Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari
vlado je napisao/la:Dobro, prvo je bilo do voklanih sposobnosti, sada je do prodaje cd-ova. Ne znam vise sta da mislim.
Ono sto mi posebno nije jasno kako je on kriv sto vozi u dobrom bolidu? Da li bi i jedan vozac, posebno Senna napustio ovakav mercedes nakon prve sezone jer je previse konkurentan?
On je danas jos i bolji nego ranije, logicno. Napredovao je kao vozac. I citavo vrijeme se spominje kako van bolida nije bitno dok se opet to van bolida uzima kao najveci argument kontra Lewisa.

Meni nije ok za minutu cutnje. Vec sam napomenuo ranije. Ne vidim ni da drugi nesto pokusavaju opravdati taj trenutak u korist Hamilton.

"statistike koristiti da bi se njegovo ponasnje opravdalo na stazi"? Ne razumijem.

Gdje i kako se to Senna pokazao intelektualno superioran od Lewisa van staze? Kako se doslo do tog zakljucka? Ovo je iskreno pitanje, bez skrivenih namjera. Zelim da shvatim ako je moguce. Ovo je pitanje i za druge.

Ja sam ti dao jedan primjer, gdje jedan od najutjecajnijih današnjih umjetnika (na žalost) Kanye West pokušao da ide u onu sferu muzike gdje nije vokalno moćan,sama pomisao da on hoće tu pjesmu da pjeva je smiješno! A ti prodani cd-ovi je dokaz njegovog uspjeha, ali opet niko mu ne daje za pravo da se poredi sa Fredom!

Druga stvar, trazis odgovor koji već odavno znaš, nije Hamilton pećinar koji u boxu tuca kamen! Inteligencija njegova nije u smislu da čovjeka ne zna sta radi, već da je nekad vrijeđa sa svojim postupcima! Na stazi je on OK vozač, ali s ovakvim Mercedesom on stvara od sebe jednu ikonu koja pokušava na neki način promovisati svoj stil, neku svoju furku! Covjek je toliko lezeran da ode na Bahame gdje li vec derneci i dodje za vikend u bolid i s pjesmom pobjedi, pitam se kakav bi bio kad bi situacija bila drugacija!?

"statistike koristiti da bi se njegovo ponasnje opravdalo na stazi"? Ovo se je odnosilo na one koji pokušavaju njegove nepromisljene izjave - opcenito njegov stil zivota, opravdati silnim uspjesima na stazi! Već sam spomenuo da se s onakvom raketom vrlo lako popeo na tron velikih. Stigao je Sennu za godinu dana, pa ga uspoređuju s njim.

Senna je bio pravi PR ovog sporta! Pocetkom 90'ih F1 je dozivjela expanziju! Danas toga nema, danas gledamo Hamiltona kako nosa lancuge oko vrata, druži se sa posvudusama, na minut cutnje dodje s kapom na glavi itd.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Evo sada sam pogledao intervju koji je hat postavio... Mozda da svima to bude kao neka osnova od ovog trenutka za shvatanja Lewisa, da bi sve ovo bilo koliko toliko korekteno. Jer, ipak, on je tu i ima sta da kaze u svoju obranu. Ocigledno da je jako dobro svjestan svih kritika.

Ja do sada nisam ni znao-shvatao da West ima takav status danas. Tj. prosto ne mogu da vjerujem iz svoje perspektive. Iako, ruku na srce ne mogu reci da sam upoznat sa njegovim radom i djelom. E sada ne znam ko mu ne daje pravo da se poredi sa fredom, ko su ti autoriteti... Ali dobro...

Koga Lewis vrijedaj van staze? Zaboravimo na trenutak minut sutnje. Dakle, bez toga koga on toliko vrijedja? Ili i na stazi, nije vazno.

Da li je njegova, ustvari najveca mana, sto ode na bahame i hebeno se provodi i onda ladno dodje i unisti konkurenciju? Situacija drugacija: ako ne ode na bahame ili nema bolid kao sto sada ima? Sta se ovjde trazi? Da vozi hondu i da je zakljucan u teretani, simulatoru i da onda bude sta?

Senna je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Iskoristio to fenomenalno. Upravo je tako i Lewis... na pravom mjestu u pravo vrijeme. Samo sto se danas glas kriticara cuje jace nego ikada. Bez obzira na sve obojica ce, tj. jesu i bice upisani zlatnim slovima ovog sporta.

I da, ja danas ne gledam samo Lewisa i njegov nacin zivota vec i ostatak te ekipe. Tj. ne krivi njega za neko stanje a koje nije stanje ekspanzije kao 90-tih za vrijeme Senne. Ne mora on nositi to breme. Mozda su vremena drugacija...A ipak se on i je dokazao zadnjih godina kao jedan od vozaca koji vozi na noz, kao u neka stara dobra vremena.

P.S Lewis u jednom djelu intervju drzi nogu na stolu :D Novi skandal. Posebno kada se ubaci u kontekst lanca i frizure :fakjea:

Laku noc svima. :zzz:
No!

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ti sve bukvalno shvatis, ova se tema razvukla ko trosjed. Westa sam bezveze naveo, jer taj iz pastete iskace, ali nebitno - nisi shvatio poentu.

Niko Hamiltona ne krivi sto danas dominira, vec danas svi krive FIA-u koja je ucinila ovaj sport nezanimljivom. Hamilton je sad u idealnoj prilici da dodje do 3 titule i da se izjednaci sa Sennom, sto po pobjedama, sto po titulama. Statisticki ce biti isti kao Senna, ali tezina tih titula, kao i pobjeda nece biti ista, pa prcajte sta hocete.

Ok, vama ne smeta to sto on ima taj excentrican nacin zivota, isto tako nekom (tebi) ne smeta Maldonado, vecina je slozna da njemu nije mjesto u F1, ali nekom se svidja. Moze on biti brz koliko god hoce, ali u glavi nema 3 ciste, no kako kazu o ukusima se ne raspravlja ;)

Ne mislim ovdje voditi Markove konake, imam svoje misljenje o njegovom stilu zivota, a taj stil zivota uzurpira F1! Nekom to smeta, nekom ne.

Meni recimo smeta sto nekad se ponasa tako bahato i ne promisljeno. A ta bahatost je ocigledno dosla s dominacijom Mercedesa. A sto se tice njegovog vozackog umijeca, to vise ne mislim ko papagaj ponavljat, a da puca pod pritiskom, to itekako zna, a uvjerili smo se u to nekoliko puta.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
slikaslika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
SKANDAL!!!
Hamilton o5 sa Kendall Jenner :O
[ link do slike ]
:chill:
slikaslika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Sta nije on malo prestar za nju. A jebiga izgleda da vrijedi ona stara, once you go black you never come back.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Samo za Slavena koji obozava ovakav stil života :bonk: :bonk:

Iam looking at you, Iam looking at youUuuuu!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EfPwm7L6cI0[/youtube]

Ima jos puno toga objasnjenog u deskripciji videa ako koga zanima :prcnjau:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Blackhawk
Karting
Karting
S nama već: 10 god
Navija za: Jordan
Nikada nisam bio fan Ayrtona Senne, ali stavljanje Hamiltona u istu rečenicu s Sennom je presmiješno. I to što mu je kao Senna idol je samo marketinška priča kao i sve u vezi Hamiltona.

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Ferrari1345 je napisao/la:Samo za Slavena koji obozava ovakav stil života :bonk: :bonk:

Iam looking at you, Iam looking at youUuuuu!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EfPwm7L6cI0[/youtube]

Ima jos puno toga objasnjenog u deskripciji videa ako koga zanima :prcnjau:
Kim Kardashian formule 1 s tim da se ona obrukala pa to iskoristila da postane bogata i "slavna", a ovaj idiot je posta bogat i slavan i sad mu je ostalo još samo da se bruka. Meni je njega zbilja žao, ima sve al duša gladna.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
@Ferrari12345

Dobar sarkazam nema sta :)

Jos cu reci, biti F1 vozac je najveca stepenica kada je u pitanju kul faca u drustvu, barem nekad. Ali ocigledno to danas nije tako. Danas je komercijala najveca kuga u show bizzu, da prdis Beethoven-ovu 5 simfoniju ti si kul, da ne govorim umjetnik.

Ako je njemu furka da zamjeni svoj idealan posao za "geto style" da kroz svoj zivot promovise tu furku, koja je nastala po zatvorima USA, onda neka. Ali zbog ovakvih sportista nemamo vise kvalitetnih sportova, tacnije ambasadora koji ce promovisat taj sport.

Dobro je rekao Black, sve je ovo marketing, sav Hamilton je u tome. Neko ce to volit, a neko nece, na zalost to opet prolazi...

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Zar je vama tesko shvatiti da se covjek provodi? On nista ne mjenja sada za f1 nego se zajebava.
Kako to nemamo vise kvalitetnih sportova tj. kako nemamo ambasadore?

Samo bezveze hejtujete.

[ link do slike ]

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
No!

mcl
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Mclaren,Hamilton
Ne znam samo cemu ovolika prasina .Covek je mlad uspesan ima para i nije ozenjen radi ono sto bi i svi da su na njegovom mestu ubija konkurenciju a pritom se i provodi i uziva pa kad ce ako ne sad .Pa feraristi do juce vam je i Vetel bio trn u oku a sad ga dizete u zvezde .Sutra bi ste isto tako i Hamiltona da predje kod vas.Covek ume da uziva i na tome mu svaka cast

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Halo afirmacija, ima tu i negacija, ako je javna licnost svjesna svoje slave i svojih stavova - furki, ocigledno ce to imat neki mali feedback u javnosti, sad nekom se to svidja, a nekom ne i nek ostane na tome.

Ne znam sto se toliko palite na nase komentare ili nase misljenje o javnoj osobi, koja namece trendove u F1!?
...

mcl ti si zalutao u ovoj prici, Hamiltona svi komentarisemo kao licnost, a i to je jako vazno u ovom sportu. Ja sam ferrarista 20 godina, samo me je jedan vozač kupio da navijam za njega, to je bio MS, a kad bi birao profil vozača koji bi ga mogao zamjenit u Ferrariju onda je to Vettel. Ferrari je imao u razmatranju Hamiltona i Vettela, pa se na kraju opredijelili za Švabu, koji je možda sporiji vozač od Hamiltona ali očigledno tu ima nešto više od toga...
...

I za kraj chillajte malo, niko ne mrzi Hamiltona ;)
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 13.09.2015., 21:34, ukupno mijenjano 1 put.

Lady
GP3
GP3
Mislim da je to sve jedan jako loš Hamiltonov PR. Šteta, jer je vrhunski vozač i cijeli ovaj 'cirkus' oko njegovog privatnog života baca samo jednu jako lošu sliku i donekle na samu Formulu 1, jer je ipak Hamilton svjetski prvak u jednom sportu koji se nekad pratio sa velikim poštovanjem prema svim vozačima. Za mnoge ljude Formula 1 je simbol sporta na granici života i smrti. Tako su se gledali i svi vozači, i onda netko tko previše iskače iz tog okvira baca nekakvu sjenu na taj sport....
Meni samo kod njega smetaju njegove ne baš pametne izjave koje su itekako vezane za F1, ili recimo ovo sad zadnje oko odavanja počasti preminulom Justinu Wilsonu.

..................................................

A šta se tiče uspoređivanja sa Ayrtonom..... ne baš....... , ali, o tome neću pisat da mi se opet ne obije u glavu zbog određenog člana koji dolazi na ovaj forum samo kad treba kenjat po Senni.....

Evo Vlado pogledaj dolje postani Ayrtonov intervju i samo slušaj dok čovjek priča......
Ne mogu se sjetit tko je točno izjavio dali Murray ili neki drugi.... kad je Ayrton ušao u prostoriju, odjednom je nastao muk i točno se osjetilo koliko taj čovijek zrači....nikad prije a ni kasnije doživljeno sa niti jednim drugim vozačem.....

Famozni intervju sa dodijele Autosportove nagrade 1991

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=u2oJ3GncsKw[/youtube]
slika

rosberg
Karting
Karting
Navija za: mercedes
hamilton je pusiona

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Lady, pogledo... nema sta ovaj covjek je bio pravi autoritet. I dan-danas se ne ostaje imuno na sam spomen njegovog imena.

Moze ovako, nasljedje se nastavlja sa vozacima, pustimo privatan zivot. Npr. Senna je inspirisao dva velika profesionalca, Schumachera i Lewisa. A MS kroz Sennu Vettela. A Senna to opet izvuka iz jos dalje proslosti. Za mene je to vazno. Ipak je ta brojem mala skupina uspjela to. I ako postujes sve njih moras i Lewisa. Znam da odmah stize kontra u vidu "niko ne osporava vozacke sposobnosti" ali se vozacki uspjesi osporavaju kroz privatan zivot npr. Lewisa. Hamilton ima apsolutno pravo da bude anti ambasador sporta van staze.
Prilicno sam siguran da bi Senna danas stao u obranu Lewisa i bio ponosan na njega.

I danas su neka druga vremena. Vozaci su prilicno blokirani sto se tice pokazivanja ko stvarno jesu na stazi ili za vrijeme gp vikenda. Ja cu uvijek postovati nekoga ko svoj posao obavlja (i napreduje) bez obzira sta radi van njega. I moze se slobodno reci da Lewis ima svoj karakter, nije on klon Senne.

I ja sam cool. Ne sekiram se zbog ove teme, samo pricamo. Cak ni kada kolega napise kako je Lewis "pusiona".
No!

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ja sam prilično siguran da bi danas Sennu bolio kitu za F1, i vjerovatno bi guštao sa svojom obitelji daleko od kamera.. on je bio pomalo mistik za narod, živio skromno, sličniji Vettelu po tom. Imao je te "filozofske" humane duboke izjave.. bio od naroda, pa je i s tim dobio veliku popularnost. Naravno uz to što je bio izvrstan vozač. Mislim, jednim dobrim dijelom je i Kimi popularan iz istog ili sl. razloga.. to je ono što je jednom prilikom Arrivabene rekao, "To je kao da si lud za dijevojkom koja te ne primjećuje". Ljudi si tada često uz ono malo što su vidjeli, a to je najčešće nešto sa čim se mogu poistovjetiti sa njim (pišanje, sranje, disanje, tu i tamo gubljenje živaca.. pa i disanje) i još si dodaju nešto "cool" u svoje glave, i eto ti popularne ikone.

S druge strane su likovi kao Hamilton.. oni traže kameru, vole šoubiznis, selfi im nije nepoznanica..

Niti u jednom niti u drugom slučaju ne trebaš biti nešto pametan.. jer će raja ionako stvorit (neku) sliku o tebi htjeo ti to ili ne.
Ako Kardašijanke imaju milijonsku publiku ne sumnjam da Hamilton privlači također sličnu publiku, također i ovi "mistični likovi" kao Kimi i Senna.

Osobno ne pušim nit jednu niti drugu priču.. meni je najbolji balans nečeg što se trenutno vidi u liku Seba. Oštrouman, strastven, pristojan, svoj... a opet daje F1 sportu i njegovim fanovima ono što se od njega očekuje. Nema nikakvog "ektremizma", čista praksa. Meni je Senna uvjek glumio nekakvog humanista.. da nisam znao da je vozač, vjerovatno bi pomislio da je propovjednik. Kimi nit smrdi nit miriši, kao da ste dobili pileću juhu slabo posoljenu sa dva tri rezanca, a Hamilton opet u drugu krajnost.. kao što njegov odabir nakita govori. Vjerovatno nosi nekakav težak, crnački miris uz to.

No sve skupa, treba ih biti svakakvih.. jer što bi sad pričali da ih nema.

Eto..
Zadnja izmjena: hattrick, dana/u 13.09.2015., 22:34, ukupno mijenjano 2 puta.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
E hebi ga Hat. Sada si sve upropastio. Za sada je ova tema ubijena :D
No!

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Jbga.. znao sam da ću nešto us*at kad nešto kažem. Neće se ponoviti više. (možda) :D
Zadnja izmjena: hattrick, dana/u 13.09.2015., 22:39, ukupno mijenjano 2 puta.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

rosberg
Karting
Karting
Navija za: mercedes
ham je bio dobar dok nije dosao u mercedes. hamilton's gone a full retard
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡