VN ITALIJE (4. - 6. rujna 2015.)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Kush
GP3
GP3
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
Q3 - :cool:

bitno: kimi u formi, seb starta sa bolje strane piste, na dugom st. pravcu.. :)
ergo - tko god bolje povuče (od crvenih), drugi je tu da mu čuva leđa od NR i ostalih "mercedesa", te se mogu koncentrirati na taktiku i probat pritisnit LH od početka, što je krucijalno ako zblajhani nebude imao nikakvih problema sa autom, u svakom slučaju osim PP, ovoj je nejbolji mogući razvoj Q za domaći tim, i nada da bismo mogli gledati jednu epsku trku na ovoj legendarnoj stazi..
i da ne govorim da bi eventualna pobjeda ovdje značila "Tifosi naciji" kao 3 pobjede i osigurala mir za razvoj auta na godinu, mislim da bi odmah prebacili još trećinu resursa na to, a samo trećinu ostavili za ovu sezonu, uh!

svašta sam iznio i svašta je moguće, neka bar se bar ponešto ostvari - super, a to je već moguće, tj u dosegu realnosti, za najbolji ishod će ipak trebati bar malo faktora sreće, ali i to malo bi moglo biti dosta (jedna greška u pitu, ili loš start pa nadobudnost ovih iza prve trojice) - ništa od toga nije previše nevjerojatno, pogotovo ako uračunamo i zakon velikih brojeva, jer za F1 ovo jesu veliki brojevi u trenutnoj stat. LH.. :prcnjau:

Tko će dočekat trku sutra? <3
:jupije: Ferrari!

josip123
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Ovako će izgledati startni poredatk sutra....
:thumbs:

Startni poredak:

1 Lewis Hamilton Mercedes 1m23.397s
2 Kimi Raikkonen Ferrari 0.234s
3 Sebastian Vettel Ferrari 0.288s
4 Nico Rosberg Mercedes 0.306s
5 Felipe Massa Williams/Mercedes 0.543s
6 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 0.730s
7 Sergio Perez Force India/Mercedes 1.229s
8 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1.657s
9 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1.920s
10 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 2.817s
11 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1.128s
12 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1.501s
13 Will Stevens Manor/Ferrari 4.334s
14 Roberto Merhi Manor/Ferrari 4.515s
15 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 2.221s
16 Daniil Kvjat Red Bull/Renault 2.399s
17 Jenson Button McLaren/Honda 2.661s
18 Fernando Alonso McLaren/Honda 2.757s
19 Max Verstappen Toro Rosso/Renault –
20 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault –
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Luka
Karting
Karting
Navija za: Nico Rosberg
Massa opet ispred Bottasa.. very nice, old man :D
"No matter how good a driver you are, you have to have the right car and the right team behind you in order to succeed."

Kush
GP3
GP3
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
josip123 je napisao/la:Ovako će izgledati startni poredatk sutra....
:thumbs:

Startni poredak:

1 Lewis Hamilton Mercedes 1m23.397s
2 Kimi Raikkonen Ferrari 0.234s
3 Sebastian Vettel Ferrari 0.288s
4 Nico Rosberg Mercedes 0.306s
5 Felipe Massa Williams/Mercedes 0.543s
6 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 0.730s
7 Sergio Perez Force India/Mercedes 1.229s
8 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1.657s
9 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1.920s
10 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 2.817s
11 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1.128s
12 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1.501s
13 Will Stevens Manor/Ferrari 4.334s
14 Roberto Merhi Manor/Ferrari 4.515s
15 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 2.221s
16 Daniil Kvjat Red Bull/Renault 2.399s
17 Jenson Button McLaren/Honda 2.661s
18 Fernando Alonso McLaren/Honda 2.757s
19 Max Verstappen Toro Rosso/Renault –
20 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault –
He,he - ako mi je sječanje donekle dobro - ovo je najbolja startna pozicija za Man-M. u povijesti (ne mislim na Q već gr. pos. jasno) :zubo:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Kao prvo, čestitam Kimijevim navijačima, napokon je Kimi pokazao pravi potencijal, samo se nadam da će to biti konstantnije kako budu prolazile utrke! :thumbs:

Na startu bi se svašta moglo izdešavat, ja se samo bojim da Vettel ne izgubi glavu u borbi sa Kimijem. Nadam se da Mercedesi i dalje lošije startaju, u tom slučaju bi utrka mogla biti zanimljiva.

Jesu li to Mercovi spiskali svih sedam preostalih tokena za razliku dva potrošena od strane Ferrarija?
Ako je tako onda smo na konju.. ostaju nam tri tokena za činit razliku. Čini mi se da su u Ferrariju napravili izvrstan posao.
Baš me zanima kako će se rasplest na kraju sezone i tko će bolje raspolagat sa novom vrećom tokena za sljedeću sezonu.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
5 tokena je SF ostalo onda?
Imali su 7?
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Da Hattrick, i ja se malo pribojavam toga, nadam se samo da neće doći do kontakta između njih dvojice, na startu pogotovo, koji će narušiti idilu za koju smatram da postoji u njihovom odnosu, kao što sam već rekao u drugoj temi.

Zanimljivo je jos i to sto je danasnje Kimijevo vrijeme u kvalifikacijama za 2,033sec bolje od prošlogodišnjeg Alonsovog vremena, vidljiv napredak Ferrarija kroz godinu dana. I poslije ovoga opet Araine najave padaju u vodu da je Honda na nivou Ferrarijeva motora, prošlogodišnjeg dakako :rofl:

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Ma znaju dečki kaj rade, jako poštuju jedan drugoga i sumnjam da bi napravili bilo kakvu štetu na račun ekipe, bude to dobro. :thumbs:

:rofl: :rofl: :rofl: https://twitter.com/F1icom/status/640152976150130689
Zadnja izmjena: Brumica, dana/u 05.09.2015., 16:23, ukupno mijenjano 1 put.
They see me strollin', they hatin' :cool:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ferrari do Monze 7 tokena. Iskorištena 3, ostala 4. Matematika jel!?!?!? :mrgreen:
Strašno sam zadovoljan kako su momci odvozili kvale. Možda mi se na kraju ona želja koju sam napisao u Ferrari temi sutra i ostvari.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Vidim da mnogi priželjkuju kvarove na Lujinom motoru, izgleda bi i Blaž to volio, rekao je da nije stavio Luju u top 10 na Predictoru (čime me podsjetio da opet nisam odigrao) :zubo:

Drago mi je zbog Kimija, ne samo da je pobijedio kolegu, nego će još i startati iz prvog reda prvi put od 2013. Nadam se da će imati dobar start te da će biti u stanju napraviti dobar rezultat pred Tifosima :)

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ferrari je napisao/la:5 tokena je SF ostalo onda?
Imali su 7?
Koliko sam zagrebao po medijima, izgleda da su Mercedesi potrošili sve tokene (koliko god da ih je bilo, meni se čini 7), dok je Ferrari imao na raspolaganju čak 10 tokena (ako je za vjerovat medijima jer neki drugi izvori govore da ih je ostalo 7), te su potrošili samo 3 (a ne dva). Sa tom nadogradnjom koja je ponovo uložena na ICE (mašinu) dobivaju 15-20 konja. Ferrarijev agregat je svaki tjedan na dinamičkom stolu u AVL-u u Grazu i na dva dinamička stola u Maranellu (govorimo o onim novim naprednim dyno stolovima kupljenih od AVLa). (#Gazzeta)

Mercedes je sve svoje tokene potrošio kako bi mašinu prilagodili novim formulama Petronasovih lubrikanata i gorivu koje će tek doći sljedeće godine. Na taj način će testirati nove Petronasove proizvode.. znači ulaganje u budućnost, manje u sadašnjost. Stoga bi Mercedes napravio sa tom velikom nadogradnjom kojih 20 konja (za sada).

Mercedes uses all engine tokens for Italian GP

..naravno jš nema službenih izjava jer se takve stvari uglavnom skrivaju koliko je god moguće, pa novinari to izvlače "tajnim" putevima.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Lewis Hamilton and Mercedes face unexpected threat from Ferrari at Monza

"Lewis Hamilton has admitted he faces an unexpected threat from Ferrari in Sunday's Italian GP despite claiming pole position at Monza."

Luka
Karting
Karting
Navija za: Nico Rosberg
hattrick je napisao/la:
Ferrari je napisao/la:5 tokena je SF ostalo onda?
Imali su 7?
Koliko sam zagrebao po medijima, izgleda da su Mercedesi potrošili sve tokene (koliko god da ih je bilo, meni se čini 7), dok je Ferrari imao na raspolaganju čak 10 tokena (ako je za vjerovat medijima jer neki drugi izvori govore da ih je ostalo 7), te su potrošili samo 3 (a ne dva). Sa tom nadogradnjom koja je ponovo uložena na ICE (mašinu) dobivaju 15-20 konja. Ferrarijev agregat je svaki tjedan na dinamičkom stolu u AVL-u u Grazu i na dva dinamička stola u Maranellu (govorimo o onim novim naprednim dyno stolovima kupljenih od AVLa). (#Gazzeta)

Mercedes je sve svoje tokene potrošio kako bi mašinu prilagodili novim formulama Petronasovih lubrikanata i gorivu koje će tek doći sljedeće godine. Na taj način će testirati nove Petronasove proizvode.. znači ulaganje u budućnost, manje u sadašnjost. Stoga bi Mercedes napravio sa tom velikom nadogradnjom kojih 20 konja (za sada).

Mercedes uses all engine tokens for Italian GP

..naravno jš nema službenih izjava jer se takve stvari uglavnom skrivaju koliko je god moguće, pa novinari to izvlače "tajnim" putevima.
Pa Mercedes je u 2013 debelo razvijao bolid i tehnologiju za 2014.. naravno da si sad to mogu priuštiti, tokeni im do kraja sezone više nisu potrebni, jer će zasigurno biti konstruktorski prvaci.. i nekako je realno i za očekivati da se već pripremaju za predstojeću sezonu. Samo iskreno, bilo bi zanimljivo da Ferrari iskoristi tu prednost tokena... mislim da ćemo morat čekat 2017 da se prekine dominacija Mercedesa i ukinu blesava pravila.
"No matter how good a driver you are, you have to have the right car and the right team behind you in order to succeed."

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Uf uf, zamislite samo sutra postolje, dva Ferrarija i Massa. Uz malo sreće, ludila, sve je moguće. :D

<3
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Aj-ASyNFF2Y[/youtube]
Obrigado Felipe

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Razgolićeni Toro Rosso :P

[ link do slike ]
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

mika
Formula 4
Formula 4
Navija za: Renault, Hass
Ajmo Vettel i Kimi, sutra gas do prednjeg štosdenfera pa ako izdrži-izdrži.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Frantic je napisao/la:Razgolićeni Toro Rosso :P

[ link do slike ]
odlično!
izgleda mi ko terminator, ili nešto iz mad max... verstappena. :)
mislim da su konkurenti sa velikim zanimanjem pogledali ovu fotografiju.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Obrigado Felipe

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Zanimljive kvalifikacije, pogotovo po pitanju novog motora kod Mercedesa i Ferrarija. Nisam siguran kuda ovo vodi, ali evo par činjenica - Hamilton ima novi motor, a Rosberg se vratio na stari. Nadalje, Rosberg ima staro gorivo, Hamilton novo. Još, Rosberg ima ogromnu kilometražu na ovom motoru i sigurno nije u naponu snage kao ovaj brand new proizvod kod Hamiltona. I unatoč svemu tome - razmak između dvojca je 3 desetinke. Može li itko objasnit što bi to točno moglo značit? Za očekivat je bilo da će Hamilton pomest svu konkurenciju, uključujući i Rosberga, tim više što smo na Monzi gdje bi se njihova prednost morala puno više vidjet. Kad ono - neizvjesne kvalifikacije. :?

Ferrari je radio tiho i nisu puno najavljivali i očigledno je to bolja taktika nego da se tresu brda pa rodi miš.

Što se tiče utrke, nekako mi je osjećaj da neće biti procesija, barem netko s vrha bi mogao odustati ili će doći do neke makljaže u prvom zavoju. :mrgreen:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡