Povijest F1
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Na današnji dan su rođeni Gerhard Berger, Mark Webber i Derek Warwick. E pa, sretan im rođendan.
Takođe u Spa 27.08.1995. Michael je ostvario fenomenalnu pobjedu startavši sa 16. mjesta.
Tačno 5 godina poslije, na istom mjestu, Hakkinen napravio jedan od najjačih poteza ikad, pretekavši Schumachera, a ostavivši Zontu da vjerovatno i dan danas vrti film šta se desilo na ulazu u Les Combes.
Felipe Massa je na današnji dan 2006. na VN Turske osvojio svoju prvu pobjedu, a dan prije i prvi PP.
Takođe u Spa 27.08.1995. Michael je ostvario fenomenalnu pobjedu startavši sa 16. mjesta.
Tačno 5 godina poslije, na istom mjestu, Hakkinen napravio jedan od najjačih poteza ikad, pretekavši Schumachera, a ostavivši Zontu da vjerovatno i dan danas vrti film šta se desilo na ulazu u Les Combes.
Felipe Massa je na današnji dan 2006. na VN Turske osvojio svoju prvu pobjedu, a dan prije i prvi PP.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
uf ta spa '95...navijo sam za hilla, ali schumacher je jednostavno bio bolji. čuda je radio na 'krivim' gumama.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- HeatBlast44
- Baniran
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
neki dan sam gledo Spa 95, Hill ispao kao Prost 1993 u Donnigtonu, bez vezni boxevi, dok je Schumi vozio i po suhoj i po mokroj stazi na gumama za suho...

- Frantic
- Formula 1
Danas bi James Hunt proslavio 68. rođendan.
Legenda.
Keke Rosberg je 29.08.1982 u Dijonu osvojio svoju prvu pobjedu i jedinu te sezone, u kojoj je postao i prvak.
A na današnji dan 2004. Michael je u Spa osigurao 7. titulu prvaka.
Legenda.

Keke Rosberg je 29.08.1982 u Dijonu osvojio svoju prvu pobjedu i jedinu te sezone, u kojoj je postao i prvak.
A na današnji dan 2004. Michael je u Spa osigurao 7. titulu prvaka.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Bruce McLaren, osnivač druge najuspješnije momčadi u povijesti Formule 1 danas bi proslavio 78. rođendan
https://twitter.com/McLarenF1/status/637884784346329088
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Na današnji dan, prije 14 godina, pobjedom na VN Belgije Michael Schumacher postaje najuspješniji vozač u povijesti Formule 1 po broju pobjeda srušivši rekord Alaina Prosta koji je ostvario 51 pobjedu

- Frantic
- Formula 1
croatic f1 je napisao/la:Na današnji dan, prije 14 godina, pobjedom na VN Belgije Michael Schumacher postaje najuspješniji vozač u povijesti Formule 1 po broju pobjeda srušivši rekord Alaina Prosta koji je ostvario 51 pobjedu

A prije tačno tri godine je na ovoj stazi vozio svoju 300-tu trku.
Ali će ta trka ostati upamćena po Grosjeanovoj 3,14zdariji u La Source-u.
BTW, Bruno Senna ostvario svoj jedini najbrži krug u trci.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Frantic
- Formula 1
Na današnji dan je voženo čak 8 trka u Monzi.
Ja bi izdvojio neke.
Prije 15 godina Michael se pobjedom u Monzi izjednačio sa Ayrtonom i rasplakao na pressici, da bi Mika potom skresao ovome što je vodio pressicu "Go to Ralf.....". Takođe je sudac Paolo Ghislimberti podlegao ozljedama nakon što ga pogodio nečiji točak nakon velikog krša u Variante della Roggia.
Šest godina poslije Michael ostvaruje svoju zadnju pobjedu u Monzi i pretposlednju ukupno, a "ludi" Poljak svoj prvi podijum u BMW-u.
Godine 1978. Ladu je u svom jubilarnom 100-tom nastupu ostvario pobjedu u Brabhamu nakon što je "prognan" iz Ferrarija na kraju prethodne godine.
Ja bi izdvojio neke.
Prije 15 godina Michael se pobjedom u Monzi izjednačio sa Ayrtonom i rasplakao na pressici, da bi Mika potom skresao ovome što je vodio pressicu "Go to Ralf.....". Takođe je sudac Paolo Ghislimberti podlegao ozljedama nakon što ga pogodio nečiji točak nakon velikog krša u Variante della Roggia.
Šest godina poslije Michael ostvaruje svoju zadnju pobjedu u Monzi i pretposlednju ukupno, a "ludi" Poljak svoj prvi podijum u BMW-u.
Godine 1978. Ladu je u svom jubilarnom 100-tom nastupu ostvario pobjedu u Brabhamu nakon što je "prognan" iz Ferrarija na kraju prethodne godine.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Mislim da čak nije prognan, nego je sam otišao nakon što je osvojio dovoljno bodova za naslov 1977., kada je osramotio jadnog Reutemanna.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Frantic
- Formula 1
Zato sam i stavio pod znake navoda!Explorer je napisao/la:Mislim da čak nije prognan, nego je sam otišao nakon što je osvojio dovoljno bodova za naslov 1977., kada je osramotio jadnog Reutemanna.

Ma njemu nebi mogli oprostiti VN Japana 1976. nikada, taman da je osvojio još 5 titula za Ferrari. Bez obzira što je par mjeseci prije toga bio u lomači!
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Čudno da ih nisam primijetio.
Nerazuman narod, šta ćeš. Ali njegovo potpisivanje ugovora za 1977. je jedna od najjačih epizoda
Nerazuman narod, šta ćeš. Ali njegovo potpisivanje ugovora za 1977. je jedna od najjačih epizoda

- Ferrari1345
- Formula 1
- Navija za: Glasniju F1
Na današnji dan 2006 Schumacher je došao do zadnje pobjede u Monzi. Isto tako Raikkonen je potvrđen za novog vozača Ferrarija
[ link do slike ]
Na današnji dan 2013
Raikkonen je potvrđen za novog vozača Ferrarija

Sent from my iPhone using Tapatalk
[ link do slike ]
Na današnji dan 2013
Raikkonen je potvrđen za novog vozača Ferrarija

Sent from my iPhone using Tapatalk

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Uzeo sam ti ovo i objavio na faceu 
Hvala

Hvala

- Frantic
- Formula 1
14.09.2003. u Monzi je odvežena najbrža trka F1 ikad, s prosjekom pobjednika 247,575 km/h.
Naravno i najkraća (izuzev onih koje su prekinute iz "viših" razloga). Vrijeme 1:14:19,838.
Pobjednik je bio Michael.
Zanimljivo je da je na toj trci nastupilo 9 vozača koji su u jednom momentu svoje karijere vozili za Minardi (Alonso, Fisichella, Trulli, Webber, Verstappen, Gene, Baumgartner, Kiesa i Wilson - R.I.P.).
Isto važi i za Williams. Dakle, devetorica su, prije, u to vrijeme ili poslije vozili i za njih (Montoya, Button, Barrichello, Webber, Coulthard, Villeneuve, Frentzen, Heidfeld, Gene).
Tako kaže Wiki, naravno.
Ravno 5 godina poslije, na VN Italije 2008. svoju prvu pobjedu (ujedno i podij) je ostvario Vettel, startajući sa PP (takođe prva). Zasad su to jedina pobjeda, jedini PP i jedni podij za male bikove.
Tad je Kovalainen ostvario zadnji podij u karijeri.
Naravno i najkraća (izuzev onih koje su prekinute iz "viših" razloga). Vrijeme 1:14:19,838.
Pobjednik je bio Michael.
Zanimljivo je da je na toj trci nastupilo 9 vozača koji su u jednom momentu svoje karijere vozili za Minardi (Alonso, Fisichella, Trulli, Webber, Verstappen, Gene, Baumgartner, Kiesa i Wilson - R.I.P.).
Isto važi i za Williams. Dakle, devetorica su, prije, u to vrijeme ili poslije vozili i za njih (Montoya, Button, Barrichello, Webber, Coulthard, Villeneuve, Frentzen, Heidfeld, Gene).
Tako kaže Wiki, naravno.
Ravno 5 godina poslije, na VN Italije 2008. svoju prvu pobjedu (ujedno i podij) je ostvario Vettel, startajući sa PP (takođe prva). Zasad su to jedina pobjeda, jedini PP i jedni podij za male bikove.
Tad je Kovalainen ostvario zadnji podij u karijeri.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Ovo ću ti uzeti i staviti na facebook. Hvala 

- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Sad lajkaj objavu 

- Ferrari1345
- Formula 1
- Navija za: Glasniju F1
Krivu sliku si stavio, nema lajka 

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Frantic
- Formula 1
Nemam ja profil na face-u (jedan od rijetkih, jel` da?).Explorer je napisao/la:Sad lajkaj objavu

Ne mogu ja to. Jednostavno me nerviraju neke stvari.

Nemam ni vremena za to. Plus, "Godine Azize, godine".

Kad uhvatim vremena, obično nešto napišem ovdje, plus nešto na još jednom-dva portala u BiH (Tuzli, preciznije), nevezano za auto-moto sport i to je to.
Ali reći ću najbližima da lajkaju, obavezno.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Ma joj zezam se 
Sve 5, hvala što si ovdje

Sve 5, hvala što si ovdje