VN Azerbejdžana (Baku Street Circuit) 26.-28. travnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Prvi zavoj

2018- Udes Maxa Verstappena i Daniela Ricciarda

slika

Drugi zavoj

2017- Udes Estebana Ocona i Sergia Pereza

slika

Treći zavoj

2018- Udes Kimia Raikkonena i Estebana Ocona

slika

Alokacija guma:

slika

Poredak tablica:

slika

Vrijemenska prognoza:

Petak- Pretežno sunčano
▲18ºC ▼ 10ºC

Subota- Sunčano
▲17ºC ▼ 11ºC

Nedjelja- Sunčano
▲18ºC, ▼11ºC

Nakon procesijskog jubileja 1000. Velike Nagrade u Kini sledi VN Azerbajdžana u skoro uvek uzbudljivom Bakuu. Ako ne računamo 2016. godinu, sve ostale utrke su bile uzbudljive. Svaka na svoj način. Izgleda nevjerovatno, no Perez drži rekord po broju podija (2), a da se nije skršio s kolegom 2017. možda bi čak i pobjedio! Perezu prija ova staza.

Ove godine sredina poretka može nastaviti tu tradiciju po pitanju uzbudljivih utrka, ali u gornjem domu Ferrari kvari uzbuđenje. Mercedes ima 100% učinak pobjeda ove godine, s tim da je Hamilton slavio dva puta. Iskreno se nadam da će vrckasti Baku promjenuti odnos snaga na neki način.

TV Program*

Petak

11:00 Prvi slobodni trening (90 minuta)
15:00 Drugi slobodni trening (90 minuta)

Subota

12:00 Treći slobodni trening (60 minuta)
15:00 Kvalifikacije (60 minuta)

Nedjelja

14:10 Utrka (120 minuta)

* naša vremenska zona
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
@Alen13ASC :thumbs:
@Frantic :cice:

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Leclerc - utrka života. Sad ili nikad :chill:
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Baku je odlična staza, vjerojatno jer smo ju svi u početku popljuvali :mrgreen: :mrgreen:
Nadam se još jednoj odličnoj utrci :cool:
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Pohvale Alenu na otvaranju :thumbs:
Mislim da si izostavio incidente Vet. vs. Ham. kao i odustajanje Bottasa u predzadnjem krugu. To su po meni 2/3 najvažnija događaja.
I ja kad se sjetim prve utrke :bonk:
Ne ponovilo se :rofl:
Očekuje se puno od Ferrarija zbog pravaca, ali sudeći po gubicima u sporim zavojima ne vjerujem da će biti brži od Mercedesa u kvalifikacijama.
Što se tiče utrke, razumijevanje guma će biti važnije od sirove brzine.
Ja se nadam pobjedi LH, mada u slučaju novog 1-2 za Mercedes, a znajući kakvu formu Mercedes pokazuje u Španiji, možemo lagano prebacivati fokus na 2020, možda čak i na 2021.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Kolega, hvala na uvodu..
Hladno ce crveni bit treca ekipa, zaostatak za Mercom 0.6 sekundi..
Fino Alla Fine

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ja se samo nadam da Ferrari složi kockice i da ih vidimo konkurentne Mercedesu. Jer ako ovdje ne mognu ništa, a znamo kakav je Mercedes u Španiji kad donese nadogradnje, onda ciao ciao, passa alla prossima stagione :bonk:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Hvala @Alene na uvodu :thumbs:
Samo ne znam kako je Vettel postavio naj krug 2019. :prcnjau: :mrgreen:

@Sarma
Ima i boljih, ali kakav bi ja bio čovjek ako bi stavio nekoga drugoga do Prec`jednikove starije šćere :trep:
slika

Ferrari 1-2 hladno :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
jdde da vidimo sta nam Baku nosi. Vjerujem zanimljivu utrku, onaj pravac nikako da se na njega naviknem. uvijek se iznenadim koliko je dugacak i traje i traje i traje :)

mozda bi bilo fora da imamo neku stazu dugacku 7-8-9 km ali sa vise takvih ravnica i naravno dijelom ala monaco/singapore... totalni kontrast ali da krug ipak bude ispod 2 minute. znam da bi to smijenilo monzu kao najbrzu stazu ali sta sad...

ajmo nazad, sve mi se cini da ferr nece uspjei odgovoriti mercedesu ni na ovoj stazi.. mozda neki mix mer/ferr/merc/ferr ili obrnuto ali sa oba bolida ispred mercedesa, tesko. ukoliko bude, neka, barem da nam se sezona malo zakuha jer ako mercedes ovako nastavi ne pise nam se bas neka sezona :)

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Hvala na otvaranju teme Alene :thumbs:

Jedino čemu se ja nadam je dobra utrka. Zadnje dvije ovdje su bile odlične, ali bilo je odličnih i u Kini pa smo dobili ono što smo dobili prije dva tjedna. Ovaj put barem imamo F2 da ublaži dosadu, ali nije to to :)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Frantic je napisao/la: 22.04.2019., 21:37 Ferrari 1-2 hladno :chill:
:rofl: :rofl: :rofl: :zubo:
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Baku je pomalo precijenjen od strane fanova...2016 utrka je bila sterilna, 2017 je bila poprilično zabavna (i kontroverzna), ali u 2018 osim što su se dva Red Bulla borila i što je Renault prošao obojicu ranije u utrci (kasnije se razvodnilo) i na kraju su se sudarili Max i Daniel...sama utrka do SC-a je bila kamilica zapravo.

Vettel je bio naprijed sa dobrom prednošću, Hamilton je imao svoj off dan (flat spotao gume i išao ranije u boks, gume nisu proradile 10 krugova jer je bilo hladno), Ferrari pada na Mercedesovu foru i uvodi Vettela ranije iako su trebali čekati Bottasa ili odraditi još 5-6 krugova pa na Ultra gume i izbjegli bi gubitak vodstva kroz SC.
SC izašao, Ferrarija namagarčilo kroz bokseve (OPET), Grosjean udara u zid tijekom SC-a dok je na šestoj poziciji, Vettel pokušao ogromni dive bomb na Bottasa, radi lock up, flat spottao gumu, a onda u slijedećem krugu Bottasu se probila guma i Hamilton je osvojio utrku.

Nije realno moglo gore završiti od toga...ne da sam imao loš okus u ustima, da je Ferrari tako izgubio utrku kroz strategiju, već da je Bottas barem mogao dobiti, ali ne...njemu se probila guma i na kraju je Hamilton doslovno od nigdje dobio utrku. I to sve nakon one mrtve Kine gdje je Vettela, Max napucao i gdje smo izgubili hrpu bodova.

Uglavno, MENI precijenjena utrka prošle godine...nije sigurno bila bolja od Silverstonea (po meni utrka sezone), Bahraina, Austina, Italije (nažalost po nas), Austrije.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Osim razbijačine, staza i ne nudi bog zna kakvo utrkivanje. Ali može proći :chill:
Leclercova najdraža staza, tako da očekujem dobre stvari od njega. Nadam se da je Ferrari skockao bolid napokon i da motor ne radi u nikakvom safe modu. Navodno Honda očekuje napredak ode, pa možemo i RB očekivati na vrhu.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Što Pireli predvida po pitanju potrošnje guma.?
Moci ce se na C4 voziti 3 dana vjerojatno.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
@Ferrari
Slažem se, na svim anketama sam birao Silverstone kao utrku godine :thumbs:

@Multi 21
Da, Leclerc obožava gradske utrke, a Baku mu je najdraža od svih. :klopa:
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ibarac00 je napisao/la: 23.04.2019., 17:08 Što Pireli predvida po pitanju potrošnje guma.?
Moci ce se na C4 voziti 3 dana vjerojatno.
Prošle godine Ultrasoft (trenutni C4) nije imao najbolju trajnost...nekakvih 10-15 krugova prošle godine, na početku utrke sa punim spremnikom goriva.
Lideri (osim Kimija koji je flat shebao svoj set u kvalama) su startali na srednjoj komponenti koja je bila kao poželjna...ta je trajala Bottasu 40 krugova, dok je C2 guma bila poprilično užasna jer joj je trebalo valjda 10 krugova da uđe u radnu temperaturu.
Sve osim jednog zaustavljanja bi me iznenadilo. Očekujem start na C4 gumi pa onda prebacivanje na C3 i vožnja do kraja, ali tko zna možda ove tanje gume iznenade ili je staza tj. asfalt nešto grublji ove godine pa uzrokuje veću potrošnju.

Važna je dobra trakcija, ali i dobar prednji kraj zbog sporih zavoja u drugom sektoru...teško je pogoditi setup jer ti treba brz bolid u drugom sektoru (downforce i čisti grip), a opet ti treba manje downforcea na ravnicama.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
znači stiže spec 2 za sve powered by honda bolide.
brine me ovo quality control problem. :?
https://www.motorsport.com/f1/news/red- ... u/4374796/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
zekohonda je napisao/la: 24.04.2019., 09:34 znači stiže spec 2 za sve powered by honda bolide.
brine me ovo quality control problem. :?
https://www.motorsport.com/f1/news/red- ... u/4374796/
Nemas brige..To je bilo na spec 1 :fakjea:
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Press konferencija - raspored

slika

Har Kl
Formula 1