Rinsy

Eto i njemu napokon prve pobjede, Suzuki i on su u zadnje vrijeme znatno napredovali, par puta je bio blizu pobjedi i sad je napokon do nje stigao. Prva pobjeda za Suzuki nakon Mavericka u Britaniji 2016. Odličan potez za pobjedu, predivno pretjecanje i zaslužena pobjeda
Rossi ipak nije uspio prekinuti crni niz bez pobjede, ali solidni bodovi su osvojeni. Onaj napad poslije velikog pravca bio je dosta glup potez, to Marquez inače radi u zadnjem zavoju, dok je Rossi imao 3 ili čak 4 kruga do kraja. Vidjeli smo koliko se na kraju približio Rinsu, možda ga je ta nestrpljivost koštala pobjede.
Miller je odvozio odličnu utrku, najbrži Ducati dana i prvi podij od Assena 2016. Bio sam uvjeren da je imao barem jedan podij od tad, ali očito je dugo čekao. Dovi na kraju nakon užasnih kvala završio četvrti i preuzeo vodstvo u prvenstvu
Za Honde dan za zaborav, Marquez i Crutchlow su mogli imati 1-2, obojica završila utrku u istom zavoju, dok su Lorenza zadesili tehnički problemi.
Svi smo očekivali Marquezovo odvajanje u prvenstvu, a dogodilo se suprotno - imamo čak 4 vozača unutar 9 bodova na vrhu, a Marc tek četvrti:
Na kraju smo imali jako dobru utrku, Marquezov pad je spasio stvar, meni taman crko stream prije pada, još ja laganini tražim drugi stream, kad ono prvi kadar Marc na podu

Jerez se vozi za 3 tjedna!