IT svijet, vijesti, pitanja itd.
- pero iz bukurešta
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Malo savjeta/dodataka za Windows 10:
Za bollji i pregledniji rad preporučam instalaciju dodatka za tabove u exploreru - QTTabBar
Od neki dan ima podršku za Win 10 te se savršeno uklopi u dizajn file explorera. Uz to ima pregršt opcija za podeašavnje. Jednostavno klik srednjom tipkom miša na ikonu i ona se otvara u drugom tabu...
[ link do slike ]
Evo jedan moj brzi pregled:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oPyGz58fLOQ[/youtube]
Preporučam instalaciju IObit Uninstallera prije pokretanja komandi za uklanjanje jer će očistit i registry nakon uklanjanja svake aplikacije, (nakon skeniranja i čišćenja prve aplikacije potrebno je opet ugasit uninstaller prije pokretanja čišćenja sljedeće aplikacije).
Ja sam uklonio sljedće opcije pa evo komande za copy/paste u PowerShell:
[ link do slike ]
Remove-AppxPackage Microsoft.MicrosoftSolitaireCollection_3.2.7240.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.BingSports_4.4.200.0_x86__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.BingFinance_4.4.200.0_x86__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.SkypeApp_3.2.1.0_x86__kzf8qxf38zg5c
Remove-AppxPackage Microsoft.People_1.10241.0.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.3DBuilder_10.1.9.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.MicrosoftOfficeHub_17.6020.23801.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.Getstarted_2.2.7.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.WindowsAlarms_10.1507.17010.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Ja sam od 10.06 bio na rpeview buildu te nisam imo nikakvih problema do čiste instalacije windowsa prije koji dan... Nakon formatiranja diska isti problem bi ostao prisutan te sam skužio da mi je uključena sinkronizacija sa oblakom te da mnoge postavke ovaj sprema gore. Nakon uklanjanja tih postavki sve je došlo na svoje.
[ link do slike ]
Od neki dan ima podršku za Win 10 te se savršeno uklopi u dizajn file explorera. Uz to ima pregršt opcija za podeašavnje. Jednostavno klik srednjom tipkom miša na ikonu i ona se otvara u drugom tabu...
[ link do slike ]
Evo jedan moj brzi pregled:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oPyGz58fLOQ[/youtube]
Preporučam instalaciju IObit Uninstallera prije pokretanja komandi za uklanjanje jer će očistit i registry nakon uklanjanja svake aplikacije, (nakon skeniranja i čišćenja prve aplikacije potrebno je opet ugasit uninstaller prije pokretanja čišćenja sljedeće aplikacije).
Ja sam uklonio sljedće opcije pa evo komande za copy/paste u PowerShell:
[ link do slike ]
Remove-AppxPackage Microsoft.MicrosoftSolitaireCollection_3.2.7240.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.BingSports_4.4.200.0_x86__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.BingFinance_4.4.200.0_x86__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.SkypeApp_3.2.1.0_x86__kzf8qxf38zg5c
Remove-AppxPackage Microsoft.People_1.10241.0.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.3DBuilder_10.1.9.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.MicrosoftOfficeHub_17.6020.23801.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.Getstarted_2.2.7.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.WindowsAlarms_10.1507.17010.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Ja sam od 10.06 bio na rpeview buildu te nisam imo nikakvih problema do čiste instalacije windowsa prije koji dan... Nakon formatiranja diska isti problem bi ostao prisutan te sam skužio da mi je uključena sinkronizacija sa oblakom te da mnoge postavke ovaj sprema gore. Nakon uklanjanja tih postavki sve je došlo na svoje.
[ link do slike ]
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Hvala Pero 
Baš razmatram ovih dana prelazak na desetku. Ostavio sam namjerno windows 7 jer mi je osmica nikako nije sjela.

Baš razmatram ovih dana prelazak na desetku. Ostavio sam namjerno windows 7 jer mi je osmica nikako nije sjela.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- pero iz bukurešta
- Formula 1
Bolje je ovo od osmice, (ili kako se reklo za sedmicu - "ovo je ono šta je Vista trebala biti; Windows 10 je ono šta je osmica trebala biti
).
Ima nedosljednosti po pitanju dizajna, ali općenito jako brzo i dobar OS.
Apps nisu više u full screen sučelju već su standardni prozori sa kojima možemo radit šta nas volja. Uvođenje snap opcije je odlično kao i akcijskog centra gdje dobivamo sve obavijesti šta se događa sa sustavom, našom poštom, društvenim mrežama itd... Sve je sinkronizirano dok sam u 8/8.1 često imo nedosljednosti po tom pitanju, (sinkronizacija recimo twittera sa aplikacijom za isti)

Virtualni desktop odlično funkcionira, (Win + Tab) i ljepo se može raspodjelit posao; evo primjer:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OB4hOrg2aAo[/youtube]
A kada se sve sinkronizira rad je jednostavan i brz

Čudno da MS nije uveo tabove u explorer, ali možda i bolje jer QTTabBar radi odlična posao po tom pitanju i vjerovatno MS nebi napravio ni približno tako dobar "tabing" dodatak
A pošto će stalno nadograđivat OS, (jučer navečer je već došao prvi update) OS će postajat samo bolji!
Inače ja sam od 10.06 na Win 10 te mi je od tada primarni OS. Nemam problema niti sa driverima niti sa programima/aplikacijama.

Ima nedosljednosti po pitanju dizajna, ali općenito jako brzo i dobar OS.
Apps nisu više u full screen sučelju već su standardni prozori sa kojima možemo radit šta nas volja. Uvođenje snap opcije je odlično kao i akcijskog centra gdje dobivamo sve obavijesti šta se događa sa sustavom, našom poštom, društvenim mrežama itd... Sve je sinkronizirano dok sam u 8/8.1 često imo nedosljednosti po tom pitanju, (sinkronizacija recimo twittera sa aplikacijom za isti)

Virtualni desktop odlično funkcionira, (Win + Tab) i ljepo se može raspodjelit posao; evo primjer:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OB4hOrg2aAo[/youtube]
A kada se sve sinkronizira rad je jednostavan i brz

Čudno da MS nije uveo tabove u explorer, ali možda i bolje jer QTTabBar radi odlična posao po tom pitanju i vjerovatno MS nebi napravio ni približno tako dobar "tabing" dodatak

A pošto će stalno nadograđivat OS, (jučer navečer je već došao prvi update) OS će postajat samo bolji!
Inače ja sam od 10.06 na Win 10 te mi je od tada primarni OS. Nemam problema niti sa driverima niti sa programima/aplikacijama.
- hattrick
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Kontakt:
Meni je super što "početni zaslon" (u biti tako se samo zove i nema veze sa onim početnim zaslonom prilikom paljenja) koji je u biti onaj Metro u Startu, napokon ima svrhu pa ne trebam više ikone stavljati na desk.. sad je sve čisto, dok u "startu" na "počtnom zaslonu" imam sve klasificirano po volji. Super stvarčica.. npr. nađete si neki vrag koji nije tak na dohvatu preko tražilice (npr. Upravljačku ploču ili ti Control panel) i stavite si pod Alati na Počeni u start (u dio metro sučelja). i uvijek je nadohvat ruke.
Moram priznati da sam na hrpu računala instalirao osmicu (drugima), editirao, prčkao i sl.. no nikad je nisam stavljao na svoj komp zbog te usrane ergonomije.. no ovo je definitivno bolje od sedmice. Marko ruši i stavljaj prvom prilikom (mislim, možeš i nadogradit no ja volim uvijek da je sve čisto kad ide novo)

Izašla je Enterprise verzija (bolja od Pro) i gore sam dao linkove torenta gdje sve možeš naći. No evo opet..
Windows 10 Enterprise
Aktivator(bez brige, ako vam javi nešto antivirusni, to je false positive virus (u biti je to riskware.tool.hk servis koji se koristi za generiranje servisa za prijavu, te ga imaju svi slični aktivatori kako bi mogli funkcionirat) najnoviji, samo stisnete aktivaciju i odaberete Windose ili Office, ja sam preko njega u naprednim postavkama instalirao AutoKMS (navika) no poedpostavljam da to radi automatski kad pokrenete aktivaciju.
Btw.. @pero big THX na tips&tricks!!
Moram priznati da sam na hrpu računala instalirao osmicu (drugima), editirao, prčkao i sl.. no nikad je nisam stavljao na svoj komp zbog te usrane ergonomije.. no ovo je definitivno bolje od sedmice. Marko ruši i stavljaj prvom prilikom (mislim, možeš i nadogradit no ja volim uvijek da je sve čisto kad ide novo)

Izašla je Enterprise verzija (bolja od Pro) i gore sam dao linkove torenta gdje sve možeš naći. No evo opet..
Windows 10 Enterprise
Aktivator(bez brige, ako vam javi nešto antivirusni, to je false positive virus (u biti je to riskware.tool.hk servis koji se koristi za generiranje servisa za prijavu, te ga imaju svi slični aktivatori kako bi mogli funkcionirat) najnoviji, samo stisnete aktivaciju i odaberete Windose ili Office, ja sam preko njega u naprednim postavkama instalirao AutoKMS (navika) no poedpostavljam da to radi automatski kad pokrenete aktivaciju.
Btw.. @pero big THX na tips&tricks!!

Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- karte_m0lim
- Karting
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: MSC
- Kontakt:
ima li desetk virtula xp opciju?
osmica je nije ima...
osmica je nije ima...
what a little star ...
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
Što će ti to za boga miloga, ako smijem pitat?
Naravno Microsoft više nema podršku za tim zastarjelim OS-om koji smo trebali reinstalirat svakih cca 6mj (uglavnom sve verzije do sedmice) ako želimo da nam računalo "diše" (toliko je bio dobar).
Da ti budem iskren.. uz minimalni angažman malo dijete ti može upasti na komp ako imaš taj OS. Stoga pazi koje radnje radiš dok si preko njega na netu, zaboravi bilo kakva plaćanja (kartično, pay-pal.. ili nekakve druge škakljive radnje).
Naravno uvijek ti je moguće napraviti virtualku i baciti OS na nju ako baš imaš potrebu.
Windows 10 ima svoju virtualku (virtualnu mašinu) stoga ne trebaš skidati sa neta VMware, zove se Hyper-V, te je moraš omogućiti na "Uključivanju i isključivanju značajki sustava Windows".
Imaš jedan od tutorijla:
How to add an XP Mode Virtual Machine to Windows 10 (or 8) using Hyper-V
Na svim modernijim OS-ovima trebalo bi ti sve raditi od programa u kompatibilnom modu.. stoga nema straja.
Naravno Microsoft više nema podršku za tim zastarjelim OS-om koji smo trebali reinstalirat svakih cca 6mj (uglavnom sve verzije do sedmice) ako želimo da nam računalo "diše" (toliko je bio dobar).

Naravno uvijek ti je moguće napraviti virtualku i baciti OS na nju ako baš imaš potrebu.
Windows 10 ima svoju virtualku (virtualnu mašinu) stoga ne trebaš skidati sa neta VMware, zove se Hyper-V, te je moraš omogućiti na "Uključivanju i isključivanju značajki sustava Windows".
Imaš jedan od tutorijla:
How to add an XP Mode Virtual Machine to Windows 10 (or 8) using Hyper-V
Na svim modernijim OS-ovima trebalo bi ti sve raditi od programa u kompatibilnom modu.. stoga nema straja.

- pero iz bukurešta
- Formula 1
Zbilja ne vidim potrebe da se ima XP. Druga stvar neke firme kojim se ne isplati ulaganje u novi OS/programe te radi podrške za starije uređaje...
XP je debela prošlost!
XP je debela prošlost!
- karte_m0lim
- Karting
- Kontakt:
Brate, ali ga nasraste...
Imam server, bazu i jos neka sranja koja su stari 10 tak godina.
...
Na njih mogu kacit samo 32 bitne klijente ...
Onda je virtual xp super stvar jer ti sve radi, ne treba se ubijat s raznoraznim permissionima...
Da, prelazimo na novu bazu , no to nije posao od 2 dana, u zavrsnoj fazi je nadogradnja vozila, ide onda baza pa back office..
Zato prije djetinjastih jasamfacaikoristinsamoinstvari , ohladite malo...
Imam server, bazu i jos neka sranja koja su stari 10 tak godina.
...
Na njih mogu kacit samo 32 bitne klijente ...
Onda je virtual xp super stvar jer ti sve radi, ne treba se ubijat s raznoraznim permissionima...
Da, prelazimo na novu bazu , no to nije posao od 2 dana, u zavrsnoj fazi je nadogradnja vozila, ide onda baza pa back office..
Zato prije djetinjastih jasamfacaikoristinsamoinstvari , ohladite malo...
what a little star ...
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
Eto dobio si odgovor (sa linkom tutorijala), i mislim da tebi nedostaje hlađenja..
Neki od nas su ti htjeli samo pomoći, ne povrijediti tvoj ego. Mi ne znamo što ti radiš i zbog čega ti treba, uostalom to sam te prvo pitao.. Logično je da se što prije makneš od tog usranog sustava, i da za korištenje istoga moraš imati itekakve razloge.
Ne moraš na prvu odma đonom, to nije lijepo.
Nitko nije rekao što ne stoji.
Neki od nas su ti htjeli samo pomoći, ne povrijediti tvoj ego. Mi ne znamo što ti radiš i zbog čega ti treba, uostalom to sam te prvo pitao.. Logično je da se što prije makneš od tog usranog sustava, i da za korištenje istoga moraš imati itekakve razloge.
Ne moraš na prvu odma đonom, to nije lijepo.
Nitko nije rekao što ne stoji.

- karte_m0lim
- Karting
- Kontakt:
Nije islo tebi..
Ocekivao sam da/ ne odgovor
Ocekivao sam da/ ne odgovor

what a little star ...
- karte_m0lim
- Karting
- Kontakt:
Sorry ekipa...
Koristim i 98 na dva stroja i BDEcable...
Nema svaka firma sluha i love za nove stvari...
Koristim i 98 na dva stroja i BDEcable...
Nema svaka firma sluha i love za nove stvari...
what a little star ...
- pero iz bukurešta
- Formula 1
Sve je instalirano i podešeno na novi SSD. Mislio sam klonirat OS sa HDDa na SSD no ipak sam napravio čistu instalaciju.
Mnogi programi automatski instalirani sa Ninite aplikacijom; definitivno preporuka!
Preko PowerShella uklonjen Microsoftov bloatware te odrađeno još promjena poput uklanjanja default slike sa login djela, isključivanja telemetrije itd.
Softver/aplikacije koje koristim:
Twitter App - za praćenje zanimljivih vijesti iz svijeta Formule 1, filma, gaminga, bicikliranja itd...
Deezer App - uz ovu aplikaciju nemam potrebe za kolekciju muzike na računalu...
Pushbullet - komunikacija i izmjena podataka između telefona i Windowsa...
Fee Studio - koristan multimedijalni paket...
Panda Security - testirajući sa preview verzijom zaključio sam da mi je Panda najbolja zaštita...
Fotor for Widnows - odlična mala aplikacija za obradu slika; ima i u App verziji no ova je puno bolja.
Libre Office - za moje potrebe sasvim dovoljan office paket...
OneNote - jako dugo koristim ovu aplikaciju te mi je sasvim zadovoljavajuća...
QTTabBar - dodavanje tabova u prozore...

Od ostalih aplikaciju tu su:
VLC player - default video player kojim sam zamjenio dosadašnji BS Player + VLC Remote
Notepad++ - za lakše editiranje raznih ini datoteka...
Paint.NET - bez njega nikako...
GIMP - uvijek zatreba za nešto...
FastStone - zamjena za defult Windows preglednik slika...
DaVinci Resolve - moćan, besplatni video editor...
Plus ostale stvari poput Nvidia inspektora, MSI afterburnera, utorrenta itd...
Od nove verzije Firefoxa, (40.0) Windows Search ide autmatski tražit rezultate na Google za razliku od default Bing pretraživača.
Za customizaciju taskbara korišten Metro UI icon set te npr VLC - MinimalX i Metro-Mini uTorrent Skin teme....

Mnogi programi automatski instalirani sa Ninite aplikacijom; definitivno preporuka!
Preko PowerShella uklonjen Microsoftov bloatware te odrađeno još promjena poput uklanjanja default slike sa login djela, isključivanja telemetrije itd.
Softver/aplikacije koje koristim:
Twitter App - za praćenje zanimljivih vijesti iz svijeta Formule 1, filma, gaminga, bicikliranja itd...
Deezer App - uz ovu aplikaciju nemam potrebe za kolekciju muzike na računalu...
Pushbullet - komunikacija i izmjena podataka između telefona i Windowsa...
Fee Studio - koristan multimedijalni paket...
Panda Security - testirajući sa preview verzijom zaključio sam da mi je Panda najbolja zaštita...
Fotor for Widnows - odlična mala aplikacija za obradu slika; ima i u App verziji no ova je puno bolja.
Libre Office - za moje potrebe sasvim dovoljan office paket...
OneNote - jako dugo koristim ovu aplikaciju te mi je sasvim zadovoljavajuća...
QTTabBar - dodavanje tabova u prozore...

Od ostalih aplikaciju tu su:
VLC player - default video player kojim sam zamjenio dosadašnji BS Player + VLC Remote
Notepad++ - za lakše editiranje raznih ini datoteka...
Paint.NET - bez njega nikako...
GIMP - uvijek zatreba za nešto...
FastStone - zamjena za defult Windows preglednik slika...
DaVinci Resolve - moćan, besplatni video editor...
Plus ostale stvari poput Nvidia inspektora, MSI afterburnera, utorrenta itd...
Od nove verzije Firefoxa, (40.0) Windows Search ide autmatski tražit rezultate na Google za razliku od default Bing pretraživača.
Za customizaciju taskbara korišten Metro UI icon set te npr VLC - MinimalX i Metro-Mini uTorrent Skin teme....

- vlado Verified
- Formula 1
Jucer je predstavljen Galaxy Note 5.
[ link do slike ]
[ link do slike ]
Samsung Galaxy Note 5 technical specifications
TYPE: Phablet
MODEL: Sorry, not yet available!
MANUFACTURER: Samsung
DIMENSIONS: 153.2 x 76.1 x 7.6 mm
WEIGHT: 171 g
BATTERY SIZE: 3000 mAh
SCREEN SIZE: 5.7 in
DISPLAY TECHNOLOGY: AMOLED
SCREEN: 2560 x 1440 pixels (515 ppi)
FRONT CAMERA: 5 megapixels
REAR CAMERA: 16 megapixels
FLASHLIGHT: LED
ANDROID VERSION: 5.1.1 - Lollipop
USER INTERFACE: TouchWiz
RAM: 4 GB
INTERNAL STORAGE: 32 GB
64 GB
REMOVABLE STORAGE: Not available
CHIPSET: Samsung Exynos 7420
NUMBER OF CORES: 8
MAX. CLOCK SPEED: 2.1 GHz
CONNECTIVITY: HSPA, LTE, NFC, Bluetooth
Kao i Galaxy S6 edge plus
[ link do slike ]
[ link do slike ]
Specifikacije kao i kod Note 5.
[ link do slike ]
[ link do slike ]
Samsung Galaxy Note 5 technical specifications
TYPE: Phablet
MODEL: Sorry, not yet available!
MANUFACTURER: Samsung
DIMENSIONS: 153.2 x 76.1 x 7.6 mm
WEIGHT: 171 g
BATTERY SIZE: 3000 mAh
SCREEN SIZE: 5.7 in
DISPLAY TECHNOLOGY: AMOLED
SCREEN: 2560 x 1440 pixels (515 ppi)
FRONT CAMERA: 5 megapixels
REAR CAMERA: 16 megapixels
FLASHLIGHT: LED
ANDROID VERSION: 5.1.1 - Lollipop
USER INTERFACE: TouchWiz
RAM: 4 GB
INTERNAL STORAGE: 32 GB
64 GB
REMOVABLE STORAGE: Not available
CHIPSET: Samsung Exynos 7420
NUMBER OF CORES: 8
MAX. CLOCK SPEED: 2.1 GHz
CONNECTIVITY: HSPA, LTE, NFC, Bluetooth
Kao i Galaxy S6 edge plus
[ link do slike ]
[ link do slike ]
Specifikacije kao i kod Note 5.
Zadnja izmjena: vlado Verified, dana/u 14.08.2015., 18:08, ukupno mijenjano 1 put.
No!
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Može ovako vlado?
Btw. ne sviđaju mi se jučer predstavljeni mobiteli, nula bodova za inovativnost.
Btw. ne sviđaju mi se jučer predstavljeni mobiteli, nula bodova za inovativnost.
- vlado Verified
- Formula 1
Hvala, Ex.
a bas sam tebe cekao za komentar u vezi note 5.
Nisam ni ja nesto odusevljen, izgleda da su isli na sigurno... Ili su bas mnogo ulozili u s seriju.
Meni ide najveci minus za bateriju. Tj. tek sada kada porucujem sebi novu, jer je ova ozbiljno popustila vidim koji je to problem. Mislim, problem je sto ne bih nosio na servis note 5 npr vec to sam uradio. A problem je i ako nosim i u servis. Moras paziti da je ovlasceni itd.
Ali sve u svemu mob je odlican, sa tim da sada edge plus je samo u minusu sa olovkom. Note serija nije nesto posebno, ne vise...

Nisam ni ja nesto odusevljen, izgleda da su isli na sigurno... Ili su bas mnogo ulozili u s seriju.
Meni ide najveci minus za bateriju. Tj. tek sada kada porucujem sebi novu, jer je ova ozbiljno popustila vidim koji je to problem. Mislim, problem je sto ne bih nosio na servis note 5 npr vec to sam uradio. A problem je i ako nosim i u servis. Moras paziti da je ovlasceni itd.
Ali sve u svemu mob je odlican, sa tim da sada edge plus je samo u minusu sa olovkom. Note serija nije nesto posebno, ne vise...
No!
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
A evo, ti koji sada imaš Note 4, nemaš niti trunke razloga za prelazak na Note 5. Dakako da je to odličan mobitel, ali za preći s četvorke, no way.
Uostalom, makli su utor za micro sd, što je prilično važna stvar. O smanjenju baterije ne bih trošio puno riječi, sem toga da S6 po tom pitanju nije nešto.
Uostalom, makli su utor za micro sd, što je prilično važna stvar. O smanjenju baterije ne bih trošio puno riječi, sem toga da S6 po tom pitanju nije nešto.
- vlado Verified
- Formula 1
Realno, nemam. Ne vidim ni jednu prednost. On je bolji u svakome smislu. Uz minuse kao sd slot i baterija, ali to zavisi od korianika. N5 je blaga evolucija, osim dizajna.
Da, smanjili su bateriju. Ali ne bi trebao biti problem zbog njihovog stedljivog procesora. Vidjet cemo u testovima...
Da, smanjili su bateriju. Ali ne bi trebao biti problem zbog njihovog stedljivog procesora. Vidjet cemo u testovima...
No!
- Ferrari1345
- Formula 1
- Navija za: Glasniju F1
Da recem i ja koju rijec. Uzasno slaba prezentacija, mobitele su medijima podjelili jos prije prezentacije. Jedino mi zanimljivo zvuce 4GB rama, dok za bateriju iman minus. Dizajn kolko vidim isti, ali ovaj put mi je materijal izrade puno bolji nego prije... S-Pen su ako sam dobro razumio, su bolje napravili; sad se navodno vadi preko nekog mehanizma neteba se više koristit prst ili nokat. A sto se tice baterije i Micro SD, vidim da Samsung nastavlja gurat politiku od Apple-a
Dosta rano i nepotrebno su izbacili ovaj model samo da konkuriraju Apple koji ce iste uredaje predstavit drugi tjedan....
Do sad su uvijek nesto predstavljali sa cime su bili ispred konkurencije, ovaj put ne vidim ništa ovdje, pa čak ni ako gledamo specifikacije. Šteta za USB-c ili nest drugo s cime mi bili ispred
No cudim ste da niste spomenuli da se Note 5 vrlo vjerovatno neće prodavat u Europi?! Zato je i predstavljen S6 edge koji je "rezerviran" za nas. Ovo su još špekulacije ali činjenica je da će kasnit i to debelo što se može vidit s obzirom da T-com bilježi rezervacije samo od S6 edge. Nigdje ni rijeci o Note seriji...
Dosta rano i nepotrebno su izbacili ovaj model samo da konkuriraju Apple koji ce iste uredaje predstavit drugi tjedan....
Do sad su uvijek nesto predstavljali sa cime su bili ispred konkurencije, ovaj put ne vidim ništa ovdje, pa čak ni ako gledamo specifikacije. Šteta za USB-c ili nest drugo s cime mi bili ispred
No cudim ste da niste spomenuli da se Note 5 vrlo vjerovatno neće prodavat u Europi?! Zato je i predstavljen S6 edge koji je "rezerviran" za nas. Ovo su još špekulacije ali činjenica je da će kasnit i to debelo što se može vidit s obzirom da T-com bilježi rezervacije samo od S6 edge. Nigdje ni rijeci o Note seriji...

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"