MotoGP sezona 2018.

🏍️ Sve teme vezane uz MotoGP.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Da je bilo pravde i poštivanja pravilnika, trku bi hladno dobio Jackass. :chill:
Osim ako ne bi pao.
Čuj tri prazna startna reda ko kompenzacija.
Odron. :facepalm:
A Marquez je odmah na startu trebao biti poslan na start iz boxa.
Doduše, veću je kaznu dobio ovako - ride through.
I onda nervoza, i sve ostalo.
Kazna je nezaslužena (tih 30sec).
Trebao je dobiti DSQ.
Šteta što je uyebao Dr.-a za 10 bodova.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Fantastična utrka bar malo je isprala mrlju koju je ostavila farsa od starta :thumbs:

Bravo Cal, perfektno tempirana utrka, 3. pobjeda u karijeri i vodstvo u ukupnom poretku, fenomenalno :thumbs:
Zarco s druge strane 3. put 2., bit će jednom i pobjede za njega, ove sezone mora sjesti i više od jedne.
Rins prvi podij :party: Nakon greške u Kataru gdje je isto izgledao odlično, opet odlična vožnja, vjerojatno je bio konzervativniji krajem utrke kad je shvatio da ima siguran podij da ne bi bilo ponavljanje Katara, svaka čast, bit će ovo dobra sezona za Rinsa!
Za Millera što reći, možemo pričati o ŠBBKBB, onih par redova prednosti koje su mu dali je u redu, ali prednost bi bila daleko veća, no što je tu je, tako je kako je...

A Marquezu jedan veliki :thumbsd: za danas. Što se tiče brzine bio je perfektan, nitko mu nije ni do koljena, ali gluposti koje je radio na stazi su nevjerojatne. Ludorije na startu, guranje Espargara, rušenje Rossija, sve kazne zaslužene...Lijepo od njega što se bar pokušao ispričati Rossiju (neuspješno).

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Vau. Just, vau.

Iz perspektive neutralnog navijača, savršena utrka. Zapalila se sezona samo tako.
Obrigado Felipe

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ukupni poredak (2/19):

slika

slika

Za 2 tjedna smo na Marcovom terenu u Teksasu :kokice:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Meni je dsq previse. Ona dva prije kontakta su isto bila divlja, ali bi vratio poziciju (ako sam dobro ispratio). Sjebo je utrku rossiju. Ali kad je iko dobio dsq za takvo nesto? A nije borba za prvaka, druga utrka sezone.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

reso20
GP3
GP3
Ja bi Marq slomio obje noge. :aww:
Samo sto bi i onda bio seronja jos brzi xd.
Sta je lik radio. Pustiti njega Maxa i Maldonada skupa na stazu, uzeti kokice i zabranit mladjila od 18 gledanje. To bi bio horor. :chill:

F2 i MotoGP su def ispred F1 iako je F1 danas opravdala ocekivanja.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Hhhhhhhh.................hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh upravo stigao "kući" s izleta, odgledao reprizu F1 utrke i bio zadovoljan; pogledao reprizu MotoGP-a i trenutno mi uši i glava gore od bijesa.....
Moram ohladiti glavu do sutra da bih mogao komentirati utrku općenito, ali sa sigurnošću sada mogu reći, jer će to mišljenje ostati isto, da mi je od srca žao ko pesu kaj Uccio nije odvalio to zadnje smeće od živog bića vaservagom posred face čim je kročio u Rossijev boks. Lik uđe unutra "ispričati se" bez pitanja jel smije uopće ući znajući da je prioritetna persona non grata u tom boksu - fuj! Nitkov i ništa a ne MotoGP vozač a kamoli prvak - obična 0.
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
toliko o njegovom pokusaju isprike kada je kasnije izjavio da su za Rossijev pad krivi vremenski uvijeti na stazi.
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Vidiš, nisi to trebao napisati prije sutra ujutro sad neću moći uopće zaspati..... :bang:
Sisu (fin.)

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ferrari Maniac je napisao/la: 09.04.2018., 02:04 Hhhhhhhh.................hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh upravo stigao "kući" s izleta, odgledao reprizu F1 utrke i bio zadovoljan; pogledao reprizu MotoGP-a i trenutno mi uši i glava gore od bijesa.....
Moram ohladiti glavu do sutra da bih mogao komentirati utrku općenito, ali sa sigurnošću sada mogu reći, jer će to mišljenje ostati isto, da mi je od srca žao ko pesu kaj Uccio nije odvalio to zadnje smeće od živog bića vaservagom posred face čim je kročio u Rossijev boks. Lik uđe unutra "ispričati se" bez pitanja jel smije uopće ući znajući da je prioritetna persona non grata u tom boksu - fuj! Nitkov i ništa a ne MotoGP vozač a kamoli prvak - obična 0.
Ahahaha :rofl: :rofl:
Moj jedan prijatelj bi rekao "autodizalicom posred face" ...... :chill:
Ili pajserom :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Na Indexu naslov "Mogao je ubiti velikana" :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Ronin
Karting
Karting
Navija za: Vettel
f1zd je napisao/la: 09.04.2018., 13:16 Na Indexu naslov "Mogao je ubiti velikana" :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Sve jasno kad to piše Alać ;)

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Evo 2 lipe za jučerašnju utrku - još jednu argentinsku majstoricu...
Kao prvo mogu reći da je Dorna još jednom nadmašila samu sebe onim cirkusom na startu. Milleru kompenzacija od 2 ili 3 startna reda zato što su ga oštetili u startnoj proceduri je totalna sprdačina. Ali eto ništa novo kod te ogavne španjolske mafije....
Osim toga sama utrka mi je bila odlična, neočekivani vozači i motori naprijed u borbi za 1. mjesto, prava poslastica mogu reći. Zarco i Cal su definitivno najbolje čuvali gume i tempirali se za finiš, Cal pogotovo sa svojim silnim iskustvom i baš mi je drago kaj je on uzeo i ni više ni manje postao vodeći u prvenstvu.... isplatili su mu se svi oni padovi zadnjih sezona. :zubo: Rins je bio jako agresivan i dosta spalio tu zadnju gumu, a osim toga bio jako slab (ili Suzuki) na kočenjima što ga je dosta koštalo. Pramac izgleda pali gume brutalno u skladu sa svojom šasijom, ali nema veze odličan nastup Australca, samo je šteta što su ga tako besramno oštetili.
Yamahe još uvijek li-la, nikako da nađu taj tempo izgleda da im je nova šasija totalna misterija, zanima me utrka na suncu na suhoj stazi da vidimo kak stoje.
Čini mi se da koliko Ducatiju ne odgovara mokro toliko i Doviju - blaga jeza u crvenom taboru, ali dobro, očekujem Dovija opet na razini u sljedećoj trci. Lorenzo nek počne krunicu moliti....
Što se goruće teme tiče samo ću reći:
- nepropisno pokretanje motocikla na startu
- oglušivanje na naredbe sudaca
- kretanje motociklom u suprotnom pravcu na stazi u procesu zauzimanja pozicija za startnu proceduru
- zabijanje motociklom u Espargara (?)
- guranje motociklom Nakagamija i Morbidellija u pokušaju pretjecanja
- zabijanje motociklom u Rossija i izbacivanje njega iz utrke

I nakon svega toga u jednoj jedinoj utrci Marquez nije diskvalificiran i određeni ljudi govore da je to u redu. WOW, jednostavno što drugo reći - totalna sramota :facepalm:

Marquez jednostavno nije osoba koja bi trebala sudjelovati u utrkama. On je super kad odvozi kvalifikacijski krug i u tom jednom krugu se digne koljenima 5 puta da bi se spasio od lowsidanja, ali to je sve za što je on dobar. On, kao što je sam Rossi rekao nema ni trunke poštovanja prema sigurnosti drugih vozača i njihovim utrkama, a kamoli da bi se pridržavao nekakvog kodeksa - to u njegovom svijetu ne postoji. On je jednostavno fenomenalan vozač na dva kotača, ali zadnje đ*bre - da mislim to, znam da bi se neki mogli uvrijediti i da ne bi trebao ovo pisati na jednom forumu, ali ovo je došlo do te granice da se više ne može ničime opravdati i objasniti - Marquez je jednostavno zadnje đ*bre od čovjeka i kolege prema drugim vozačima i tu stvarno nema više argumenata kojima bi se tome moglo kontrirati. Sve ove utrke još od onog Sepanga Rossi i donekle njegovi navijači su se suzdržavali od ikakvih cirkusa s njim iako je uništio kompletno prvenstvo i nama navijačima i Rossiju koji je trebao doći do 10. titule onim ogavnim pomaganjem Lorenzu, čak je došlo i do onog "pomirenja" na jednoj presici nedavno ali znao sam da je to zapravo samo zavjesa i da je pitanje kad će opet sve eksplodirati jer je Marquez jednostavno takav - on dok je u MotoGP-u još hrpu puta će nama navijačima bilo koga drugoga priuštiti ovakve mučne utrke zato jer jednostavno može, jer mu Dorna to dopušta - pa lik je j*beno vozio u suprotnom smjeru za vrijeme utrke i zabijao se motorom u druge vozače i nije DSQ. Mislim tu se stvarno nema više što puno pričati....
Najviše mi je žao što je Marquez prva osoba u motorsportu (i zapravo općenito kad kratko razmislim) koja je u meni uspjela izazvati negativne emocije koje još nitko nije - ni Hamilton, ni Verstappen, ni Glock, ni Lorenzo.... nitko od njih nije došao ni blizu ove razine na kojoj je Marquez trenutno. Marquez mi je trenutno toliko omražena osoba da iskreno ne bih osjećao nikakve negativne stvari niti bi mi bilo neugodno što god da mu se dogodilo i u kojem god smjeru mu karijera otišla. Da se razumijemo nije da mu ja želim nešto loše, ali da mu se nešto loše zaista dogodi ja trenutno prema njemu imam takvu nevjerojatnu apatiju da me ni najmanje ne bi bilo briga, tako da je to vjerojatno najniži nivo koji netko može doseći kod mene, mazohista na svoju majku, koji bi na kraju dana pružio ruku i najvećem neprijatelju....

Forza Vale!!!
Sisu (fin.)

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Ne bih se čudio da se realizira....
https://www.autosport.com/motogp/news/1 ... ce-iannone
Sisu (fin.)

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ferrari Maniac je napisao/la: 11.04.2018., 12:14 Ne bih se čudio da se realizira....
https://www.autosport.com/motogp/news/1 ... ce-iannone
Ne bih ni ja, ovo zvuči kao win situacija za sve, Lorenzo bi dobio priliku da se prestane blamirati na Ducatiju koji mu očito nikako ne leži, a Ducati i Suzuki bi se riješili loših vozača. Baš me zanima što će onda biti s Iannoneom i tko će zamijeniti Lorenza u Ducatiju.

Pedrosa je morao na operaciju zapešća te će možda morati propustiti Austin, Bradl bi mogao uskočiti ako bude potrebe
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... o-1024578/

Espargaro i Pramac žestoko su se sukobili na Twitteru
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... h-1024661/

Zanimljivo, Giacomo Agostini stao je u Marquezovu obranu
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... i-1024507/
“Marquez has made a mistake and has said sorry, we hope he won’t do it again, but he shouldn’t be disqualified,” Agostini said. “He was already punished in the race.

“If we disqualify people every time, then we won’t race [each other] anymore. This is true for everyone: I think it was [Andrea] Iannone who hit [Andrea] Dovizioso two years ago, then he was [given a three-place grid penalty], but this way no-one races anymore.

“What happened between Marquez and Rossi has happened to everyone – it happened to me, it happened to Rossi, it happened even this race to [Johann] Zarco, who made [Dani] Pedrosa crash.

“It’s not true, as Rossi says, that Marquez aims for riders’ legs. [Right after the race] they are all a bit nervous and they are exaggerating.”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
odličan članak sa dosta zanimljive statistike želi odgonetnuti zašto je u argentini i općenito u zadnje vrijeme toliko padova, zabijanja, prljave vožnje...
https://www.motorsportmagazine.com/opin ... -and-grind
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Tilt
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Kimi
Autor članka zaista ima pravo. Bezbedniji uslovi za vožnju (bolja zaštita, šire staze da bezbednijim zonama za izletanje), su omogućili da se nadje još ekstra brzine po krugu. Takođe, neko je u komentarima lepo primetio da je većina aktuelnih vozača odrasla na Valeovom pomeranju granice, zabijanju u drugoga itd.
A s druge strane moto gp je u tolikom rastu popularnosti, upravo zbog toga. Vozači su bukvalno moderni gladijatori. Dok gledaš trku, pumpa te adrenalin, osećaš da se vozi na ivici.
U suštini prepriča ja članak :rofl:

Ja Valea volim ko brata. Njegov početak se poklapa sa mojim interesovanjem za motore. Čuveni nastro azzuro, drugačiji od drugih od samog početka. Inovator je u moto gp, institucija. I kada bi pomislili da je preterao, opet bi prihvatili jer je to Valentino i njemu je sve dopušteno. Kao roditeljsko negiranje dečjih nestašluka. Ali realno, čitave karijere je to jedan opasan lisac, koji lukavo maltretira svoje rivale. I sad dodje jedan mali koji očigledno nije centriran u glavu i ne daje ni pet para za njegove fore. Tu se Valentino ne snalazi. Kao dva opaka igrača pokera koja udaraju blef na blef, ali jedan igra kao da nema šta da izgubi i razoružava ovog koji misli da zna sve tajne zanata. Maq je digao lestvicu na jedan drugi nivo i to je činjenica. Dorna nema da se žali dok kod viewer counter vrti kao lud. To znači uskoči u kolo, ili zauzmi svoje mesto pored Stonera.

Ali jedna stvar mi nije jasna oko Argentine. Toliko priče o gumama, a Maq preora pistu i do kraja vrti najbrže krugove. Gledao sam vremena po krugu u trci i prosto je nerealno šta je on uspeo, u poređenju sa Rinsom ili Milerom npr. koji su vidno propustili na kraju. Vale i Vinales su imali identičan tempo i tu negde od desetog kruga su imali izjednačen, a na momente i bolji tempo od prve četvorice. Za sve to vreme Maq vrti po sekund brže krugove od svih i to sve do kraja. Opalio je tipa tri kruga pre kraja vreme ispod 1:40! Šteta za Pedrosin pad i zbog toga što bi on isporučio taj deo slagalice koji nedostaje.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
MotoGP odlučio uvesti strože kazne nakon lude VN Argentine
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... i-1028578/

Raspored VN Amerike:

slika

slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Krenula lagana kišica na kraju MotoGP treninga, tako da ostatak sesija danas možemo očekivati da budu kišne, uključujući kvale. Suzuki dobro izgleda, Dukac se muči, Yamaha iznadprosječno, Pedrosa sa slomljenim ručnim zglobom kojeg su šarafili prije par dana junački vozi, a kad siđe s motora stavlja led na ruku i čeka sljedeći izlazak..... :klanjam:
Sisu (fin.)

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Banana uvjeti na COTA-i
Sisu (fin.)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡