IT svijet, vijesti, pitanja itd.

💻 📱 Internet, mobilna tehnologija, IT, hardver/softver....

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Jbg koliko para toliko muzike. :cool:

reso20
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Mr.Spaceguy je napisao/la:Jbg koliko para toliko muzike. :cool:
Znam, šalim se malo ;)

Ja imam note 4, ne želim taj edge ili note 5 jer je to 'tranzicijski uređaj'.
Curi sam uzeo iphone 6 jer ono što kažem, kome treba jednostavnost, ne previše Iphone je tu najbolji. :thumbs:

Meni jbg zbog posla, mailova, sinkronizacija, servera etc jednostavno treba android, wp nije opcija :thumbsd: a
i slabo se u njih kužim.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Da bi iole fer bila usporedba onda treba uzeti ios i neki stock android uredjaj. Ali i bez obzira na to, ja npr. dvije godine nisam iskusio nikakve probleme, nikakve restartove, vadjenja baterije, zamrzavanje ili bilo sto sto ukazuje na slabosti. Da kucnem u drvo. Ne kazem da ne postoje, ali ne moze se za to kriviti os iskljucivo.
No!

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
I meni je wp odbojan jednostavno dizajn mi je koma.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Nikad nisam imao iOS i Andorid. Uletio mi je WP. Nemam ni jednu zamjerku. Ne kažem da je to najbolji mobilni OS (vjerojatno će svi reći da nije), ali nikad mi ne bi palo napamet razmišljati o Androidu i iOS-u da WP ne oskudjeva aplikacijama. Što se tiče ostalog savršen OS. Upravo mi je dizajn pun pogodak.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Sve dolazi do nekog svog limita iphone skupo prodaje svoje ime a za njim je krenuo i Samsung jer je u toj borbi bio od pocetka. Dok smo se jucer smijali kopijama iz Kine danas oni imaju telefone koji su odavno prestigli Samsung i ne radi se o jednom vec vise modela. Jedina zamjerka sto se treba malo potruditi i vidjeti sto ostali nude, a ne na prvu birati izmedu iphonea i Samsunga. Da vam neko na "ulici" ponudi Letv pro prvo sto bi vam palo na pamet sigurno nebi bio telefon. Nemoj te biti lijeni i ograniceni kad je sve doslovno dostupno na internetu a jedino sto iziskuje malo vremena. Kad je oppo find 7 izasao na trziste dva mjeseca prije iphonea 6 nije bilo tolikog bombardiranja javnost sa wow efektom a losiji je u svemu od navedenog. Naravno kvaliteta se placa ak nista barem brend proizvoda ime nije skupo.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Review nove generacije iPhone-a.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HpQXyELG_CI[/youtube]
No!

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Ne znam dali neko prati ali za godinu dana ako sam dobro pohvatao izlazi pokemon go dali je planirate igrati?

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Novi LG V10

[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]

Specs:

Processor Qualcomm Snapdragon 808 Processor
Main display 5.7-inch QHD IPS Quantum Display (2560 x 1440/513ppi)
Secondary display 2.1-inch IPS Quantum Display (160 x 1040/513ppi)
Memory 4GB LPDDR3 RAM / 64GB eMMC ROM/microSD (up to 2TB)
Rear camera 16MP with F1.8 Aperture/OIS 2.0
Front camera 5MP Dual Lens (80-degree Standard Angle/120-degree Wide Angle)
Battery 3,000mAh (removable)
Operating system Android 5.1.1 Lollipop
Size 159.6 x 79.3 x 8.6mm
Weight 192g
Network LTE-A Cat. 6
Connectivity Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 4.1, NFC, USB 2.0
Colors Space Black, Luxe White, Modern Beige, Ocean Blue, Opal Blue

Hands-on
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3g7IuuLqW9w[/youtube]
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Nexus 6 P

[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]

Specs:

Operating System Android 6.0 Marshmallow
Display 5.7 inches
QHD (1440x2560) AMOLED at 518 ppi
Rear Camera 12.3MP
1.55 μm pixels
f/2.0 aperture
IR laser-assisted autofocus
4K video capture
240fps slow motion video capture
Broad-spectrum CRI-90 dual flash
Front Camera 8MP
1.4 µm pixels
f/2.4 aperture
Processors Qualcomm Snapdragon 810 Processor
Adreno 430 GPU
Memory & Storage RAM: 3GB
Internal storage: 32, 64 or 128GB
Dimensions 159.3 x 77.8 x 7.3mm
Weight 178 g
Sensors Fingerprint sensor
Sensor Hub
Accelerometer
Gyroscope
Barometer
Proximity sensor
Ambient light sensor
Hall sensor
Android Context Hub
Ports Micro USB Type-C
3.5 mm audio jack
Single Nano SIM slot
Battery 3450 mAh
Other RGB LED notification light

Hands-on
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MQ9GDfE3BZg[/youtube]

Plus 5X

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
No!

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Mogu reć da je ovaj LG jako znimljiv mobitel. Zanimljiv koncept te nova inovacija u svijetu Smaartphone-a. Podsjeća na stare preklopne mobitele kad si mogao na "pomoćnom" zaslonu vidit vrijeme i postotak (crticu) baterije :P ... Još navodno ni ne troši puno baterije
Jedino je malo čitač otiska na nezgodnom mjestu

I čini se će europa opet preskočit ovaj mobitel :facepalm:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Iceman
Formula 1
Formula 1
Sorry ekipa ako pišem u krivoj temi, ali s obzirom da ovdje ima tehnicki potkovane ekipe ahde da pitam. Dakle.... nedjelja 6:45, palim PC i Kaboooom. Vidio sam mini eksploziju na razini napajanja i miris spaljene plastike. Prije dva dana odnio kantu u jedan servis u ZG. Imaju besplatnu dijagnostiku, ali treba cekati do 3 tjedna. Prvotno je bilo da ce se rezultati znati ovaj petak, ali ubrzana dijagnostika kosta 120 kn. Tu opciju sam odbio. Nedam 120 kn za ono sto i sam vidim. No PC mi u ovo slucaju nije ni bitan s obzirom da ga je vrijemw preteklo. Bitni su mi podaci na HDD. U servisu mi nude backup podataka za 180 kn. I to mi je malo too much. Planiram to sutra otkazati. Koje mi opcije preostaju? Imam dva eksterna diska, jel postoji opcija da nekako te dokumente prebacim na eksterni? Jel netko zna nekoga u ZG-u tko bi mi to napravio a da me ipak za tako banalnu stvar ne dođe 180 kn? Shvaćam ja da ljudi moraju zaraditi za kruh, ali meni je to u ovom trenutku malo skupo. Glup sam sto nisam napravio sam backup na eksterni, al sad se mogu jeb.... Nego ima tko kakav prijedlog?

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
jel su ti baš sve komponente prošle ili samo napajanje?
Mislim ako ti HDD radi spoji ga nečiji kompjuter i izvadi podatke ili prebaci na eksterni kao što si rekao
Jer ako ti nude backup, to mi zvuči kao da ti je sve u redu sa Hard diskom i da ti nude "backup" za neku banalnu stvar (što možeš i doma napravit). Jer kolko znam vađenje podataka sa pokvarenog HDD je jako skupa stvar... Imao sam sličan kvar. Isto tako komp krepao (godište 2006/2007) i otišao prvo HDD i prošle godine grafička...
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Uvijek postoji opcija. Neznam koliki su kapaciteti hdd mozes od njih napraviti prenosive ili ih ugraditi u novi pc. Moguce je i da stavis novo napajanje cisto da podatke preneses na prenosive trenutne hdd. Dakle imas par opcija.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Kolege su sve rekle. Ako je samo napajanje promjenis ga, jer i nemas izbora. A ako ja hard ok a steta veca od samog napajanja onda kao sto Ferrari kaze.
No!

Iceman
Formula 1
Formula 1
Da... neznam trenutno kolika je šteta. E sad mogao bih dati 120 kn da mi daju dijagnozu ili 0 kn pa cekam 2-3 tjedna. Sto se tice HDD nadam se da je ok i dmpokusat cu neku od ovih opcija koje ste predlozili. Hvala ljudi.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ako imaš neko kvalitetnije PFC napajanje sa dva galvanska članaka imaš veliku vjerovatnost da ti nije ništa otišlo osim njega, znači zamjena napajanja i basta. Ako ti je uz napajanje "prešlo" i na komponente možeš zaboravit ploču i rame (vrlo vjerovatno), čak možda i ostale komponente tipa HDD i grafičke. Onih 180kn za prebacivanje podataka (vjerovatno još uz to moraš kupiti adekvatni prijenosni ili ne znam kak su si to zamislili) je lopovluk no za bakice je više nego korisna usluga.

eto.. odeš do likova sa "besplatnom dijagnostikom" i tražiš da ti isčupaju HDD-ove, ili ih sam skini. Obavezno uzmi i njihove SATA kablove, to njima netreba za dijagnostiku, a ti ćeš svoje HDD-ove "dijagnosticirati" kod frenda i uzeti potrebne podatke koji su ti trenutno važni. ;)

Ako ti je cijeli komp u banani nakon "udara", i ne misliš ove HDD-ove iskoristit u budućoj mašini, onda si kupi kutije za njih (16kn), ili kućišta za prijenosni HDD 3.5' (120kn), osobno doma imam za takve stvari HDD dock (140kn) pa u njega piknem neki od HDD-ova (2.5' ili 3.5') koji me čekaju u kutiji.
Ako budeš bilo što uzeo od opreme za HDD (kućišta za prijenosni ili dock) obavezno gledaj da ti bude USB 3.0, jer ćeš kasnije žalit..
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Otkazao sam bilo kakvu dijagnostiku ili backup.... Slažem se da je to bezveze bačeni novac. Napravit ću ovo kako si zadnje naveo.
Jedino imam pitanje vezano uz kučište za prijenosi. Dakle ako od internog napravim eksterni HDD, odmah ću imati pristup podacima sa HDD? Nemam nikakvih dodatnih predradnji kako bi došao do tih podataka? S obzirom da je na tom HDD instaliran Windows, kadaprebacim podatke na drugi eksterni mogu ga slobodno formatirati kao i bilo koji drugi disk?
Btw hvala

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Nema nikakvih predradnji.. samo pikneš USB (3.0) u USB (3.0 ili 2,0) port na laptop ili desktop i to je to. Meni je jedanput radio problem onaj HDD dock station, naime on ima USB 2.0 standard izlaza, i kad sam stavio HDD 2,5" od frenda na kojem su bili Windowsi 8.1 iz laptopa nije mi ga prepoznao.. USB storage je u device menageru bio vidljiv, no ne i diskovi (particije).. i sve smo pokušali jednostavno se nije vidio. Izvadio sam taj HDD 2.5" iz docka i stavio ga u prijenosno kućište sa USB 3.0 izlazom (elektronikom ili ti kontrolerom).. i piknuo ga u laptop i sve je radilo kao beba. Zato sam ti rekao da obavezno uzmeš sa izlazom USB 30, jer je moderniji proces prijenosa podataka, ako imaš na lapu ili kompu taj izlaz (a imaćeš ga sigurno u budućnosti) tada ti je brzina prijenosa brža za kojih 2-3 puta od klasičnog USB 2.0, kao da prebacuješ sa HDD na HDD. I ono što je meni tada bilo najbitnije, taj USB 3.0 kontroler (u koji se pika HDD u prijenosnom kućištu) je manje mušićav u nekim situacijama od 2.0.

Btw.. odgovor je na tvoje pitanje iznad, DA, možeš.

Čak možeš bootati te Windowse sa tog prijenosnog HDD-a koji planiraš napraviti. Jedino što moraš maknuti neke .dll-ove, koji su u bîti driveri od bivše matične ploče u tim Windowsima (zbog toga ti se neće bootati sa novom konfiguracijom računala). ILI bootaj u safe modu, deinstaliraj drivere od chepseta (matične), te ponovo butaj. Nakon prvog normalnog boota opet će staviti nove drivere od trenutne m.ploče (u tvom slučaju sa laptopa) i naravno nakon toga aktualiziraš sve drivere koje imaš za taj laptop na koji bootaš taj prijenosni HDD.

U suprotnom se nezamaraš sa bootanjem, te si prebaciš sve bitne fajlove sa tog HDD-a, obrišeš sve particije u disc menagmentu, napraviš nove particije, i eventualno vratiš natrag te bekapirane podatke. Gotova priča.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Imam jedno pitanje za ekipu F1pulsa za koju primjećujem da se jako dobro razumije u ove IT πzdarije za razliku od mene :mrgreen:

Uskoro krećem u nabavu novog laptopa, ali ne znam što bih točno trebao tražiti, odnosno trebao bih nekog da mi preporuči neke osnovne specifikacije koje bi bile najbolje, slobodno mi i preporučite i određeni proizvod ukoliko znate neki koji bi bio dobar. Unaprijed zahvaljujem! :)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡