Alpine F1 Team

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

The Simpsons
Karting
Karting
S nama već: 9 god 8 mj
https://www.gpblog.com/en/news/103318/r ... -2022.html
Jel to znači da će svako malo eksplodirati?
Ne bi mi smetalo da bude nepouzdan i da mu rok trajanja bude 1 utrka ako bude snažan. Da se to riješiti.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kako drugacije opisati ovu situaciju nego li s onim poznatim “srce kaze da, mozak kaze ne”. Jesam li naivcina sto i dalje kao mali klinac nadam se cudima preko noci i Alonsa kao prvaka, mozda, no sto i drugo ostaje. Ako ne sada, cini se onda nikada. Jedni kazu “El plan”, drugi kazu borbu za naslov ocekuju 2025. kada nam opet slijedi cudnovata promjena. Iza svih tih nada i nagadanja dogada se totalni remont u timu za koji je izrazito tesko reci je li pozitivan ili ne. Legendu sporta navodno istjerali van, drugi pak pokazuje srednjak na grupnoj slici, treci odlazi iz tima, a cetvrtog se povezuje da dolazi s ogromnim sponzorom, ni manje ni vise, nego iz Aston Martina. I taj zadnji tracak nade koji imam je upravo temeljen na mnogobrojnim testiranjima u predsezoni 2021. kada se vec nagadalo da Alpine sprema bolid za 2022. Mnogi kazu da je motor bio vjerojatno najveca mana bolida zbog manjka snage u odnosu na konkurente, no niti sasija i aerodinamicki dio bolida nije funkcionirao na razini najboljih. Za neke od nas je ovo zadnja nada, zadnja prilika da dozivimo nesto sto cekamo vec debelo vise od desetljeca. Hocemo li docekati ili ce ovo biti jos samo jedna repriza 2017. (“Mclarenov paket” promjene i skidanje Mercedesa s trona… :bonk: ) samo ce vrijeme pokazati. Jos mjesec dana i pocinje, sto se kaze, zadnji ples!

The Simpsons
Karting
Karting
A ne mora biti zadnji ples. Možda Alonsu padne na pamet da pokuša osvojiti naslov i sa 45 godina? Samo neka vozi (ne bickl :mrgreen:) kao do sada i sve je moguće. Ako Alpine pokaže potencijal ostaće Alonso još koju godinu. Tip je uporan ko mazga a vozio je na 19 inčnim gumam i mislim da mu to može donjeti neku prednost ali strpimo se još malo. Kada se sjetim iznenađenja Brawn GP!
Renault je prvi od svih momčadi krenuo u razvoj bolida za ovu godinu tako da ja vjerujem da ima tu nešto.

The Simpsons
Karting
Karting
Something's coming... We're edging closer to the new era of #Alpine innovation.
Samo da ta "inovacija" bude legalna?
Renault je pokazao da zna napraviti vrhunski f1 motor i nadam se da je ovo na tom tragu?

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
https://twitter.com/AlpineF1Team/status/1489237676398202884

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
https://twitter.com/AlpineF1Team/status/1492077329329397773

Alonso king
GP3
GP3
Nesto me, nakon potpisivanja ugovora s BWT-om, hvata lagani strah da bi bolid mogao dozivjeti sudbinu Mclarena 2017. Sjecam se kako smo bas ovdje na portalu komentirali kako se taj bolid samom liverejom prikazao kao tim sa zacelja (povratak u narancasto i prva sezona bez Ron Dennisa). Kombinacija ruzicaste i plave ne mora biti losa, no nikako mi ne lezi za sport poput Formule 1 (osobno vise volim “predatore” od bolida poput Mclarena 2005., Ferrari crvene s pocetaka 2000-ih itd.). Vjerujem da ako je umjetnicka ekipa odradila dobar posao, da ce bolid izgledat futuristicki i neobicno u odnosu na ostatak grida. Na kraju krajeva tako je izgled i nebitan. Molimo se cudu i da ce kombinacija ruzicaste i plave postati sinonim za pobjede kao sto je to postala zuto-plava prije sada vec 17 godina.

Alpine
Karting
Karting
S nama već: 6 god 5 mj
Navija za: Alpine F1 Team
Mislim da bude dobro izgledao, budu to dobro odradili, a Alpine racing blue bude tu i dalje, to je uostalom njihova boja.
Što se osvajanja prvenstva tiče ove godine, ne znam, ima timova koji su proteklih 10 godina stvorili pobjedničku infrastukturu, da li se to može nadoknaditi u godinu dana....ne znam...

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 5 mj
Navija za: Honda
Prica se da je novi Renault motor nepouzdan i da nema bas dovoljno snage radi E10 goriva!
Engine mode 11!
Position 5!

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Kico je napisao/la: 16.02.2022., 19:23 Prica se da je novi Renault motor nepouzdan i da nema bas dovoljno snage radi E10 goriva!
Bogami, ista vijest svake godine za Renault hahah
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Alonso king
GP3
GP3
Nista neocekivano za njih. Stovise, prije da ce i ova sezona biti “flop” nego li da ce preko noci stici na vrh. Bile su promjene 2017., potom mini promjene 2019. i 2021. te su svaki puta bili ispod ocekivanja navijaca. Problemi su bili u svakome segmentu bolida jer se niti jednim nisu mogli pohvaliti kao potencijalno najboljim (osim Alonsa kao vozaca :lolz: salim se). Povratkom Alonsa u tim i osmisljavanjem tzv. “El plana” napravili su marketinsku senzaciju gdje veliki dio fan baze (pogotovo novih pratitelja) vjeruje u uspjeh preko noci i ocekuje od Alpinea ono sto se ocekivalo i od Mclaren Honde jos u 2015. Na stranu svi moji, a vjerujem i vasi, snovi o ostvarenju “El plana” i pobjeda u nadolazecoj sezoni, ali Alpine nema niti jednu predispoziciju za ispuniti ta ocekivanja osim solidne vozacke postave i cinjenice da su jedna od 4 tvornicke momcadi na gridu. Pred njima je kompletan set novih pravila, nova pogonska jedinica koja nije testirana, u manjoj mjeri testiranje 18-incne gume i E10 gorivo. Ne kazem da nece biti moguce iznenaditi cjelokupni F1 svijet inovacijama, ali sve bi ovo mogao biti samo recept za blagu katastrofu i pokazatelj koliki ih posao samo ceka da bi dosli do vrha.

The Simpsons
Karting
Karting
Alpine bolid neće uopće imati side podse i imaće oogrooomnu glavu. 😉

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 5 mj
Navija za: Honda
Mislim motor im je prosle godine bio dobar jako, tesko je testirati novu PU i novi koncept iste, samo s tvornicom momcad, pitaj Hondu, nadam se da su ovo samo neki losi tracevi!
Engine mode 11!
Position 5!

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
sve u svemu prokletstvo Alonsa se vjerojatno nastavlja.
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Kažu da bi ovakve mogle biti boje:
slika

The Simpsons
Karting
Karting
Kico je napisao/la: 16.02.2022., 20:35 Mislim motor im je prosle godine bio dobar jako, tesko je testirati novu PU i novi koncept iste, samo s tvornicom momcad, pitaj Hondu, nadam se da su ovo samo neki losi tracevi!
Sve je krenulo twittom nekog lika za kojeg neki kažu da i nije baš pouzdan izvor ali Prost je spominjao to kada su mu se zahvalili.
Marcin Budkowski je također dobio zahvalnicu a prije njega otišao je Remi Taffin odgovoran za razvoj PU. Hoće li El Plan postati El Tragedia vrlo brzo ćemo saznati.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Od istog lika.

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
Kažu na F1Tehnical da je lik najobičniji troll, čak je @Scarbsa da je on rekao isto, na što mu je ovaj odgovorio: "Not really."
Kad mu se pogledaju ostali postovi, liče na naše postove ovdje nakon Mercedesovih pobjeda. :rofl:
You should never underestimate the predictability of stupidity

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ima glasina da će Alpine pripustiti Barcelonu,a možda i Bahrein zbog promjene dizajna bolida. Prvi dizajn nije prolazio crash testove.

To su glasine, ali gdje ima dima...
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡