Max Verstappen
- vlado Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
LH je u polju: navija za od neki dan. Ta promjena nema veze sa Maxom.
Ne bacam ja drvlje zbog te utrke. Vec sto navijam za njega od pocetka i sto ocekujem kao njegov navijac da se ponasa dostojno prvaku. Njegova karijera je do kraja 2020 bila prilicno zeznuta. Ovdje kod nas je jedva bila saka ljudi koji su vjerovali u njega.
Ponasa se kao sirovina neki dan i to mi se ne svidja kao njegovom navijacu.
Oprosteno mu bilo do 2020-te godine jer se probijao, razvijao i slicno. Ove godine sam ocekivao njegovu unaprjedjenu verziju, a on se vraca na ono sto je bio prije par godina. Vjerovatno njegova nesigurnost izlazi na vidjelo.
Naravno, mogu da razumijem da je pritisak veliki i da se pokusava snaci u ovoj situaciji. Nemam problem sa time. Ali stvarno mislim da se ponasa kao neotesana sirovina. Nije to uvreda ili neki napad na njega. Smatram da se treba kontrolisati. Sramoti ekipu, sebe, i svoje navijace na kraju.
Treba da smiri svoje hormone. I to je to. Sta sad?
Ne bacam ja drvlje zbog te utrke. Vec sto navijam za njega od pocetka i sto ocekujem kao njegov navijac da se ponasa dostojno prvaku. Njegova karijera je do kraja 2020 bila prilicno zeznuta. Ovdje kod nas je jedva bila saka ljudi koji su vjerovali u njega.
Oprosteno mu bilo do 2020-te godine jer se probijao, razvijao i slicno. Ove godine sam ocekivao njegovu unaprjedjenu verziju, a on se vraca na ono sto je bio prije par godina. Vjerovatno njegova nesigurnost izlazi na vidjelo.
Naravno, mogu da razumijem da je pritisak veliki i da se pokusava snaci u ovoj situaciji. Nemam problem sa time. Ali stvarno mislim da se ponasa kao neotesana sirovina. Nije to uvreda ili neki napad na njega. Smatram da se treba kontrolisati. Sramoti ekipu, sebe, i svoje navijace na kraju.
No!
- vlado Verified
- Formula 1
Hvala na upozorenju, Ante.avetma je napisao/la: 22.03.2022., 12:15 Vlado prikoči malo, u zadnje vrijeme kao da ti je netko uzeo račun i samo flejma rasprave.
Na ovoj temi iznosim svoj stav. Pricamo. Nije mi bila namjera od prvog komentara praviti neke probleme.
Ako smatras da sam presao granicu ok. Smirit cu se.
No!
- Sarma Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
Znaš i sam da je on takav, nije ni HAM nešto bolji i on je x puta njurgao po zidu i strategiji, sjeti se da je i Charles prošle sezone isto njurgao što je morao propustiti Sainza, jbga takvi su šampioni, sve je to vruća glava.
Ništa krivo nije ni rekao, pogledaj samo izvaju Marka koji kaže da su pogriješili, ne znači da bi na kraju pobjedio (bez obzira što je odustao) u slučaju da je izašao ispred Charlesa...
Ništa krivo nije ni rekao, pogledaj samo izvaju Marka koji kaže da su pogriješili, ne znači da bi na kraju pobjedio (bez obzira što je odustao) u slučaju da je izašao ispred Charlesa...
- Ciki-F1
- Formula 2
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Mislim da sve to preuveličavaš. Nije on stalno kakao.vlado je napisao/la: 22.03.2022., 12:23 LH je u polju: navija za od neki dan. Ta promjena nema veze sa Maxom.
On je prijavio kvar, box je odg da ne vide nikakav kvar. Ispalo je da je on gov istinu.
Normalno da je htio da pittwall reagira jer ako bi riješili problem mogao se boriti za pobjedu (u tom trenutku).
Po tebi je trebao prihvatiti da nema ničega i da šuti i vozi bez obzira na kvar.
Nije ništa pretjerano rekao ili kukao.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
- vlado Verified
- Formula 1
Ne mislim da je Max nema pravo. Ali smatram da se treba sudrzati i rjesiti neka pitanja nakon utrke.
Previse je po meni da novi prvak u prvoj utrci sezone nakon ogromne promjene u sportu nema razumjevanja za svoju ekipu.
Mislim da sa ovakvim reakcijma ulijeva nemir u tim koji ga je odgojio kao vozaca i podrzavao kada je bilo jako tesko.
Naravno, pozitivan pritisak je ok.
Ja ne pamtim da je MS ovako komunicirao sa svojom momcadi u vrijeme ferarija.
Previse je po meni da novi prvak u prvoj utrci sezone nakon ogromne promjene u sportu nema razumjevanja za svoju ekipu.
Mislim da sa ovakvim reakcijma ulijeva nemir u tim koji ga je odgojio kao vozaca i podrzavao kada je bilo jako tesko.
No!
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 4 mj
Marko svasta blebeta... valjda od starosti, ko ce znati... a ima i ona... "lako je biti general posle bitke"!Pastor je napisao/la: 22.03.2022., 01:10 Kakve su ovo gluposti? Čovjek je imao više problema tokom čitave utrke, a ne samo ono što mu se desilo na kraju. Čitavu utrku su trebali paziti na kočnice, što ih je usporilo. Drugo, kaže Marko problem sa volanom se desio nakon boksa. Max je uspio to kontrolirati, ali je bilo teže za upravljati. I ne mora tim sve znati preko senzora.Može se nešto pokvariti da ni oni ne vide... A pogotovo ne može neki tamo mehaničar znati kako je upravljati sa neispravnim volanom.
Treće, Isto Markova izjava da su podcjenili undercut kod drugog boksa, kadje Max govorio da neće više nikad tako sporo voziti. Marko je rekao da su imali normalan izlazni krug da bi bili ispred, a kad si ispred je druga priča... Možda bi pored svih problema imao šansu za pobjedu da se nisu zajebali u procjeni sa tim izlaznim krugom, jer mu se možda nebi na kraju ni javio onaj problem sa pumpom za gorivo, da je lagano vozio naprijed... A Marko je priznao da je ekipa tu pogriješila, tako da priča kako oni tamo sve znaju i kako ih treba slijepo slušati je bezveze.
Max ima jednu sasvim zasluženu titulu. A vjerovatno će ih biti još.

ono cemu se radujem je jak Ferrari! a Max je zasluzio drugo mjesto i prava je steta za kvarove!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- Ciki-F1
- Formula 2
Nisu svi isti, zamisli Kimija u tim situacijama.....vlado je napisao/la: 22.03.2022., 12:46 Ne mislim da je Max nema pravo. Ali smatram da se treba sudrzati i rjesiti neka pitanja nakon utrke.
Ne mislim da je to stvaranje nikakvog nemira jer vjv su kroz tolike godine naučili kakve reakcije imaju obe strane radioveze.
U tim trenucima mu je (mozda) u glavi bila pobjeda pa nije bilo vremena za smirenije razgovore, mislim, volan mu je otkazivao.....šta je trebao? Voziti ravno?
- vlado Verified
- Formula 1
Kimi bi cutao na kraju. Barem bi imali majce da stampamo.
Meni je zasmetalo sto regira na prvoj utrci tako.
Pobjedu je unistio u drugom pokusaju. Inace ne ulazim u ove teme jer moje u pravo utrkivanju je rezervisano na vasarima sa peglicama
.
Ali, nekada sam bio ozbiljan u simu. Mislim da je on imao p1 u rukama i izgubio ga je zbog sto je... i dalje nastavlja metodama koje imaju vijek trajanja. Tako je npr. i u boksu.
Jasno da je zasluzio p2.
Naravno. Ali receno mu je ako on smatra da je volan tj. sigurnost ugrozena moze da se parkira. Ili sam pogresno cuo?

Pobjedu je unistio u drugom pokusaju. Inace ne ulazim u ove teme jer moje u pravo utrkivanju je rezervisano na vasarima sa peglicama

Ali, nekada sam bio ozbiljan u simu. Mislim da je on imao p1 u rukama i izgubio ga je zbog sto je... i dalje nastavlja metodama koje imaju vijek trajanja. Tako je npr. i u boksu.
Jasno da je zasluzio p2.
Naravno. Ali receno mu je ako on smatra da je volan tj. sigurnost ugrozena moze da se parkira. Ili sam pogresno cuo?
No!
- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Nije uništio ništa jer bolid nije bio dovoljno brz za pobjedu. Ferrari je bio taman toliko brži, a u bolidu nije bio neki idiot, već Leclerc. Od početka se vidjelo da neće biti prilike za pobjedu.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- vlado Verified
- Formula 1
Nije bio ni u usa. Ili vecinom u brazilu. Izgubio je najmanje p1 na stazi, barem par krugova. Max do sada nikada nije dominirao. Mozda u austriji. Nije mu strano biti underdoog.
Explorer, ljepo je procitiati tvoje odgovore. Mislio sam da te nema vise.

Explorer, ljepo je procitiati tvoje odgovore. Mislio sam da te nema vise.

No!
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Slažem se dijelom, mišljenja sam da pobjeda nije bila u dosegu.
Ima me, samo što me pojeo obiteljski život
Ima me, samo što me pojeo obiteljski život

- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Hvala hvala 

-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 4 mj
ma boli to po nekad kad se sampion ne ponasa sampionski! ali ide se dalje... neko je sampion, neko to postaje i tako u krug!vlado je napisao/la: 22.03.2022., 13:21 Kimi bi cutao na kraju. Barem bi imali majce da stampamo.![]()
Pobjedu je unistio u drugom pokusaju. Inace ne ulazim u ove teme jer moje u pravo utrkivanju je rezervisano na vasarima sa peglicama.
Jasno da je zasluzio p2.

Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Seb
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... LatoL.html
Evo zašto nije čekao drugi DRS. Jbt, ispade ovdje da je Max idiot, koji nema blage o vožnji, a lik ima vožnju u malom prstu. Zna u svakom trenutku limite bolida. I sad mu se neko nađe nešto stati. Nije ništa loše rekao. Malo je burnije reagirao samo na onaj drugi izlazni krug, kada nije uspio undercut, jer je ekipa zajebala što je tražila sporiji krug, po Markovom priznanju. Ostalo je sve bila normalna komunikacija, a ni ova gore navedena nije bila bez razloga, jer mu je zajebala potencijalno prvo mjesto u tom trenutku. A još se lik čitavu utrku nosio sa problemima.When Verstappen’s race engineer reminded him that the T4 overtake was available Verstappen’s response was, “Yes, but I cannot get close enough to him through Turn 1 for that.” The Ferrari’s acceleration advantage was also visible on the exits of Turn 4, 8 and 10, something very much confirmed by GPS speed traces.
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
dobra utrka, vraćeno lecu za bahrein.
jedino me smeta što max dosta puta kad se brani ili pretječe (nebitno) a kad je već dovoljno ispred da ga ovaj iza ne može prestić, divebombat/bilošto uzima unturanju (obrambenu) putanju i time kompromitira izlazak na sljedeću ravnicu.
viđeno u brazilu, abu dhabiju, sad kad mu je lec odma vratio.
jedino me smeta što max dosta puta kad se brani ili pretječe (nebitno) a kad je već dovoljno ispred da ga ovaj iza ne može prestić, divebombat/bilošto uzima unturanju (obrambenu) putanju i time kompromitira izlazak na sljedeću ravnicu.
viđeno u brazilu, abu dhabiju, sad kad mu je lec odma vratio.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
https://www.planetf1.com/news/adrian-ne ... rake-test/
Newey je pojasnio neke stvari.

- Ciki-F1
- Formula 2
Isto tako je rekao kako neki imaju kratko pamćenje za Silverston.Dani je napisao/la: 03.05.2022., 09:56 https://www.planetf1.com/news/adrian-ne ... rake-test/