Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari
S obzirom da sam konzument ove F1 20 godina imam pravo da pricam o Hamiltonu isto koliko i on ima pravo da sa svojim glupostima uzurpira F1. O privatnom zivotu me boli kuki, ali dok je F1 vikend sva ova nebulozna sr*anja koja je izjavio desila su se unutar tog vikenda, prema tome nece mi niko uskratiti to osudjivanje.

Druga stvar, nikad se nisam pozvao na njegovu voznju i njegovo vozacko umijece, ali posto on hoce da namece neki gangsta style u F1, onda s pravom mogu da ga kritikujem.

I btw nemoj mi tu njegovu statistiku poredit sa Sennom, ona vremena su bila mnogo zahtjevnija od danasnje, kakav full house i kakvi bakraci, s ovim Mercedesom moze Royal Flush da ima (5titula za redom), kad to nije to. Imas raketu od bolida i tetkicu za tinskog kolegu...

No opet njemu svaka cast, zasluzio je ovo sve, samo se jezim kad ga sa Sennom porede.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Dayana
Karting
Karting
S nama već: 9 god 10 mj
Cim neko kaze da hamilton radi pizadrije van bolida njegovi fanovi se pozivaju na njegovu voznju
Da je on dobar vozac nitko ne osporava :mad:
Lets have sex and watch LOTR (y)

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Dayana je napisao/la:Cim neko kaze da hamilton radi pizadrije van bolida njegovi fanovi se pozivaju na njegovu voznju
Da je on dobar vozac nitko ne osporava :mad:
A za kog si ti u F1?
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ne tako davno Hamilton je prezirao na kakav nacin Vettel pobjeduje i da on nikad nebi zelio tako pobjedivati.

http://www.skysports.com/f1/news/24181/ ... y-red-bull

Neko se ocito boji zdrave konkurencije na stazi.

Luka
Karting
Karting
Navija za: Nico Rosberg
Hamilton je izjavio da je ta Vettelova era dominacije bila strašno dosadna.. Da nije vozač, krenuo bi gledati utrku, definitivno zaspao i probudio se znajući tko je pobjedio..
"No matter how good a driver you are, you have to have the right car and the right team behind you in order to succeed."

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
MrDoomroom, ne treba ga zaliti vec ne treba braviti od muhe slona. Ja osim ovoga za minutu cutnje ne vidim da on radi skandale. Prigovara mu se stajling i sa kime se provodi. Bezveze. A posebno ne ocekujem ne znam koga kada skine tu kacigu.

ShangaiDevil, kakav rasizam? Sto toliko dramis?

Slawenowski, slazem se da moze skrenuti sa puta. Ali za sada nema naznaka da to utice na njegov profesionalni zivot. Znam da ima i drugih vozaca iz srednjeg stalze itd. Ali sam naglasio Lewisov put. I mora se priznati da je impresivan. Stvar je izbora hoce li neko gledati biciklisticke utrke ili partijati sa pjevacicom. Pa ne mozemo to zamjerati. On za sada ocigledno uziva. Sta bi bilo da je u hondi necemo nikada saznati. Ali je vazno da je presao u mercedes na cudo vecine javnosti, nije odmah skocio u raketu od bolida. A moramo sacekati da merc upadne u krizu pa cemo onda komentarisati.
No!

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Cek samo da nam izbaci telemetriju Mercedesa ili odradi tajno testiranje stavljajuci slike da je otisao u SAD.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Da, ide mu na dusu taj twett... i imao je tada sefove koju su procjenili kako gledati na to i koliko ga kazniti. Pravi skandal bi bio da se nasao sa nekim van staze u belgiji i urucio mu hard sa 500gb podataka. :) Ovako je ispao samo tupav.
No!

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
nemam rječi, svi zanijemili kad se izbace rekordi i vožnje i rezultati, te o5 po svom nastavili... izgleda da je vako kod vas koji stalno tražite dlaku u Hamiltonovom privatnom životu...
[ link do slike ]
slikaslika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
Evo sav sam se rastopio ima jednog suparnika na stazi. Uostalom ova i prosla godina je fail zato sto je Mercedes trebao uzeti sve pobjede a oni nisu ni to u stanju da naprave.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
šta je puta Lewis imao više suparnika, pa ih dobio na stazi...
slikaslika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Ovu sliku sto si postavio, napravio je neki klinac koji je opsjednut likom i djelom Hamiltona, a svjesno ignorise cinjenice o inteligenciji njihovog idola, kao i ti.

No OPET cu ti reci, da voznja ovog lika nije dovedena u pitanje, nego njegov karakter. Hamilton voli da je u zizi javnosti, diskretno provocira, jednostavno zeli paznju pa zasto onda da ga ti branis, kad ga neko komentarise!?

Trebas bit lud pa podrzat njegove nepromisljene izjave, al eto opsesivnost je cudo.

Rekorde koje je postavio s Mercedesom su legitimni, nema se tu sta reci, statisticki on ce od Senne u svakim segmentima biti bolji, ali kao racer i kao covjek nece mu biti ni do koljena i jezim se kad ga porede sa Sennom. Rekao sam vec ima raketu u rukama i tetkicu od timskog vozaca, s ovakvim Mercedesom moze zmireci rekorde obarat.

Price kako je crn, te kako se duri kad gubi od timskog kolege i slicno, su samo pokazatelj koliko je postao uobrazen, a da ne govorim kako taj ne zna da gubi!

Ne vrijedi rasprava vise, vas fanove je Hamilton kupio jos u McLarenu, a ne u superiornom Mercu, pa cak i mene! Gotivio sam ga strasno kad je dvostrukog prvaka ponizio na stazi, nakon toga je postao sve ono sto nije bio tad, ali ocigledno slava udari u glavu, eh o tome pricamo!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

HeatBlast44
Baniran
Baniran
iskreno, ne sviđa mi se kako se ponaša zadnje 2 godine, msm da je previše zatupljen od strane tih slavnih ličnosti, samo zato što mu je jedna od želja biti muzičar, a dns biti muzičar je raditi sve samo ne dobro pjevati...
ali to mene iskreno ne zanima, nit me kada zanimalo šta koji vozač radi van staze, to im ne utiče na rezultate, ne daje niti oduzima bodove, mogu koju popričati tome, ali samo usputno, jer mene samo zanima šta na stazi rade :)
te pričice kako Hamilton ne zna da gubi, te kako žmireći može rekorde obarati, baci slobodno u vodu, jer stvarno ne znam koji je šampion kraj sebe uvijek imao jakog timskog kolegu koji mu je smio zaprijetiti te se ravnopravno boriti sa njim... ima ih, ali par samo, čak ni najuspješniji ga nikad nije imao, kao ni 2 šampiona današnjice...
x puta je dobijao i Vettela i Webbera i Alonsa i Buttona i Raikkonena i Massu i Rosberga... tako da mi nemoj pričati ni ti ni niko kako on ne zna da vozi, puca pod pritiskom ili plače na intervju kad ima konkurenciju oko sebe, to možeš pričat maloj djeci ;)
i evo sam ću ti reći, Senni nikad niko neće biti do koljena, ali rezultat koji je Lewis ostvario u manje sezona od Senne su za svaku pohvalu... mogu se porediti, ali zna se i logično je da je Senna majstor svih vozača :)
slikaslika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
A zašto se to nitko ne bi mogao usporediti sa Sennom? Nemojte pričati o nikome kao da je Božanstvo, jer je i on kao i svi drugi imao mane, i vozači se mogu uspoređivati. Ako jedan Stirling Moss kaže da je Vettel moderni Fangio, kakav mi kredibilitet imamo da kažemo kako se nitko ne može usporediti sa Sennom? Gledajući vremena i statistike, moglo bi se naći puno većih od njega tamo kroz 50-e, 60-e i 70-e, samo što ljudi koji su tada aktivno pratili Formulu 1 ne pristupaju ovakvim forumima.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Pa svaki fan F1 ima na YT i torentima kamaru utrka da pregleda, ne moraju mi djedovi pricati price. Porediti sad Hamiltona i Sennu to isto da poredis Kanye Westa sa Fred Mercury-em, upravo se doticni hvalio kako moze otpjevati pjesmu 'mama'! To imate i na YT.

Senna je vozio bolid gdje su se trazile umijece nogu, ruku i ponajvise mozga! Prije svega nije bio cmizdravac, vec predator na stazi, ucinit ce sve da pobjedi, mrzio je politiku unutar F1, borio se sa demonima u svom timu, no to su price koje bas ga cine velikim. Kada pogledamo Hamiltona koji je btw zaljubljen u lik i dijelo Senne, pokusava isto! Ok nasalio se sa "zato sto sam crnac" u smislu da se i on bori sa politikom u F1, pogotovo sa sudijama. Kasnije unitar tima stvara tenzije sa Nicom, to tako smjesno zvuci, pokusava da napravi situaciju Senna i Prost, gdje sebe pravi zrtvom, mislim kidam od placa na takvu pomisao.

Hamiltona mogu uporediti sa Sennom sto se tice odlucnosti i brzine, ali inteligencija i sam karakter nisu ni blizu. A to sto gospodin Strling kaze, to su stvari koji se vide na stazi i mimo staze. Predanost Vettela ovom sportu se moze vidjeti u njegovim ocima, no opet ovo sto ja govorim nema nikakvu tezinu, koliko ima kad neko to drugi kaze, pogotovo Stirling (btw. ja nisam fan Vettela, da ne bude da ga uzdizem u nebesa,ja sam fan Ferrarija) :).

Hamilton je na pocetku svoje karijere bio "novi Senna", ali s godinama njegovo ponasanje i njegov karakter ga je udaljio od tog lika.

I naravno Senna nije bio "Svetac" i sl. ali Senna je ostavio dubok trag u F1, kao sto rece ima YT pa nek neko pogleda taj trag, a sta ce Hamilton ostaviti!? Mozda zlatni lancic!? :P :)

Dajte ljudi sta vam je...

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Cek, prepostavit cu da West nije uspio odraditi pjesmu kao Fredi? Ali da je? Kao sto ce npr. Lewis na kraju sezone imati isto titula kao idol mu. Da li bi to ista znacilo, u slucaju pjevaca, da je uspio savrseno skinuti taj hit? Ok, znam, bez obzira sta se kaze ne moze se niko usporedjivati sa Sennom... Lewia se biti "samo" statisticki bolji od Senne. Po meni i vise nego dovoljno, jer nisu klonovi.

A mozes li mi reci kako je to Lewis na pocetku karijere bio novi Senna a sada vise nije? I koliko god nisam pravi navijac Hamiltona, iza njega ce ostati nesto sto ce rijetki dostici i ostavlja i ostavit ce dubog trag. Samo je stvar perspektive. Vidjet cemo kako ce se spomanjati ime britanca za 20-30 god. Hebi ga, za sada mu se pamte frizure, lanci ali to ce biti irelevantno jednog dana...
No!

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Jedini covjek koji je uz 50 centa prodao najvise svojih cd-ova, ne mogu se sjetiti koje godine i gdje je imao opkladu s njim ko ce imati vecu prodaju itd. Sad mozemo li jednog Kanye Westa koji je vise od100 mil $ zaradio od muzike poredit sa Fredom!? Kanye je jedan od najutiacjanijih ljudi u muzici, no danas je svijet svakako otisao naopako ali tako je....

Poenta moje price, da ovo sto je Hamilton uradio, sa bolidom koji je dosao iz druge dimenzije, posamarao konkurenciju (na njihovu sramotu), nanizao za godinu i pol cak 18 pobjeda, gdje taj niz jos traje i to sa lakocom i onda dodje u poziciju gdje statisticki rame uz rame sa Sennom i poredit ga s njim je meni van pameti.

To sto sam rekao na pocetku svoje karijere, jer je u svojoj prvoj sezoni pokazao lavlje srce! Nije ulazio u konflikte s Alonsom, sutio i radio svoj posao kako treba. Imao je karizmu, sto se kaze u narodu ono nesto sto se zove talenat. Kako su godine prolazile i on se mjenjao, od vozaca koji je bio uzoran na stazi, do na kraju zrtve kako je se u par navrata predstavljao. Ja nemam vise motivacije da vam vracam filmove kakav je Hamilton kad gubi. Hamilton je svoju slavu stekao jos 2007, njegov talenat nije upitan, on danas taj talenat koristi - pravi dominaciju, ali sa svojim ponasanjem van staze i sa svojim nepromisljenim izjavama baca na sebe crnu mrlju.

I btw. Otisla je tema predaleko, ako je vama Ok da se pravda zbog minuta cutnje, te kako se pravi mutav da nije znao za takvo sto OK, postujem. Ali postujte i vi one koji se zgrozavaju na takvo sto. I naravno, pocele su se statistike koristiti, da bi se njegovo ponasanje opravdalo na stazi,pa onda kada smo isli tako duboko, onda cemo i reci kako je do te statistike i doslo, pa jos gore da se poredi sa Sennom, hvala vama, ali meni je to smjesno i ne mora se niko sa mnom slozit ;)

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Pa dobro nema tu nicega losega u usporedbi. Hamilton nije i ne moze biti kao Senna po pitanju osobnosti, ali sto se tice brzine ja smatram da nije daleko. Nitko ne moze reci da Alonso, Vettel i Hami nisu ni do koljena Senni, Prostu i Schumiju.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Dobro, prvo je bilo do voklanih sposobnosti, sada je do prodaje cd-ova. Ne znam vise sta da mislim.
Ono sto mi posebno nije jasno kako je on kriv sto vozi u dobrom bolidu? Da li bi i jedan vozac, posebno Senna napustio ovakav mercedes nakon prve sezone jer je previse konkurentan?
On je danas jos i bolji nego ranije, logicno. Napredovao je kao vozac. I citavo vrijeme se spominje kako van bolida nije bitno dok se opet to van bolida uzima kao najveci argument kontra Lewisa.

Meni nije ok za minutu cutnje. Vec sam napomenuo ranije. Ne vidim ni da drugi nesto pokusavaju opravdati taj trenutak u korist Hamilton.

"statistike koristiti da bi se njegovo ponasnje opravdalo na stazi"? Ne razumijem.

Gdje i kako se to Senna pokazao intelektualno superioran od Lewisa van staze? Kako se doslo do tog zakljucka? Ovo je iskreno pitanje, bez skrivenih namjera. Zelim da shvatim ako je moguce. Ovo je pitanje i za druge.
No!

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ma svi su oni na kraju išli za vozača.. :mrgreen:

Lewis Hamilton extended interview with Ted Kravitz
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡