F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
drago mi je za landa.
đe će sad ocon? ili možda on ostaje u fi, a perez ide u haas? ili će u williams. :?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

FinCro
Karting
Karting
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Raikkonen
zekohonda je napisao/la: 03.09.2018., 12:08 ode stoff iz mclarena:
https://www.motorsport.com/f1/news/vand ... 28/?nrt=54
kontam ocon bi ga mogao zamijeniti.
Ovaj čovjek zaslužuje drugu šansu... Imao je nesreću što je vozio kantu i to još uz Fernanda Alonsa.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
https://twitter.com/McLarenF1/status/1036569605102288896 ...jbga Ocon, bad luck. McLaren očito ima previše svojih strukturalnih problema da bi si mogli priuštiti dva iskusnija vozača. :(
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Matek14
GP3
GP3
Navija za: Fernando Alonso, McLaren
Kontakt:
Bilo bi lijepo kada bi Mercedes rjesio financijske probleme Williamsa i uzeo ih kao b momcad, pa bi Williams mozda uzeo Ocona i npr Vandoornea.. Stoffela mi je zao.. jednostavno se nije snasao s Mclarenom i Alonso mu je jos veci uteg bio jer ga je tesko opcenito pobjediti i onda kad imate takvu statistiku sve izgleda jos gore.. Dati mu mozda drugu priliku u Williamsu uz Ocona koji je isto mlad.. Vjerujem da u Stoffelu ima vise od onoga sto je pokazao zadnje 2 sezone.. pa nije moguce da je tako los ako je osvojio GP2 seriju..

Sto se Mclarena tice, drago mi je za Landa.. dobru su odluku donijeli i imaju solidnu postavu iduce god.. Decko je talent i siguran materijal za prvaka.. a i karakterno se cini puno cvrsci i odlucniji nego neki drugi.. nadam se da ga nece Mclaren zakopati kao Stoffela
Fernando is faster than all of you :jupije:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Ferrari je napisao/la: 03.09.2018., 11:03
Slavenowsky je napisao/la: 03.09.2018., 10:18 Dok ne bude oficielno neću da vjerujem u ovo. Generalno ako budu jučerašnji debakl lomili preko Kimijevih ledja, onda je to supacki.

Treba čekati kraj sezone, ovako Kimiju mogu slomiti motivaciju, a bio je baš motiviran, samo je trebao više biti kao drugi vozač koji će pomoći Vattel za titulu, pogotovo sad u Singapuru.

Sad druga je stvar hoće li Kimi pristati biti 2 vozač ili ne, za to uvijek ima zamjena, samo da se ne lome ledja preko njega, jer je juče on iole osvijetlio obraz timu.
Ja ne znam odakle to izvlačiš?
Kao prvo zašto se sada pravimo da bi se kao nešto lomilo preko Kimija? Ove glasine o njegovom odlasku su vec godinama u paddocku...ove godine jače nego prije sa dolaskom Leclerca.

To nema nikakve veze sa onim jučer u Monzi...

Da je Ferrarija briga za WDC vec bi odavno koristili Kimija kao podršku, ali ili on u određenom vikendu nije brz pa ne može pomoći ili se Ferrari pobrine da kada je on relativno brz i koristan da sjebe i jednog i drugog vozača kao jučer.
Zašto se sada reaguje tj sta se je do sada čekalo? Iz aviona se vidjelo da Kimi i Vattel nisu dobitna kombinacija.

Vettel je vise puta izjavio da nema nista protiv da ima i dalje Kimija u timu ili nas sve vrijeme folira.!? Jos je paradoksalno što Kimi u posljednje vrijeme vozi dosta bolje od Vattela, pogotovo ove zadnje dvije utrke. I onda baš kada je Kimi u formi Ferrari dopušta utkrivanje WTF!? A ovakva vijest će garant motivisati Kimija da vozi bolje i da pomaže.

Vjerujem da bi Kimi odradio funkciju drugog vozača da se je tražilo, no to nije bio slučaj. Možda su jedino testirali Kimija, da li će sam biti od pomoći ili mu se mora to reći.? Jer u protivnom sve je glupo do bola.

I vala neka se završi vise ova farsa, neka ide Kimi, a Vettel neka dovedu vodonošu i svi hepi!!!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

stefan BELLOF
Karting
Karting
S nama već: 9 god 9 mj
Slavenowsky je napisao/la: 03.09.2018., 16:45
Ferrari je napisao/la: 03.09.2018., 11:03
Slavenowsky je napisao/la: 03.09.2018., 10:18 Dok ne bude oficielno neću da vjerujem u ovo. Generalno ako budu jučerašnji debakl lomili preko Kimijevih ledja, onda je to supacki.

Treba čekati kraj sezone, ovako Kimiju mogu slomiti motivaciju, a bio je baš motiviran, samo je trebao više biti kao drugi vozač koji će pomoći Vattel za titulu, pogotovo sad u Singapuru.

Sad druga je stvar hoće li Kimi pristati biti 2 vozač ili ne, za to uvijek ima zamjena, samo da se ne lome ledja preko njega, jer je juče on iole osvijetlio obraz timu.
Ja ne znam odakle to izvlačiš?
Kao prvo zašto se sada pravimo da bi se kao nešto lomilo preko Kimija? Ove glasine o njegovom odlasku su vec godinama u paddocku...ove godine jače nego prije sa dolaskom Leclerca.

To nema nikakve veze sa onim jučer u Monzi...

Da je Ferrarija briga za WDC vec bi odavno koristili Kimija kao podršku, ali ili on u određenom vikendu nije brz pa ne može pomoći ili se Ferrari pobrine da kada je on relativno brz i koristan da sjebe i jednog i drugog vozača kao jučer.
Zašto se sada reaguje tj sta se je do sada čekalo? Iz aviona se vidjelo da Kimi i Vattel nisu dobitna kombinacija.

Vettel je vise puta izjavio da nema nista protiv da ima i dalje Kimija u timu ili nas sve vrijeme folira.!? Jos je paradoksalno što Kimi u posljednje vrijeme vozi dosta bolje od Vattela, pogotovo ove zadnje dvije utrke. I onda baš kada je Kimi u formi Ferrari dopušta utkrivanje WTF!? A ovakva vijest će garant motivisati Kimija da vozi bolje i da pomaže.

Vjerujem da bi Kimi odradio funkciju drugog vozača da se je tražilo, no to nije bio slučaj. Možda su jedino testirali Kimija, da li će sam biti od pomoći ili mu se mora to reći.? Jer u protivnom sve je glupo do bola.

I vala neka se završi vise ova farsa, neka ide Kimi, a Vettel neka dovedu vodonošu i svi hepi!!!
Slaw,znas i sam da sam ja pobornik timskih odredbi. Formula 1 je timski sport i tako se treba i postavit od pocetka. Mozda nije posteno,ali dogodi se da imas vozaca koji je sporiji i sada odradi 2 utrke u kojima je brzi i onda ocekuje sto?
Da ce ostat ispred? Ma nema jebene sanse da ces ostat ispred u npr. 13 utrci sezone i sa 100 bodova manje od kolege.

Briga me za fer i nefer,neces ostat naprid i gotovo. Neces imat uopce mogucnost kvalificirat se ispred a da te onaj bolji u poretku "vuce" po stazi. Nema teorije.

Mislim,sta jos treba dozvolit Kimiu? Pa trebao je bit vodonosa od prve utrke i to javno i sluzbeno objavit. Sto je trebalo nakon 4-5 godina u kojima ne izgubija od svih kolega,dat mu opet sansu da pokaze sta? Da je opet sporiji.

Ukoliko dovedu Leclerca ili bilo koga drugog,nisam za to da ga se odmah stavi za drugog vozaca. Neka krenu otvorenih ruku i poravnatog statusa. Neka dobije svoju sansu. Nakon 10 utrka sve je kristalno jasno. Nikada se ne smije dogodit da izgubis bilo koju od dvi moguce titule samo zato jer netko nema muda nekome rec da je od ovog momenta No2.

Jel ti to ne pase? Nema problema,kupi stvari i zbogom. Doc ce netko tko nece imat taj problem.

PharaohAthem
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Iako navijam za kimija i ferrari opcenito pokusat cu biti objektivan. Prije jucerasnjeg debakla vjerovatno su se kimi i seb sa sefovima dogovorili za strategiju. Koja je ona tocno bila niko od nas ne moze znati, samo oni koji su istu i dogovarali. Postavlja se pitanje, ko je onda uprskao stvar? Ukoliko je kimi taj koji se nije pridrzavao dogovorenih stvari onda se slazem da ga treba sankcionirat jer je ekipa ispred svih. Ukoliko je seb krivo postupio, onda i on mora priznat da je pogrijesio jer bez obzira sto je mozda on zakazao, kimi ce biti kaznjen jer je seb ipak konkurent za titulu i u ocima svih prvi vozac. A ako su pak obojica usrali, da se tako izrazim, opet ce kimi bit kaznjen jer se "podrazumijeva" da je trebao pomoci vettelu. Smatram da u ferrariju trebaju rjesiti tu stvar sto prije i ne kaznjavati kimija bez razloga ukoliko se on pridrzavao dogovorenog. Ukoliko on je kriv, treba ga kazniti sto sam vec spomenuo, ali bi bilo posteno da ga kazne sa respektom, a ne kao da je neki rookie koji je jucer sjeo u bolid i poceo vozit.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Druže mi svi isto mislimo. Ali ima tu dosta da ne kažem nelogičnosti. Jednostavno da mi je znati šta je u italijanskim glavama?
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Frantic je napisao/la: 03.09.2018., 10:54 Uvijek su objave bile u/oko Monze.
Jbga, to što se desilo jučer, pa su stvari ispale kako ne treba, to je drugi par opanaka.....
Objava da će Leclerc biti slijedeće godine u Ferrariju (ako je bude), nema veze sa "lomljenjem jučerašnjeg debakla preko Kimijevih leđa", i to niko, pa ni sam Kimi ne bi trebao tako shvatati.
Malo se zakompliciralo oko objave jer postoji problem što je pokojni Sergio Marchione potpisao ugovor sa Leclercom (Amus) moguće i bez pristanka ili bez znanja Arivabenea, a ovaj novi šef (kao i MA) bi volio da Kimi ostane.
Moguće da su što i potpisali s Kimijem ukoliko nisu znali za postojanje ugovora s Leclercom. (glasine da je Kimi potpisao novi ugovor na dvije godine s opcijom da nakon godine ima pravo izbora da li će nastaviti ili ne)
Pitanje je samo da li je i MA to (ugovor s Leclerc-om) potpisao (ili je dovoljan potpis SM). Traži se pravno rješenje /dogovor, zato se oteže.

Da su se oni (trenutno vodstvo) odlučili za Leclerca i da je to jasna i gotova stvar, oni bi to i u Belgiji objavili a evo nisu ni nakon Monze.
Kimi je sigurno upućen u tijek zbivanja i čeka rasplet.

:kokice:

lancista k2.0
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
Da li je iko našao na netu vijest da Williams prelazi na Renault slijedeće godine?
Na IG mi izašla slika uz vijest... oba ruska vozača i drugi motor, zato su valjda odbili potpisati ugovor za mercedesov mjenjač...

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
zanimljivo, prvi put čujem.
i sirotkin i markelov (ako je on taj drugi) su bili renaultovi test/treći/razvojni vozači.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Matek14 je napisao/la: 03.09.2018., 13:43 Bilo bi lijepo kada bi Mercedes rjesio financijske probleme Williamsa i uzeo ih kao b momcad,
Znam da bi takav scenarij možda bio i povoljan za Williams s obzirom na trenutnu situaciju, ali pomisao da jedan takav div postaje ičija B momčad me sablažnjava. Što je iduće McLaren B momčad Red Bulla :shock:
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Iskreno ti koncepti B momčadi mi malo idu na živce...ok imati jednu ili dvije satelitske ekipe.. ali da je sada vise od pola grida "satelit" to mi iskreno nije F1 kakva treba biti.

Te ekipe praktički postaju robovi većih...suoer je to za novu ekipu poput Haasa...to podržavam, no oni, ako žele nešto više moraju biti neovisni...u punom smislu. Inače upadaš u kolotečinu.

Williams MORA ostati neovisan koliko god oni loši bili. Vidjeli smo da se mogu izvući nakon nekoliko loših godina...to je stara i slavna ekipa koja ne smije biti samo "B ekipa".
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ferrari je napisao/la: 04.09.2018., 12:12 Williams MORA ostati neovisan koliko god oni loši bili. Vidjeli smo da se mogu izvući nakon nekoliko loših godina...to je stara i slavna ekipa koja ne smije biti samo "B ekipa".
potpis :thumbs:

slika
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Pat Fry presao u McL
https://twitter.com/andrewbensonf1/status/1036934659442180097

lancista k2.0
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
zekohonda je napisao/la:zanimljivo, prvi put čujem.
i sirotkin i markelov (ako je on taj drugi) su bili renaultovi test/treći/razvojni vozači.
Može ovako...[ link do slike ][ link do slike ]

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
and now something completly different:
https://www.pitpass.com/62836/Logo-disp ... extra-time

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Opet Ferrari bespotrebno agresivan u odabiru guma :facepalm: https://twitter.com/Gianludale27/status/1036975704041299968
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Frantic
Formula 1
Formula 1
:shock: :prcnjau: :facepalm: :kokice:
Sve sam reko sa ova 4 smileya
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ili je genijalno ili glupo :prcnjau:

Iako sumnjam da će im trebati Soft ovu utrku. Bio bi iznenađen da ekipe toliko krenu sa Softom.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡