Marc Marquez, strateški mastermind strikes again!
Možda ne toliko riskantan potez kao što je bio u Sachsenringu prošle godine, ali svejedno briljantan potez donio je Marcu pobjedu na samom početku utrke. Nije imao što izgubiti, pao je na 10. mjesto, staza se praktički skroz posušila i iz te pozicije mislim da je jednostavno morao odmah u boks.
Ostali su se fino zaj*bali ostankom na stazi, na kraju nisu ni loše završili s obzirom kamo su pali Rossi, Dovi i ostatak ekipe koja je čekala ulazak u boks. Tko je kriv za takve loše strateške poteze je teško saznati. Činjenica je da vozači više ne dobivaju informacije samo s pit boarda, sada mogu dobiti tekstualnu poruku na svoj motor i vidjeli smo nekoliko poruka i na grafici u prijenosu gdje su vozače zvali u boks. Jesu li Valentino i ostatak vozača koji su kasno ulazili dobili tu poruku i sami odlučili ostati na stazi ili ne, saznat ćemo uskoro.
Kako god, dosta dobro su prošli, Pedrosa P2 (on je ušao krug kasnije od Marqueza ja mislim), Vinales P3, Rossi čak P4 na kraju makar je bio među zadnjima. Crutchlow sjajan peti, a Dovi također sasvim solidno iskontrolirao štetu s P6. Lorenzo je izgledao sjajno na startu, ali i on je predugo čekao s boksom i kasnije napredovao tek do 15. mjesta i jednog boda.
Ukupni poredak nakon VN Češke (10/18):
1. Marquez 154
2. Vinales 140 (-14)
3. Dovizioso 133 (-21)
4. Rossi 132 (-22)
5. Pedrosa 123 (-31)
6. Zarco 88 (-66)
...
Za tjedan dana je VN Austrije, tamo smo lani gledali dominaciju Ducatija, vidjet ćemo hoće li i ove sezone biti tako dobri.