Esteban Ocon

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Krstas je napisao/la: 25.03.2018., 16:00 Na ovoj trci i generalno vikendu, Perez je bio ispred Okona za nekih 4,5 nivoa. Pratio sam rezultate preko lajv tajminga i oduvao ga u svakom smislu. Sa ovokvom voznjom nece se proslaviti.

Inace Force Indija, na ovoj trci je imala samo jedno obilazenje. I to Okona nad Strolom. Znaci pakao, majke mi.
Treba stvari gledati iz pozitivnog kuta..... obišao je Strolla..... to je dobar pokazatelj. Ako su Williams i FI na startu 2018. sezone na istoj razini..... onda je to dobar znak.

Evo još nešto tomu u prilog:

https://www.f1puls.com/27011/pobjednici ... ci-s01e01/

Charles Leclerc je u debitanstkoj utrci, sa objektivno najlošijim bolidom u kvalama obišao Strolla:

citat:

......Usput, na stazi na kojoj je gotovo nemoguće pretjecanje čak ni kad je bolid uvjerljivo brži – Leclerc je u direktnom okršaju pretekao Strolla.

To, između ostaloga pokazuje da Lance Strollu nije mjesto među najvećima.

Krstas je napisao/la: 25.03.2018., 18:08
Mr.Spaceguy je napisao/la: 25.03.2018., 16:21 Previse se Pereza podcjenjuje. Ja vjerujem da ce ove sezone puno lakse dobiti Ocona.
I ja to vjerujem.
Pritisak cega ubiti
Malo imaš vjere u Estebana, kao njegov navijač. Ja nisam njegov navijač, ali imam feeling da će mali napraviti čuda.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

pigmalion
Formula 1
Formula 1
luke flywalker je napisao/la: 25.03.2018., 16:13 Vidi, ja uopce ne mislim da Okon gleda na Pereza kao nekog rivala, dok perez pak gleda. Mislim da Okon ima neki visi cilj u glavi (neka top momcad...) i ne osvrce se puno na unutartimsku borbu.
Ocon je.... ja sam njegov simpatizer, pa ću biti malo subjektivan..... Esteban Ocon je predoređem za velike stvari.
Perezov zenit je već prošao..... Perez je kvalitetan vozač, ali F1 i njena budućnost više treba istinske talente poput Verstappena, Wehrleina, ( Bianchi ), Ocona, Leclerca.......

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 25.03.2018., 20:10 Ocona će vjerovatno zapasti nešto što nekome na njegovom mjestu (top vozač iz nižih kategorija) i neko ko puca ne top ekipu (Benz??), možda i neće baš najbolje sjesti.
A to je činjenica da će nakon odlične prve pune sezone u kojoj se odlično snašao i u kojoj je vozio 4. najbrži bolid na gridu, možda biti u situaciji da će se naredne (ove) sezone boriti za neke sitne bodove (8-9-10 mjesto) i to svaku treću trku.
To mu može biti strahoviti pritisak, može ga syebati (da ne kažem uništiti), a može ga i ojačati, ukoliko ipak pokaže nešto više i dovede tu Indiju na neko mjesto više od predviđenog (od onog što mu bolid dopušta, jel).
E sad tu dolazimo do Pereza.
Perez kao Perez je sad nebitan. Uostalom, ovo je Estebanova tema, a Perez je tu već 8. godinu i mislim da on neće vidjeti top ekipe. Jbga.
Bitan je Perez kao Oconov timski kolega. I prvi (što reče @Ferrari) kojeg Ocon treba dobiti.
A još ako mu se slučajno nađe na putu prema dobrom rezultatu.....
Naravno, sve ovo (ili barem većina) pada u vodu ako FI nađe prošlogodišnju formu i postavi se kao 4. sila na gridu.
Ali nešto čisto sumnjam u to.....
Ovo je vrlo aktuelna i realna situacija za mladog Francuza Estebena Ocona..... i ja vjerujem..... da bi ovo mogla biti gadna godina za FI.... tako da, ako tako bude i Ocon sve to preživi..... on je ( otprilike ) novi Alain Prost. :vozi: Dobro, malo sam se i zaletio..... ali Ocon bar nije razmaženko kao Max Verstappen, već pravi životni figher..... iznikao iz neimaštine i sličnoga......

P.S. Kako sam već naveo u prethodnom postu, kod luke flywalkera, Perez je laganini F1 prošlost. Svaka njemu čast, ali.....

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Liam Lawson
Ti si opcinjen Okonom.
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Krstas je napisao/la: 26.03.2018., 12:26 Ti si opcinjen Okonom.
Pa......? Za mene je ovaj francuski lik..... pravi racer. To poštivam i odobravam, a ne sprdačine od Strolla, Ericssona, Sirotkina,.......

Schumi
Baniran
Baniran
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Schumi, Seb
pigmalion je napisao/la: 26.03.2018., 12:59
Pa......? Za mene je ovaj francuski lik..... pravi racer. To poštivam i odobravam, a ne sprdačine od Strolla, Ericssona, Sirotkina,.......
Neki dan je neko stavio listu trenutnih F1 vozača, na kojoj je prikazano ko je šta osvajao prije F1. Ericsson je čini mi se osvojio dvije serije. I to serije koje su još osvajali Vettel i Hulk. Ne znam iz koliko je to bilo pokušaja, ni kakva mu je bila konkurencija. Ali je ipak osvojio nešto. Pa i ovi Red bullovi vozači dolaze uz novčanu podršku. Samo što im ne ulažu roditelji pare, nego Red bull ulaže u njih. Ali ulažu u talent. Neki sponzori ulažu u talent, a neki u svoje sinove ili zemljake...

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Schumi je napisao/la: 27.03.2018., 02:52
pigmalion je napisao/la: 26.03.2018., 12:59
Neki dan je neko stavio listu trenutnih F1 vozača, na kojoj je prikazano ko je šta osvajao prije F1. Ericsson je čini mi se osvojio dvije serije. I to serije koje su još osvajali Vettel i Hulk. Ne znam iz koliko je to bilo pokušaja, ni kakva mu je bila konkurencija. Ali je ipak osvojio nešto. Pa i ovi Red bullovi vozači dolaze uz novčanu podršku. Samo što im ne ulažu roditelji pare, nego Red bull ulaže u njih. Ali ulažu u talent. Neki sponzori ulažu u talent, a neki u svoje sinove ili zemljake...
Poštivam sve i svakoga, tuđe izjave i tvrdnje, mišljenja...... i sve je to OK. Ali da za slijedeći vikend imamo u jednom Williamsu Kubicu, u jednom Sauberu Wehrleina, u jednom STR Giovinazzija..... bio bi to posve drugi vikend......

Ali eto, bar Ocon nije bio žrtva kao Wehrlein.

Krstas
Formula 1
Formula 1
Ajde vise da pobjedimo tog Pereza!!!!!!
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Yeeeaaaah maaaan!!!!
Tako se to radi!
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Toooooo............ Esteban!!!!!!!!!!! :vozi: :vozi:
Sutra samo uredno i pametno...... budi bolji od Pereza...... :vozi: :vozi:

:kokice:

Krstas
Formula 1
Formula 1
Esteban Ocon
9th, 1:29.874

slika

I’m feeling pretty pleased with our performance tonight. We are back in Q3 after a huge effort by the team over the last two weeks. We did a huge amount of work yesterday – testing, learning and understanding things on the car – and we can already see the improvement compared to Melbourne. It’s a good sign for the future and it shows the strength of this team even when we are under pressure. The car felt strong tonight and I think we are in good shape for tomorrow. Points are the target and we have good straight-line speed and decent race pace.”
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Uffffff
Nakon ove trke, tesko sta ima da se kaze. Osim preteska trka za nas, za njegove navijace. To je to...
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Bio je dobar cijelog vikenda, iako je Perez dobio nove dijelove. Prvi bodovi su tu, forma je nešto bolja, treba nastaviti tako.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Krstas je napisao/la: 08.04.2018., 21:13 Uffffff
Nakon ove trke, tesko sta ima da se kaze. Osim preteska trka za nas, za njegove navijace. To je to...
Explorer je napisao/la: 08.04.2018., 21:18 Bio je dobar cijelog vikenda, iako je Perez dobio nove dijelove. Prvi bodovi su tu, forma je nešto bolja, treba nastaviti tako.
Po meni, ako ovako nastavi..... kao u prve dvije utrke....ekipa Force Indija će se boriti za 8. mjesto do kraja sezone sa Sauberom...... ako se ikako pokrenu sa ovog dna ( nadogradnje kroz sezonu i slično ).... MOŽDA ubodu 7. mjesto. MOŽDA.

Vidi se, da nije do vozača.... Ocona i Pereza..... nešto je počeo ( jače ) mutiti Vijay Malllya..... :facepalm: :facepalm:

:gandalf: :gandalf:

Krstas
Formula 1
Formula 1
Bila je ovo jako teška trka. Nisam imao prilike da se opustim. Konstantno sam pritiskao, borio sam se i jurio druge. Nalazimo se u sred borbe sa ostalim timovima iz sredine i preticanje Sainza za deseto mesto dva kruga pre kraja je bila lepa nagrada. Malo sam razočaran što nismo izvukli i više iz trke., ali pružili smo maksimum u ovim uslovima. Definitivno je pozitivno to da smo napravili jasan pomak u odnosu na prvu trku. Moramo da nastavimo da radimo kako bi pronašli još performansi pred trku u Kini“, izjavio je Ocon.

F1-serbia.com
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Esteban Ocon
- FP1: 1:36.351, P14;
- FP2: 1:34.874, P13

slika

A good day overall and a very busy one. We worked through the test items and ran all the tyres we needed to, and even did some laps on the intermediates when the rain arrived. The long runs went to plan and I tried the ultra-soft tyre for the first time, which has given us a good idea of the direction we need to take for qualifying. We’ve worked hard to find more performance too and I would say it’s been a more solid Friday compared to Bahrain. We will keep working hard tonight and see where we stand tomorrow.
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Lose, loseee.

Esteban Ocon
12th, 1:33.057

slika

I’m not totally satisfied with today because I’d prefer to be starting further up the grid. The difference between making Q3 and not was just over a tenth, which I probably lost in the final corner with a small mistake. It shows just how close everybody is in the midfield. It’s a shame to miss out on Q3, but on the positive side I can start the race with a free choice of tyres. The target tomorrow is to score points again.”
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Prije nekoliko sati...
slika
slika
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Esteban Ocon,
11th

slika

We were so close to scoring points today, but the events of the race didn’t really help us. It was a messy start and we lost some time, and we didn’t make any progress. The race was starting to come back to us because we pitted early and the two-stop strategy looked to be working well. We were on course to finish in the points until the Safety Car came out. After that it was a big push until the end of the race, but I was stuck behind Grosjean for too long and he defended very well. Ultimately this cost me the chance of overtaking Magnussen and getting back in the points. It’s another race where things didn’t play into our hands, but the pace was competitive so we focus on the positives.”
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Neko nam se vraća...

Esteban Ocon
- FP1: 1:45.237, P5;
- FP2: 1:43.814, P7

slika

“I think we are in good shape. It’s been a solid day working our way through the job list and improving the car. There is more speed to find tonight and tomorrow, but we have done our homework. I’ve been building my confidence during the day – which you have to do on a street circuit – and we have the potential for a strong weekend. The track conditions didn’t really improve as much as I was expecting today. It was still quite dusty and slippery this evening and it was pretty low grip in the cooler conditions.”
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡