vlado je napisao/la:Dobro, prvo je bilo do voklanih sposobnosti, sada je do prodaje cd-ova. Ne znam vise sta da mislim.
Ono sto mi posebno nije jasno kako je on kriv sto vozi u dobrom bolidu? Da li bi i jedan vozac, posebno Senna napustio ovakav mercedes nakon prve sezone jer je previse konkurentan?
On je danas jos i bolji nego ranije, logicno. Napredovao je kao vozac. I citavo vrijeme se spominje kako van bolida nije bitno dok se opet to van bolida uzima kao najveci argument kontra Lewisa.
Meni nije ok za minutu cutnje. Vec sam napomenuo ranije. Ne vidim ni da drugi nesto pokusavaju opravdati taj trenutak u korist Hamilton.
"statistike koristiti da bi se njegovo ponasnje opravdalo na stazi"? Ne razumijem.
Gdje i kako se to Senna pokazao intelektualno superioran od Lewisa van staze? Kako se doslo do tog zakljucka? Ovo je iskreno pitanje, bez skrivenih namjera. Zelim da shvatim ako je moguce. Ovo je pitanje i za druge.
Ja sam ti dao jedan primjer, gdje jedan od najutjecajnijih današnjih umjetnika (na žalost) Kanye West pokušao da ide u onu sferu muzike gdje nije vokalno moćan,sama pomisao da on hoće tu pjesmu da pjeva je smiješno! A ti prodani cd-ovi je dokaz njegovog uspjeha, ali opet niko mu ne daje za pravo da se poredi sa Fredom!
Druga stvar, trazis odgovor koji već odavno znaš, nije Hamilton pećinar koji u boxu tuca kamen! Inteligencija njegova nije u smislu da čovjeka ne zna sta radi, već da je nekad vrijeđa sa svojim postupcima! Na stazi je on OK vozač, ali s ovakvim Mercedesom on stvara od sebe jednu ikonu koja pokušava na neki način promovisati svoj stil, neku svoju furku! Covjek je toliko lezeran da ode na Bahame gdje li vec derneci i dodje za vikend u bolid i s pjesmom pobjedi, pitam se kakav bi bio kad bi situacija bila drugacija!?
"statistike koristiti da bi se njegovo ponasnje opravdalo na stazi"? Ovo se je odnosilo na one koji pokušavaju njegove nepromisljene izjave - opcenito njegov stil zivota, opravdati silnim uspjesima na stazi! Već sam spomenuo da se s onakvom raketom vrlo lako popeo na tron velikih. Stigao je Sennu za godinu dana, pa ga uspoređuju s njim.
Senna je bio pravi PR ovog sporta! Pocetkom 90'ih F1 je dozivjela expanziju! Danas toga nema, danas gledamo Hamiltona kako nosa lancuge oko vrata, druži se sa posvudusama, na minut cutnje dodje s kapom na glavi itd.