F1 Vijesti
-
stefan BELLOF
- Karting
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Ferrari
20%? Ne trebaju radit nikakve promjene,20% je previse,nista se nece prominitgjoko-mkd je napisao/la: 15.09.2018., 00:50 Kažu da sadašnji bolidi kada dogju na 2-3 dužine iza bolida ispred....da gube 50% od DF-a
Sa novim konceptom to će biti oko 20% manjak
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ti si inženjer ili?stefan BELLOF je napisao/la: 15.09.2018., 02:0020%? Ne trebaju radit nikakve promjene,20% je previse,nista se nece prominitgjoko-mkd je napisao/la: 15.09.2018., 00:50 Kažu da sadašnji bolidi kada dogju na 2-3 dužine iza bolida ispred....da gube 50% od DF-a
20% umjesto 50% je OGROMNA razlika za praćenje drugog bolida.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

-
stefan BELLOF
- Karting
- S nama već: 9 god 9 mj
DobroFerrari je napisao/la: 15.09.2018., 02:45Ti si inženjer ili?stefan BELLOF je napisao/la: 15.09.2018., 02:0020%? Ne trebaju radit nikakve promjene,20% je previse,nista se nece prominitgjoko-mkd je napisao/la: 15.09.2018., 00:50 Kažu da sadašnji bolidi kada dogju na 2-3 dužine iza bolida ispred....da gube 50% od DF-a
20% umjesto 50% je OGROMNA razlika za praćenje drugog bolida.
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 8 mj
- Navija za: Love Parade

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Baš sam sad nabacio pogleda na nove koncepte za 2021.
Treći koncept mi je oku najprihvatljiviji (makar i 1. nije za odbaciti).
Sviđa mi se s obzirom da bi ostalo niže, a duže stražnje krilo, Također cijeli bolid izgleda agresivnije, a i cca bi ostao otprilike ove širine koja mi se sviđa. Prvi i drugi koncept nas vraćaju bolidima od 2016 pa u nazad (usko stražnje krilo, duži, a uži bolidi).
Kako god da bude samo neka srede praćenje bolida.
Sviđa mi se s obzirom da bi ostalo niže, a duže stražnje krilo, Također cijeli bolid izgleda agresivnije, a i cca bi ostao otprilike ove širine koja mi se sviđa. Prvi i drugi koncept nas vraćaju bolidima od 2016 pa u nazad (usko stražnje krilo, duži, a uži bolidi).
Kako god da bude samo neka srede praćenje bolida.

-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 8 god
- Navija za: Mercedes
Meni se na prvu najviše svidjela prva slika. Međutim, kad sam počeo zagledao okolo, sve mi se manje sviđalo.
Onda sam pročitao da će smanjiti uticaj prljavog zraka na prednje krilo za cca 30%.
Ma svidilo mi se brate ko da je uvijek takav bio

Tako da u potpunosti podržavam gornji citat

- Frantic
- Formula 1
Mislim da su "tlocrtno" sva 3 koncepta istih/vrlo približnih dimenzija.Iceman je napisao/la: 15.09.2018., 22:39 Baš sam sad nabacio pogleda na nove koncepte za 2021.
Kako god da bude samo neka srede praćenje bolida.![]()
A stražnje krilo ipak nije kao u periodu 2009-2016.
Kod sva 3 je stražnje krilo niže od air-boxa (2009-2016. bilo u visini air-boxa) i definitivno šire.
Opet, da se ponovim i složim sa tvojom zadnjom rečenicom.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Meni je drugi koncept najbolji i najljepši. Prvi mi je meh (s prednje strane me podsjeća na Manorov bolid iz 2016.) i ljepši su mi trenutni bolidi, a treći predstavlja revoluciju koja bi nastupila za tri sezone. Revolucija sama po sebi mi nije problem, ali za nju moraš imati jako dobre razloge i sigurne temelje, a u ovom konceptu to ne vidim. Tako da, nadam se da će bolidi u 2021. biti najsličniji drugom konceptu 

- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
Imaš na netu sva tri jedan do drugog iz pticje perspektive. NisuFrantic je napisao/la: 16.09.2018., 09:14Mislim da su "tlocrtno" sva 3 koncepta istih/vrlo približnih dimenzija.Iceman je napisao/la: 15.09.2018., 22:39 Baš sam sad nabacio pogleda na nove koncepte za 2021.
Kako god da bude samo neka srede praćenje bolida.![]()
A stražnje krilo ipak nije kao u periodu 2009-2016.
Kod sva 3 je stražnje krilo niže od air-boxa (2009-2016. bilo u visini air-boxa) i definitivno šire.
Opet, da se ponovim i složim sa tvojom zadnjom rečenicom.![]()
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
evo sto kazu iz Force Indije u vezi koncepta za 2021.
"It will look nothing like what they’ve painted,"
Green underlined one of the main concerns about F1’s attempt to regulate future styling, namely that teams will always do whatever it takes to make their cars go faster.
That could lead to unexpected developments along the lines of the infamous “ugly noses” of 2012.
“They’re just concepts, drawings,” said Green when asked by Motorsport.com about the latest images. “What they look like, I’m not that fussed, it’s how they perform that I’m interested in.
"They’re just artistic impressions of what the cars might look like. I come at it from a technical side, I’m not interested in the styling side.”
Green admitted that teams are bound to come up with developments that impact the look that f1 has targeted.
"It will look nothing like what they’ve painted," he said. "The car at the front of the grid is usually the best-looking car, regardless of what it looks like.
“I honestly don’t know what direction they’re pushing in. I’ve only see a snapshot of a picture. This has come completely from the F1 Group.”
Brawn himself admitted that it will be a challenge to keep on top of how the cars will look after teams pursue development.
“I’m not going to pretend that from day one we will have the perfect solution certainly from the aesthetics,” he said.
“Because try as hard as we can, we can never anticipate every move that the teams will make."
Green agreed that the FIA could have the 2021 technical regulations ready by the end of 2019, but cautioned that it would mean freezing concept development work much earlier than that.
“It would be well doable to write a set of regulations by the end of 2019, it depends whether they want to carry in the research behind it, to try and back up more of the direction they’re heading in. That’s the conundrum they’re heading in.
“To freeze the concept and start writing regulations means that they are freezing it very soon, and I don’t know whether that’s too soon.
"You want to give yourself at least six months to write the regulations.”
"It will look nothing like what they’ve painted,"
Green underlined one of the main concerns about F1’s attempt to regulate future styling, namely that teams will always do whatever it takes to make their cars go faster.
That could lead to unexpected developments along the lines of the infamous “ugly noses” of 2012.
“They’re just concepts, drawings,” said Green when asked by Motorsport.com about the latest images. “What they look like, I’m not that fussed, it’s how they perform that I’m interested in.
"They’re just artistic impressions of what the cars might look like. I come at it from a technical side, I’m not interested in the styling side.”
Green admitted that teams are bound to come up with developments that impact the look that f1 has targeted.
"It will look nothing like what they’ve painted," he said. "The car at the front of the grid is usually the best-looking car, regardless of what it looks like.
“I honestly don’t know what direction they’re pushing in. I’ve only see a snapshot of a picture. This has come completely from the F1 Group.”
Brawn himself admitted that it will be a challenge to keep on top of how the cars will look after teams pursue development.
“I’m not going to pretend that from day one we will have the perfect solution certainly from the aesthetics,” he said.
“Because try as hard as we can, we can never anticipate every move that the teams will make."
Green agreed that the FIA could have the 2021 technical regulations ready by the end of 2019, but cautioned that it would mean freezing concept development work much earlier than that.
“It would be well doable to write a set of regulations by the end of 2019, it depends whether they want to carry in the research behind it, to try and back up more of the direction they’re heading in. That’s the conundrum they’re heading in.
“To freeze the concept and start writing regulations means that they are freezing it very soon, and I don’t know whether that’s too soon.
"You want to give yourself at least six months to write the regulations.”

- Ferrari Maniac
- Formula 1
- Navija za: Scuderia Ferrari
Držim fige, nešto najružnije što sam u dugo vremena vidio.
Sisu (fin.)
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
ako ti je ovo ruzno sto ce ti tek biti ako se ostvari bas ovo sto kazu....Ferrari Maniac je napisao/la:Držim fige, nešto najružnije što sam u dugo vremena vidio.

- Ferrari Maniac
- Formula 1
- Navija za: Scuderia Ferrari
Pretpostavljam nešto bliže verziji bolida kako izgleda kad se napravi uzevši u obzir efikasnost a ne efektivnost. To je upravo što me smeta kod ovih predstavljanih verzija - izgledaju mi potpuno ridikulno, kao koncept auti - da bi predstavili neke nove ideje budućnosti, a ne da bi cijeli paket bio optimalan.
Sisu (fin.)
- reso20
- GP3
A jel FIA radi 'dummy" bolide i testira ih?
Ako ne zasto ne bi
pare imaju nego jebu momcadi i nadaju se da development nece sjebati a onda naravno tijekom godinw cemo imati razne trikove RB ili nekih drugih pa cemo opet greske ispravljati a drugi ce se kititi i to koristiti. Ma ta FIA je hrpa politicara, puno price, mala kita.
Ako ne zasto ne bi

-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 3 mj
Ross Brawn si je kupio novi set igračaka. Sad je šef imaginarne momčadi i bavi se samo onime što ga zanima. Nema brige o sponzorima, mehaničarima, hostesama, čistaćicama, kuharima, vozačima i njihovim problemima....
Samo razvoj bolida. Posao iz snova, za jednog inženjera. I onda iz toga napraviš propise i gledaš koliko ih je skužilo što si htio, a koliko je napravilo ono što ti nisi vidio da proizlazi iz tvojih propisa. I ja bi tako!
Samo razvoj bolida. Posao iz snova, za jednog inženjera. I onda iz toga napraviš propise i gledaš koliko ih je skužilo što si htio, a koliko je napravilo ono što ti nisi vidio da proizlazi iz tvojih propisa. I ja bi tako!
- reso20
- GP3
U prijevodu Zoran Vakula.wapi je napisao/la: 18.09.2018., 12:01 Ross Brawn si je kupio novi set igračaka. Sad je šef imaginarne momčadi i bavi se samo onime što ga zanima. Nema brige o sponzorima, mehaničarima, hostesama, čistaćicama, kuharima, vozačima i njihovim problemima....