Nico Rosberg

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

raca
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: McLaren
Ostala je još jedna utrka do kraja, prije koje Rosberg ima velikih dvanaest bodova prednosti ispred Hamiltona. Koliko velikih, toliko i malih. Velikih kad se uzme u obzir kakav bolid vozi i da mu je sad i treće mjesto dovoljno za osvajanje naslova i ulaska među besmrtne, a sa takvim bolidom vrlo lako to može, bez nekog većeg rizika, i ostvariti. Zadnjih nekoliko utrka kalkulira i ne riskira što smatram potpuno legitimnim i opravdanim. Veliki je ulog u pitanju. Istina, nisam ga nikad smatrao vozačem za pamćenje, tek nešto više od prosjeka i već sam jednom spomenuo da je takvih vozača bilo prije, ima ih i sada, a biti će ih i u buduće. Njemu se posrećilo da vozi jedan od dva najbolje, možda, ikada napravljena bolida. "Onaj" drugi je to već u dva navrata kapitalizirao. Lewis je spojio svoj talent, temperamentnost i beskompromisnost sa bolidom koji vozi. Nico nije. Da li je u pitanju psihološka stabilnost, više odlučnosti ili nešto treće, ne znam. Što se psihološke stabilnosti tiče, nije ni Hamilton nešto posebno psihički stabilan. Možda je samo, u trenucima kad je to najviše trebalo, bio manje nestabilan od Rosberga. Više odlučnosti? E, to bi možda mogao biti razlog. Bilo, kako bilo, sad ima priliku to sve nadoknaditi. Međutim, spomenuo sam da tih dvanaest bodova razlike mogu biti i mali. U ovom sportu, dovoljna je jedna sekunda nepažnje i ode sve k vragu. Tu su i drugi čimbenici koji mogu utjecati na nepovoljan ishod, a kad se još doda k tome da Rosbergov motor u bolidu i nije baš u besprijekornom stanju, dolazi se do situacije kad bi se svi mogli složiti da nije sve gotovo i da se još ništa ne zna dok oba vozača ne prođu cilj. Lewisu se to već jednom dogodilo u negativnom smislu. Možda je sada on na redu da ga sreća pomazi. Ne želim spominjati da li je je Lewis imao i, možda, malo više nesreće sa bolidom ove godine. To je stjecaj okolnosti i ne vidim nikakvu zavjeru unutar ekipe. Što se pobjednika u ovom slučaju tiče, neka bude bilo koji od njih. Zaslužili su obojica

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
raca je napisao/la:Ostala je još jedna utrka do kraja, prije koje Rosberg ima velikih dvanaest bodova prednosti ispred Hamiltona. Koliko velikih, toliko i malih. Velikih kad se uzme u obzir kakav bolid vozi i da mu je sad i treće mjesto dovoljno za osvajanje naslova i ulaska među besmrtne, a sa takvim bolidom vrlo lako to može, bez nekog većeg rizika, i ostvariti. Zadnjih nekoliko utrka kalkulira i ne riskira što smatram potpuno legitimnim i opravdanim. Veliki je ulog u pitanju. Istina, nisam ga nikad smatrao vozačem za pamćenje, tek nešto više od prosjeka i već sam jednom spomenuo da je takvih vozača bilo prije, ima ih i sada, a biti će ih i u buduće. Njemu se posrećilo da vozi jedan od dva najbolje, možda, ikada napravljena bolida. "Onaj" drugi je to već u dva navrata kapitalizirao. Lewis je spojio svoj talent, temperamentnost i beskompromisnost sa bolidom koji vozi. Nico nije. Da li je u pitanju psihološka stabilnost, više odlučnosti ili nešto treće, ne znam. Što se psihološke stabilnosti tiče, nije ni Hamilton nešto posebno psihički stabilan. Možda je samo, u trenucima kad je to najviše trebalo, bio manje nestabilan od Rosberga. Više odlučnosti? E, to bi možda mogao biti razlog. Bilo, kako bilo, sad ima priliku to sve nadoknaditi. Međutim, spomenuo sam da tih dvanaest bodova razlike mogu biti i mali. U ovom sportu, dovoljna je jedna sekunda nepažnje i ode sve k vragu. Tu su i drugi čimbenici koji mogu utjecati na nepovoljan ishod, a kad se još doda k tome da Rosbergov motor u bolidu i nije baš u besprijekornom stanju, dolazi se do situacije kad bi se svi mogli složiti da nije sve gotovo i da se još ništa ne zna dok oba vozača ne prođu cilj. Lewisu se to već jednom dogodilo u negativnom smislu. Možda je sada on na redu da ga sreća pomazi. Ne želim spominjati da li je je Lewis imao i, možda, malo više nesreće sa bolidom ove godine. To je stjecaj okolnosti i ne vidim nikakvu zavjeru unutar ekipe. Što se pobjednika u ovom slučaju tiče, neka bude bilo koji od njih. Zaslužili su obojica
Tako je. Ne shvaćam ove sto govore da su Lewisu namjerno "podmetnuli".Vrlo lako se sada moze i Rosbergu pokvariti motor, sto ce onda reci takvi kada se to dogodi? Velicat ce Hamiltona i govoriti Rosbergu da je "šonjo", a odjednom ce sve one teorije zavjere o kojima su toliko blebetali nestati. Ja razumijem da je netko fanboy i sve...ali da se unaprijed umanjuje Rosbergu naslov i da se za sve krivi Mercedes to je stvarno jadno. Pa da ovi iz Merca stvarno ne zele Lewisa za prvaka pa zar bi mu "dopustili" ovaj niz pobjeda sta ima? Pa zar bi on imao 2 naslova prvaka u Mercu da momcad radi protiv njega? Po meni su oboje zasluzili naslov. Lewis je taj koji je u najtezim trenucima zna odgovoriti odlicnim nizom pobjeda, Rosberg je taj koji nista ne propusta slucaju i iskoristi svaku priliku. Imao je odlicne startove ove godine, uvjerljive pobjede. Sjetimo se samo Rosbergovog niza pobjeda. I kako onda to nije zasluzeno? Rosberg bi bio budala da stišće u Abu Dhabiju. Nesreća ili kvar motora zbog cega? Da dokazuje nekome da vise zasluzuje naslov i na kraju 3. put za redom izgubi od Luje? On ako taj naslov ne osvoji sada, nece nikada, i to ce utjecati na ostatak njegove karijere. Ovo mu je biti ili ne biti.

Onaj koji sakupi vise bodova za mene je zasluzio naslov pa tko god od te dvojice bio.
slika

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Ma Nico više zaslužuuje naslov. Hamilton je došo na gotovo u momčad.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ne slazem se majki. Taj je prvak a zasluzenost je nesto drugo.

Ove sezone ce to biti tocno jer ako nico osvoji zasluzio je ako ham isto je ali generalno si pomijesao pojmove..

Hamu je teze i po meni bi bilo ako ham osvoji to da je osvojio vozac kojem je bilo teze. Koliko teze? Svatko ima svoju vagu..

Nico je sad ili nikad i cini mi se da ce bit sad. Ako sad ne osvoji vrlo male su mu sanse da to nalravi slj. god kad ham ide ispocetka kao 4x sv. Prvak.

Ako pak nico osvoji bit ce zanimljivo gledat ih sljedece godine pogotovo ako mec bude u borbi za naslov a sumnjam da ce bit daleko...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Mislim da je zdravo za sport, ako dobijemo novog prvaka...barem da nam malo olakšaju ovu najgoru dominaciju u povijesti F1.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
zelot je napisao/la:Ako pak nico osvoji bit ce zanimljivo gledat ih sljedece godine pogotovo ako mec bude u borbi za naslov a sumnjam da ce bit daleko...
Zbog tog navijam čitavu sezonu da ga Rosberg uzme, jer će iduća sezona biti za gušt gledati vjerujem, pogotovo ako se umiješaju i druge momčadi, prvenstveno na RB mislim. Ako Hamilton uzme i ove sezone naslov, tj. njegov četvrti, vjerujem da će mu Rosberg biti potpuno u sjeni kao Webbera u RB u sezoni 2013.

Tko je više zaslužio teško je reč. Vožnje i greške su na Hamiltonovoj strani, ali on od Malezije ovisi o mogućem Rosbergovom kiksu, jer bilo kakva njegova vanserijska vožnja ne može promjeniti stvari ako Rosberg odvozi solidnu utrku, po Mercedesovim standardima naravno.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ferrari je napisao/la:Mislim da je zdravo za sport, ako dobijemo novog prvaka...barem da nam malo olakšaju ovu najgoru dominaciju u povijesti F1.
Ne navijam za Rosberga, ali navijam za to da postane svjetski prvak upravo iz razloga kojeg si naveo. Novog prvaka nismo imali već šest sezona, tako da bi ovo osvježenje bilo kao pljuska.
raca je napisao/la:Lewisu se to već jednom dogodilo u negativnom smislu. Možda je sada on na redu da ga sreća pomazi. Ne želim spominjati da li je je Lewis imao i, možda, malo više nesreće sa bolidom ove godine. To je stjecaj okolnosti i ne vidim nikakvu zavjeru unutar ekipe. Što se pobjednika u ovom slučaju tiče, neka bude bilo koji od njih. Zaslužili su obojica
Da, a dogodilo se i Rosbergu to, upravo na VN Abu Dhabija 2014. Ne treba se zavaravati da je Rosberg tu utrku imao šanse protiv Hamiltona, ali da se to dogodilo Hamiltonu, onda bi Rosberg sada jurio minimalno drugu titulu. Tako da Lewis nije na nikakvom redu, njega je sreća prethodnih sezona prilično puno puta pomazila.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 1 mj
Previše se Nico opustio i neznam zašto al on meni djeluje totalno nezainteresirano za tu titulu. Zadnje tri utrke uopce se nije imao namjeru utrkivat sa Hamom a svjestan je bio da bar još jedanput mora pobijediti Hama da bi bio gotovo siguran. Ko da uopce nema u glavi da mu se može dogodit DNF ili nesto da ne bude 100% ko i 2014. Baš 2014., doduše bilo je obrnuta situacija i puno teže i kompliciranije, ali onda se opekao i ima to bolno iskustvo. I sad 4 utrke do kraja opet on vozi rezervirano bit cu 2. do kraja i prvenstvo je moje. Takve su mu i izjave ono boli me kuki, Lewis je bio brzi i idemo u sljedecu utrku. Jebote, Kimi je pokazivao više emocija/interesa 2007. Ako osvoji naslov, bit ce zasluzeno i rado bi da se to dogodi :)

A ako Lewis uzme naslov onda vjerujem da je sve dogovoreno izmedju Mercedesa/Bernija/FIA-e da se napravi neizvjesnost i drama da podigne gledanost/interes medija, sponzora itd. Jednostavno da se napravi show. Rosberg je nezainteresiran, vozi konzervativno, hladan, mirne duše je produžio ugovor iako ga momčadski kolega dere iz sezone u sezonu u svim poljima. Neznam, meni to sve nešto smrdi. Vidjet cemo, ili champ ili potrčko :)

A sad slobodno lupajte da sam lud :prcnjau:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Možda djeluje nezainteresirano, ali postoji dobar razlog za to. Ako se ide utrkivati sa Hamijem onda mora ići na nož.... Pa kada su njih dvojica čisto prošla zavoj? 99% netko bi završio na travi, šljunku itd. I onda tu naravno postoji opasnost od ekipe koja samo čeka tako nešto.
Vidjelo se i u Brazilu da svaki puta nakon što safety car ulazi u pit, Rosberg Hamiltonu ostavlja dovoljno mjesta da otiđe....
E druga je stvar što zbog takvog pristupa u zadnje dvije tri utrke mu je visila druga pozicija od RB.
Svakako bi za F1 bilo dobro da Rosberg uzme titulu i navijam za takav scenarij.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Vidjeli smo Hamiltona kako je vozio rezervisano u Brazilu 2007, takodje godinu prije i Alonsa. Vecina vozaca ce biti ista ako nije na pole poziciji.

Hamilton nema sta izgubit, on sad grize da sustigne Rosberga, a Rosberg ima motor s kojim vozi 5-u utrku vec, pa nema razloga da se previse forsira. Od srca mu zelim da uzme titulu, totalno zasluzeno!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

raca
GP3
GP3
KrBoy93 je napisao/la:Previše se Nico opustio i neznam zašto al on meni djeluje totalno nezainteresirano za tu titulu. Zadnje tri utrke uopce se nije imao namjeru utrkivat sa Hamom a svjestan je bio da bar još jedanput mora pobijediti Hama da bi bio gotovo siguran. Ko da uopce nema u glavi da mu se može dogodit DNF ili nesto da ne bude 100% ko i 2014. Baš 2014., doduše bilo je obrnuta situacija i puno teže i kompliciranije, ali onda se opekao i ima to bolno iskustvo. I sad 4 utrke do kraja opet on vozi rezervirano bit cu 2. do kraja i prvenstvo je moje. Takve su mu i izjave ono boli me kuki, Lewis je bio brzi i idemo u sljedecu utrku. Jebote, Kimi je pokazivao više emocija/interesa 2007. Ako osvoji naslov, bit ce zasluzeno i rado bi da se to dogodi :)

A ako Lewis uzme naslov onda vjerujem da je sve dogovoreno izmedju Mercedesa/Bernija/FIA-e da se napravi neizvjesnost i drama da podigne gledanost/interes medija, sponzora itd. Jednostavno da se napravi show. Rosberg je nezainteresiran, vozi konzervativno, hladan, mirne duše je produžio ugovor iako ga momčadski kolega dere iz sezone u sezonu u svim poljima. Neznam, meni to sve nešto smrdi. Vidjet cemo, ili champ ili potrčko :)

A sad slobodno lupajte da sam lud :prcnjau:
Nico je već na stazi pokazao da rizik i vožnja na nož nisu njegove vrline, pa zašto bi onda sada jurcao i riskirao kad mu je tutula nadomak ruke. Njemu su jedina prava konkurencija i opasnost u utrci Lewis i Max i njih može vrlo lako i propustiti u zadnjoj utrci te završiti treći u utrci, samim time ništa ne riskirati. Ako ga pak, kojim slučajem, iz drugog plana Ricciardo ili Vettel bace na četvrto mjesto gdje gubi titulu pod uvjetom da je Hamilton vodeći, svojim bolidom još uvijek to može vratiti na stazi, iako ne vjerujem u takav scenarij. Dakako da mu se može dogoditi i odustajanje, ali tko kaže da će i Lewis zavšiti utrku. Rosberg hladne glave pokušava uzeti prvenstvo na način koji je odabrao i tu nema prigovora. Nikakva nezainteresiranost ili nemotivacija nisu u pitanju. Da mu se ukazala prilika osvojiti prije kraja, iskoristio bi je. Dogodi li se ipak sve suprotno, odnosno da Hamilton bude prvak, ne treba se bacati na teoriju zavjere i urote protiv Rosberga, jer to je besmisleno. Uopće ne shvaćam kakvo bi trebalo prvenstvo izgledati, a da nitko nema svoju priču o nekakvim sranjima unutar ekipe kao što je Mercedes

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Treba dodat jos onu situaciju u Barceloni gdje je Hamilton unistio Rosbergu utrku. Koliko god Hamsta imao pehova, na neki nacin je i inicijator istih.

Rozberg mozda nije atraktivan na stazi, no jednostavno koristi moc Mercedesa kako treba.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Ne bi njemu Lewis unistio utrku da mu nije zatvorio vrata na Maxov način. Uostalom to je trkaći incident i tu su oba podjednako kriva. Jedan ga je prouzrokvao, drugi ga je napravio. Jedino što je sezoni falilo je jedan okršaj na stazi u stilu Bahreina 2014 i sezona bi bila epska, ostalo nije ništa falilo :)
slikaslika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Nema nikakvog izgovora, kamo li da je to Max-ov nacin i sl. Rosberg je zatvarao svoj ugao (imao je pravo to ucinit jednom i bilo je fer), samo Hamilton je htio da se provuce kroz iglene usi pod punim gasom i nije islo. Apsolutna krivica Hamiltona i tu nema price.

S tim cinom je mozda kostao Rosberga titule, a POGOTOVO sebe!? Da ne kazem kakav je jos poklon dobio u Monaku, mozda se i to Rosbergu odbije od glavu, al nadam se da nece.

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ma kakva taktika, kakvo šta. Rosbergu je dovoljno da odradi start kako treba ili samo malo prekasno stisne kočnicu dok je Lewis ispred. :prcnjau:
"What a little star." May 26, 2012.

raca
GP3
GP3
MSC je napisao/la:Ma kakva taktika, kakvo šta. Rosbergu je dovoljno da odradi start kako treba ili samo malo prekasno stisne kočnicu dok je Lewis ispred. :prcnjau:
pa i to je taktika

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
I veliki ju prvaci koristili. :pivo:
"What a little star." May 26, 2012.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Čestitke novom prvaku.
Zasluženo. :klanjam:
Na stranu ŠBBKBB priče, čovjek je bio konstantan, bez većih grešaka, profesorski, uzeo titulu.
Malo me podsjetio na Prosta.
2014. je bio dobar, vrlo dobar, prošlu je podbacio, ove godine je bio odličan.
I opet je uzeo titulu za samo 5 bodova, što govori o tome koliko je teško poraziti Lewisa.
Skidam mu kapu zbog trke u Japanu i današnjeg preticanja Maxa. :klanjam:
Sudbina je htjela da postane prvak 34 godine nakon oca, kao što je uradio i Damon Hill.
Čestitke još jednom.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Frantic je napisao/la:Čestitke novom prvaku.
Zasluženo. :klanjam:
Na stranu ŠBBKBB priče, čovjek je bio konstantan, bez većih grešaka, profesorski, uzeo titulu.
Malo me podsjetio na Prosta.
2014. je bio dobar, vrlo dobar, prošlu je podbacio, ove godine je bio odličan.
I opet je uzeo titulu za samo 5 bodova, što govori o tome koliko je teško poraziti Lewisa.
Skidam mu kapu zbog trke u Japanu i današnjeg preticanja Maxa. :klanjam:
Sudbina je htjela da postane prvak 34 godine nakon oca, kao što je uradio i Damon Hill.
Čestitke još jednom.
Boldano potpisujem :thumbs:
Iskreno kad sam vidjeo tu statistiku Grahama i Damona Hilla i Kekea i Nice Rosberga znao sam da je vrlo vjerovatno da ce se to i desiti. I Golman Lestera je osvojio Englesku ligu na isti datum kao njegov otac, samo 15ak godina kasnije, jednostavno kad je neki datum i brojka suđen, mora se desit, htio to neko ili ne :D
slikaslika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Čestitke Nici. Čuvaj pehar do sljedeće godine kada ga vraćaš u drugi dio garaže.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡