Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
'Ferrarijev narodni preporod' u Maranellu (Gestione Sportiva)
slika

Vettel na 'tečnom' talijanskom:
“It was a very emotional moment,” he said. “I have won many races, but the first one with Ferrari is very, very special. On Sunday night I wanted to celebrate with the mechanics and I said to them, ‘thanks a lot, but I want to be one of you, no more no less. I am part of the team and, even if out on track, I’m alone, I know that really I never am, because I am always with you. I want to thank you for giving me a nice car and I think, in fact I know, that we will experience many more great moments together.’”
Izvor

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rM3cyG0mMgA[/youtube]
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Marc Gené, Ferrarijev razvojni vozač kaže ovo za Vettela nakon što ga je upoznao u ovom kratkom roku:
"Vettel? It was his dream driving for Ferrari. I have worked with many world champions, but I'm fascinated to hear him during the briefing. He is a driver extremely smart and very humble, who helps even the mechanics to pack the boxes Sebastian, has a big attention for details. He has a working method that only a few have."

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
slika

Vidite li sličnost? HINT: kaciga

Vidi se tko je kome uzor i idol.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Navodno je to službena kaciga njemačke karting reprezentacije, kako Vettel kaže, no nisam baš mogao nigdje naći kako bi to potvrdio.. čak i rana Šumijeva kaciga sa početka karijere u Ferrariju ima ukomponiranu njemačku zastavu, iako malo različit dizajn od sadašnje Vettelove:

[ link do slike ]

Evo i odgovora.. samo malo premotaj na 3:10min:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=T8G2ADPZGTo[/youtube]

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
Ma dobro, meni je to u svakom slučaju lijepo i zanimljivo.
Nekako bih htio da je odlučio poistovjetiti se sa Schumacherom. Bilo bi nam svima drago :thumbs:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
[ link do slike ]

slika
https://twitter.com/sebvettelnews/status/582790923123179520 David Coulthard:
Sebastian Vettel proved all the doubters wrong on Sunday and I could not be any happier for this fantastic racing driver

I felt strangely moved seeing a Ferrari and Vettel up there on the podium. It is not that I was reminiscing of Michael as such, because I am great believer that you have your time in F1.
But on this day in history it was a resounding victory for Ferrari, a great team have gone through hard times, and for Seb, who proved to all the doubters that when on form he is a fantastic racing driver.

I have known Seb a long time. When I finished my career at Red Bull, he was incredibly respectful of the fact I was the older driver and won grand prix. He has always treated me that way, from when he was at Toro Rosso, a one-time champion, a four-time champion, when he was going through his difficult period, or now at Ferrari.
After his many hours of press duties, we spoke to Seb on the BBC. He was looking at me and talking to me in the way he always has done.
He gives his time, and really shared what it felt like to win for Ferrari. He’s a communicator.
You can bet that had it been Kimi Raikkonen up there, he would enjoy the victory but you would get some fairly short answers to questions after. Seb was engaging, even though he probably wanted to run off and celebrate with the team.

Ferrari’s resurgence was a big reminder of how quickly things can turn around. Melbourne had people fearing a Mercedes whitewash all season, but this showed that dominance never lasts.
Before the Australian Grand Prix, Maurizio Arrivabene, Ferrari’s team principal, set a target of winning two races, which seemed quite bold at the time. But here they won fair and square.

Ferrari have shown it can be done. It is good to see the team and Seb back at the front.
..i još puno toga na linku (..malo je oprao Nicu Rosberga ;) )

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Ne vidim nista lose sto se kopira Michael, mislim svaka cast Vettelu koji ima 4 titule i opet tako strasno repsektira Michaela! Neki bi se tako uobrazili i stvarali standarde u timu..

Vettel je strasno ocaran Michael erom, strasno je inspirisan, sto je opet itekako vazno za jednu ekipu da imaju vozaca koji je nevjerovatno motiviran da napravi ono sto je i Michael. Ali eto samo je stvar sto je Vettel po karakteru malo djetinjast, previse neozbiljan za Ferrari, pa je na neki nacin i cudan, neuklapan, ali i Ferrari nije vise onako upecen, dosta su nasmijani i opusteni, sve u svemu jako odlicna atmosfera.

Sto se mene tice da nosi crvenu kacigu meni bi bilo super, jer se tako daje pocast jednom od najboljnih vozaca svih vremena i koji je na zalost u teskoj situaciji, a pozitivne vibracije znaju da lijece ljude.

I nesto razmisljam, ova danasnja garnitura ljudi u Ferrariju vise respektuju Michaela, odnosno vise ga spominju od prijasnje, sto se meni nikako nije svidjalo.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Nevjerojatno kolike emocije izviru iz tog čovjeka. Pozdravio je kćerkicu na njemačkom <3 :jupije:
They see me strollin', they hatin' :cool:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Slavenowsky je napisao/la:Ne vidim nista lose sto se kopira Michael, mislim svaka cast Vettelu koji ima 4 titule i opet tako strasno repsektira Michaela! Neki bi se tako uobrazili i stvarali standarde u timu..

Vettel je strasno ocaran Michael erom, strasno je inspirisan, sto je opet itekako vazno za jednu ekipu da imaju vozaca koji je nevjerovatno motiviran da napravi ono sto je i Michael. Ali eto samo je stvar sto je Vettel po karakteru malo djetinjast, previse neozbiljan za Ferrari, pa je na neki nacin i cudan, neuklapan, ali i Ferrari nije vise onako upecen, dosta su nasmijani i opusteni, sve u svemu jako odlicna atmosfera.

Sto se mene tice da nosi crvenu kacigu meni bi bilo super, jer se tako daje pocast jednom od najboljnih vozaca svih vremena i koji je na zalost u teskoj situaciji, a pozitivne vibracije znaju da lijece ljude.

I nesto razmisljam, ova danasnja garnitura ljudi u Ferrariju vise respektuju Michaela, odnosno vise ga spominju od prijasnje, sto se meni nikako nije svidjalo.
Pa ne znam baš koliko se to ne uklapa.. taj tim vapi za opuštenijom atmosferom i zdravijom radnom atmosferom bez međusobnih političkih napetosti što je sve ove godine ovaj tim vuklo za vrat prema ponoru. Vettel, a koliko vidim i Mauricio, došli su im kao budali šamar. Likovi koji znaju povezati tim svojom pozitivom, toplinom i izuzetnom sposobnošću timske motivacije.. sa velikom dozom prizemnosti. To je ono što je Ferrariju najviše falilo da ne bude više nalik jednom "preozbiljnom crvenom senatoriju". Zbog toga mislim da Vettel ima tu osobnost više nego Šumi.. i po tome bi mogao biti još veća veličina i dodatni vjetar u leđa tom crvenom timu.

Osobno nikad mi senije sviđao Šumijev "pshiloški" način.. osim što sam mu skidao kapu na tom njemačkom perfekcionizmu i sveprisutnošću (uz vrhunsku vožnju), tj. karakteristike koje Vettel dijeli sa njim. Stoga razumijem Vettelovu želju da se poistovjeti sa svojim sunarodnjakom i vozačkim idolom, no također navijam za ono što će Ferrari uživati RB-ovo zajedništvo koje su imali u Vettelovoj eri.. a to je prizemnost i dječačku toplinu u timu na njegov način. Samo pogledaj na bilo kojoj slici ta raznježena lica kad gledaju u njega u Maranellu.. također ista ta lica si mogao vidjeti u Miltonu. To je ta prava "obiteljska" karika koja je falila Ferrariju , a toliko se njom dičila (rječju) do sada.. no realnost je uvijek nekako bila nešto drukčija, ne da to oni nisu htjeli, no jednostavno nisu imali dovoljno dobro vezivo.. narušeno raznim ego-tripovima raznih vršnika ekipe.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Nisi me shvatio kolega, govorim o njegovoj pojavi u Ferrari-ju, koja je na neki nacin totalno drugacija. Zbog toga se cini kao "neuklapan". Bas kako sam naveo zbog nekog tog Ferrarijevog pedantnog karaktera. Vidjeti malo neozbiljni Ferrari je cudno, ali na neki nacin ugodno! U biti pisemo iste stvari, ja sam pristalica te opustenije atmosfere, tog nekog savrsenog tajminga za profesionalnost i zabavu. Vettel je unjeo dosta svijezine, neke pozitive koja zraci, koja budi ona stara sjecanja, bas kod Arrivabenea koji je Schumostalgicar,
a i nas Ferrarijevaca :) ;)

Sve u svemu, Vettel je dibar boost za Ferrari, a to se vidi i osjeti.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Za one koji još sumnjaju u Vettelovu vrijednost tehničkim inžinjerima:

Horner once explained:
"After only three months at Red Bull, Vettel forced us to completely redo the braking system and its ventilation."
..i to kao rooky.

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
I sad kad je Vettel otišao, RB je mijenjao te kočnice za on koje (kao što smo vidjeli u Maleziji) ne vrijede pišljivu bobu :mrgreen:
They see me strollin', they hatin' :cool:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ne kužim zašto su mijenjali!?!

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Mjenjali su ih još prošle sezone, Vettel im je ukazivao kako je bolid zbog njih totalno nepredvidiv.. moje mišljenje: tim otišao u bananu kad su skužili da je Vettel u nekakvim pregovorima sa Ferrarijem, zajedno sa prvim dojmovima na novu Renoltovu mašinu (tj. razliku koju imaju naspram Mercedesovog agregata). Tîm mi je izgledao totalno dezorjentirano, a Vettel skroz odsutan. Tek nakon što je vjerovatno Vettel već dogovorio prelazak u Ferrari (oko polovice sezone), on se malo trgnuo i počeo nešto svjesnije i više surađivati sa inžinjerima, te su kolko tolko performanse u njegovom boksu išle na bolje. Sam Horner je potvrdio tu Vettelovu odsutnost u prvoj polovici sezone.. i po meni jedna količina inžinjera koji su vrlo vjerovatno paralelno sa tom prošlogodišnjom situacijom bio također u predugovornoj fazi sa Ferrarijem.. bili bez nekakve motivacije za tu sezonu. Drugim riječima totalni kuršlus koji se kako vidimo ovu sezonu samo produbio.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Iceman je napisao/la:Ne kužim zašto su mijenjali!?!
http://www.racecar-engineering.com/tech ... e-systems/

..jedan zanimljivi link gdje se vidi kako su timovi uglavnom improvizirali sa različitim komponentama kočnica.. jer je taj sistem BBW sa kojim se Vettel u RB-u dosta mučio, bio totalno neistražen. Kako Ferrari kaže, oni su puno uložili kako bi dobro uštimali taj BBW sistem, te je samim time Vettel dobio dobar osjećaj za bolid i puno više prostora za namještanje setupa. A Vettel se na to nadovezao kako se sada može slobodno igrati sa namještanjem setupa, te iskoristiti maksimalne performanse bolida ovisno o stazi za koju je setup prilagođen. Naravno to mu nije bio slučaj u prošlogodišnjem RB-u te jednostavno nije mogao dostaviti maksimalne performanse bolida i prilagodit svoju umješnost vožnje (nepridvidiv bolid u njegovim rukama jer ima specifičan način vožnje gdje mu treba pri kočenju precizan prednji kraj, a to sa tim sistemom nije dobio).. što je naravno izazvalo veliki smiley na Riccijevom licu... kao i kod naivnih Vettelovih hejtera koji i dan danas misle kako ga je Ricci oprao zbog toga što je klasa iznad.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
:thumbs:
Ja sam mislio da su oni promjenili kočnice ove sezone tj. za ovu sezonu.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
[ link do slike ]

Koliko je meni poznato te problematične kočnice (pakne) na RB-u se vuku kroz veći dio prošle sezone. Barem su tako rekli tokom prijenosa na Sky-u, te im je Vettel posebno skretao pađnju da su totalno nepridvidive, posebno u drugom dijelu sezone.

Evo par značajnih rečenica iz Helmutovih usta:

"Our car just did not fit to Sebastian in the previous year, because this he could not play does his little tricks. In this Ferrari stronger advantage is its special skill comes back. He has never forgotten how to drive. This proves his performance in this year."

Sebastian Vettel and his Ferrari named "Eva" have been the perfect couple. One reason is that Vettel's special style of driving SF15-T can implement again. The front axle was changed so that the front, unlike the previous year, precisely steers. Also the electronic braking system (BBW) has been improved. Thus, the Heppenheimer, the one of his specialty when braking , again it's time to finally play with the left pedal.

Lady
GP3
GP3
Čekaj hatt, zar nisu oni (Red Bull) promjenili dobavljača tek ove godine?

Znam da je lani Vettel imao problema sa kočnicama, odnosno, nikako se nije mogao naviknut na njih, ali mi nije poznato da su mjenjali dobavljača tokom prošle sezone?!
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
NIsam siguran.. no evo kako kažu na svojoj službenoj u pitanju je Brembo. Koliko sam skužio da i sam dobavljač ima varijacije u materijalima (prošli link).. stoga čak ne moraš promjenuti dobavljača da ne zafrkneš samog vozača u odabiru komponente kočnica. Možda.. dukčija komponenta, potrebna drukčiji sistem hlađenja da bi se održao optimalni režim rada kočnica i možda drukčiji stil vožnje... da negovorim komplikacije po BBW. svega pomalo, pa ti budi pametan.

RB9:
BRAKES
BREMBO CALLIPERS. CARBON DISCS AND PADS

RB10:
BRAKES:
BREMBO CALIPERS. FRICTION MATERIAL; CARBON/CARBON COMPOSITES DISCS AND PADS

..isčupano sa službene stranice.

RB11:
BRAKES:
BREMBO CALIPERS

Uglavnom ti se vrti oko više stvari.. možda bi to bolje objasnio ovaj video:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=s3r76etMUVA[/youtube]

Recimo Hamilton voli one "tvrđe" koje reagiraju agresivnije jer mu više paše uz stil vožnje, no mislim da je od njih Mercedes morao odustati zbog toga što se prebrzo griju i mjenjaju ponašanje i na kraju eksplodiraju (ili se varam, možda je to bio mekani Brembo), mislim da mu se upravo to desilo na jednoj utrci da mu se razletio disk zbog prevelike temperature.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VoPBSQFWXHU[/youtube]

Jednom prilikom je DC izjavio, kad vidite crni dim iz kočnica znate samo jedno.. da neće izdržati do kraja.. crni dim na karbonsim diskovima znači da se taljenjem, tj. visokim temperatirama promjenio kemiski sastav i od tada kočnice samo još rapidnije propadaju i sve više su nepouzdanije, morate više stiskati i na kraju vam se razlete. Stoga kad vidiš nekog da mu se dimi iz kočnice.. možeš odmah predpostaviti da je u teškoj banani kao što je to bio RB na prošloj utrci.

Evo sada primjer Hamiltona koji zna poslovično imati problema sa kočenicama upravo zbog svog stila..

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=W3kDcg00f-Y[/youtube]

..malo sam otišao od teme, sory ekipa.

Jedno je sada najbitnije.. Vettel više NEMA problema ni sa kočnicama niti sa BBW, te mu je napokon, za njega od krucijalne važnosti, bolid precizan na prednjem kraju i lagan za namještanje setupa.. kako je rekao "sada se mogu igrati sa postavkama setupa".. i nekako mislim da je on tu taj "mastermind" nasprem drugih vozača.. kako kaže Lauda, gledamo još jedan "Vettel efekt" koji će podariti ovoj sada izvrsnoj ekipi još koji naslov. Simbioza je rođena.. i iz svega toga će imati svi koristi.. i Kimi i Vettel i Ferrari.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡