opet, to je sve zasluga nadležnih organa koji su dopuštali
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
Frantic je napisao/la: 30.06.2024., 17:22 Opet, to je sve zasluga nadležnih organa koji su dopuštali
Ovo je najveći problem današnjice i dok se to ne promijeni neće ni Max i njegov stil vožnje.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Mislim da obojica imaju putra na glavi kako su se borili danas, al ne znam sto je u tim britanskim vozacima da kd god dođu pred kamere imaju facu kao nekog razmazenog placljivog dijeteta koje nije dobilo najdrazu igracku. Nitko drugi se tako ne ponasa osim njih i monegaškog klavijaturiste

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Opet da se Maxu napravi par puta ono što je on još prije radio mislim da bi razmislio.
Ali činjenica je da je Lando danas prosuo pobjedu.
I da nije materijal, ni blizu, za prvaka. Iako neki suprotno tvrde.

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Svi zele vidjeti pravo "old school" utrkivanje i kad ga dobiju krece plakanje lupkajuci u tipkovnice.Predlazem pravilo onda da ispred vozac smije voziti samo po trkacoj liniji sve preko toga je kazna.A ko malo realnije pogleda taj dvoboj vidi se da je Norris "divebomb" svaku priliku al jbg britanska masinerija radi svoje.
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
Cale od Lewisa je napisao/la: 30.06.2024., 17:37 .A ko malo realnije pogleda taj dvoboj vidi se da je Norris "divebomb" svaku priliku al jbg britanska masinerija radi svoje.
Kad se pogleda normalno vidi se i da se Max kod svakog pokušaja da ga se pretekne miče na kočenju što je prema pravilima zabranjeno, ali se na njega iz nekog nepoznatog razloga ne primjenjuje.
Lando je naivan, a očito i još zelen. Zna dobro tko je ispred njega i trebao je smislit bolju taktiku. Brzinu je imao u zadnjem dijelu utrke.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Ja podrzavam Maxa 100%. Malo se tvrđe borio, ali sve u nekim granicama normale. Pa jbt ak vidis da kontrolirano pomice bolid prema tebi valjda ga ides izbjeci, a ne ko junac drzati se svog pravca jer eto ti si posteno deriste koje sta igra po pravilima? Ajde molim te. Nadam se da onaj Bearman nece ti stopama, al nazalost svijet je pun mimoza, a britanci ih doslovno podupiru da budu takvi

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
Pravila o limitima staze su smiješna, a da ne pričam o gaženju bijele linije na ulasku u box. Ajde kod izlaska da se ne vratiš odmah na trkaću liniju i pokupiš/pokupe tebe, ali ulaz...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Zao mi na kraju samo tog VSCa pa Piastri nije uhvatio Russella.. Bilo bi to ljepse pa fajt do checkered flaga..

Unfazed sam dvobojem Maxa i Landa jer nemam svog konja u toj utrci ali smatram da neka pravila ponasanja trebaju postojati..

Ne zelim gledat utrkivanje gdje su svi potezi dopusteni i gdje je svaki pokusaj pretjecanja i prevelika opasnost od sudara..
Fer utrkivanje vidjamo nerijetko, ponekad i kroz nekoliko zavoja, nadmudrivanje sa zavojima (sad si sa unutarnje sad sa vanjske, nedavno vidjeno ), svakako malo misica ponekad ali i sportsko priznanje kada te netko nadmudrio..

Ne, ne zelim gledat kako se rade neke ocajnicki potezi koji unistavaju veliki rad cijele ekipe i tlak mi ode u nebo kad se spomene da je to nekad bilo normalno kao sto je nekad bilo normalno pit za volanom automobila...

Jedva cekam sljedeci vikend i pumpanje britanske masinerije do tad premda ono, nije bas da vidim razloga, britanac je pobjedio.. :mrgreen:
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡