Evo 2 lipe za jučerašnju utrku - još jednu argentinsku majstoricu...
Kao prvo mogu reći da je Dorna još jednom nadmašila samu sebe onim cirkusom na startu. Milleru kompenzacija od 2 ili 3 startna reda zato što su ga oštetili u startnoj proceduri je totalna sprdačina. Ali eto ništa novo kod te ogavne španjolske mafije....
Osim toga sama utrka mi je bila odlična, neočekivani vozači i motori naprijed u borbi za 1. mjesto, prava poslastica mogu reći. Zarco i Cal su definitivno najbolje čuvali gume i tempirali se za finiš, Cal pogotovo sa svojim silnim iskustvom i baš mi je drago kaj je on uzeo i ni više ni manje postao vodeći u prvenstvu.... isplatili su mu se svi oni padovi zadnjih sezona.

Rins je bio jako agresivan i dosta spalio tu zadnju gumu, a osim toga bio jako slab (ili Suzuki) na kočenjima što ga je dosta koštalo. Pramac izgleda pali gume brutalno u skladu sa svojom šasijom, ali nema veze odličan nastup Australca, samo je šteta što su ga tako besramno oštetili.
Yamahe još uvijek li-la, nikako da nađu taj tempo izgleda da im je nova šasija totalna misterija, zanima me utrka na suncu na suhoj stazi da vidimo kak stoje.
Čini mi se da koliko Ducatiju ne odgovara mokro toliko i Doviju - blaga jeza u crvenom taboru, ali dobro, očekujem Dovija opet na razini u sljedećoj trci. Lorenzo nek počne krunicu moliti....
Što se goruće teme tiče samo ću reći:
- nepropisno pokretanje motocikla na startu
- oglušivanje na naredbe sudaca
- kretanje motociklom u suprotnom pravcu na stazi u procesu zauzimanja pozicija za startnu proceduru
- zabijanje motociklom u Espargara (?)
- guranje motociklom Nakagamija i Morbidellija u pokušaju pretjecanja
- zabijanje motociklom u Rossija i izbacivanje njega iz utrke
I nakon svega toga u jednoj jedinoj utrci Marquez nije diskvalificiran i određeni ljudi govore da je to u redu. WOW, jednostavno što drugo reći - totalna sramota
Marquez jednostavno nije osoba koja bi trebala sudjelovati u utrkama. On je super kad odvozi kvalifikacijski krug i u tom jednom krugu se digne koljenima 5 puta da bi se spasio od lowsidanja, ali to je sve za što je on dobar. On, kao što je sam Rossi rekao nema ni trunke poštovanja prema sigurnosti drugih vozača i njihovim utrkama, a kamoli da bi se pridržavao nekakvog kodeksa - to u njegovom svijetu ne postoji. On je jednostavno fenomenalan vozač na dva kotača, ali zadnje đ*bre - da mislim to, znam da bi se neki mogli uvrijediti i da ne bi trebao ovo pisati na jednom forumu, ali ovo je došlo do te granice da se više ne može ničime opravdati i objasniti - Marquez je jednostavno zadnje đ*bre od čovjeka i kolege prema drugim vozačima i tu stvarno nema više argumenata kojima bi se tome moglo kontrirati. Sve ove utrke još od onog Sepanga Rossi i donekle njegovi navijači su se suzdržavali od ikakvih cirkusa s njim iako je uništio kompletno prvenstvo i nama navijačima i Rossiju koji je trebao doći do 10. titule onim ogavnim pomaganjem Lorenzu, čak je došlo i do onog "pomirenja" na jednoj presici nedavno ali znao sam da je to zapravo samo zavjesa i da je pitanje kad će opet sve eksplodirati jer je Marquez jednostavno takav - on dok je u MotoGP-u još hrpu puta će nama navijačima bilo koga drugoga priuštiti ovakve mučne utrke zato jer jednostavno može, jer mu Dorna to dopušta - pa lik je j*beno vozio u suprotnom smjeru za vrijeme utrke i zabijao se motorom u druge vozače i nije DSQ. Mislim tu se stvarno nema više što puno pričati....
Najviše mi je žao što je Marquez prva osoba u motorsportu (i zapravo općenito kad kratko razmislim) koja je u meni uspjela izazvati negativne emocije koje još nitko nije - ni Hamilton, ni Verstappen, ni Glock, ni Lorenzo.... nitko od njih nije došao ni blizu ove razine na kojoj je Marquez trenutno. Marquez mi je trenutno toliko omražena osoba da iskreno ne bih osjećao nikakve negativne stvari niti bi mi bilo neugodno što god da mu se dogodilo i u kojem god smjeru mu karijera otišla. Da se razumijemo nije da mu ja želim nešto loše, ali da mu se nešto loše zaista dogodi ja trenutno prema njemu imam takvu nevjerojatnu apatiju da me ni najmanje ne bi bilo briga, tako da je to vjerojatno najniži nivo koji netko može doseći kod mene, mazohista na svoju majku, koji bi na kraju dana pružio ruku i najvećem neprijatelju....
Forza Vale!!!