Har Kl je napisao/la: 20.11.2018., 07:43
To je greška sudaca. Ako govorimo o incidentu KR i LH.
Nikad nisam rekao da sudije ne griješe ili da ne treba mijenjati sistem suđenja u F1.
Ali ovo šta sam ja replicirao nije nikakva greška. Ne znam ni ja više šta je. Uglavnom nije ni blizu situacije CS vs. SV.
Slažem se, ni blizu - Sirotkin je izletio sa staze i skoro je došlo do sudara.
Ne bi mu bio prvi put ni da izleti, a ni da se sudari.
Ne vidim kakve veze ima njegova vožnja sa eventualnom kaznom koja se priziva.
Nisam zadovoljan. Nisu se baš pokazali kao najbolji izbor. Doduše nemamo drugog dobavljača u prvenstvu pa da možemo donositi zaključke, ali često je Pirelli bio u središtu pozornosti.
Očekivano - ovaj cirkus s odvratnim 18-inčnim gumama je napravljen samo da bi ostali kao dobavljač - drugi renominiraniji proizvođači ipak malo profesionalnije shvaćaju svoju struku od uzimanja narudžbi kao u fast foodu od onih koji bi trebali imati daleko manje znanja o materiji od njih.
Ferrari Maniac je napisao/la: 24.11.2018., 22:40
Očekivano - ovaj cirkus s odvratnim 18-inčnim gumama je napravljen samo da bi ostali kao dobavljač - drugi renominiraniji proizvođači ipak malo profesionalnije shvaćaju svoju struku od uzimanja narudžbi kao u fast foodu od onih koji bi trebali imati daleko manje znanja o materiji od njih.
Zapravo i ostali dobavljači zagovaraju 18 inčne gume. Ali Pirelliju u prilog je najviše išlo što su tražili od novog dobavljača da za jednu sezonu napravi ove trenutne gume, pa onda za sljedeće sezone 18 inčne.
Šta bi bilo da je bolid odmah planuo? Prošao bi gore od Laude. A vidjeli smo da se bez Halo-a čovjek može izvući iz izvrnutog bolida. Sjećam se Heidfelda kako se brzo izvukao iz prevrnute Formule E u onoj prvoj utrci...
današnji bolidi jako rijetko se zapale. a i ako slučajno dođe do toga marshalli stižu za par sekundi tako da ne vidim tu neki rizik.
ali da smeta halo prilikom ovakvih situacija, smeta. foc.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
Nisam nikakav šef , ali sam bio jako blizu sa svojim poretkom.
Ja bih promijenio CL na 5, a Hulk na 7. mjesto.
Pereza bih stavio još na 10. mjesto umjesto Ocona.