IT svijet, vijesti, pitanja itd.

💻 📱 Internet, mobilna tehnologija, IT, hardver/softver....

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Pogledaj na netu u vezi baterije ako i drugi imaju problem onda je dobra stvar, jer obično i bude rješenje. Nema potrebe za panikom tako ti je to u Androida :D.
Uostalom za te novce si mogao daleko bolji phone uzeti npr Xiaomi :gandalf:

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Koliko sam čitao to je općeniti problem nakon updejta na Oreo. Dosta ljudi se žali na povećanu potrošnju baterije.
Pitanje: ako resetiram na tvorničke postavke sustav će automatski tražiti najnoviji update za instalaciju? Znači resetiram, povežem se na net i sustav će zaobići sve one prijašnje nadogradnje za Android Nougat i odmah će preći na Oreo? Kaj ne?

Mogao sam uzeti Xiaomi, ali ovaj mi se svidio i moš ga jebat.... Kažem ne trebam mobitel za nakrkati ga aplikacijama, već za razgovore, poruke, internet, duolingo, endomondo i mpbz.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Ostaje ti Oreo, ali možeš re-roll back na stariju verziju androida flashanjem. Pogledaj i za ne službene verzije custom ROMs ima ih dobrih.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Pitanjce
Dobio sam u firmi kao službeni, Nokiu 6.
Phone je odličan za cijenu koju sam vidio da košta u slobodnoj prodaji, a i preko operatera.
5,5"; 3GB RAMa, 3000mAh baterija, 13Mpix, .....,
Ima nekih sitnica koje bi mogle biti bolje, ali džabalesku je džabalesku, poklonjenom konju se ne gleda u zube.
Čitam testove, pa tamo pored mase (+) stvari, navode i neke (-) stvari (nešto malo oko kamere, kao i da je "chipset" malo zastario), ali meni nije to toliko bitno, s obzirom na namjenu i korištenje telefona.
Ono što mi je zasmetalo je slijedeće.
Nikako ne mogu da "spojim" phone sa računarom.
Mislim, nisam informatički nepismen, guglao sam, uradio sve i svašta, počev od gluposti i sitnica tipa "probaj drugi USB kabl", pa sve do instaliranja raznih drivera za Nokiu 6 koje sam izguglao, bla, bla,....., ali ništa.
Ima i drugih načina za nešto prebacit na računar i obratno, ali ovaj sa USB kablom mi je nekako najbrži i najpraktičniji.
Ne prepoznaju ga ni računar kod kuće (Windows 10), a ni onaj na poslu (Windows 7).
Any tips?
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Mozda je glupo ali mnogi zanemare sam mobitel kad ga spoje sa USBom na komp ili nesto.. Prompta te mobitel sta zelis raditi, puniti telefon, prebacivati podatke.... Treba odabrat jednu opciju inace ce se samo punit.. Sorry ak je ovo glupo al ostanem paf kad vidim koliko se to puta dogodi.
Opcija 2 je da ukljucis mob u komp i naoravis soft reset moba.. To. isto zna pomoc..
Kabel koji u 99% slucajeva radi je onaj koji dodje s mobom.
Inace da, nekako svi modeli koji im izadju nisu up to date sto se tice hardvera iz nekog razloga.
Dugo najavljivana Nokia 9 je izasla kao Nokia 8 Sirocco i vec je bili nekoliko mjeseci iza mobitela koji su tad izasli.
Naravno, ne smeta to vecini ali cinjenice su cinjenice..
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Naravno @Crash, to se prvo uradi (odabereš šta hoćeš sa kablom - punjenje, prenos podataka, MTP,.....)
Konkretno, na 2 različita računara, instalirao nekih drivera (barem 3 različita) i sve to probao sa 2 različita USB kabla i neće (dakle 2x2x3=12 kombinacija).
"Ne vidi se" mobitel na ni na jednom računaru ni u jednoj kombinaciji.
Aj jbga, ima drugi (privatni) mobitel.
A i ima i drugih načina za prenos podataka.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Moja zenq i sogor vriste jer im se nece spojit mob na laptop :zubo:
Probaj jos deinstalirat sve drivere koje imas na kompu..
Spoji mob s kompom, nek je oboje spojeno na net i onda napravi soft reset moba.
U teoriji bi windowsi sami trebali instalirat sve sta im treba prilikom bootanja moba..
Ono, u teoriji :zubo:
Da li na tom USBu radi externi hard disk? Ako nece ni jega ocitat, mozda malo podesit sam output tocno tog prikljucka na kompu..Mozda nema dovoljno juicea🤔 Jbg, kad ne radi, probavas svasta..
Fino Alla Fine

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Da nije do Prozora inače na svoj šta god priključnim sve očita, a ubo sam u njega barem 12 različitih telefona svi su bili androidi. Čudno pogledaj jel Nokia ima taj problem općenito spajanje s računalom.

Crankshaft
Karting
Karting
Navija za: Alonso, Renault
Momci i cure, zna li netko kako u BIOS-u (UEFI-ju) u kartici 'Boot' dodati novu opciju? Znači, trenutno imam samo SSD, ali kako dodati još nešto, pa da recimo s USB-a mogu instalirati Windowse?

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Po sjećanju: na Boot tabu inaš opciju "add boot option". Biraš drive, upišeš ime (opcioni) i potvrda.

Crankshaft
Karting
Karting
Nemam baš nikakvih opcija u toj kartici.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
@Crankshaft Jesi preko rufus programa napravio bootabilan USB i jel ti formatiran FAT32 File system na USB-u, pošto bi kako vidim i to mogao biti problem.

Crankshaft
Karting
Karting
I to je odrađeno, ali ako je stvar da onda BIOS to prepozna, kod mene se to ne događa. :D

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Small indie company hardver MB :D
Šalu na stranu prvi glas da nisi našao u BIOSu opciju bootanja sa kojeg drivea FeelsBadMan

Azavi
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Raikkonen
Kontakt:
Ljudi, trebam malu pomoc. Na jesen odlazim na fakultet strojarstva u zg i treba mi laptop s koji ce moci normalno pokretati programe poput AutoCAD-a ,catie, solidworksa i slično. Imate li kakav za preporuciti. BIlo bi idealno da cijena ne bude veca od 5500 kn. Hvala :P
"I continuously go further and further learning about my own limitations, my body limitation, psychological limitations. It's a way of life for me." - Ayrton Senna

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Imaš dosta dobrih reviewsa na tu temu, možda he bolje da sam malo istražiš. Pogotovo zbog ograničenog budžeta. Znam pouzdano da je i7 8-me generacije pokazao dosta dovre rezultate na benchmacima raznim vezanim za te 3d i rendering stvari i to 8700 (bez k). I naravo, 17 inch diaplej, megla je za nisanje zbog veće mase.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Traži laptop sa AMD Ryzen 7 2700U Mobile procesorom. Za te programe je važnije imati više cores i threads, a koliko znam AMD-ovi mobilni procesori (za laptope) imaju više jezgri nego Intelovi. Single core je malo slabiji, ali je integrirana grafika puno bolja kod AMD-a. A mislim da su i jeftiniji.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Jel neko možda naručivao sa AliExpress smartphone nedavno za HR? Ne znam jel se šta mijenjalo u vezi carine i tako to kakva je regulativa oko toga.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Oko carine je sve isto, platit ces ju :D Carinit ce i prasinu u vrecini.. 3 puta sam narucio mob s Alija i svaki put sam platio carinu..
Fino Alla Fine

Widowmaker
Karting
Karting
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Mclaren
Ako želiš proći bez carine u EU onda možeš naručiti telefon od jednog od ova dva prodavca sa alija:

https://goldway.aliexpress.com/store/31 ... 4ca0FFd86L

https://www.aliexpress.com/store/301004 ... 294frmJXKE

Potrebno je samo uzeti DHL dostavu koja košta 26$ i sve carinske zavrzlame se riješe u UK i tebi dolazi bez ikakvih dodatnih troškova. Koliko platiš na aliju su ti svi troškovi. Samo pogledaj da li je naznačeno za model koji kupuješ da li je ta opcija dostupna, uvijek piše dole u opisu ili na fotki telefona.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡