Formula 2

WEC, WRC, Indy...

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
No punches were exchanged
...znači ništa ozbiljno :zubo:
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ovo se FIA priklonila židovu, očekivano... A židov je čisti krivac za incident, i poslije toga još preko radija vrijeđao turčina. Ne znam kakav je incident bio van staze, ali vjerovatno opet pogodovanje židovima...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Roberto Merhi se vraća u F2 :) https://twitter.com/robertomerhi/status/1544724997121400833
At the age of 31 years and 109 days when the sprint race at the Red Bull Ring takes place on Saturday, Merhi will take the title of oldest ever F2 entrant from Sergio Canamasas. His fellow Spaniard last competed in Formula 2 during the Hungary round in 2017, and was 31 years and 91 days old when he made his final start.
https://www.racefans.net/2022/07/06/mer ... a-1-start/

Vips ipak ostao RB junior, izgubio je samo mjesto testnog i rezervnog vozača u F1 momčadi: https://twitter.com/F1FeederSeries1/status/1544668862934908931

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ne znam je li itko popratio glavnu utrku u Austriji, ja sam baš danas pogledao snimku, totalni kaos - početak po mokroj stazi koja se brzo sušila, Verschoor izdominirao nakon starta na gumama za suho, kasnije DSQ jer nije imao dovoljno goriva (bio je sumnjiv čim je stao pored staze nakon cilja); Merhi s P21 do P2, također zahvaljujući startu na slickovima i odličnoj vožnji kasnije, bačen s P2 na P5 zbog kazne za track limits koju je dobilo valjda pola grida; Daruvala, treći u cilju, dobio drive-through nakon utrke konvertiran u vremensku kaznu, pao izvan bodova...

Nakon svega toga pobjeda je pripala Loganu Sargeantu koji je sada ukupno drugi (preskočio Pourchairea koji je, baš kao i vodeći drug Felipe, ostao bez bodova), Enzo Fittipaldi je završio drugi, a Roberto Merhi je i u ovom povratničkom vikendu na kraju dobio podij te će i u Francuskoj mijenjati Boschunga :)
https://twitter.com/BoschungRalph/status/1546231972275671041

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Malo o suđenju u F2 i razlozima zbog kojih su već dvojica vozača došla do zabrane nastupa, a ubrzo bi je mogao dobiti i još jedan vozač:
Why are Formula 2 drivers suddenly getting more penalty points – and even bans?

Prvenstvo se, baš kao i F1, nastavlja ovog vikenda u Spa, F2 će se voziti kroz cijeli triple-header, a onda slijedi tradicionalna, dvomjesečna rupetina do finala u Abu Dhabiju. Za naslov će se boriti Drugovich i Pourchaire, a valja pohvaliti i Fittipaldija koji vozi iznimno dobru prvu punu sezonu te drži četvrto mjesto, vrlo blizu Sargeantu.

slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Tatiana Calderon vraća se u F2; do kraja sezone zamijenit će Cema Bolukbasija u Charouzu
https://twitter.com/Formula2/status/1562481506274406401

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Lawson nakon ludog starta uzeo pobjedu u sprintu, Drugovich preskočio Pourchairea nakon što je pod SC-om zbog Sargeantovog imitiranja Giovinazzija iz 2019. otišao po svježe gume i letio stazom u zadnjih par krugova. Felipe se time odmaknuo na 25 bodova od Pourchairea.

Sažetak

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
F2 prvenstvo je samo malo zanimljivije od F1 što se tiče borbe za naslov - Drugovich je danas bio drugi i povećao prednost nad Pourchaireom na 43 boda; Pourchaire je odustao zbog kvara, ali ni prije toga nije izgledao kao prijetnja za top pozicije.

Vozački poredak

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Malo gledam stanje u Formuli 2 i vidim da Drugovich zasad ima 40-ak bodova prednosti.

Nije mi jasna jedna stvar - možda će netko od vas što aktivnije pratite F2 znati odgovor. (malo ću se raspisati pa se unaprijed ispričavam :P ) Drugovich se nikako ne dovodi među imena za F1. Znam, i prije je bilo prvaka ove klase koji nisu došli do F1, npr. De Vries, ali on se makar u medijima provlačio kao kandidat za neko mjesto na gridu. Za Drugovicha gotovo niti to, a ima solidne rezultate od ranije. 22 godine, od 2019. u F3, a ovo mu je treća sezona u F2.

Uz to nastupa pod brazilskom zastavom pa me i to malo čudi jer je Brazil kroz povijest ima masu vozača u F1, imaju svoju stazu u kalendaru (dakle, povijesno su, može se reći, jaki u motosportu) pa bi im valjda u interesu trebalo biti da proguraju nekog vozača. Još od Masse nemaju stalnog vozača. To me dovodi do zaključka da valjda ne bi trebalo biti problema što se tiče sponzora.

Ne znam stvarno u čemu je štos. Je li nema dovoljno bodova za superlicencu ili? Uzimam u obzir da npr. nije kalibar budućeg svjetskog prvaka, ali nekako mi to nije dovoljno objašnjenje s obzirom na ranije navedeno.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Osella je napisao/la: 02.09.2022., 12:13 a ovo mu je treća sezona u F2.
Ovo je odgovor na tvoje pitanje. Brza prilagodljivost na nove bolide jedan je od najvažnijih kriterija za mlade vozače i zato se samo u slučaju velikih uspjeha u debitantskim sezonama za nekoga smatra da je materijal za nešto veliko u F1. Ista priča je bila i s de Vriesom, postao je prvak, ali tek nakon tri godine, a kolika prednost može biti iskustvo dokazuje npr. činjenica da je Latifi nakon nekoliko sezona bio viceprvak (upravo tad kad je Nyck bio prvak).

Naravno, financijski poticaj ili nekakva druga "špaga" poput nacionalnosti mogu dovesti vozača do F1, ali očito Drugovich nema ništa od navedenog. Rekao je da se nada da može doći do mjesta rezervnog vozača u Aston Martinu. Što se mene tiče, dao bih mu priliku u F1 s obzirom na rezultate koji su zaista solidni, ali nažalost postoji samo 20 mjesta u elitnom društvu i za doći do njega potrebno je puno faktora.
Je li nema dovoljno bodova za superlicencu ili?
Ovo definitivno nije razlog, za prvo mjesto u F2 dobiva se 40 bodova (isto kao i za F3).

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Ma prilagodljivost i sve to stoji, ali ja cijelo vrijeme povezujem s njim Brazil. Nekako bi mi bilo logično da ima iza sebe pokojeg sponzora baš zbog svog državljanstva. :neznam:
croatic f1 je napisao/la: 02.09.2022., 17:44 Ovo definitivno nije razlog, za prvo mjesto u F2 dobiva se 40 bodova (isto kao i za F3).
Na superlicencu sam se nadovezao u slučaju da trenutno nema dovoljan broj bodova ili da npr. nije imao do prije koju utrku. To bi mi bilo razumno objašnjenje da se nije dovodio u vezu s nekom momčadi (pa da, nagađam, nitko ne želi pregovarat s njim i riskirati jer postoji mogućnost da do kraja sezone loše odvozi). U slučaju osvajanja prvenstva je logično da ima dovoljno bodova.

U svakom slučaju, hvala na odgovoru! :pivo:
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Drugovichevu karijeru financira njegov ujak/stric, zato na boku njegovog bolida stoji "Drugovich", on se bavi prodajom auto dijelova - definitivno ne pratim tu industriju, ali sumnjam da se tu radi o velikim ciframa na raspolaganju, već vjerojatno pomaže koliko može.

Banco do Brasil, koji je sponzorirao Felipea Nasra, sad sponzorira Enza Fittipaldija, ali ne i Pietra koliko sam vidio, tako da očito nisu pretjerano izdašni, Petrobras se prije par godina povukao iz F1 (imali su ugovor s McLarenom)... To je to od nekih većih brazilskih sponzora koji meni padaju na pamet, pretpostavljam da nemaju baš para za ulaganje u motosport na globalnoj razini, a Brazil očito nije najzanimljivije tržište za F1 pa da bi na temelju toga dobivao neki poguranac.

Makar mu je već treća sezona, mora se priznati da radi odličan posao i da zaslužuje barem da se okuša u F1, pogotovo kad su likovi poput Zhoua, Latifija ili Mazepina to mogli.

U Nizozemskoj je osvojio pole, a Pourchaire se razbio u kvalama i bit će tek 16. na startu obiju utrka:
https://www.motorsport.com/fia-f2/news/ ... /10362044/
https://twitter.com/Formula2/status/1565731280616099841

toky13 Verified
Karting
Karting
S nama već: 3 god
Navija za: Schumi4ever
Jadan Marino Sato, em mu ne pričvrste kotač , pa izleti odmah prvi zavoj , i onda jos mora vatrogasac biti i gasiti pozar u kočnicama.
F2 cirkus utrka za sada.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Golubovi nisu normalni.
Kao da su se najeli čuvenih amsterdamskih "kolačića". :mrgreen:

Jbte, treba neko da pri 250 km/h pokupi goluba, ozbiljno ošteti bolid ili da ga golub spuca u kacigu.
Golub je dovoljno mali da može proći ispod halo-a i da ga vozač može pokupiti kacigom.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
evo baš gledam nakon vaših postova, stvarno su golubovi ludi.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Uvijek se sjetim Moto GPa, Phillip Islanda, Maniaca i onog sirotog galeba
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
da, blizu mora očekuješ galebe.
ali najjači su klokani na bathurstu! :P
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
I u F3 i u F2, bolid sa Red Bull livrejom je izletio u Parabolici i prouzrokovao crvenu zastavu (Hadjar u F3), odnosno žute zastave u zadnjem pokušaju, kada su svi popravljali vremena (Iwasa u F2, a čak je i on, uprkos žutom drugom sektoru, imao najbolji prolaz nakon 2 sektora)
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 09.09.2022., 19:17 I u F3 i u F2, bolid sa Red Bull livrejom je izletio u Parabolici i prouzrokovao crvenu zastavu (Hadjar u F3), odnosno žute zastave u zadnjem pokušaju, kada su svi popravljali vremena (Iwasa u F2, a čak je i on, uprkos žutom drugom sektoru, imao najbolji prolaz nakon 2 sektora)
toto kaže: notirano.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Drugovich bi već danas mogao postati prvak, Pourchaire je opet kiksao u kvalama, obojica startaju nisko, ali Felipeu je dovoljno da Theo bude šesti bez najbržeg kruga:
https://twitter.com/Formula2/status/1568577542835036161 Utrka kreće za dvije minute :kokice:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡