Ferrari je napisao/la: 04.09.2018., 12:12
Iskreno ti koncepti B momčadi mi malo idu na živce...ok imati jednu ili dvije satelitske ekipe.. ali da je sada vise od pola grida "satelit" to mi iskreno nije F1 kakva treba biti.
Te ekipe praktički postaju robovi većih...suoer je to za novu ekipu poput Haasa...to podržavam, no oni, ako žele nešto više moraju biti neovisni...u punom smislu. Inače upadaš u kolotečinu.
Williams MORA ostati neovisan koliko god oni loši bili. Vidjeli smo da se mogu izvući nakon nekoliko loših godina...to je stara i slavna ekipa koja ne smije biti samo "B ekipa".
Ja to vidim kao dobar izlaz iz loše sitaucije. Ili za dobar start F1 karijere kao u slučaju Haasa. Ne vjerujem da će iko od ovih biti vječno nečija B ekipa, osim Toro Rossa. A to je više do vlasništva, a ne do korištenja nečijih komponenti. Možda bi slično Toro Rossu mogao postati jedino Sauber, ako ih Fiat odluči kupiti...
Ja ne vidim ni Haas kao B ekipu. Već su rekli da im niko ne diktira vozačku postavu. Uzimaju sve od Ferrarija što mogu, zato što im to trenutno odgovara. Čim im bude odgovaralo nešto drugo, mislm da se neće misliti. Možda u budučnosti budu sami razvijali šasiju, mjenjač, ovjes. Za početak, ovo što kupuju im se isplaćuje. I nemam ništa protiv toga. Može tako i Williams, dok opet ne budu u plusu.
Što se tiče izbora guma, Soft je ovdje najtvrđa guma, sa preskočenim SS. Mislim da neće biti toliko važan pored US i HS.