Sve je moguÄe. Duga je sezona. Možda Mercedes priprema paket koji Äe im donijeti te 3-4 desetinke da se vrate ispred.avetma je napisao/la: 04.07.2021., 16:54Ferrari je napisao/la: 04.07.2021., 16:51 Hamilton realno nije ni na približno istoj razini kao Verstappen. I to je najveÄa razlika ove godine.
Iz kojeg je to razloga, u to neÄu ulaziti. Nitko nije ulazio u te razloge zadnjih 7 godina, pa neÄu ni ja.
Svakako Max > Hamilton.
Samo se nadam da po odlasku iz Austrije neÄe opet biti priÄa "po starom" pa da se ispostavi da je ova brzina Red Bulla specifiÄna za ovu stazu. Ako budu iole blizu ta dva bolida, nema sumnje da Äe Max pobijediti Lewisa.
VN Austrije 2.-4. srpnja 2021
- Ferrari
- Formula 1
- S nama veÄ: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama veÄ: 7 god 3 mj
- Navija za: McLaren
Red Bull veze petu pobjedu u nizu, a mogli su ih imati ukupno jos i vise da nije bilo prelazenja ruba staze u odsutnim trenucima.avetma je napisao/la: 04.07.2021., 16:54Samo se nadam da po odlasku iz Austrije neÄe opet biti priÄa "po starom" pa da se ispostavi da je ova brzina Red Bulla specifiÄna za ovu stazu. Ako budu iole blizu ta dva bolida, nema sumnje da Äe Max pobijediti Lewisa.Ferrari je napisao/la: 04.07.2021., 16:51 Hamilton realno nije ni na približno istoj razini kao Verstappen. I to je najveÄa razlika ove godine.
Iz kojeg je to razloga, u to neÄu ulaziti. Nitko nije ulazio u te razloge zadnjih 7 godina, pa neÄu ni ja.
Svakako Max > Hamilton.
Dakle ne znam na koje "staro" alaudiras, na 2020 mozda? Od te price nema nista, to je valjda jasno.

- LH44
- Formula 1
- S nama veÄ: 6 god 10 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
ne razumijem kakva prica da su brzi na specificnim stazama, zadnjih 5 utrka sa raznoraznim tipovima staza su dobili fair'n'square po cistoj brzini su bili jaci i takticki su odradili perfektno, ovo vise nije specificno, Red Bull je vidno slozenija ekipa ove sezone, Mercedes vjerovatno sprema neke nadogradnje iako je prica da su se prebacili na iducu sezonu, yeah right, ulaganje u ovu sezonu ce samo tek tako da bace u vodu.
sto se tice usporedbe Max vs Lewis, Max je bolji ove sezone, ne puno, ali dovoljno da pravi razliku + razlika koju pravi bolid i ekipa na pit-wallu imamo ova 32 boda, koji cak nisu ni reprezentativni jer je Max trebao imati tu jos bar 10 bodova s obzirom na Azerbejdzan. Max-Red Bull je bolja kombinacija od Lewis-Mercedes ove sezone, maltene' u svemu osim u motoru i brzim krivinama, ostali dijelovi staze, tj. sasija, taktika, brzina boxeva, ucestalost gresaka, sve je na strani Max-Red Bull, a s obzirom na ovaj momentum 5 pobjeda za redom bice jebeno ih dobiti u ovom naletu + ne vidim kako ih Mercedes misli dobiti na iduce dvije trke prije ljetne stanke, jer obe konfiguracije idu na ruku Red Bullu.
sto se tice usporedbe Max vs Lewis, Max je bolji ove sezone, ne puno, ali dovoljno da pravi razliku + razlika koju pravi bolid i ekipa na pit-wallu imamo ova 32 boda, koji cak nisu ni reprezentativni jer je Max trebao imati tu jos bar 10 bodova s obzirom na Azerbejdzan. Max-Red Bull je bolja kombinacija od Lewis-Mercedes ove sezone, maltene' u svemu osim u motoru i brzim krivinama, ostali dijelovi staze, tj. sasija, taktika, brzina boxeva, ucestalost gresaka, sve je na strani Max-Red Bull, a s obzirom na ovaj momentum 5 pobjeda za redom bice jebeno ih dobiti u ovom naletu + ne vidim kako ih Mercedes misli dobiti na iduce dvije trke prije ljetne stanke, jer obe konfiguracije idu na ruku Red Bullu.

- avetma
- Administrator
- S nama veÄ: 10 god 7 mj
- Kontakt:
Max je klasa iznad ove godine.LH44 je napisao/la: 04.07.2021., 17:15 sto se tice usporedbe Max vs Lewis, Max je bolji ove sezone, ne puno, ali dovoljno da pravi razliku
HoÄemo sad i nakon Austrije zaboraviti da je Lewis razbio bolid i izgubio 2 pozicije radi toga? Dosad je u sezoni napravio viÅ”e greÅ”aka nego u proÅ”lih 7 godina. Tako da je bilo koja rasprava Max vs Lewis suviÅ”na, po mom miÅ”ljenju. To Å”to mu se gleda kroz prste je Äisti kredit kojeg ima kao Britanac pa medijska maÅ”inerija neÄe svaki iduci intervju zapoÄeti s "S obzirom na to da si pucao pod pritiskom u proÅ”loj utrci...", a fokus se onda lako prebaci na druge teme i zaboravi i Imola i Monako i Azerbajdzan itd. A tek je deveta utrka

- Ferrari
- Formula 1
- S nama veÄ: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Jedina utrka za koju mogu reÄi da je Hamilton ono baÅ” odvozio, to je Bahrain, eventualno Portimao.
Ovo ostalo po meni nije vrijedno previÅ”e spomena. Max je imao sitne neke stvari, a to bi viÅ”e manje sve vratio i na kraju nije znajaÄno utjecalo na rezultat. Stvarno nije neka rasprava oko toga kao Å”to Vetma kaže. Druga stvar je Å”to ekipa sa Skya, Ed Straw i The Race, Autosport i ostali ne pitaju teÅ”ka pitanja.
Ovo nije prvi put da je Hamilton oÅ”tetio bolid u Austriji. Ako me sjeÄanje služi to je isto u utrci napravio prije par godina, baÅ” u prvom zavoju.
JoŔ jedna stvar, da je Lewis uzeo 25 bodova (kao Ŕto je trebao) u Bakuu, TEK bi sada Max bio ispred njega za samo 7 bodova, umjesto 32...
Ovo ostalo po meni nije vrijedno previÅ”e spomena. Max je imao sitne neke stvari, a to bi viÅ”e manje sve vratio i na kraju nije znajaÄno utjecalo na rezultat. Stvarno nije neka rasprava oko toga kao Å”to Vetma kaže. Druga stvar je Å”to ekipa sa Skya, Ed Straw i The Race, Autosport i ostali ne pitaju teÅ”ka pitanja.
Ovo nije prvi put da je Hamilton oÅ”tetio bolid u Austriji. Ako me sjeÄanje služi to je isto u utrci napravio prije par godina, baÅ” u prvom zavoju.
JoŔ jedna stvar, da je Lewis uzeo 25 bodova (kao Ŕto je trebao) u Bakuu, TEK bi sada Max bio ispred njega za samo 7 bodova, umjesto 32...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama veÄ: 9 god 5 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
PopriliÄno dobra utrka, bolja nego proÅ”lotjedna. MeÄutim, joÅ” uvijek ne podržavam dva vikenda na istoj stazi. To mi je teÅ”ka budalaÅ”tina. RaÄe imati utrku manje u kalendaru.
Å to se tiÄe kazni, po meni su opravdane. Oduvijek me smetalo to glupo pravilo da vozaÄ koji zauzme unutarnju u zavoju može raditi Å”to god želi. To po meni nije ''hard'' utrkivanje, nego prljavo utrkivanje. Ajde joÅ” kad je asfaltna izletna zona, to nekako mogu progutati, ali kad se ovako nekoga nonÅ”alanto izgura u Å”ljunak jer te se usudio napasti s vanjske strane - nedopustivo. Perez je bio poravnat s Norrisom, a ovaj ga izgura s komentarom: ''Å to je oÄekivao kad me glupo pokuÅ”ao preÄi s vanjske?''. Uglavnom, nadam se da Äe FIA stati na kraju tom izguravanju van staze kad su bolidi poravnati u zavoju.
No dobro, dosta negative. Max opet uvjerljivo do pobjede Å”to je bilo i oÄekivano. Norris, unatoÄ incidentu nakon SC-a, zasluženo vozaÄ dana. Istaknuo bih joÅ” Sainza, Gaslya i Russella koji su vozili dobre utrke. Bio je i Kimi dobar do zadnjeg kruga, a onda je sve uprskao.
Nadam se boljem Mercedesu u Silverstoneu da ne gledamo opet Maxovu dominaciju na vrhu poretka. Jedna repriza Francuske bi dobro sjela
Å to se tiÄe kazni, po meni su opravdane. Oduvijek me smetalo to glupo pravilo da vozaÄ koji zauzme unutarnju u zavoju može raditi Å”to god želi. To po meni nije ''hard'' utrkivanje, nego prljavo utrkivanje. Ajde joÅ” kad je asfaltna izletna zona, to nekako mogu progutati, ali kad se ovako nekoga nonÅ”alanto izgura u Å”ljunak jer te se usudio napasti s vanjske strane - nedopustivo. Perez je bio poravnat s Norrisom, a ovaj ga izgura s komentarom: ''Å to je oÄekivao kad me glupo pokuÅ”ao preÄi s vanjske?''. Uglavnom, nadam se da Äe FIA stati na kraju tom izguravanju van staze kad su bolidi poravnati u zavoju.
No dobro, dosta negative. Max opet uvjerljivo do pobjede Å”to je bilo i oÄekivano. Norris, unatoÄ incidentu nakon SC-a, zasluženo vozaÄ dana. Istaknuo bih joÅ” Sainza, Gaslya i Russella koji su vozili dobre utrke. Bio je i Kimi dobar do zadnjeg kruga, a onda je sve uprskao.
Nadam se boljem Mercedesu u Silverstoneu da ne gledamo opet Maxovu dominaciju na vrhu poretka. Jedna repriza Francuske bi dobro sjela

- monkeyseat
- Formula 2
- S nama veÄ: 8 god 10 mj
- Navija za: Diversity
- _bataziv_0809
- Formula 1
Ocigledno hocemo i to da je uzeo dvije pobjede koje po redovnom toku stvari nije trebao.
I naravno ova sezona ce biti demistifikacija njegovih postignuca, ali hajde napredujemo barem, do sada ga je demistifikovala jedna utrka na stazi sa krugom ispod sekunde
Salu na stranu, sa druge strane, slazem se da je Max trenutno bolji iz niza razloga, a hoce li to biti i nakon kockaste zastave u Abu Dhabiju, ja ne znam.
Ali znam da za realnu uporedbu njihovih karijera, odnosno njih kao vozaca, trebaju i jedan i drugi okaciti kopacke o klin. Sve ostalo je stvar trenutnog stanja, koje koliko sutra vec ne mora biti isto i naravno nasih licnih percepcija i simpatija/antipatija.
Objektivni smo taman toliko koliko od vlastitih percepcija mozemo pobjeci, bar na sekundu.
Lewis je svoje pokazao i dokazao. Max tek treba da dokaze. Moze biti i novi DC, moze biti i novi Villeneuve osvoji li ovu titulu, a moze biti i novi Hamilton. Potencijala za sve to ima. A mi cemo to gledati. What a time to be alive
I naravno ova sezona ce biti demistifikacija njegovih postignuca, ali hajde napredujemo barem, do sada ga je demistifikovala jedna utrka na stazi sa krugom ispod sekunde

Salu na stranu, sa druge strane, slazem se da je Max trenutno bolji iz niza razloga, a hoce li to biti i nakon kockaste zastave u Abu Dhabiju, ja ne znam.
Ali znam da za realnu uporedbu njihovih karijera, odnosno njih kao vozaca, trebaju i jedan i drugi okaciti kopacke o klin. Sve ostalo je stvar trenutnog stanja, koje koliko sutra vec ne mora biti isto i naravno nasih licnih percepcija i simpatija/antipatija.
Objektivni smo taman toliko koliko od vlastitih percepcija mozemo pobjeci, bar na sekundu.
Lewis je svoje pokazao i dokazao. Max tek treba da dokaze. Moze biti i novi DC, moze biti i novi Villeneuve osvoji li ovu titulu, a moze biti i novi Hamilton. Potencijala za sve to ima. A mi cemo to gledati. What a time to be alive

Zadnja izmjena: _bataziv_0809, dana/u 04.07.2021., 17:50, ukupno mijenjano 1 put.

- LH44
- Formula 1
- S nama veÄ: 6 god 10 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Nisam ja nista ni rekao da je drugacije, ispocetka je djelovalo da oba grijese pa je glupo bilo zaletiti se i reci e ovaj je bolji, ali sada nakon 9 utrka je Max > Lewis, cak sam i kritikovao Lewisa vec u pocetku sezone jer ipak je 7x prvak i ima vise iskustva. Jedina stvar po mom misljenju koja je malo napravila prevagu oko gresaka sto je Max bio u manje situacija gdje bi se greska mogla dogoditi, jer je zbog boljeg bolida i ekipe Max bio u komfornijim situacijama pa nije morao ni da pritisce i samim time se dovodi u situacije gdje grijesi, nesto sto se ovdje mnogo isticalo dok je Lewis bio u naletu, a drugi grijesili jer su pritiskali vise zbog zaostatka, valjda to vrijedi i sada u ovoj situaciji kada je neko drugi u naletu sa boljim bolidom i ekipom, dok Lewis pritisce zbog zaostatka.avetma je napisao/la: 04.07.2021., 17:37Max je klasa iznad ove godine.LH44 je napisao/la: 04.07.2021., 17:15 sto se tice usporedbe Max vs Lewis, Max je bolji ove sezone, ne puno, ali dovoljno da pravi razliku
HoÄemo sad i nakon Austrije zaboraviti da je Lewis razbio bolid i izgubio 2 pozicije radi toga? Dosad je u sezoni napravio viÅ”e greÅ”aka nego u proÅ”lih 7 godina. Tako da je bilo koja rasprava Max vs Lewis suviÅ”na, po mom miÅ”ljenju. To Å”to mu se gleda kroz prste je Äisti kredit kojeg ima kao Britanac pa medijska maÅ”inerija neÄe svaki iduci intervju zapoÄeti s "S obzirom na to da si pucao pod pritiskom u proÅ”loj utrci...", a fokus se onda lako prebaci na druge teme i zaboravi i Imola i Monako i Azerbajdzan itd. A tek je deveta utrka![]()
Nego ne znam otkud prica forme na specificnim stazama, zadnje 4 staze nemaju apsolutno nista zajednicko osim sto su staze

@DaveGilmour To oko istjeravanja sa staze je se FIA trebala pobrinuti u Austriji 2019, posto su tad to dopustili, od tad je to legalna stvar, ali dobro necemo o tome, FIA jos ne zna definiciju konzistentnosti.

- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama veÄ: 10 god 4 mj
- Navija za: Fernando Alonso
https://twitter.com/tgruener/status/1411707989984153600
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama veÄ: 9 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
@Ferrari
Nije se zaletio... Nimalo..
Ima strpljenja ka trogodisnje dijete...
Nije se zaletio... Nimalo..
Ima strpljenja ka trogodisnje dijete...
Fino Alla Fine
-
sazostricamatosic_1
- Karting
- S nama veÄ: 4 god 2 mj
Volia bi Äut miÅ”ljenje ostalih na situaciju Leclerc-Perez... mislim kako je Perez danas pretjera pod dojmom incidenta njega i Landa po meni je kljuÄna razlika izmeÄu incidenata da ga Lando nije taknuo dok je Perez u oba navrata doslovno ispucao Leclerca van staze
Samo želim reÄ kako je razlika izmeÄu ova 2 komentatora sa SK i BlažiÄka, Novaka i Vetme nebo i zemlja... Gospodine Vetma vratite nam se!
Samo želim reÄ kako je razlika izmeÄu ova 2 komentatora sa SK i BlažiÄka, Novaka i Vetme nebo i zemlja... Gospodine Vetma vratite nam se!

-
Scuderia
- Karting
- S nama veÄ: 6 god
Reci na kojoj je stazi red bull bio bolji osim u austriji i azerbajdžanu? Neznam o kakvom se pritiskanju hamiltonovom ovde priÄa.LH44 je napisao/la: 04.07.2021., 17:48Nisam ja nista ni rekao da je drugacije, ispocetka je djelovalo da oba grijese pa je glupo bilo zaletiti se i reci e ovaj je bolji, ali sada nakon 9 utrka je Max > Lewis, cak sam i kritikovao Lewisa vec u pocetku sezone jer ipak je 7x prvak i ima vise iskustva. Jedina stvar po mom misljenju koja je malo napravila prevagu oko gresaka sto je Max bio u manje situacija gdje bi se greska mogla dogoditi, jer je zbog boljeg bolida i ekipe Max bio u komfornijim situacijama pa nije morao ni da pritisce i samim time se dovodi u situacije gdje grijesi, nesto sto se ovdje mnogo isticalo dok je Lewis bio u naletu, a drugi grijesili jer su pritiskali vise zbog zaostatka, valjda to vrijedi i sada u ovoj situaciji kada je neko drugi u naletu sa boljim bolidom i ekipom, dok Lewis pritisce zbog zaostatka.avetma je napisao/la: 04.07.2021., 17:37Max je klasa iznad ove godine.LH44 je napisao/la: 04.07.2021., 17:15 sto se tice usporedbe Max vs Lewis, Max je bolji ove sezone, ne puno, ali dovoljno da pravi razliku
HoÄemo sad i nakon Austrije zaboraviti da je Lewis razbio bolid i izgubio 2 pozicije radi toga? Dosad je u sezoni napravio viÅ”e greÅ”aka nego u proÅ”lih 7 godina. Tako da je bilo koja rasprava Max vs Lewis suviÅ”na, po mom miÅ”ljenju. To Å”to mu se gleda kroz prste je Äisti kredit kojeg ima kao Britanac pa medijska maÅ”inerija neÄe svaki iduci intervju zapoÄeti s "S obzirom na to da si pucao pod pritiskom u proÅ”loj utrci...", a fokus se onda lako prebaci na druge teme i zaboravi i Imola i Monako i Azerbajdzan itd. A tek je deveta utrka![]()
Nego ne znam otkud prica forme na specificnim stazama, zadnje 4 staze nemaju apsolutno nista zajednicko osim sto su stazea na sve 4 je Red Bull bio brzi bolid
@DaveGilmour To oko istjeravanja sa staze je se FIA trebala pobrinuti u Austriji 2019, posto su tad to dopustili, od tad je to legalna stvar, ali dobro necemo o tome, FIA jos ne zna definiciju konzistentnosti.
- _bataziv_0809
- Formula 1
Po osmijehu se vidi da razgovara sa Ŕefom.

- AlkY
- Formula 1
- S nama veÄ: 8 god 4 mj
Leclerc je mozda ogroman talent , ali je jos uvijek samo to.
Ogroman talent.
Sta je i Max bio nekoliko sezona.
Jer potezima iz utrke u utrku pokazuje da je daleko od "velikog" vozaca.
Dok god misli da je sam na stazi , i da ce ga svi pustati , i da je uvijek netko drugi kriv a nikada on nece biti veliki.
Ogroman talent.
Sta je i Max bio nekoliko sezona.
Jer potezima iz utrke u utrku pokazuje da je daleko od "velikog" vozaca.
Dok god misli da je sam na stazi , i da ce ga svi pustati , i da je uvijek netko drugi kriv a nikada on nece biti veliki.

- monkeyseat
- Formula 2
- S nama veÄ: 8 god 10 mj
- Navija za: Diversity
Ima Toto smisla za humor ili sarkazam

We're going to Silverstone, blow everybody away, finish 1-2, 30 seconds in advance of everyone else
ĖU jednom vrtu meÄu cvijeÄem, siÄuÅ”an grad se sakrio. U njemu žive mala biÄa, kažu da GraÅ”kograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet Äete sitno zrnje i njihov GraÅ”kograd!Ė
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet Äete sitno zrnje i njihov GraÅ”kograd!Ė