Hamilton vs. Rosberg
- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 6 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Dobro, barem je dobio ono što je zaslužio prošle godine. Ovo mu je po meni jedna od najboljih vožnji otkako je u Mercedesu.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Slavenowsky
- Formula 1
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Ferrari
Wolff in two minds after Monaco GP
Zanimljivo:
Nekako u to bas i ne vjerujem, pogledajte kasnije vremena Rosberga u utrci:
[ link do slike ]
[ link do slike ]
Istina je da su u nekim segmentima zaostatci veliki, no nisu bas toliki! Poenta je da je Hamilton brze vozio po mokroj stazi, tu je razlika ogromna izmedju Rosberga i Hamiltona. Hamilton je poznato jako dobar po kisnim uslovima. Po ovom se vise vidi da je Rosberg baburina u bolidu kad je kisa, nesto slicno kao sto je Raikkonen, koji jasno priznaje da ne voli VN Monaka.
Ako Mercedes ne preferira jednog vozaca, onda ne vidim poentu da se Hamilton pusta! Ok jest Rosberg bio spor, no i Massa je bio! Sta sad treba Williams naredit Massi da propusti Vettela, jer je ovaj napravio ogroman vozic?
No hajde sto se tice Mercedesa kao tima, oni jasno idu na pobjedu, jer oni kao tim preferiraju pobjedu, ma cija god ona bila, ali na ovakav nacin su momacki pomogli Hamiltonu da se bukvalno priblizi Rosbergu, to znaci jos vece uzbudjenje u zavrsnici, jer razlika je sad samo u 24 boda. (Jedno odustajanje Rosberga i eto egala). Cak je Mercedes kostao Rosberga u box-u, pa je s tom greskom pomogao Perezu i Vettelu da prodje ispred njega.
Jos treba dodat i taj faktor srece ili nesrece, kako za koga, RBR je Ricciarda debelo zakinuo, no da su odradili dobar box, Hamilton ne bi ni prismrdio 1 poziciji, najvise sto bi mogao je 2 pozicija, a tu poziciju je i Nico drzao!
Kad se gleda neko diplomatsko rijesenje, ovo propustanje je najbolje, jer evo Mercedes je dobio to sto je htio, pobjedu, no kad je u pitanju borba vozaca za titulu, Hamilton je sad dobio ogromna krila. Ne bi volio da je to istina, al nakon VN Spanije, kao da je Rosberg dobio vise po usima, pa na ovaj nacin, zeli da udovolji timu. Ovo je bas velik promasaj Rosberga.
Ne stvaram nikakve teorije zavjere, ali licno smatram da je Rosberg trebao biti dosta odlucniji, hrabriji, u pitanju je titula, ne samo jedna pobjeda vise u Monaku. Jer da je u pitanju neki kvar, mislim da bi veca frka bila, al ovo nekako tako mirno iznose, kao da se nista strasno nije desilo, barem tako mi Rosberg izgleda...
Zanimljivo:
O kakvom je ostecenju bilo pitanje? Neko navodi da su koncice bile problem!?"It was like he had a damaged car; this is why we made the call," explained Wolff
[ link do slike ]
[ link do slike ]
Istina je da su u nekim segmentima zaostatci veliki, no nisu bas toliki! Poenta je da je Hamilton brze vozio po mokroj stazi, tu je razlika ogromna izmedju Rosberga i Hamiltona. Hamilton je poznato jako dobar po kisnim uslovima. Po ovom se vise vidi da je Rosberg baburina u bolidu kad je kisa, nesto slicno kao sto je Raikkonen, koji jasno priznaje da ne voli VN Monaka.
Ako Mercedes ne preferira jednog vozaca, onda ne vidim poentu da se Hamilton pusta! Ok jest Rosberg bio spor, no i Massa je bio! Sta sad treba Williams naredit Massi da propusti Vettela, jer je ovaj napravio ogroman vozic?
No hajde sto se tice Mercedesa kao tima, oni jasno idu na pobjedu, jer oni kao tim preferiraju pobjedu, ma cija god ona bila, ali na ovakav nacin su momacki pomogli Hamiltonu da se bukvalno priblizi Rosbergu, to znaci jos vece uzbudjenje u zavrsnici, jer razlika je sad samo u 24 boda. (Jedno odustajanje Rosberga i eto egala). Cak je Mercedes kostao Rosberga u box-u, pa je s tom greskom pomogao Perezu i Vettelu da prodje ispred njega.
Jos treba dodat i taj faktor srece ili nesrece, kako za koga, RBR je Ricciarda debelo zakinuo, no da su odradili dobar box, Hamilton ne bi ni prismrdio 1 poziciji, najvise sto bi mogao je 2 pozicija, a tu poziciju je i Nico drzao!
Kad se gleda neko diplomatsko rijesenje, ovo propustanje je najbolje, jer evo Mercedes je dobio to sto je htio, pobjedu, no kad je u pitanju borba vozaca za titulu, Hamilton je sad dobio ogromna krila. Ne bi volio da je to istina, al nakon VN Spanije, kao da je Rosberg dobio vise po usima, pa na ovaj nacin, zeli da udovolji timu. Ovo je bas velik promasaj Rosberga.
Ne stvaram nikakve teorije zavjere, ali licno smatram da je Rosberg trebao biti dosta odlucniji, hrabriji, u pitanju je titula, ne samo jedna pobjeda vise u Monaku. Jer da je u pitanju neki kvar, mislim da bi veca frka bila, al ovo nekako tako mirno iznose, kao da se nista strasno nije desilo, barem tako mi Rosberg izgleda...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Imao je probleme na početku kasnije se kao popravilo stanje. Jednostavno ovo je bilo vračanje usluge Hamiltonu za prošlogodišnji Monaco.
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
slavene pa naravno da ce narediti propustanje. ti navodis massu i seba. pa oni nisu ista momcad covjece. zasto nisi spomenuo sauber?? iki rbr sa dsnilom i kvyatom kad su se propustali...Slavenowsky je napisao/la:Wolff in two minds after Monaco GP
Zanimljivo:
O kakvom je ostecenju bilo pitanje? Neko navodi da su koncice bile problem!?"It was like he had a damaged car; this is why we made the call," explained Wolff
[ link do slike ]
[ link do slike ]
ako je bio spor a je nema se sta napravit nego naredit propustanje. sve cisto i logicnoni ispravno...
- Slavenowsky
- Formula 1
Razumljivo je da oni voze za Mercedes, no cinjenica je da samo jedan moze biti prvak! Mercedesi su bez obzira na ovaj Monako i dalje favorit za titulu. Ako je Rosbergu u interesu da Hamilton osvoji hattrick ili 4 titulu, onda ono pustanje je opravdano.
Znam da glupo zvuci sve ovo, ali Rosberg se bori za titulu, svaki bod mu je vazan, pogotovo ispred Hamiltona, al pustat najveceg konkurenta za titulu da ganja prvu poziciju je harakiri.
Mercedesu je svejedno ko ce biti prvak od njih dvojice, al vozacima nije. U Kanadi Rosberg ako odustane, a Hamsta bude prvi, Rosberg ce psiholoski da cucne!
Dokazano je vec da oba vozaca psihicki cucnu kad gledaju u ledja.
Znam da glupo zvuci sve ovo, ali Rosberg se bori za titulu, svaki bod mu je vazan, pogotovo ispred Hamiltona, al pustat najveceg konkurenta za titulu da ganja prvu poziciju je harakiri.
Mercedesu je svejedno ko ce biti prvak od njih dvojice, al vozacima nije. U Kanadi Rosberg ako odustane, a Hamsta bude prvi, Rosberg ce psiholoski da cucne!
Dokazano je vec da oba vozaca psihicki cucnu kad gledaju u ledja.
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Slavenowsky
- Formula 1
Pa sjeti se prije 2 godine u Monaku, kako je Hamilton bio ljut sto je Mercedes imao drugaciju strategiju kod Rosberga, te pogotovo zbog kvalifikacija. Na kraju je izjavio da on i Rosberg nisu prijatelji, vec samo kolege"...
“We are not friends, we are colleagues.”
A gle sad odjednom Rosberg dzentlmen!
Kako god, po meni Rosberg s ovim potezom radi harakiri.
“We are not friends, we are colleagues.”

A gle sad odjednom Rosberg dzentlmen!

Kako god, po meni Rosberg s ovim potezom radi harakiri.
- Ciki-F1
- Formula 2
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Eto ja se isto tako nadam da neće uzeti ovaj jer po meni osobno je već uzeo jednog previše.zelot je napisao/la:kako god ja se toplo nadam da hamstija uzima i ovaj naslov pa mozds i jos koji

Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Slavenovsky poptisujem sve napisano. Ovo propuštanje mu nikako nije trebalo ako misli o osvajanju naslova prvaka, kakav si ti vozač ako ćeš pustiti glavnog konkuretna i čovjeka kojem si u sjeni već prethodne 3 sezone da ti uzima bodove bez ikakve borbe. Draži mi je dosta kao vozač i osoba od Hamiltona, ali niko me ne može iznervirati kao on sa ovim svojim nekim izjavama, kao što je sad rekao da je imao potpuni manjak samopouzdanja ili od prije neku utrku kad je rekao da će Hamilton uzvratiti i da će ga biti jako teško pobjediti (nešto tako je izjavio). Hamilton ga je kad je bio iza njega prethodni sezona non stop podbado sa izjavama, a on se sad ponaša kao Hamiltonov motivator 

- Frantic
- Formula 1
Ma pili naopako. Možda ga je neko napametovao da se igra malo psihologije (i to one obrnute).Vettel-Ferrari je napisao/la:Slavenovsky poptisujem sve napisano. Ovo propuštanje mu nikako nije trebalo ako misli o osvajanju naslova prvaka, kakav si ti vozač ako ćeš pustiti glavnog konkuretna i čovjeka kojem si u sjeni već prethodne 3 sezone da ti uzima bodove bez ikakve borbe. Draži mi je dosta kao vozač i osoba od Hamiltona, ali niko me ne može iznervirati kao on sa ovim svojim nekim izjavama, kao što je sad rekao da je imao potpuni manjak samopouzdanja ili od prije neku utrku kad je rekao da će Hamilton uzvratiti i da će ga biti jako teško pobjediti (nešto tako je izjavio). Hamilton ga je kad je bio iza njega prethodni sezona non stop podbado sa izjavama, a on se sad ponaša kao Hamiltonov motivator

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Frantic
- Formula 1
vlado je napisao/la:Da nije propustio imao bi problem. Lako je ovako pricati kako je trebao drzati lewisa. F1 nije tenis. Zadnje sto mu treba je da navuce gnjev ekipe.
Ima istine u tome. Sad ima jednog, da se tako izrazim, aduta u rukavu. Ukoliko se desi obrnuta situacija, Lewis bi njega trebao propustiti, ali pošto se to najvjerovatnije neće desiti, onda će on dobiti minus od ekipe, a Nico (barem bi ja tako postupio) bi trebao biti agresivan (što pretpostavljam neće biti problem nakon Španije) i preći Lewisa, što opet ne bi trebao biti problem, jer na svim ostalim stazama (pa čak i u Mađarskoj i Singapuru) se lakše pretiče nego u kneževini.
S druge strane, što se tiče propuštanja, Slaven je dobro poentirao, Benz je imao drugo mjesto i sa Rosbergom, jer niko nije mogao pretpostaviti da će Ricci moći popiti pivu u boxu dok ekipa pohvata one živahne gume koje su se razbježale po garaži, te tako poklone pobjedu Benzu, tj. Hamiltonu, jer je bio pušten (ne umanjujem Lewisovu odličnu vožnju).
Bez obzira, Nico je potrošio dosta manje komponenti, tako da Lewis može očekivati više kazni po tom osnovu, plus što će popiti kaznu zbog negativnih bodova (mislim da mu fali još jedna 3.14zadrija za takvu kaznu).
Međutim, 15 trka je do kraja, svašta se može desiti, može biti "Španija" situacija, može biti novih "sabotaža", ovaj put na kontra strani, a ne treba zaboraviti ni faktor Ferrari/Red Bull.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Slavenowsky
- Formula 1
Koja koincidencija, zar nije Hamilton bio "gnjevan" na ekipu i Risberga upravo 2014 i to u Monaku?
Tad se sve urotilo protiv Hamiltona, barem u njegovoj glavi.
Poenta je sto Mercedes ne zeli isti scenarij iz VN Spanije, al to je ocit dokaz da znaju da Hamilton nece birat sredstva za preticanje i tako opet moze biti uzrok katastrofe i zato su ga pustili naprijed.
Kad gledamo iz ugla vozaca, ovo pustanje itekako godi Hamiltonu, jer je on u Monaku jurio Rosberga, a ne Ricciarda. Pobjeda je samo slag na tortu. Hamiltonu je bitno da zavrsava utrke ispred Rosberga, a ne iza.
Mene samo nervira dokle ce Hamilton izigravat dobricu kad pobjedjuje i dokle ce mu tim ugadjati. A kad gubi ili kad nije po njegovom onda isto tako nece birat sredstva da kritikuje sve oko sebe.
Rosberg mu je sad "dzentlmen", a do prije dvije godine bukvalno najveci neprijatelj.
Mercedesu nije bitno ko ce biti prvak, no nesvjesno jednom vozacu cine uslugu, naravno Hamiltonu.
Tad se sve urotilo protiv Hamiltona, barem u njegovoj glavi.
Poenta je sto Mercedes ne zeli isti scenarij iz VN Spanije, al to je ocit dokaz da znaju da Hamilton nece birat sredstva za preticanje i tako opet moze biti uzrok katastrofe i zato su ga pustili naprijed.
Kad gledamo iz ugla vozaca, ovo pustanje itekako godi Hamiltonu, jer je on u Monaku jurio Rosberga, a ne Ricciarda. Pobjeda je samo slag na tortu. Hamiltonu je bitno da zavrsava utrke ispred Rosberga, a ne iza.
Mene samo nervira dokle ce Hamilton izigravat dobricu kad pobjedjuje i dokle ce mu tim ugadjati. A kad gubi ili kad nije po njegovom onda isto tako nece birat sredstva da kritikuje sve oko sebe.
Rosberg mu je sad "dzentlmen", a do prije dvije godine bukvalno najveci neprijatelj.

Mercedesu nije bitno ko ce biti prvak, no nesvjesno jednom vozacu cine uslugu, naravno Hamiltonu.
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 31.05.2016., 20:01, ukupno mijenjano 3 puta.
- Frantic
- Formula 1
Zaboravio sam Azerbejdžan.Frantic je napisao/la:vlado je napisao/la:Da nije propustio imao bi problem. Lako je ovako pricati kako je trebao drzati lewisa. F1 nije tenis. Zadnje sto mu treba je da navuce gnjev ekipe.
Ima istine u tome. Sad ima jednog, da se tako izrazim, aduta u rukavu. Ukoliko se desi obrnuta situacija, Lewis bi njega trebao propustiti, ali pošto se to najvjerovatnije neće desiti, onda će on dobiti minus od ekipe, a Nico (barem bi ja tako postupio) bi trebao biti agresivan (što pretpostavljam neće biti problem nakon Španije) i preći Lewisa, što opet ne bi trebao biti problem, jer na svim ostalim stazama (pa čak i u Mađarskoj i Singapuru) se lakše pretiče nego u kneževini.
S druge strane, što se tiče propuštanja, Slaven je dobro poentirao, Benz je imao drugo mjesto i sa Rosbergom, jer niko nije mogao pretpostaviti da će Ricci moći popiti pivu u boxu dok ekipa pohvata one živahne gume koje su se razbježale po garaži, te tako poklone pobjedu Benzu, tj. Hamiltonu, jer je bio pušten (ne umanjujem Lewisovu odličnu vožnju).
Bez obzira, Nico je potrošio dosta manje komponenti, tako da Lewis može očekivati više kazni po tom osnovu, plus što će popiti kaznu zbog negativnih bodova (mislim da mu fali još jedna 3.14zadrija za takvu kaznu).
Međutim, 15 trka je do kraja, svašta se može desiti, može biti "Španija" situacija, može biti novih "sabotaža", ovaj put na kontra strani, a ne treba zaboraviti ni faktor Ferrari/Red Bull.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 10 god
A i da se kojim slučajem dogodi timske odredbe u korist Rosberga sigurno bi neko iskopao diskriminaciju prema Hamiltonu od strane Njemačkog tima i vozača itd. sta već ide usko povezano s time jelte...vlado je napisao/la:Na nici je da poslusa timske odredbe. Sta lewis radi nije bitno.

Glavna uloga: Hamilton
Produkcija i režija: SkyHamF1 TV
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk